Νέα

Παγκόσμια ΗΛΙΘΙΟΚΡΑΤΙΑ !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Κώστας Λαδάκης
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 937
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.110
Πόντοι
1.686
Κάτι να βρεις που να έχει αξία χρήσης  :rockon:

Για χρηστική παραγωγή σε εμάς τους ευφάνταστους που εφευρίσκουμε ανύπαρκτους όρους :grin:

:rockon: :rockon: :rockon:

Πάλι την πάτησε ο Βολταιράκος ! :2funny: :2funny:

Το επικό ήταν όμως, όταν ισχυρίστηκε ότι...η ταχύτητα
δεν είναι ...παράγωγος συνάρτησης ,
ενώ όλα τα βιβλία μαθηματικών, σαν παράδειγμα παραγώγου
αναφέρουν την ταχύτητα (που είναι παράγωγος της συνάρτησης της
απόστασης που διανύθηκε σε σχέση με το χρόνο).  :2funny:

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.110
Πόντοι
1.686
Οχι φίλε δεν με πρόσβαλες !! Κουβέντα κάνουμε και χωράει και η υγιής διαφωνία !!

Απο τη διαφωνία συνήθως μαθαίνουμε !1

Απλά ταξίδευα τις τελευταίες 4 μέρες και δεν είχα πρόσβαση στο site.

Χαίρομαι που το αρχικό μου ποστ έγινε απαρχή γόνιμης κουβέντας !!

Εριξα τη πιστολιά προκάλεσα τη χιονοστιβάδα στο thread του φίλου λαδάκη και εξαφανίστηκα !!  :grin: :grin: :grin:

Τώρα δεν ξέρω απο που να το πρωτοπιάσω και που να απαντήσω !!

Κάτι θα βρώ !! :2funny: :2funny:

Μια χαρά αναλύσεις , κάνεις Mindreader !  :rockon: :rockon:

Άλλωστε εργάζεσαι,αλλά και είσαι φαν των νάϊτ κλάμπ και στριπ κλάμπ
όπως ο νομπελίστας φυσικός Richard Feynman ! :rockon: :rockon:

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Τύπε Λαδάκη δεν ξέρω, δεν είμαι ειδικός στα σοσιαλιστικά, αλλά από όσα διάβασα στα 15 μου και τα απέρριψα φαίνεται ότι κάτι χονδρικά θυμόμουν για την αξία χρήσης πενικιλίνης vs κολλαγόνου  :2funny:

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Εύγε Heartbreaker83!

Αξίζει, νομίζω, να προσθέσουμε και την υποτιμητική παράμετρο της Ιδιωτείας στην Αρχαία Ελλάδα, την λεκτική ουσία της
οποίας διατήρησαν με την ίδια μειωτική σημασία οι "ξένοι", ως Idiot...

Δεν είναι κακό να το υπενθυμίζουμε, παρότι γνωστό. Φοβάμαι ότι ο γενικός, ανελέητος χρησιμοθηρικός ωφελιμισμός, και η μεταμοντέρνα σοφιστεία της ιδιωτείας (λυπάμαι που κι εγώ δεν θα συμφωνήσω με τον φίλο sparkling water) οδηγούν σε ευφυείς αυτιστικούς που εξυπηρετούν παρόμοιους μηχανισμούς, τους οποίους, άνωθεν, ενορχηστρώνουν εν τέλει κάποιοι ελάχιστοι αν και πραγματικά ιδιοφυείς ανήθικοι - οι τέλειοι ιδιώτες-ιδιοκτήτες. Η "Idiocracy" είναι, στο φινάλε, φτιαγμένη με πολύ μυαλό και κόπο...

ΜΜμμμμ !! Οι οποίοι όμως ιδιοφυείς ανήθικοι έχουν την αχίλειο πτέρνα τους !!! Ο ηλίθιος επιτυχημενος ανήθικος ( συνήθως γόνοι δευτέρας η τρίτης γενεάς ) θα πεθάνει ευτυχισμενος μέσα στη βλακεία του. Ο ιδιοφυής όμως ανήθικος κάποτε καταλαβαίνει !! Αυτός είναι ο λόγος που τους οδηγεί πολλούς στην ίδρυση κοινοφελών ιδρυμάτων λίγο πριν το τέλος τους !!

Πως το έλεγε ο ''ποιητής'' ??

Του σνομπισμού το κάστρο έχτιζε
της επιθυμίας το κενό,
και εκκεντρισμό τη πτώση έχριζε
με ένα ρυθμό ακανθώδη και αιχμηρό !!

Ξέρεις εσύ φίλε popov !!!  :grin: :grin: :hi: :hi:

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.110
Πόντοι
1.686
Κομμουνισμός είναι το σύστημα που ΟΛΟΙ είναι Δημόσιοι υπάλληλοι !

Το σύστημα αυτό κράτησε για κάποια χρόνια,
επί Στάλιν, που σκότωσε αρκετά εκατομμύρια πολίτες
κατά τις " εκκαθαρίσεις " .

Αν φτιαχτεί αντίστοιχο σύστημα, να σκοτώνουμε
όποιο δημόσιο υπάλληλο δεν κάνει καλά τη δουλειά του
νομίζω ότι θα το υποστηρίξουν πολλοί ιδιωτικοί
υπάλληλοι και επιχειρηματίες, και όχι μόνο !  :rockon: :2funny: :2funny: :2funny:

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Μια χαρά αναλύσεις , κάνεις Mindreader !  :rockon: :rockon:

Άλλωστε εργάζεσαι,αλλά και είσαι φαν των νάϊτ κλάμπ και στριπ κλάμπ
όπως ο νομπελίστας φυσικός Richard Feynman ! :rockon: :rockon:

Ναι ναι !! Εγώ ο Feynman, o toulouse lautrec, o μπουκόφσκι και οι υπόλοιποι της παρέας !!  :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.110
Πόντοι
1.686
ΜΜμμμμ !! Οι οποίοι όμως ιδιοφυείς ανήθικοι έχουν την αχίλειο πτέρνα τους !!! Ο ηλίθιος επιτυχημενος ανήθικος ( συνήθως γόνοι δευτέρας η τρίτης γενεάς ) θα πεθάνει ευτυχισμενος μέσα στη βλακεία του. Ο ιδιοφυής όμως ανήθικος κάποτε καταλαβαίνει !! Αυτός είναι ο λόγος που τους οδηγεί πολλούς στην ίδρυση κοινοφελών ιδρυμάτων λίγο πριν το τέλος τους !!

της επιθυμίας το κενό,

Ξέρεις εσύ !!!  :grin: :grin: :hi: :hi:

Σωστή παρατήρηση.  :rockon:

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.774
Πόντοι
10.686
Δεν έχω την υποδομή να παρακολουθήσω τη θεωρητική συζήτηση για τον αναρχοκαπιταλισμό,εμπειρικά όμως μου γεννιέται το εξής ερώτημα:πώς γίνεται οι ακραίοι φιλελεύθεροι,όταν η οικονομία πετάει να απεχθάνονται και να απορρίπτουν οποιαδήποτε παρέμβαση του κράτους,κι όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα να αναζητούν βοήθεια και στήριξη από κάποιον κρατικό θεσμό;Θα παραδεχόμουνα κάποιον αναρχοκαπιταλιστή,έστω κι αν δεν συμφωνώ μαζί του,αν δέχονταν το βάρος των επιλογών του και ορθοποδούσε στηριζόμενος μόνον στις δικές του δυνάμεις,κι όχι μεταφέροντας άμεσα ή έμμεσα το κόστος στις πλάτες των άλλων.''Τα σα μα,και τα μα μάσατα'' δηλαδή...

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Να σου λύσω την απορία. Ο αρχή στον Μαρξισμό είναι τα προϊόντα να παράγονται με αξία χρήσης και όχι κέρδους. Το πλάνο του είναι η δημοκρατική διαμοίραση του πλεονάσματος. Άλλο planned economy και άλλο command economy. Το εργοστάσιο που περιγράφεις εσύ είναι το μονοπωλιακό εργοστάσιο. Για αυτό εξάλλου περιγράφηκε η ΕΣΣΔ και ως κρατικός μονοπωλιακός καπιταλισμός. Ο Μαρξ ήταν αναρχο-κομμουνιστής και όχι κρατιστής σοσιαλιστής. Αυτό πρέπει να μην το ξεχνάμε. Δεν έδωσε σαφείς γραμμές για το ενδιάμεσο σοσιαλοκρατικό στάδιο. Είχε φιξαρισμένο το βλέμμα στην κοινωνία της ελεύθερης διαμοιβής. Δεν είναι χρηστική φιλοσοφία στον πυρήνα αλλά ελευθεριακή.

Καταλαβαίνεις τον καπιταλισμό με βάση τον φυσικό νόμο και τα ατομικά δικαιώματα πηγαίνοντας τον Λοκ στα άκρα. Όμως ο καπιταλισμός δεν είναι αυτό. Λάθος εργαλεία. Ο καπιταλισμός είναι χρηστικός σαν του Φρίντμαν. Δεν έχει ηθική βάση. Για αυτό πάει με καθεστώτα όλα σαν κόκα κόλα. Για αυτό είναι και μονοπωλιακός και αγοραίος και ότι τον παίρνει αναλόγως. Άσχετα αν άνθρωποι σαν τον Σμιθ που ήταν ηθικός φιλόσοφος προσπάθησαν να τον εξανθρωπίσουν. Αυτό δεν πέτυχε ποτέ. Τον ενδιαφέρει μόνο η ανάπτυξη με κάθε μέσο σε κάθε τόπο για το μέγιστο κέρδος όσο το δυνατόν πιο λίγων. Το κράτος το θέλει υποχείριο για να του το εγγυάται αυτό. Αυτό το βλέπουμε 300 χρόνια τώρα και δεν αλλάζει.

Αυτό που θες εσύ δεν είναι καπιταλισμός, στην ουσία σοσιαλισμός είναι. Απλά δεν χρησιμοποιείς την εργασιακή θεωρία της αξίας παρά την προσφορά ζήτηση και την σχετική αξία των νεοκλασικών οικονομικών για να αποφύγεις δίκαιη φτώχεια να επιτύχεις δίκαιο πλούτο. Έτσι χάνεις την ορατότητα του καπιταλισμού ως μέσου αναδιανομής μόνο προς τα πάνω και όχι απελευθέρωσης. Το κέρδος οδηγεί στην ισχύ και η ισχύς στην εξουσία. Πλούσιος και δίκαιος δεν παίζει. Δεν γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Όταν αρκετά ισχυρός θα φας τις ελευθερίες των άλλων στον ίσο ανταγωνισμό είτε χρησιμοποιώντας πολιτεία είτε αγοραίες υπηρεσίες. Με τις δεύτερες ακόμα πιο ασύδοτα. Για αυτό είναι λάθος η έννοια αναρχο-καπιταλισμός γιατί κρύβει δύο αντίθετα πράγματα.  

φτιαχνομαι με τα λεγομενα του φιλοσοφου-στοχαστη obiwan  :wanker: :wanker: :orchestra: :orchestra: :kneel: :hi: :orchestra: :orchestra:

type πως και δεν σε εχει καλεσει ο Σαββιδης στις ανιχνευσεις?  :grin: :grin: :grin: :grin:

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Τύπε άσε καλύτερα, από που έβλεπα κώλους μόνο παλιά, μετά που γίναμε κώλος με τα μνημόνια, άρχισα απότομα να λέω και κάτι τέτοια στοχαστικά. Σαν αυτούς που μια μέρα ξυπνάνε και μιλάνε ξένες γλώσσες. Εκεί που μπορεί να μιλήσω σοβαρά στον Σαββίδη μπορεί να συμβεί total recall και ξαφνικά να σολάρω για κώλους και να του κάνω την εκπομπή πουτάνα. :grin:

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Ανησυχητικό αυτό που λες.
Αν κάποιος έχει σαν ηθική να ρουφιανέψει ας το κάνει. Τι ρόλο βαράω εγώ να κρίνω την δική του ηθική; Ποιος είμαι; Ο Πάπας;
Μα γιατί νομίζεις πως η δική σου ηθική είναι πάνω από του άλλου; Πως σου έχει έρθει η ιδέα πως είσαι πιο ηθικός; Από που πηγάζει αυτή η υπεροψία;
Ωραία. Εδώ ακριβώς βρίσκεται ή οποία συμφωνία ή διαφωνία. Είναι φιλοσοφικό τελικά το θέμα. Είσαι πολύ κοντα (ενδεχομένως χωρίς να το γνωρίζεις) σε μία Υπαρξιστικη θέση (Νίτσε, Σάρτρ) τηή οποία φιλοσοφική θέση οφειλω να πω ότι δεν την βρισκω υποχρεωτικά και πάντα λαθος. Ή δική σου όμως θέση είναι διαφορετική. Και εννοώ:

Ή Υπαρξιακή φιλοσοφία δεν δέχεται κανόνες ηθικής. Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για την ηθική του. Αυτό με βρίσκει σύμφωνο ως ένα βαθμό. Ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις τι είναι ηθικό. Εγώ θα καθορισω την ηθικότητα η μη μιας πράξης.

Το πρόβλημα με τη λογική σου όμως νομίζω ότι είναι ότι πιστευεις πως δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει ή ηθική. Δεν διαλέγεις μία ΑΛΛΗ ηθική. Δεν διαλέγεις ΚΑΜΙΑ ηθική. Ή μόνη ηθική που δέχεσαι είναι αυτή που ικανοποιεί τη πλεονεξια σου. Εαν, ρουφιανευοντας τον άλλον, επωφελουμαι τότε είναι ηθικά ορθό να τον ρουφιανεψω. Θα κάνω τα πάντα για την απόκτηση ολοένα και περισσότερων αγαθών. Θα γίνω ή αιτία να απολυθεί ένας συνάδελφός μου προκειμένου να απόκτησω την εύνοια του αφεντικού. Εάν χρειαστεί μπορεί και να σκοτώσω. Εάν σου βρίσω τη μανα δικαιουσαι να με σκοτώσεις βασανίζοντας με πρωτα. Εάν σε κλεψω δικαιουσαι να μου κόψεις τα δύο χέρια και τα δύο πόδια. Ποιος θα καθορίσει ότι αυτά που θα κάνεις είναι ανήθικα??? Ας μην εβριζα και μας μην εκλεβα, έτσι δεν είναι?

Πιστεύω να κατανοείς πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που λες, ενδεχομένως είσαι μικρός, έχεις διαβάσει κάποια συγκεκριμένα βιβλία και έχεις σχηματίσει την άποψη πως κατέχεις την απόλυτη αλήθεια. Μην αναπαραγεις τα γραφόμενα από τα βιβλία που διαβάσεις μόνο και μόνο για να κάνεις εντύπωση. Να τα ελεγχεις και να τα δέχεσαι αφού περάσουν από μέσα σου και αφού φτάσεις την σκέψη σου ως το τελος.

Αυτά από εμένα και συγνώμη εάν νιώθεις οτι προσπαθώ να σε νουθετησω ή να σε επηρεασω καθ οιονδήποτε τρόπο.

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Ανησυχητικό αυτό που λες.
Αν κάποιος έχει σαν ηθική να ρουφιανέψει ας το κάνει. Τι ρόλο βαράω εγώ να κρίνω την δική του ηθική; Ποιος είμαι; Ο Πάπας;
Μα γιατί νομίζεις πως η δική σου ηθική είναι πάνω από του άλλου; Πως σου έχει έρθει η ιδέα πως είσαι πιο ηθικός; Από που πηγάζει αυτή η υπεροψία;
Αν κάποιος έχει σαν ηθική να σκοτώσει διότι τον πληρωνουν ας το κάνει. Τι ρόλο βαραω εγώ να κρίνω τη δική του ηθική. Ο Παπας είμαι?

Αν κάποιος έχει σαν ηθική να βασανίζει τα ζώα διότι ευχαριστείται ας το κανει. Τι ρόλο βαραω εγώ να κρίνω τη δική του ηθική. Ο Παπάς ειμαι?

Αν κάποιος έχει σαν ηθική να βιάζει κάθε μέρα και μία διαφορετική κοπέλα (στα πλαίσια της πλεονεξίας του) ας το κανει. Τι ρόλο βαραω εγώ να κρίνω την ηθική του. Ο Παπάς ειμαι?

Εάν κάποιος εχει σαν ηθική να σε δολοφονήσει για αυτά που λες διότι πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο ας το κανει. Τι ρολο βαραω εγώ να κρίνω την ηθική του. Ο Παπάς ειμαι?

Εάν κάποιος έχει σαν ηθική να βιάσει τη μανα σου ας το κανει. Τι ρόλο βαραω εγώ να κρίνω την ηθική του. Ο Παπάς ειμαι?

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Εγω θα προσλαμβανα μια εταιρεια που θα ικανοποιουσε τις επιθυμιες μου. Δεν ειμαι φιλησυχος, απλα κοιταω την παρτη μου και ( αυτο που νομιζω ως ) συμφερον μου και παραλληλα το iq μου ειναι 50 και δε μπορω να αντιληφθω καθαρα το συμφερον μου.
Ναι αλλά θα ήσουν από τους λίγους που θα το έκαναν αυτό, ο περσσότερος κόσμος θέλει απλά την ησυχία του.
Οι επιθυμίες δύσκολα θα βρουν μερίδιο στην αγορά.
Κυρίως επειδή μια εταιρεία που θα δέχονταν να κάνει αυτά που περιγράφεις θα έχανε πολύ σε ανθρώπους και υλικό, άρα θα έπρεπε να χρεώσει πολλά στους πελάτες της.

Πολλές φορές ο κόσμος πάει και κολλάει μια ακραία απίθανη συμπεριφορά για να καταδείξει τις αδυναμίες ενός συστήματος.

Αυτές οι περιπτώσεις όμως ισχύουν και τώρα που δεν έχουμε αναρχία. Παράδειγμα προχθές η Τουρκία, ή η Ρωσία με την Ουκρανία.

Αυτές οι περιπτώσεις πάντα υπάρχουν, αλλά δεν είναι η νόρμα, και όπως και να το κάνουμε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η κατάσταση με την αναρχία μπορεί να είναι καλύτερη ή χειρότερη - Εγώ νομίζω πως οι ενδείξεις δείχνουν προς το καλύτερο.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Δε το κανουν ομως για το κερδος ( οι κρατικες αστυνομιες ) και για να ικανοποιησουν πελατες στην αγορα. Ειναι αλλος ο προσανατολισμος τους. Επισης εχουν το μονοπωλιο στη "νομιμη" βια.

Το κράτος μπορεί να προσποιείται πως δεν το κάνει για λεφτά, αλλά οι αστυνομικοί το κάνουν για τα λεφτά. Γνωρίζεις κάποιον αστυνομικό που δεν πληρώνεται;

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Καλά εντάξει, λες και έπαιζε κράτος τότε. Όλα off road παίξανε. Έχεις ακούσει για τις δεκάδες δολοφονίες των τραπεζιτών, την κάθε παραγωγική μονάδα στον μαφιόζικο έλεγχο, το κατα βούληση ξεπούλημα οπλοστασίων, τα κόλπα με τα λαϊκοκαπιταλιστικά κουπόνια, η τι παιζόταν στην Σιβηρία και άλλα απρόσιτα σημεία; Όσο μέτραγε ένας εξαγορασμένος σεριφάκος στην άγρια δύση άλλο τόσο κράτος υπήρχε και στην άγρια ανατολή πρώην ΕΣΣΔ εκείνη την περίοδο.

Αλλά από ότι φαίνεται έχουν παρατηρήσει την ομοιότητα και άλλοι
]
Σαν να μην έγραψα τα προηγούμενα ποστς. Αν το κράτος δεν σου δίνει το δικαίωμα να έχεις προσωπική αστυνομία και προστασία, πως μπορείς να ισχυρισθείς πως ήταν αναρχοκαπιταλισμός; Αφού υπάρχει επέμβαση του κράτους.

Όταν δολοφονείται κάποιος και η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει την δουλειά της και δεν έχεις το δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις ιδιωτική αστυνομία, είναι σαν να σου δένει τα χέρια το κράτος.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Οχι φίλε δεν με πρόσβαλες !! Κουβέντα κάνουμε και χωράει και η υγιής διαφωνία !!

Απο τη διαφωνία συνήθως μαθαίνουμε !1

Απλά ταξίδευα τις τελευταίες 4 μέρες και δεν είχα πρόσβαση στο site.

Χαίρομαι που το αρχικό μου ποστ έγινε απαρχή γόνιμης κουβέντας !!

Εριξα τη πιστολιά προκάλεσα τη χιονοστιβάδα στο thread του φίλου λαδάκη και εξαφανίστηκα !!  :grin: :grin: :grin:

Τώρα δεν ξέρω απο που να το πρωτοπιάσω και που να απαντήσω !!

Κάτι θα βρώ !! :2funny: :2funny:
Welcome back!

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης

της επιθυμίας το κενό,

Ξέρεις εσύ φίλε popov !!!  :grin: :grin: :hi: :hi:

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

:hi: :hi: :hi: :hi:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom