Νέα

Online αγοροπωλησίες (eBay κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα liferider
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 492
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

slk 55

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Ιουν 2010
Κριτικές
32
Like
196
Πόντοι
2.007
Mακριά από αυτά τα μουνόπανα.

Παίζει να έχουνε δικό τους άτομο μέσα στο τελωνείο και να τα αρπάζουνε από εκεί.Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση.

Αν θεωρηθεί το ποστ δυσφήμιση,να κατέβει.
Γενικά δεν προσβάλω άτομα και εταιρίες αλλά μιλάμε για περίπτωση που φέρνεις κάτι απ΄έξω πχ με απλό ταχυδρομείο ή Fedex ή UPS κτλ. δίχως κανένα απολύτως πρόβλημα και όποτε τυχαίνει να ρθεί με DHL δεν υπήρχε περίπτωση να μην κολλήσει στο τελωνείο το δέμα
συμφωνω απόλυτα μαζι σου. Είχα παραγγείλει κατι ΛΑΜΠΕΣ αξιας 50€ κ ενώ το ήξερα ότι η DHL γάμιετε την πάτησα. Με πήραν τηλ κ μου είπαν 100€ τελωνειακά έξοδα κ 46€ ο τελωνης συν κάποια χρήματα κάθε μέρα αποθηκεύσεις αν αργήσω να τα παρω. Τους είπα σας τα χαρίζω κρατήστε τα κ βάλτε τα στον κωλο σας και τους το έκλεισα. Έχασα 50€ στα αρχιδια μου αυτοί παντός δεν πήραν φράγκο.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Λογικό,αφού προσφέρουν υπηρεσία εκτελωνισμού

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Να προσπαθειτε να αγοραζετε απο εμπορους απο την ευρωπαικη ενωση,που δεν περνανε τα πραγματα τελωνειο.Και εξω απο την ευρωπαικη ενωση μπορεις να παρεις χωρις να πληρωσεις τελωνειο απλα παιζει ρολο ο εμπορος..Πολλα μαγαζια βαζουν στα δεματα
αποδειξη μεχρι 99$ δολαρια,και το μαρκαρουν σαν gift..Με αυτον τον τροπο δεν παιρναει τελωνειο το προιον..Ομως αν δεν εχει
καποιο παραστατικο η απλα γραφουν την τιμη στο δεμα,χωρις την αποδειξη,τοτε δεν το λαμβανουν υποψη τους και περνας τελωνειο.
Για αυτο πρωτα πριν αγορασετε κατι πρεπει να μιλαντε με τον εμπορο για το αν στελνει με αυτον τον τροπο.

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Κριτικές
169
Like
20.417
Πόντοι
34.612
Πριν από ένα χρόνο ένας φίλος πήρε με κούριερ κατι από Αμέρικα κ όταν έφτασε εδώ πήραν απι το κούριερ κ του είπαν.
Πρέπει να εκτελωνιστη αν το κάνουμε εμείς 120 αν πάτε αεροδρόμιο εσείς 60 πήγε το παλικάρι κ έφαγε 4. Ωρες

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.337
Πόντοι
1.106
Να προσπαθειτε να αγοραζετε απο εμπορους απο την ευρωπαικη ενωση,που δεν περνανε τα πραγματα τελωνειο.Και εξω απο την ευρωπαικη ενωση μπορεις να παρεις χωρις να πληρωσεις τελωνειο απλα παιζει ρολο ο εμπορος..Πολλα μαγαζια βαζουν στα δεματα
αποδειξη μεχρι 99$ δολαρια,και το μαρκαρουν σαν gift..Με αυτον τον τροπο δεν παιρναει τελωνειο το προιον..Ομως αν δεν εχει
καποιο παραστατικο η απλα γραφουν την τιμη στο δεμα,χωρις την αποδειξη,τοτε δεν το λαμβανουν υποψη τους και περνας τελωνειο.
Για αυτο πρωτα πριν αγορασετε κατι πρεπει να μιλαντε με τον εμπορο για το αν στελνει με αυτον τον τροπο.
Ναι μεν αλλα το gift πλεον δεν "περνάει" απο τους κούριερ έδρα."Κόβονται" ολα (επίτηδες)

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
Ναι μεν αλλα το gift πλεον δεν "περνάει" απο τους κούριερ έδρα."Κόβονται" ολα (επίτηδες)
+1
ξεχαστε τα gift στο τελωνειο ...ηταν παλιο κολπο,το μαθανε κ οι πετρες πλεον...δεν πιανει αυτο,μονο αν δηλωσει μικρη αξια εμπορευματος με τιμολογιο επισυναπτομενο στο δεμα ο ιδιος ο πωλητης...οι τελωνες πια ειναι κ νεα παιδια (βυσματακια) συνηθως Οικονομικων Σχολων κτλ τα οποια εχουν γνωση της πραγματικοτητας κ του ιντερνετ γενικοτερα...
π.χ. εφερα δισκο απο Αμερικη αξιας πραγματικης 135 usd κ για να γλιτωσω τυχον χαρατσι στο τελωνειο του ειπα του πωλητη πριν το στειλει να το δηλωσει στα 50 usd συμπεριλ κ ταχυδρομικων...ουτε μια μερα δεν εμεινε τελωνειο κ μου ηρθε ατελως... ;)απειρα τα παραδειγματα...
δυστηχως δεν θα μπορουσα βεβαια να κανω το ιδιο κ για κιθαρα ή μεγαλο ογκωδες αντικειμενο δηλ. να το δηλωσω π.χ στα 50 usd γιατι φυσικα οι τελωνες δεν θα το πιστευαν,θα κολλαγε το δεμα στο τελωνειο κ οταν θα αποφασιζανε να ασχοληθουν θα με περνανε τηλεφωνο μια ωραια πρωΐα κ θα μου ζητουσαν παραστατικα και αποδειξεις αγορας για να συγκρινουν την τιμη αγορας με αυτη πανω στο δεμα...

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.337
Πόντοι
1.106
+1
ξεχαστε τα gift στο τελωνειο ...ηταν παλιο κολπο,το μαθανε κ οι πετρες πλεον...δεν πιανει αυτο,μονο αν δηλωσει μικρη αξια εμπορευματος με τιμολογιο επισυναπτομενο στο δεμα ο ιδιος ο πωλητης...οι τελωνες πια ειναι κ νεα παιδια (βυσματακια) συνηθως Οικονομικων Σχολων κτλ τα οποια εχουν γνωση της πραγματικοτητας κ του ιντερνετ γενικοτερα...
π.χ. εφερα δισκο απο Αμερικη αξιας πραγματικης 135 usd κ για να γλιτωσω τυχον χαρατσι στο τελωνειο του ειπα του πωλητη πριν το στειλει να το δηλωσει στα 50 usd συμπεριλ κ ταχυδρομικων...ουτε μια μερα δεν εμεινε τελωνειο κ μου ηρθε ατελως... ;)απειρα τα παραδειγματα...
Κι αυτο εχει "τρύπες" παντως...
Αμα ο πωλητης ειναι αναξιοπιστος δυσκολεύει μετα το report κτλ
Και το τελωνείο εχει "δικαίωμα" να μην δεχτεί την αποδειξη ειδικα απο Κινες κτλ
Και ρε παιδια  επειδη οι περισσότεροι θέλουν κανα iPad goPro laptop οι διάφορες πλεον ειναι πολυ μικρές...

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
Κι αυτο εχει "τρύπες" παντως...
Αμα ο πωλητης ειναι αναξιοπιστος δυσκολεύει μετα το report κτλ
Και το τελωνείο εχει "δικαίωμα" να μην δεχτεί την αποδειξη ειδικα απο Κινες κτλ
Και ρε παιδια  επειδη οι περισσότεροι θέλουν κανα iPad goPro laptop οι διάφορες πλεον ειναι πολυ μικρές...
ρε παιχτη ο πωλητης ο συγκεκριμενος ειχε 100% feedback σε 500 συναλλαγες...τωρα αν αποφασιζε να το παιξει λαμογια σε μενα,ε! τυχερα ειναι αυτα...το τελωνειο θα ζητησει εκτυπωμενη την αποδειξη απο paypal για να συγκρινει....θα το κανει μονο αν καποιος εχει κανει καποια χοντραδα σαν αυτη που ανεφερα...

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Πολλές φορές συμφέρει να πληρώσεις και τελωνείο αντί να αγοράσεις το αντίστοιχο αντικείμενο εδώ.Αρκεί να πας να κάνεις μόνος σου τον εκτελωνισμό.Οι εκτελωνιστές είναι απατεώνες,και σε γδύνουν.Είχα πάρει ένα Ρολόι,που εδώ έκανε 450€,από την Αμερική με 250€.Πλήρωσα στο τελωνείο,60 ευρώ επιπλέον.Κέρδισα δλδ 140€.Καθόλου άσχημα...
Έκανες όμως πόσο καιρό για να το παραλάβεις τύπε
Επισης εισαι τυχερος που μενεις αθηνα και μπορεσες να πας στο αεροδρομιο να το εκτελωνισεις ο ιδιος! Φαντασου να εμενες ξερω γω Κρητη! Θα πληρωνες ενα καρο κερατιατικα το αρχιδι τον εκτελωνιστη!

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Ναι αν μένεις στην επαρχία είναι πρόβλημα,καθότι δε δέχονται εξουσιοδοτήσεις.Πάντως,ένας φίλος από την Πρέβεζα είχε παραγγείλει ένα κράνος από την Ιαπωνία,κέρδιζε με το τελωνείο 280 ευρώ σε σχέση με την εδώ τιμή.Για να μην πληρώσει εκτελωνιστή και χάσει το κέρδος,πήγε σε έναν συμβολαιογράφο,έκανε ένα πληρεξούσιο στον ξαδερφό του που μένει εδώ,πήγε,το εκτελώνησε και του το έστειλε με τον πατέρα του!Κέρδισε 230€ τελικά.Καθόλου άσχημα!

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.545
Πόντοι
12.756
Δεν υπαρχει χειροτερη φαρα απο τους εκτελωνιστες στην Ελλαδα ...πιο γαμημενοι δεν υπαρχουν.
Χρονια τωρα ειχαν κλασει στα λεφτα , με την κριση επεσαν πολυ οι αρπακτες και ανοιγουν και κουτακια των 10 ευρω μπας και βρουν κατι για να το κολλησουν και να βγαλουν κερατιατικα..
το τι λαδωμα πεφτει δε καλυτερα να μην το αναπτύξουμε...μεταξυ ( εξωτερικοι )  εκτελωνιστων και υπαλληλων του τελωνείου... 

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Like
14
Πόντοι
16
Να ρωτησω κατι αν και ισως ειναι μεγαλη μπαρουφα αυτο που θα γραψω..
δεν εχω αγορασει ποτε απο ebay..
υπαρχει καποιο ελληνικο καταστημα ή site που να τους λες τι θες,να  αγοραζει απο ebay και να στα στελνει με αντικαταβολη?
για να γλιτωνεις εσυ ολο αυτο το τρεξιμο με τις visa/prepaid κλπ μαλακιες που μου φαινονται πακετο?

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Να ρωτησω κατι αν και ισως ειναι μεγαλη μπαρουφα αυτο που θα γραψω..
δεν εχω αγορασει ποτε απο ebay..
υπαρχει καποιο ελληνικο καταστημα ή site που να τους λες τι θες,να  αγοραζει απο ebay και να στα στελνει με αντικαταβολη?
για να γλιτωνεις εσυ ολο αυτο το τρεξιμο με τις visa/prepaid κλπ μαλακιες που μου φαινονται πακετο?
τύπε τι ψάχνεις να αγοράζεις;

sperminator_tx

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2009
Like
4
Πόντοι
1
οπως εχω πει σε προηγουμενο post ειχα αγορασει απο το ebay μεσω αμερικης κ δυστυχως χωρις να εχω προηγουμενη εμπειρια ενα μηχανημα κ συγκεκριμενα ενα dj mixer γυρω στα 1100 δολαρια...μεσα απο το tracking number ειδα οτι το πακετο ειναι ηδη ελλαδα απο τις 19 απριλιου κ συγκεκριμενα στο τελωνειο...εχει περασει ενας μηνας απο τοτε κ ακομα δεν το εχω λαβει στα χερια μου...τελικα πηρα τηλ στο τελωνειο κ μου ειπε ενας υπαλληλος να στειλω με φαξ το τιμολογιο...μου κανε εντυπωση που δεν με ρωτησε καν αν ειμαι ιδιωτης η εμπορος κ μου μιλησε για τιμολογιο ενω το μονο που εχω εγω ειναι μια ηλεκτρονικη αποδειξη που μου εχει σταλει μεσω mail...μου πε πανω στο φαξ να γραψω ενα τετραψηφιο αριθμο ο οποιος δεν γνωριζω σε τι χρησιμευει...αν ξερει καποιος φιλος να με ενημερωσει τι πρεπει να κανω,ποια ειναι η πορεια απο δω κ περα για να παραλαβω το δεμα κ ποιο ειναι περιπου το ποσο του δασμου που θα πληρωσω

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
οπως εχω πει σε προηγουμενο post ειχα αγορασε απο το ebay μεσω αμερικης κ δυστυχως χωρις να εχω προηγουμενη εμπειρια ενα μηχανημα κ συγκεκριμενα ενα dj mixer γυρω στα 1100 δολαρια...μεσα απο το tracking number ειδα οτι το πακετο ειναι ηδη ελλαδα απο τις 19 απριλιου κ συγκεκριμενα στο τελωνειο...εχει περασει ενας μηνας απο τοτε κ ακομα δεν το εχω λαβει στα χερια μου...τελικα πηρα τηλ στο τελωνειο κ μου ειπε ενας υπαλληλος να στειλω με φαξ το τιμολογιο...μου κανε εντυπωση που δεν με ρωτησε καν αν ειμαι ιδιωτης η εμπορος κ μου μιλησε για τιμολογιο ενω το μονο που εχω εγω ειναι μια ηλεκτρονικη αποδειξη που μου εχει σταλει μεσω mail...μου πε πανω στο φαξ να γραψω ενα τετραψηφιο αριθμο ο οποιος δεν γνωριζω σε τι χρησιμευει...αν ξερει καποιος φιλος να με ενημερωσει τι πρεπει να κανω,ποια ειναι η πορεια απο δω κ περα για να παραλαβω το δεμα κ ποιο ειναι περιπου το ποσο του δασμου που θα πληρωσω
με ποια εταιρεια το εστειλε απο Αμερικη?
το εστειλε με usps?
με ups?
fedex??
εχει κολλησει τελωνειο γιατι θα στο εκτελωνισουν υπολογιζοντας φπα+δασμους κτλ.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
οπως εχω πει σε προηγουμενο post ειχα αγορασει απο το ebay μεσω αμερικης κ δυστυχως χωρις να εχω προηγουμενη εμπειρια ενα μηχανημα κ συγκεκριμενα ενα dj mixer γυρω στα 1100 δολαρια...μεσα απο το tracking number ειδα οτι το πακετο ειναι ηδη ελλαδα απο τις 19 απριλιου κ συγκεκριμενα στο τελωνειο...εχει περασει ενας μηνας απο τοτε κ ακομα δεν το εχω λαβει στα χερια μου...τελικα πηρα τηλ στο τελωνειο κ μου ειπε ενας υπαλληλος να στειλω με φαξ το τιμολογιο...μου κανε εντυπωση που δεν με ρωτησε καν αν ειμαι ιδιωτης η εμπορος κ μου μιλησε για τιμολογιο ενω το μονο που εχω εγω ειναι μια ηλεκτρονικη αποδειξη που μου εχει σταλει μεσω mail...μου πε πανω στο φαξ να γραψω ενα τετραψηφιο αριθμο ο οποιος δεν γνωριζω σε τι χρησιμευει...αν ξερει καποιος φιλος να με ενημερωσει τι πρεπει να κανω,ποια ειναι η πορεια απο δω κ περα για να παραλαβω το δεμα κ ποιο ειναι περιπου το ποσο του δασμου που θα πληρωσω
Την πατισες τυπε....θα σου βγει ισως λιγο λιγοτερο απο οτι να το αγοραζες στην Ελλαδα...!Επρεπε να πεις στον πωλητη της Αμερικης να σου κανει υποτιμολογιση. Καποιες φορες το ebay υπολογιζει tax φορους κ περναει χυμα..!Τωρα την πατισες..!Στειλε το τιμολογιο κ κανε την προσευχη σου

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
για μεγαλης αξιας δεματα ή ογκωδη να υπολογιζεται περιπου 30 % συνολο χαρατσι τελωνειακο...

μεσα σε αυτα ειναι το 23% ΦΠΑ + 3,5 % δασμοι + αμοιβη εκτελωνιστη + τυχον εξοδα φυλαξης σε αποθηκη + κτλ....αυτα ισχυουν σε περιπτωση που το δεμα ερθει με Αμερικανικα ταχυδρομεια βλεπε δηλ. USPS

Εαν καποιος μενει Αθηνα,μπορει καλιστα να παει μεχρι το Ελευθ.Βενιζελος κ να εκτελωνισει μονος του το δεμα (αφου του δωσουν οδηγιες εκει) προκειμενω να γλιτωσει την αμοιβη του εκτελωνιστη κ τυχον εξοδα φυλαξης κτλ...

εαν κατι ερθει με ιδιωτικη εταιρεια δηλ. fedex,UPS,κτλ...κλαψτε χαραλαμπε.....το κοστος ανεβαινει....ειδικα το εδω παραρτημα της fedex παιζει να ειναι οι μεγαλυτεροι χιουμοριστες που υπαρχουν....το ιδιαιτερο τους ''χιουμορ'' μεταφραζεται σε εξτρα ευρω εις βαρος του αγοραστη που περιμενει να παραλαβει το δεμα του.

μην γκρινιαζετε....οι τελωνιακοι στην Ελλαδα ειναι συγκεκριμενη καστα ανθρωπων...εαν π.χ. στραβωκοιμηθουν ή δεν τους κατσει η γυναικα τους το προηγουμενο βραδι-θα βγαλουν τα απωθημενα τους στην δουλεια με οτι αυτο μεταφραζεται...για να ''απολαμβανουμε'' ολοι εμεις υπηρεσιες κ χρεωσεις που ουτε στο Μονακο δεν απολαμβανουν,,,, :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom