Νέα

Οικόπεδο στο Λουτράκι και πληροφορίες....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Δεν ξέρω ποιος δουλεύει ποιον....τέσπα.

ΓΠΣ = Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Ευχαριστω .

Πραγματικα δεν το γνωριζα και πραγματι ετσι μου ειπε (περι δορυφορου) εκτος κι αν με δουλευε ....

Ευχαριστω και παλι

samy

Μέλος
Εγγρ.
9 Φεβ 2008
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
6
Αχαχουχα πολυ καλα εκανες και ρωτησες και ξαναρωτησες και δεν κολωσες στα αρνητικα σχολια.

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Τώρα τα λες καλύτερα αλλά και πάλι υπάρχουν αντιφάσεις. Δηλ αφου ειναι εκτός σχεδίου τότε τι αντιπαροχές και συν δομησης λες? Σου είπε οτι έχει ξεκινήσει διαδικασία ενταξης στο σχέδιο? Αν ναι(υποψη οτι αυτό μπορει να κρατησει πολλά-πολλά χρόνια)κινείσαι αλλιώς. Χρειάζεσαι χαρί δασαρχείου για τυχόν μεταβίβαση. Το ΓΠΣ ειναι γενικό πολεοδ σχέδιο και δεν εχει σχέση με δορυφόρους. Με τον yorgos συμφωνώ σε οσα σου λέει πλην του ότι για να το περιφράξεις δεν μπορεί να βγεί άδεια περιφραξης(εκτός σχεδίου) και του ότι ειναι σχεδόν αδυνατο ενα σχέδιο σφραγισμένο να ειναι λαθος(να μην είναι πλήρες ναι)

Οτι μου ειπε λεω ....

να γιατι εκανα το θρεντ αυτο .....

τεσπα

πως θα μπορουσα να ελεγξω (με τι τροπο) αυτο.....

5ον το οικοπεδο αυτο το ειχε αγορασει ο πατερας μου ο συγχωρεμενος και το εβαλε στο ονομα της μητερας μου το 1969...
το 1973 η εφορια το εκτιμησε απο 8.700δρχ που το ειχε αγορασει σε 30.000 δρχ και εβαλε ενα ποσον γυρω στα 3.500 δρχ να πληρωσει....
η μητερα μου δεν θυμαται αν εχει πληρωθει το ποσον αυτο και
εγω φοβαμαι να παω να ρωτησω απο τον φοβο μην μου βαλουν να πληρωνω τα μαλιοκεφαλα μου.....
τι μπορω να κανω ωστε να δω τι γινεται με ασφαλεια ?

η μητερα μου ειναι 72 ετων και δεν εχει δει το οικοπεδο παρα 35 χρονια απο την αγορα και τον αυγουστο που το ειδαμε με τον τοπογραφο
και την πηρα μαζι μου για να το ξαναδει....

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Αχαχουχα πολυ καλα εκανες και ρωτησες και ξαναρωτησες και δεν κολωσες στα αρνητικα σχολια.

Για ποιο λογο να ''κολωσω ''

το ιντερνετ ειναι ανεξαντλητη πηγη πληροφοριων και ετσι πρεπει να δουλευει

δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι δεν μπορει καπου θα υπαρχουν και ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....

Δεν παραξηγω κανεναν

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Να΄σαι καλά... πραγματικά ΧΑΙΡΟΜΑΙ κάθε φορά που κάποιος Συναγωνιστής βρίσκει το Forum χρήσιμο, για οποιονδήποτε λόγο...

Πιστευω οτι το συγκεκριμενο σα'ι'τ λογω του ''περιεχομενου'' του απευθυνεται σε καποιες ηλικιες με εμπειριες και νοημοσυνη και οχι σε παιδακια

γιαυτο και απευθυνα τις απορειες μου

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
δεν μπορεί να βγεί άδεια περιφραξης(εκτός σχεδίου)
Εάν έχει πρόσωπο σε οδό (κοινοτική, δημοτική κλπ) είναι πλέον υποχρεωτικό. Πρόσφατη περίπτωση στην Λιβαδειά. Μου προκάλεσε και εμένα έκπληξη

και του ότι ειναι σχεδόν αδυνατο ενα σχέδιο σφραγισμένο να ειναι λαθος(να μην είναι πλήρες ναι)
Όλα τα τοπογραφικά που μου έρχονται από τους πελάτες, ειδικά αυτά που συνοδεύουν συμβόλαια αγοράς ακινήτων, παρόλο που είναι σφραγισμένα και υπογεγραμμένα, είναι ΠΑΝΤΑ λάθος ρε γαμώτο μου. ΠΑΝΤΑ όμως.... Και μιλάμε για χοντρά λάθη....δλδ...να εφαρμόζεις 'Ηρωνα στα δικά τους δεδομένα και να βγαίνουν κουλουβάχατα τα αποτελέσματα.

Εδώ και 5 χρόνια περίπου, το έχουμε κανόνα στην εταιρία μας, τα ξαναμετράμε όλα και ας μας στοιχίζει. (ο ιδιοκτήτης βεβαίως βεβαίως, δεν αναγνωρίζει την αναγκαιότητα επαναμέτρησης, μέχρι να του αποδείξουμε ότι η παπαριά που μας έφερε, ήταν λάθος).

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Τι μπορει να συμαινει αυτο ?
οτι μου εδειξε αλουνου οικοπεδο ?

Εμενα ο τοπογραφος-μεσιτης μου εδωσε τιμη απο γνωστο του για να μου
περιφραξει το οικοπεδο στις τρεις πλευρες γιατι η μια μεγαλη ηταν κτισμενη απο τον διπλανο μου με τσιμεντολιθους σοβαντισμενους 
και η τιμη ηταν 900 ευρω (με πασαλους ανοξειδωτους και συρμα γαλβανιζε)

15 μετρα πισω
33,5 μετρα πλα'ι'
και 15 μετρα μπρος με ανοιγμα 2-3 μετρων για εισοδο δηλ 12-13 μετρα

εγω σκεφτομαι για τσιμεντολιθους με συρμα η καγκελα

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Επειδή το θέμα αφορά υπηρεσίες μηχανικών και δικηγόρων....το παρακάτω μπορεί ίσως να δώσει μία χιουμοριστική εικόνα των χαρακτηριστικών των ειδικοτήτων που εμπλέκονται.

Κάποτε πέθανε ένας πολιτικός μηχανικός με μεγάλη εργοταξιακή εμπειρία και άπειρες κατασκευές στο ενεργητικό του.
Όταν έφτασε στον παράδεισο ο άγιος πέτρος του απαγόρευσε την είσοδο. Στην απορία του πολιτικού μηχανικού σχετικά με την απαγόρευση της εισόδου του στον παράδεισο, ο άγιος πέτρος απάντησε ισχυριζόμενος ότι με τα αίσχη που κάνουν οι μηχανικοί, δεν δικαιούνται να βρίσκονται στον παράδεισο.
Αναγκαστικά ο πολιτικός μηχανικός κατέβηκε στην κόλαση.
Μετά από πολύ καιρό, ο άγιος πέτρος αναρωτήθηκε γιατί ο σατανάς έχει σταματήσει να γκρινιάζει αλλά και γενικότερα, γιατί έχει εξαφανιστεί και δεν μπλέκεται στα πόδια του.
Κατεβαίνει λοιπόν στην κόλαση, και τι να δει:
Καινούργιοι δρόμοι, aircondition παντού, ωραία σπίτια, high speed internet, εμπορικά κέντρα, τρελή χλιδή, φοβερό περιβάλλον κλπ.
Φωνάζει τον σατανά, και τον ρωτάει: «Μα πως έγιναν όλα αυτά?»
Και ο σατανάς απάντησε ότι ένας πολιτικός μηχανικός που πρόσφατα έφαγε πόρτα από τον παράδεισο και κατέβηκε στην κόλαση, τους οργάνωσε και ιδού το αποτέλεσμα.
Τα παίρνει στο κράνος ο άγιος πέτρος και απαντάει: «Δεν το πιστεύω! Αυτό είναι απαράδεκτο! Θα κινηθώ νομικά….»
Και ο σατανάς του απαντάει: «Να δω που θα βρεις δικηγόρο μεγάλε!»

Το cross posting από ότι θυμάμαι, δεν απαγορεύεται....ακούς Duracell? xa xa xa xa xa

palias4

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2008
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
6
Του bourdela.com γινεται με τα οικοδομικα σημερα...!
Εκτος ΓΠΣ σημαινει οτι δεν μπαινει, ουτε στο επομενο Γενικο πολεοδομικο Σχεδιο πολεως της περιοχης.
Τα αγροτεμαχια, δηλαδη εκτος σχεδιου εκτασεις, μπορει να ειναι εντος ΓΠΣ (θα μπουν δηλαδη στη επομενη επεκταση της περιοχης) ή εκτος ΓΠΣ και αυτα ολα θεωρουνται αρτια και οικοδομησιμα αν ειναι πανω απο 4 στρεμματα.
Τα αλλα που ειναι μικροτερα,μπορουν να χτιστουν,εφοσον πληρουν καποιες προυποθεσεις και κατατασονται στις εξης κατηγοριες: 750,1200 και 2000μ2 αναλογα με τα πρωτα συμβολαια αποκτησης τους-που ειναι κ η πρωτη προυποθεση, κ αν εχουν    πανω απο καποια μετρα προσωπο-φατσα δηλαδη- σε χαρακτηρισμενο επαρχιακο,αγροτικο κτλ δρομο.

palias4

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2008
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
6
ΠΕριφραξεις γινονται σε ολα τα αγροτεμαχια που χτιζονται-αρτια κ οικοδομησιμα.Οταν η περιφραξη εχει μπετον,χρειαζεται κανονικη αδεια αν ειναι μονο απο πασαλους,συρμα κ πλεγμα (κουνελοσυρμα,κοτοσυρμα) χρειαζεται αδεια μικρης κλιμακος(μηδενικο κοστος).
Τα αγροτεμαχια που δεν χτιζονται επιτρεπεται μονο περιφραξη απο κουνελοσυρμα.κ γαμω τις λεξεις!!!!!

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
η φωτο που εχεις κατω απο το ονομα σου

το Α με τις δυο τελιτσες

vasilisgo4

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Το αγοραζω 121.999 ευρα.
Θες ?

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ...

Rake

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Εχω ενα οικοπεδο εκτος σχεδιου 500τμ σε μια εκταση εξ αδιαιρετου 340 στρεμματων στην Περαχωρα Κορινθιας στην θεση ΚΑΤΟΥΝΙΣΤΡΑ ...

Αν αυτο αληθευει, τοτε δεν εισαι ιδιοκτητης ενος οικοπεδου 500τμ αλλα συνιδιοκτητης με ποσοστο 1/680 ενος οικοπεδου 340 στρ.Κατα την γνωμη μου πρεπει να κοιταξεις τι ειδους συνιδιοκτησια ειναι(οικοδομικος συνεταιρισμος,ιδωτικη πολεοδομηση κλπ) και να πραξεις αναλογα.
Παντως σε 500τμ εκτος σχεδιου ,εκτος οικισμου κλπ ειναι παρανομη η δομηση.

ispahan

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
1
Νομίζω Γ.Π.Σ. σημαίνει Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα και όχι γενικό πολεοδομικό σχέδιο..

Αυτό που χρειάζεσαι είναι νέο τοπογραφικό με συντεταγμένες των σταθερών σημείων και των ορίων του οικοπέδου. Στο λουτράκι βρίσκεις τοπογράφο για αυτό με 300 € ή δίνεις κάτι ακόμη σε αυτόν που το έχει ήδη κάνει. Μετά πάς και αγοράζεις ένα GPS με άλλα 200 που θα σου μείνει κιόλας. Με το GPS αφήνεις τη μαμα στο σπίτι (γριά γυναίκα είναι) και πάς και βρίσκεις το οικόπεδο. Αν δεν είναι δάσος το περιφράσεις χωρίς καμία απολύτως άδεια. Α, και βάλε τον τοπογράφο να σφραγίσει το τοπογραφικό με την σφραγίδα που θα έχει το ΑΦΜ του και τον αριθμό μητρώου του ΤΕΕ.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Νομίζω Γ.Π.Σ. σημαίνει Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα και όχι γενικό πολεοδομικό σχέδιο..

Όταν στα τοπογραφικά αναφέρεται εκτός ΓΠΣ, τότε ΓΠΣ=Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Οποιαδήποτε σοβαρή αναφορά σε συστήματα αναφοράς και GPS data σε τοπογραφικό, περιλαμβάνει όρους όπως ΕΓΣΑ κλπ κλπ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom