Συγνώμη ρε μάστορα, αλλά έχω την εντύπωση πως δεν τα χεις καταλάβει σωστά εδώ.
Καταρχάς βλέπεις όλους εμάς τους 40+ να λέμε 'πόσο πιο εύκολα έπαιζαν οι γκόμενες παλαιότερα΄....
Η ημιμάθεια να ξέρεις είναι χειρότερη της αμάθειας, και επίτρεψε μου να σου εξηγήσω κάποια πράγματα (όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ με το φτωχό μου μυαλό), μπας και σκαμπάσεις.
Για αρχή σου επιβεβαιώνω πως ναι μεν, ήταν ΠΟΛΥ πιο απλά τα πράγματα τότε, καθώς δεν είχαμε σόσιαλ, συνεπώς οι γυναίκες δεν έχαιραν της δυνατότητας να προβάλλουν τον εαυτό τους δημόσια όπως σήμερα.
Αυτό ΤΙ σημαίνει?
Δε πα να ταν Η μουνάρα η άλλη, ο κόσμος που έβλεπε και συναναστρεφόταν ήταν ΠΟΛΥ μικρότερος κύκλος. Συνεπώς εάν 'μετρούσες' στον εκάστοτε κύκλο, έπαιζες μπάλα. Δε πα να μην έκλανες μια μάντρα έξω απτα νερά σου? Στα νερά σου όμως ψάρευες μια χαρά!
Περιορισμένος ανταγωνισμός λοιπόν, ναι.
ΑΛΛΑ:
στο αντισταθμίζω με το γεγονός πως λόγω των ανωτέρω που ανέφερα, ΟΥΤΕ εμείς συναναστρεφόμασταν ΤΟΣΟ πολύ κόσμο όσο σήμερα. Οι κύκλοι δεν άνοιγαν εύκολα, και στους δικούς σου κύκλους 1-2 αν γαμήσεις 'καίγεσαι' μετά.
Αρα τι έπρεπε να κάνεις?
Αν ήθελες να γαμήσεις και να γνωρίζεις γκομενάκια, έπρεπε να κινείσαι διαρκώς παντού! Να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να μπεις σε άλλες παρέες, να είσαι σε ετοιμότητα και πονηρούλης!
Συμπληρώνω την εξίσωση και με την έλευση της κινητής τηλεφωνίας, η οποία άλλαξε ριζικά τις εξόδους μας. (μέσα σ ένα βράδυ διακτινιζόσουν σε 3-4 διαφορετικά μέρη).
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δε σου έρχονταν όλες οι γκόμενες στο πιάτο έτσι απλά! Ούτε και σου καθόταν καμμία εάν ήσουν ανάποδο γαμώτο παχύσαρκος με φόρμες κλπ.
Τι θέλω να σου πω? Πως και τότε ήθελε δουλειά για να παίζεις μπάλα, και το γαμήσι απαιτούσε τον αγώνα του (όπως σήμερα).
Σήμερα γνωρίζεις πολύ περισσότερο κόσμο, πολλά εργαλεία βρίσκονται στα χέρια σου και μπορείς να τα αξιοποίησεις προς το συμφέρον σου.
Τότε δεν είχαμε τα μέσα που είχαμε σήμερα, απαιτούσε ψηστήρι και πεσιματικές δια ζώσης, εννοείται έπαιζαν το ρόλο τους και οι δυναμικής της κάθες παρέας κλπ.
Απλά κάποιες συμπεριφορές τύπου 'ghosting' κλπ. δεν τις έβλεπες συχνά τότε, ούτε και ένιωθες τόσο 'αναλώσιμος' κοινωνικά σε αντίθεση με το σήμερα, οπου για τις περισσότερες είσαι απλά 'ένας Γιώργος ακόμα' εάν δεν έχεις τον τρόπο να τραβήξεις την προσοχή.
Το βλέπω γύρω μου πως οι γυναίκες πλέον δεν χαζεύουν γύρω τους όπως παλιά, δεν εξερευνούν το περιβάλλον που βρίσκονται, ζούνε σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Μπορεί να κάθεται ένας άντρακλας 2 μέτρα δίπλα σε μια μέτρια, κι αυτή ούτε που θα τον προσέξει. Είναι απλή αποβλάκωση αυτό.
Στο χέρι του καθενός είναι να τη βγάλει απτα νερά της την άλλη, και ό,τι γίνει.
Χωρίς ρίσκο και δουλειά με τον εαυτό μας, δεν υπάρχει ελπίδα!