axaxouxas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Απρ 2007
- Κριτικές
- 2
- Like
- 8
- Πόντοι
- 366
Εχω ενα οικοπεδο εκτος σχεδιου 500τμ σε μια εκταση εξ αδιαιρετου 340 στρεμματων στην Περαχωρα Κορινθιας στην θεση ΚΑΤΟΥΝΙΣΤΡΑ ...
Το οικοπεδο αυτο το ειχε αγορασει ο πατερας μου στο ονομα της μητερας μου
το 1969 και δεν το εχω δει ποτε ...
Πριν απο δωδεκα χρονια πηρα το συμβολαιο απο τα χερια της μητερας μου την στιγμη που ετοιμαζοταν να το σκισει !!!! (εν αγνοια της ΑΓΡΑΜΑΤΗ κιολας)
Μαζι με ενα χαρτι εκτιμησης τοτε της εφοριας το '73 στις 30.000 δρχ και πληρωσαμε ??? ΑΓΝΩΣΤΟ ??? τοτε υπεραξια 3.500 δρχ
απο 8.700 δρχ που το ειχε αγορασει ....
Πηγα και βρηκα το συμβολαιογραφειο που εγιναν τα χαρτια του τοτε
και πηρα το τοπογραφικο με την τοποθεσια (7.500 δρχ πληρωσα τοτε)
Μαλιστα η συμβολαιογραφος τοτε μου ειπε να μην ακουσω τα ΚΟΡΑΚΙΑ-μεσιτες εκει και να το περιφραξω
και απο τοτε το δηλωνω κανονικα στο Ε9
Οταν λοιπον πηγα Κορινθο να ρωτησω αντικειμενικες κτλ μου ειπαν
οτι δεν κτιζεις (εκτος και κατω απο 4 στρεμματα) και η αντικειμενικη ηταν τοτε
5.500.000 δρχ το στρεμμα (ο μεσιτης μου ελεγε για 600-700 χιλιαδες δρχ)
καποιοι μαλιστα με αποκαρδιωσανε και δεν το εψαξα και παρα πολυ
να σκεφτειτε οτι ενας μεσιτης για να με παει να το δω μου ζητησε τοτε 70.000δρχ !!!!
Ολα αυτα το ετος 1996-7
Τωρα ακουγοντας για οικοδομικη αναπτυξη πηγα παλι αυτη την φορα με
σκοπο να βρω τοπογραφο και να το περιφραξω (αφου το βρω)
Και με την ευκαιρια του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
Επεσα σε εναν καλο μεσιτη τοπογραφο και μου ειπε πολλα ενδιαφεροντα μελλοντικα ....
Και οτι η τοποθεσια αν και δεν ειναι στο σχεδιο θα ενταχθει καποια στιγμη και να μην το πουλησω για 15-20 χιλιαρικα που πιανει τωρα ενω μου ειπε οτι τα τοπογραφικα ειναι στα 250 ευρω
Μου ειπε οτι στην περιοχη εχουν κτιστει περιπου 200 ακινητα !!!!
Ενω θα πρεπει να δουμε αν ειναι χαρακτηρισμενο δασος η αγρος
Αν ειναι το πρωτο (δασος) δεν θα μπορω να κανω τιποτα ....
Αν ειναι αγρος τοτε θα ειναι χρυσαφι μελλοντικα γιατι θα υπαρχει περιπτωση λογω συντελεστη δομησης 0,40 να το παρουν αντιπαροχη με 40%
Εγω εχω σκοπο να το βρω και να το περιφραξω ουτω η αλλως
γιατι ειναι οτι εχω βρει απο τους γονεις μου (μονο την μητερα μου εχω)
Υπαρχει καποιος γνωστης της περιοχης να μου πει τιποτα
να καταλαβω καποια πραγματα ;;;;
Δεν μου καθησε καλα το οτι εχουν κτηστει 200 ακινητα κι εγω δεν μπορω να κτισω ...
Ουτε και το οτι μου ειπε....
Οτι Δεν εχουν κτηματολογιο στο Λουτρακι και οτι κτηματολογιο εχει η ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Τελικα εβαλα εναν τοπογραφο και το βρηκε διαβαστε και αυτην την φαση.....
Συμφωνα με τον Τοπογραφο-μεσιτη που μου εκανε νεο τοπογραφικο και μου στοιχισε 250 ευρω ειναι εκτος σχεδιου - εκτος οικισμου - εκτος κατι(δεν γνωριζω τι)
Αρχικα μου ειπε οτι εκει η αξια ειναι στα 12-15 χιλιαρικα ενω αν βρω καποιον που το θελει για να κτισει να το δωσω με 20-25 χιλιαρικα ....
αν και καλυτερο θα ηταν μου ειπε να μην το δωσω και να περιμενω να μπει στο σχεδιο οπου εκει υπαρχει συντελεστης δομισης 0.40 που μου δινει ποσοστο αντιπαροχης 40%
Οταν πηγαμε να το βρουμε ειπε στην μητερα μου οτι η αξια του ειναι στα 50-60 χιλιαρικα !!!!
Ειναι μια περιοχη εκτος Λουτρακιου 6 χιλιομετρα γεματη βιλες ενω το σημειο του οικοπεδου ειναι σε μια τεραστια κοιλαδα αναμεσα σε βουνα και με θεα τα βουνα (οχι θαλασσα αλλα μεσα στα πευκα-δασος) που ειναι λιγο ψιλα
Το περιεργο ειναι οτι το αρχικο τοπογραφικο πριν 40 ετη ειχε πολλα οικοπεδα διπλα μου ενω εγω δεν ειδα ''πολλα'' ενω ευτυχως δεν ηταν καταπατημενο και ηταν αποχαρακτηρισμενο δασος .....
...και ειδα παρα πολλα νεα σπιτια και βιλλες
Μου εδωσε τρια νεα τοπογραφικα τα οποια δεν ελεγαν και πολλα πραγματα νομιζω εχουν σφραγιδα του τοπογραφου αλλα δειχνουν ''μονο'' το οικοπεδο μου με τον δρομο και τρια οικοπεδα που ειναι πισω και διπλα μου χωρις να δειχνουν την περιοχη ευρυτερα .....
και μου μπαινουν υποψιες για την εγκυροτητα τους (ουτε αποδειξη εκοψε)
Παντως εγω δεν εχω σκοπο να το πουλησω και σκεφτομαι να το περιφραξω αλλα φοβαμαι κιολας μην και ειναι λαθος το τοπογραφικο και περιφραξω αλλουνου οικοπεδο .......
θετω τα εξης ερωτηματα
1ον Το Λουτρακι εχει περασει κτηματολογιο ?
2ον αφου ειναι ολα παρανομα εκει (συμφωνα με τον τοπογραφο-μεσιτη) εγω γιατι δεν μπορω να κτισω ?
αφου τα οικοπεδα που ειναι κτισμενα προσφατα εχουν τις ιδιες διαστασεις με το δικο μου ....
3ον υπαρχει περιπτωση να ειναι αρπα-κολλα το τοπογραφικο του τοπογραφου αυτου και να μην ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα ?
4ον σαν πολλα δεν μου ειπε για το οικοπεδο ?
(μια ετσι και μια αλλιως)
5ον το οικοπεδο αυτο το ειχε αγορασει ο πατερας μου ο συγχωρεμενος και το εβαλε στο ονομα της μητερας μου το 1969...
το 1973 η εφορια το εκτιμησε απο 8.700δρχ που το ειχε αγορασει σε 30.000 δρχ και εβαλε ενα ποσον γυρω στα 3.500 δρχ να πληρωσει....
η μητερα μου δεν θυμαται αν εχει πληρωθει το ποσον αυτο και
εγω φοβαμαι να παω να ρωτησω απο τον φοβο μην μου βαλουν να πληρωνω τα μαλιοκεφαλα μου.....
τι μπορω να κανω ωστε να δω τι γινεται με ασφαλεια ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
edit giorgospapa: διορθωση τιτλου..
Το οικοπεδο αυτο το ειχε αγορασει ο πατερας μου στο ονομα της μητερας μου
το 1969 και δεν το εχω δει ποτε ...
Πριν απο δωδεκα χρονια πηρα το συμβολαιο απο τα χερια της μητερας μου την στιγμη που ετοιμαζοταν να το σκισει !!!! (εν αγνοια της ΑΓΡΑΜΑΤΗ κιολας)
Μαζι με ενα χαρτι εκτιμησης τοτε της εφοριας το '73 στις 30.000 δρχ και πληρωσαμε ??? ΑΓΝΩΣΤΟ ??? τοτε υπεραξια 3.500 δρχ
απο 8.700 δρχ που το ειχε αγορασει ....
Πηγα και βρηκα το συμβολαιογραφειο που εγιναν τα χαρτια του τοτε
και πηρα το τοπογραφικο με την τοποθεσια (7.500 δρχ πληρωσα τοτε)
Μαλιστα η συμβολαιογραφος τοτε μου ειπε να μην ακουσω τα ΚΟΡΑΚΙΑ-μεσιτες εκει και να το περιφραξω
και απο τοτε το δηλωνω κανονικα στο Ε9
Οταν λοιπον πηγα Κορινθο να ρωτησω αντικειμενικες κτλ μου ειπαν
οτι δεν κτιζεις (εκτος και κατω απο 4 στρεμματα) και η αντικειμενικη ηταν τοτε
5.500.000 δρχ το στρεμμα (ο μεσιτης μου ελεγε για 600-700 χιλιαδες δρχ)
καποιοι μαλιστα με αποκαρδιωσανε και δεν το εψαξα και παρα πολυ
να σκεφτειτε οτι ενας μεσιτης για να με παει να το δω μου ζητησε τοτε 70.000δρχ !!!!
Ολα αυτα το ετος 1996-7
Τωρα ακουγοντας για οικοδομικη αναπτυξη πηγα παλι αυτη την φορα με
σκοπο να βρω τοπογραφο και να το περιφραξω (αφου το βρω)
Και με την ευκαιρια του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
Επεσα σε εναν καλο μεσιτη τοπογραφο και μου ειπε πολλα ενδιαφεροντα μελλοντικα ....
Και οτι η τοποθεσια αν και δεν ειναι στο σχεδιο θα ενταχθει καποια στιγμη και να μην το πουλησω για 15-20 χιλιαρικα που πιανει τωρα ενω μου ειπε οτι τα τοπογραφικα ειναι στα 250 ευρω
Μου ειπε οτι στην περιοχη εχουν κτιστει περιπου 200 ακινητα !!!!
Ενω θα πρεπει να δουμε αν ειναι χαρακτηρισμενο δασος η αγρος
Αν ειναι το πρωτο (δασος) δεν θα μπορω να κανω τιποτα ....
Αν ειναι αγρος τοτε θα ειναι χρυσαφι μελλοντικα γιατι θα υπαρχει περιπτωση λογω συντελεστη δομησης 0,40 να το παρουν αντιπαροχη με 40%
Εγω εχω σκοπο να το βρω και να το περιφραξω ουτω η αλλως
γιατι ειναι οτι εχω βρει απο τους γονεις μου (μονο την μητερα μου εχω)
Υπαρχει καποιος γνωστης της περιοχης να μου πει τιποτα
να καταλαβω καποια πραγματα ;;;;
Δεν μου καθησε καλα το οτι εχουν κτηστει 200 ακινητα κι εγω δεν μπορω να κτισω ...
Ουτε και το οτι μου ειπε....
Οτι Δεν εχουν κτηματολογιο στο Λουτρακι και οτι κτηματολογιο εχει η ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Τελικα εβαλα εναν τοπογραφο και το βρηκε διαβαστε και αυτην την φαση.....
Συμφωνα με τον Τοπογραφο-μεσιτη που μου εκανε νεο τοπογραφικο και μου στοιχισε 250 ευρω ειναι εκτος σχεδιου - εκτος οικισμου - εκτος κατι(δεν γνωριζω τι)
Αρχικα μου ειπε οτι εκει η αξια ειναι στα 12-15 χιλιαρικα ενω αν βρω καποιον που το θελει για να κτισει να το δωσω με 20-25 χιλιαρικα ....
αν και καλυτερο θα ηταν μου ειπε να μην το δωσω και να περιμενω να μπει στο σχεδιο οπου εκει υπαρχει συντελεστης δομισης 0.40 που μου δινει ποσοστο αντιπαροχης 40%
Οταν πηγαμε να το βρουμε ειπε στην μητερα μου οτι η αξια του ειναι στα 50-60 χιλιαρικα !!!!
Ειναι μια περιοχη εκτος Λουτρακιου 6 χιλιομετρα γεματη βιλες ενω το σημειο του οικοπεδου ειναι σε μια τεραστια κοιλαδα αναμεσα σε βουνα και με θεα τα βουνα (οχι θαλασσα αλλα μεσα στα πευκα-δασος) που ειναι λιγο ψιλα
Το περιεργο ειναι οτι το αρχικο τοπογραφικο πριν 40 ετη ειχε πολλα οικοπεδα διπλα μου ενω εγω δεν ειδα ''πολλα'' ενω ευτυχως δεν ηταν καταπατημενο και ηταν αποχαρακτηρισμενο δασος .....
...και ειδα παρα πολλα νεα σπιτια και βιλλες
Μου εδωσε τρια νεα τοπογραφικα τα οποια δεν ελεγαν και πολλα πραγματα νομιζω εχουν σφραγιδα του τοπογραφου αλλα δειχνουν ''μονο'' το οικοπεδο μου με τον δρομο και τρια οικοπεδα που ειναι πισω και διπλα μου χωρις να δειχνουν την περιοχη ευρυτερα .....
και μου μπαινουν υποψιες για την εγκυροτητα τους (ουτε αποδειξη εκοψε)
Παντως εγω δεν εχω σκοπο να το πουλησω και σκεφτομαι να το περιφραξω αλλα φοβαμαι κιολας μην και ειναι λαθος το τοπογραφικο και περιφραξω αλλουνου οικοπεδο .......
θετω τα εξης ερωτηματα
1ον Το Λουτρακι εχει περασει κτηματολογιο ?
2ον αφου ειναι ολα παρανομα εκει (συμφωνα με τον τοπογραφο-μεσιτη) εγω γιατι δεν μπορω να κτισω ?
αφου τα οικοπεδα που ειναι κτισμενα προσφατα εχουν τις ιδιες διαστασεις με το δικο μου ....
3ον υπαρχει περιπτωση να ειναι αρπα-κολλα το τοπογραφικο του τοπογραφου αυτου και να μην ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα ?
4ον σαν πολλα δεν μου ειπε για το οικοπεδο ?
(μια ετσι και μια αλλιως)
5ον το οικοπεδο αυτο το ειχε αγορασει ο πατερας μου ο συγχωρεμενος και το εβαλε στο ονομα της μητερας μου το 1969...
το 1973 η εφορια το εκτιμησε απο 8.700δρχ που το ειχε αγορασει σε 30.000 δρχ και εβαλε ενα ποσον γυρω στα 3.500 δρχ να πληρωσει....
η μητερα μου δεν θυμαται αν εχει πληρωθει το ποσον αυτο και
εγω φοβαμαι να παω να ρωτησω απο τον φοβο μην μου βαλουν να πληρωνω τα μαλιοκεφαλα μου.....
τι μπορω να κανω ωστε να δω τι γινεται με ασφαλεια ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
edit giorgospapa: διορθωση τιτλου..