Νέα

Online αγοροπωλησίες (eBay κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα liferider
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 492
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.365
Πόντοι
456
:thumbsup:
σωστος.ξεχασα να το αναφερω..κοιταμε να εχει υψηλο feedback...καλα ειναι να εχει  πανω απο 99,5 με 99,8 %...αν ειναι κ 100% ακομη καλυτερα. :grin:

TO top rated το παιρνει λογω μεγαλου αριθμου θετικων αξιολογησεων σωστα?
Θελω να πω πως μπορει να εχει 99,5+  αλλα να μην ειναι top rated οποτε εκει ισως ρισκαρεις ελαχιστα παραπανω

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
TO top rated το παιρνει λογω μεγαλου αριθμου θετικων αξιολογησεων σωστα?
Θελω να πω πως μπορει να εχει 99,5+  αλλα να μην ειναι top rated οποτε εκει ισως ρισκαρεις ελαχιστα παραπανω
ναι..μπορει να εχει π.χ. 10 αρνητικες ή ουδετερες αξιολογησεις κ 3000 θετικες,οποτε υπερισχυουν οι θετικες σ αυτην την περιπτωση...υπαρχει κ τοπ χωρις 100 % καθαρο...συνηθως παιζει στο 99,8 με 99,9 % αν δεν ειναι κατοσταρι

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Παντού υπάρχει ένα ρίσκο αλλού λίγο περισσότερο αλλού λίγο λιγότερο

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.365
Πόντοι
456
Παντως σε  αθλητικα προιοντατο θεωρω ακριβο και προτιμω να ψωνιζω απο αλλου με απιστευτα χαμηλοτερες τιμες.

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.365
Πόντοι
456
Παντού υπάρχει ένα ρίσκο αλλού λίγο περισσότερο αλλού λίγο λιγότερο

Συμφωνω.
Εξαλλου παντα η αγορα εξαποστασεως εμπεριεχει ενα ρισκο.
Σκεψου οτι ακομα και καποιος φιλος σου να σ στειλει κατι απο το εξωτερκο παντα θα εχεις το αγχος μην συμβει κατι.

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
Παντως σε   αθλητικα προιοντατο θεωρω ακριβο και προτιμω να ψωνιζω απο αλλου με απιστευτα χαμηλοτερες τιμες.
εχω προσεξει κ γω οτι στα αθλητικα τσιμπαει αρκετα...μαλιστα γενικα τα τελευταια χρονια το ιμπει εχει ακριβυνει...βρισκεις βεβαια κ ευκαιριες αλλα ειναι πια μετρημενες...
εγω συνηθως θα αγορασω απο ιμπει οταν αυτο που ψαχνω δεν το βρισκω καπου αλλου....
ρεντ η ιδια η ζωη ειναι ρισκο κ τζογος,αλλα στο ιμπει αν πας με προσεκτικα βηματα κ τσεκαρεις καποια πραγματα πριν ψωνισεις δυσκολα να την πατησεις...

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
εχω αγορασει εδω κ 10 μερες απο καποιο καταστημα στο ebay που βρισκεται συγκεκριμενα στην αμερικη καποια ηλεκτρονικη συσκευη...γνωριζει κανεις ποσο χρονο κανει περιπου απο αμερικη για να φτασει ελλαδα κ αν υπαρχει περιπτωση να κολλησει στο τελωνειο...αν συμβει κατι τετοιο πως ενημερωνεται κανεις κ τι πρεπει να κανει?
οι μερες ειναι λογικες,αλλα παιζει ρολο η αξια του προιοντος και το μεγεθος του δεματος.
απο ενα ποσο και πανω το ανοιγουν,για αυτο συνηθιζεται να γραφουν πανω "gift" και να μπαινει ονομα αποστολεα οχι μαγαζιου
ή να αναγρφεται αξια 50ε ανεξαρτητου ποσο πληρωσες γιατι αν εχει 300ε ας πουμε το ανοιγουν κ πληρωνεις κερατιατικα..

εγω ειχα παρει 2 στεκες μπιλιαρδου 500ε αξια,και ως γκιφτ δεν πληρωσα μια.

αν εχει κολλησει τελωνειο παντως θα σε παρουν τηλ.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Εγω εχω παραγγειλει απειρες μαλακιες απο το ebay τα περισσοτερα απο τα οποια ηταν πραγματα πολυ μικρης αξιας εως 5e. Εχει τυχει 2-3 φορες να μην ερθει ποτε το πακετο επειδη χαθηκε κατα τη μεταφορα. Ηρθα σε επαφη με τον πωλητη και μου εδωσε τα λεφτα μου πισω! Βεβαια αυτο ηταν ευκολο γιατι μιλαμε για αντικειμενα μικρης αξιας! Αν χασεις τιποτα ακριβο δεν ξερω ποσο ευκολο θα ειναι να βγαλεις ακρη!
Αν παρεις κατι ακριβο αξιζει να δωσεις κατι παραπανω για tracking number για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, ή αν μιλαμε για ακομα περισσοτερα λεφτα μπορεις να επιλεξεις να σου σταλει με καποια ιδιωτικη εταιρια μεταφορων οπως DHL κλπ! Εκει βεβαια θα ξερεις οτι θα εχεις να πληρωσεις καποιο υπολογισιμο ποσο επιπλεον για μεταφορικα..

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
πριν ενα μηνα κιθαρα αξιας 280 ευρω πληρωσα εξτρα καπελο 89 ευρω τελωνειο.
ειχε κολλησει τελωνειο μια βδομαδα κ κατι, απο την στιγμη που μπηκε Ελλαδα
ηταν η πρωτη φορα -απο το 2008 -που πληρωσα τελωνειο...τις αλλες φορες την γλιτωνα... :grin:
ηρθε με Usps (Αμερικανικα ταχυδρομεια σαν τα δικα μας Ελτα)...αν ερχοτανε με ups,fedex (ιδιωτες) κτλ ,,,παιζει να πληρωνα πολλα παραπανω γαμησιατικα.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Γενικα αν θελετε να παρετε πραγματα μεγαλης αξιας να βλεπετε κ ποσο εχουν και σε χωρες της ευρωπαικης ενωσης για να γλυτωνετε τα τελωνεια κ τις μαλακιες!!
Εγω κερατιατικα πληρωσα μια φορα μονο που αγορασα μια φωρογραφικη μηχανη κ μου ηρθε μεσω DHL!
Περισσοτερες λεπτομερειες εδω:
www.bourdela.com/forum/index.php?topic=181898.0]http://www.bourdela.com/forum/index.php?topic=181898.0[/url]

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ  :s&m_2:

n.aleftantos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
2
Like
337
Πόντοι
36
πριν ενα μηνα κιθαρα αξιας 280 ευρω πληρωσα εξτρα καπελο 89 ευρω τελωνειο.
ειχε κολλησει τελωνειο μια βδομαδα κ κατι, απο την στιγμη που μπηκε Ελλαδα
ηταν η πρωτη φορα -απο το 2008 -που πληρωσα τελωνειο...τις αλλες φορες την γλιτωνα... :grin:
ηρθε με Usps (Αμερικανικα ταχυδρομεια σαν τα δικα μας Ελτα)...αν ερχοτανε με ups,fedex (ιδιωτες) κτλ ,,,παιζει να πληρωνα πολλα παραπανω γαμησιατικα.
στην καλλιτεχνια και εσυ γιατρε? :grin: :grin:

thomas!!!

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
χρησιμοποιουσα το ebay παλιοτερα που ειχα αρκετα χρηματα. Γενικα για αγορες απο ebay η απο οποιοδηποτε ηλεκτρονικο καταστημα ειναι καλο η πληρωμη τους να γινεται μεσω pay pal. Ειναι κατι σαν εγγυητης για τον αγοραστη,εγγυαται οτι δεν χανεις τα χρηματα σου,εως 45 μερες μετα την αγορα,μπορεις να κανεις report στον πωλητη και να σου επιστραφουν τα χρηματα σου,ειτε γιατι δεν παρελαβες το προιον,ειτε γιατι δεν πηρες αυτο που αγορασες αλλα εστειλαν κατι αλλο,ειτε ηρθε με φθορες κτλ. Αυτο ισχυει ειτε το προιον που πληρωσες κοστιζει 1 ευρω ειτε 10.000 ευρω. Μου εχει τυχει μερικες φορες και μενα,εκανα report στον πωλητη και μου επιστραφηκαν πισω οτι ειχα πληρωσει.

Αυτη η υπηρεσια δεν βολευει τους πωλητης μονο γιατι το pay pal τους κραταει προμηθεια απο την αξια του πουλημενου αντικειμενου 3.5% ή 5 %. Δεν θυμαμαι ακριβως.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Πολλές φορές συμφέρει να πληρώσεις και τελωνείο αντί να αγοράσεις το αντίστοιχο αντικείμενο εδώ.Αρκεί να πας να κάνεις μόνος σου τον εκτελωνισμό.Οι εκτελωνιστές είναι απατεώνες,και σε γδύνουν.Είχα πάρει ένα Ρολόι,που εδώ έκανε 450€,από την Αμερική με 250€.Πλήρωσα στο τελωνείο,60 ευρώ επιπλέον.Κέρδισα δλδ 140€.Καθόλου άσχημα...

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Πολλές φορές συμφέρει να πληρώσεις και τελωνείο αντί να αγοράσεις το αντίστοιχο αντικείμενο εδώ.Αρκεί να πας να κάνεις μόνος σου τον εκτελωνισμό.Οι εκτελωνιστές είναι απατεώνες,και σε γδύνουν.Είχα πάρει ένα Ρολόι,που εδώ έκανε 450€,από την Αμερική με 250€.Πλήρωσα στο τελωνείο,60 ευρώ επιπλέον.Κέρδισα δλδ 140€.Καθόλου άσχημα...
Έκανες όμως πόσο καιρό για να το παραλάβεις τύπε

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
15 ημέρες.Οσα μαγαζιά το βρήκα ήθελαν παραγγελία για 5 ημέρες.Ε,για 10 ημέρες,να κερδίσεις 140 ευρώ δεν είναι λίγο...Άλλωστε δεν είναι κάτι που επείγει.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Είχα πάρει ένα Ρολόι,που εδώ έκανε 450€,από την Αμερική με 250€.Πλήρωσα στο τελωνείο,60 ευρώ επιπλέον.Κέρδισα δλδ 140€.Καθόλου άσχημα...
Εξηγησε αν θες τα 60 ευρω πως βγηκαν....

Δηλαδη (με ποια κλιμακα φορου) 18-23% σε προιον που κοστισε 250

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.337
Πόντοι
1.106
Ποτε μα ποτε αποστολή με DHL και Σια..Παντα tracking number και αποφυγή απο ebay us au..
Άλλωστε τα προϊοντα τεχνολογίας δεν συμφέρουν πλεον απο ebay
iPhone πχ βρίσκεις με 500 πλεον και στην Ελλαδα

nikbox

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2014
Like
14
Πόντοι
1
Ελάχιστα πράγματα αξίζουν... Τα ρούχα έχουν και άλλη γραμμή...

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Εξηγησε αν θες τα 60 ευρω πως βγηκαν....

Δηλαδη (με ποια κλιμακα φορου) 18-23% σε προιον που κοστισε 250

Πρέπει να βρω την απόδειξη να δω το δασμό.Ο ΦΠΑ ήταν 19%.Πάντως τόσα πλήρωσα.

yorkie

Global Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
11 Απρ 2012
Κριτικές
228
Like
18.812
Πόντοι
35.668
Ποτε μα ποτε αποστολή με DHL και Σια..
Mακριά από αυτά τα μουνόπανα.

Παίζει να έχουνε δικό τους άτομο μέσα στο τελωνείο και να τα αρπάζουνε από εκεί.Δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση.

Αν θεωρηθεί το ποστ δυσφήμιση,να κατέβει.
Γενικά δεν προσβάλω άτομα και εταιρίες αλλά μιλάμε για περίπτωση που φέρνεις κάτι απ΄έξω πχ με απλό ταχυδρομείο ή Fedex ή UPS κτλ. δίχως κανένα απολύτως πρόβλημα και όποτε τυχαίνει να ρθεί με DHL δεν υπήρχε περίπτωση να μην κολλήσει στο τελωνείο το δέμα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom