ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ ΠΟΥΤΣΑΡΑΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 25 Απρ 2016
- Κριτικές
- 1
- Like
- 9.935
- Πόντοι
- 2.356
Σήμερα λόγο βροχής τρύπωσα στο ρεστοράν u zaludu κοντά το karlovo namesti και κοντά εκεί που μένω.
Σε πιο τρας-καλτ Τσέχικο μαγαζί δεν έχω ξαναμπεί έως τώρα, σαν να το έχει ξεχάσει ο χρόνος και το ανθρώπινο ενδιαφέρον ένα πράμα.
Την ίδια εμφάνιση είχαν και οι θαμώνες ζαρωμένοι από το τσιγάρο ή με μέση 160cm από τις μπύρες με βαμμένα - ξυρισμένα μαλλιά σκουλαρίκια κτλ λες και ήμουν στα αντίστοιχα Εξάρχια κτλ.
Κάθισα σε ένα τραπέζι δίπλα στους πιο σόι τύπους που είδα και βεβαίως δεν περίμενα ούτε μενού στα Αγγλικά ούτε σερβιτόρα με Αγγλικά.
Πριν βγάλω το κινητό να μεταφράσω το μενού μου έπιασε κουβέντα ένας Τσέχος και μου εξήγησε από μόνος του τα πιο Τσέχικα πιάτα.
Επέλεξα ένα πιάτο με πάπια - λάχανο και νταμπλινκς αυτό το βραστό ψωμί που έχουν εδω.
Τι να πω? ότι ήταν το καλύτερο σε γεύση φαγητό που έχω φάει στην Τσεχία ως τώρα θα είναι λίγο.
Η μερίδα πολύ μεγάλη και η τιμή 119 κορώνες συν 29 κορώνες μια staromeska μπύρα ίσον 138 δηλαδή 5.5 ευρώ, άφησα 150 κορώνες.
Πάντως δεν είναι μέρος να πας το βράδυ που θα είναι όλοι στουπί από τις μπύρες εκτός και αν κάποιος θέλει αδρεναλίνη κτλ.
Έχει και πιο τρας-καλτ μέρη, θα τα μάθεις με τον καιρό
Το φαγητό εκεί είναι πολύ καλό και φθηνό,έχω φάει εκεί το ίδιο πιάτο με εσένα.
Και βράδυ να πας και στουπί να είναι όλοι,δύσκολα θα γίνει στραβή..
Πρέπει να τραβήξεις για λάθος λόγους την προσοχή.
Γενικά οι Τσέχοι αντέχουν το ποτό και είναι προβλεπόμενοι.
Πιο πιθανό να πλακωθείς με μεθυσμένους Άγγλους στην Πράγα,παρά με Τσέχους.
Παίζουν πάντως σε κάτι απόκεντρες συνοικίες μπυραρίες ή μαγειρεία που είναι λες γυρνάς 50χρόνια πίσω,σε διακόσμηση,τιμές,κ.λ.π.
Δεν το κάνουν σε φάση ρετρό,κ.λ.π. αλλά γιατί είναι λαϊκές και φτωχές συνοικίες.
Λοιπόν..
Ακριβώς πριν εγκατασταθώ μόνιμα Πράγα, έμενα σε ένα διαμέρισμα airbnb Πράγα 1,λίγο πιο πάνω από Štěpánská.
Κωλοβαρώντας μια μέρα, πετυχαίνω ένα μικρό 18 τούμπανο που αποδείχτηκε τελικά Τσεχορωσάκι.
Συνήθως παίρνω τα αρχίδια μου σε τέτοιες ηλικίες/εμφάνιση,αυτό είχε και
πολύ τουπέ,το έπαιζε και λίγο ντίβα,αλλά εμένα μου καρφώθηκε η ιδέα,ήταν και άμαθο νεούδι=χειραγωγίσιμο.
Από τα ρούχα και τη συνοικία που έμενε(μαζί με γονείς) κατάλαβα ότι είναι από φτωχή οικογένεια.
Να μην τα πολυλογώ,για πάρτη της νοίκιασα για 2 βδομάδες airbnb στον 14 όροφο Πράγα 15,αστεία τιμή 20ευρώ διανυκτέρευση δυάρι ανακαινισμένο κομμουνιστικού τύπου.
To πιπίνι έμενε εκεί που είναι ο κύκλος,εγώ κάτω δεξιά και εκεί που είναι το βελάκι
ανακάλυψα ένα βράδυ τι θα πει τσέχικη παρακμή..
Μισό λίτρο μπύρα 35 λεπτά,κάτι γκόμενες 40άρες-50άρες ναυαγισμένες από καιρό..
Μου ήρθε και μια ενημέρωση στο Whatsapp
Δύσκολες εποχές για υποψήφιους γαμπρούς, μου φαίνεται θα πάρω το αμάξι να πεταχτώ για πάπια με λάχανο και νταμπλινκς
και για να ενισχύσω την τοπική πορνοοικονιμία χτυπώντας μερικά πιπινοειδή που έχουν βγει στο κουρμπέτι.