Νέα

Παγκόσμια ΗΛΙΘΙΟΚΡΑΤΙΑ !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Κώστας Λαδάκης
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 937
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.163
Πόντοι
5.506
Γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίζουν τους καλούς κανόνες ιδιωτικές υπηρεσίες;

Εσύ όταν πας να φας έξω δεν κοιτάς στο internet κριτικές για το μαγαζί που σκοπεύεις να πας;

Τα ISO δεν είναι ιδιωτικά;

Γιατί χρειάζεται το κράτος εκεί;

Όχι φυσικά. Ο καθένας θα θέλει να φτιάχνει τους δικούς του κανόνες, κατά πως τον βολεύει. Πρέπει να υπάρχει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Και αυτό μόνο ένα ΣΟΒΑΡΟ κράτος το εγγυάται. Μη μπερδεύεσαι με την Ελληνική πραγματικότητα, κράτος. Ποτέ δεν ήταν αρκούντως σοβαρό το Ελληνικό κράτος.

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686
Όχι φυσικά. Ο καθένας θα θέλει να φτιάχνει τους δικούς του κανόνες, κατά πως τον βολεύει. Πρέπει να υπάρχει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Και αυτό μόνο ένα ΣΟΒΑΡΟ κράτος το εγγυάται. Μη μπερδεύεσαι με την Ελληνική πραγματικότητα, κράτος. Ποτέ δεν ήταν αρκούντως σοβαρό το Ελληνικό κράτος.

Σωστό, αλλά εκτός θέματος του θρεντ.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Θα ειναι πανω απο ολα εταιρειες που θα ακουνε τον πελατη. Αν εγω τους πω τραμπουκιστε τον ταδε γιατι με αδικησε , μου επιτεθηκε κλπ και δε το κανουν κοβω το συμβολαιο μου μαζι τους.
Εντάξει τώρα ψυρίζεις εικασίες που δεν παίζουν. θα προσλάμβανες εσύ ή ο οποιοσδήποτε φιλήσυχος πολίτης μια εταιρεία που θα έκανε τέτοια πράγματα;
Πως θα συνεργάζονταν οι άλλες εταιρείες μαζί της; Θα έπεφταν έξω από τις δουλειές τους πολύ γρήγορα.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Δεν θα συγκρινω το φόνο του φτωχού με το φόνο του πλούσιου διότι θα πλατιασουμε.
Ανησυχητικό αυτό που λες.

Συμφωνεις όμως ότι ή πλεονεξια, ή ολοένα και αυξανόμενη επιθυμία για πλούτη και εξουσία, σε αναγκάζει να μεταχειρίζεσαι όλα τα μέσα προκειμένου να την επιτυχείς? Δηλαδη θεωρεις απίθανο ο πλεονεκτης να ρουφιανεψει εναν συνάδελφό στη δουλεια προκειμένου να αποκτήσει την ευνοια τουναφεντικου του? Θεωρεις το ρουφιανιλικι αυτο ηθική πράξη?
Αν κάποιος έχει σαν ηθική να ρουφιανέψει ας το κάνει. Τι ρόλο βαράω εγώ να κρίνω την δική του ηθική; Ποιος είμαι; Ο Πάπας;

Ας αφήσουμε τον φτωχό στην ησυχία του και ας επικεντρώθουμε στον πλεονεκτη.
Μα γιατί νομίζεις πως η δική σου ηθική είναι πάνω από του άλλου; Πως σου έχει έρθει η ιδέα πως είσαι πιο ηθικός; Από που πηγάζει αυτή η υπεροψία;

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Γιατί "ιδιωτική" αστυνομία θα έχει ο καθένας. Δηλαδή θα καταλήξουμε σε συμμορίες μπράβων.
Και η κρατική αστυνομία δεν είναι μπράβοι δηλαδή;
Νομίζετε πως το κάνουν για την τιμή των όπλων; Για τα λεφτά το κάνουν.

Όμως μην λέω τα ίδια πράγματα, έγραψα προηγουμένως πως δεν συμφέρει καμία εταιρεία να βρίσκεται σε πόλεμο με μια άλλη. Κανέναν δεν συμφέρει να χάνονται λεφτά και άτομα που κοστίζει η εκπαίδευσή τους.

Ένα διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας θα απέλυε αμέσως έναν που ξεκίνησε πόλεμο.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ο καθένας θα φτιάχνει τους κανόνες που θέλει, αλλά στο τέλος αυτοί θα συγκλίνουν και θα γίνονται πιο αποδοτικοί.
Μια πανέξυπνη έννοια που εισήγαγε ο David Friedman είναι η έννοια των ανταγωνιστικών νόμων.

Όταν δυο εταιρείες έχουν δυο πελάτες που ο ένας έχει κάνει αγωγή στον άλλον, αναγκαστικά θα καταφύγουν σε ένα arbitration που και οι δυο θα σεβαστούν. Αν μια εκ των δυο εταιρειών δεν το σεβαστεί, τότε κανείς δεν θα εμπιστεύεται αυτήν την εταιρεία και θα κλείσει.

Νομίζω πως το thread έχει εξελιχθεί σε απολογία του αναρχοκαπιταλισμού. Αυτά τα διαβάζετε και από βιβλία.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Γιατί η κατάσταση στην πτώση της ΕΣΣΔ ήταν FAR WEST :rockon:
Κάνεις μεγάλο λάθος.

Ήταν μια κρατική μηχανή που προστάτευε μόνο αυτούς που ήθελε ενώ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΩΝ.

Μην συγκρίνουμε ροδάκινα με τραπέζια.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εντάξει τώρα ψυρίζεις εικασίες που δεν παίζουν. θα προσλάμβανες εσύ ή ο οποιοσδήποτε φιλήσυχος πολίτης μια εταιρεία που θα έκανε τέτοια πράγματα;
Πως θα συνεργάζονταν οι άλλες εταιρείες μαζί της; Θα έπεφταν έξω από τις δουλειές τους πολύ γρήγορα.

Εγω θα προσλαμβανα μια εταιρεια που θα ικανοποιουσε τις επιθυμιες μου. Δεν ειμαι φιλησυχος, απλα κοιταω την παρτη μου και ( αυτο που νομιζω ως ) συμφερον μου και παραλληλα το iq μου ειναι 50 και δε μπορω να αντιληφθω καθαρα το συμφερον μου.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Και η κρατική αστυνομία δεν είναι μπράβοι δηλαδή;
Νομίζετε πως το κάνουν για την τιμή των όπλων; Για τα λεφτά το κάνουν.

Όμως μην λέω τα ίδια πράγματα, έγραψα προηγουμένως πως δεν συμφέρει καμία εταιρεία να βρίσκεται σε πόλεμο με μια άλλη. Κανέναν δεν συμφέρει να χάνονται λεφτά και άτομα που κοστίζει η εκπαίδευσή τους.

Ένα διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας θα απέλυε αμέσως έναν που ξεκίνησε πόλεμο.

Δε το κανουν ομως για το κερδος ( οι κρατικες αστυνομιες ) και για να ικανοποιησουν πελατες στην αγορα. Ειναι αλλος ο προσανατολισμος τους. Επισης εχουν το μονοπωλιο στη "νομιμη" βια.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Κάνεις μεγάλο λάθος.

Ήταν μια κρατική μηχανή που προστάτευε μόνο αυτούς που ήθελε ενώ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΩΝ.

Μην συγκρίνουμε ροδάκινα με τραπέζια.

Καλά εντάξει, λες και έπαιζε κράτος τότε. Όλα off road παίξανε. Έχεις ακούσει για τις δεκάδες δολοφονίες των τραπεζιτών, την κάθε παραγωγική μονάδα στον μαφιόζικο έλεγχο, το κατα βούληση ξεπούλημα οπλοστασίων, τα κόλπα με τα λαϊκοκαπιταλιστικά κουπόνια, η τι παιζόταν στην Σιβηρία και άλλα απρόσιτα σημεία; Όσο μέτραγε ένας εξαγορασμένος σεριφάκος στην άγρια δύση άλλο τόσο κράτος υπήρχε και στην άγρια ανατολή πρώην ΕΣΣΔ εκείνη την περίοδο.

Αλλά από ότι φαίνεται έχουν παρατηρήσει την ομοιότητα και άλλοι

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Να σου λύσω την απορία. Ο αρχή στον Μαρξισμό είναι τα προϊόντα να παράγονται με αξία χρήσης και όχι κέρδους.

Ελα ρε Κορνήλιε.

Αυτό ο Μαρξ που το είπε;;;;;;;

(Καλά, το Das Kapital δεν περιμένω να το έχεις διαβάσει. Αλλά ούτε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο; )

Εγγρ.
20 Μαΐ 2014
Κριτικές
64
Like
5.126
Πόντοι
7.786
θα ηθελα  αποψεις  αν  κερδιζε  η  γερμανια  τον  β  παγκοσμιο πολεμο  τη θα γινοταν στον κοσμο

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Ελα ρε Κορνήλιε.

Αυτό ο Μαρξ που το είπε;;;;;;;

(Καλά, το Das Kapital δεν περιμένω να το έχεις διαβάσει. Αλλά ούτε το Κομμουνιστικό Μανιφέστο; )

Αφού δεν περιμένεις να τα έχω διαβάσει μην περιμένεις και απάντηση τότε.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αφού δεν περιμένεις να τα έχω διαβάσει μην περιμένεις και απάντηση τότε.

Για πες, για πες.

Σε ποιό τόμο το λέει; Α, Β ή Γ;

(Και για πες μας μερικά προϊόντα που παράγονται στον Καπιταλισμό και δεν έχουν "αξία χρήσης"; Δηλαδή είναι άχρηστα....

Και πως το φαντάζεσαι; Στον κομμουνισμό θα παράγονται στριγκάκια ή μόνον βρακιά; Διότι τα στριγκάκια μπορεί να μην έχουν αξία χρήσης.

Εγώ πάντως προβλέπω ότι παραγωγή μπουρδών θα συνεχίσει ακάθεκτη και στον σοσιαλισμό αλλά και στο ανώτατο στάδιο της ανθρώπινης εξέλιξης, δηλαδή τον κομμουνισμό).

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Ρώτα ανθρώπινα και όχι ειρωνικά τι εννοούσε ο άλλος πρώτα να κάνεις ένα σωστό διάλογο βρε άνθρωπε, τι πράμα είναι τούτο...
Λοιπόν, δεύτερη προσπάθεια... σε μια κοινωνική παραγωγή πλάνου που δεν υπάρχει ιδιωτική επένδυση κεφαλαίου με στόχο το κέρδος ανάλογα με την προσφορά - ζήτηση σε ελεύθερη αγορά, η αξία του προϊόντος δεν ορίζεται υποκειμενικά, μετά, αλλά έχει προκαθοριστεί από την εκτίμηση της χρηστικής του ζήτησης που καθορίζει όγκο παραγωγής, ύλες, εργασία. Αυτό ήταν ένα ζουμάκι που προσπάθησα να βάλω ακόμα πιο σύντομα σε μια γραμμή για τον φίλο που συζητάγαμε μαζί.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
θα ηθελα  αποψεις  αν   κερδιζε   η   γερμανια  τον  β  παγκοσμιο πολεμο  τη θα γινοταν στον κοσμο

Τώρα τι να πει κανείς, Ευρώπη κάτι σαν Κοσμοκρατορική αλλά και χλιδάτη Γερμανική "Σπάρτη" με Είλωτες τους Σλάβους και άλλους που θα ήταν σε μακροχρόνιο ψυχρό πόλεμο με την Αμερική και μερικούς συμμάχους της που θα ήταν η αντίπαλη "Αθήνα";

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Εκτός από τον μαλάκα πριν μερικά ποστ που είπε πως έγραψα μαλακία (στρατηγός κάτι, δεν θυμάμαι), είστε όλοι πολύ ευγενικοί εδώ μέσα.

Όμως δεν βλέπω τον Mindreader να μπαίνει στην συζήτηση και ελπίζω να μην τον πρόσβαλα με κάποιον τρόπο.

Τα λέμε αργότερα αγαπητοί.

Οχι φίλε δεν με πρόσβαλες !! Κουβέντα κάνουμε και χωράει και η υγιής διαφωνία !!

Απο τη διαφωνία συνήθως μαθαίνουμε !1

Απλά ταξίδευα τις τελευταίες 4 μέρες και δεν είχα πρόσβαση στο site.

Χαίρομαι που το αρχικό μου ποστ έγινε απαρχή γόνιμης κουβέντας !!

Εριξα τη πιστολιά προκάλεσα τη χιονοστιβάδα στο thread του φίλου λαδάκη και εξαφανίστηκα !!  :grin: :grin: :grin:

Τώρα δεν ξέρω απο που να το πρωτοπιάσω και που να απαντήσω !!

Κάτι θα βρώ !! :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom