Να το θέσω πιο απλά:
Ο Ελληνας άντρας που γουστάρει και πάει με μαύρες,ή Λατίνες,ή Ρωσίδες κλπ καλά κάνει ενώ η Ελληνίδα γυναίκα που πάει με τον μαύρο όχι?
Εγω το βλεπω απο πολλες σκοπιες ταυτοχρονα.
1) Ο ελληνας αντρας που γουσταρει μαυρες/λατινες κτλ, κατ'εμε ειναι μπαζογαμης. Αυτο φυσικα ειναι υποκειμενικο τελειως - αλλα εχει και μετρησιμα στοιχεια αντικειμενικα τα οποια δεν εχει νοημα να επεκταθω. Τωρα καποιος μπορει να μιλησει για παθος, ιστοριες, κτλ, αλλα παθος εχουν και οι ελληνιδες και οι ρωσιδες... ειναι ανα περιπτωση.
2) Η μεση γυναικα βρισκει να γαμηθει πολυ πιο ευκολα απ'τον μεσο αντρα. Αρα η ελληνιδα εχει προσφορα ενω ο αντρας "καταφευγει" σε τετοια λυση (ή πληρωνει για τετοια λυση). Η γυναικα δεν ειναι αναγκασμενη να "καταφυγει". Πχ μια χοντρη που δε τη γαμαει κανεις τη δικαιολογω περισσοτερο απο μια μουναρα αν τη δω με μαυρο γιατι τη μεν δε τη θελουν, η δε μπορει να εχει παρα πολλους αλλά προτιμησε το μαυρο συνειδητα. Αρα εκει εχουμε θεμα. Και η χοντρη δεν εχει απολυτη δικαιολογια γιατι μπορει να τα χασει τα κιλα της. Θεμα βουλησης ειναι, δεν ελεγχουν τα κιλα της το ποια ειναι. Αυτη ελεγχει το ποσα κιλα ειναι.
3) Οταν συμβει το παραπανω στο (2) οπου η μουναρα που εχει προσφορα προτιμαει τον μαυρο, τοτε για μενα πεφτει παρα πολυ στα ματια μου. Μπορω υπο συνθηκες να τη καταλαβω, πχ οπως εγω εχω το ρωσιδακι και λεω "μαλακα ετσι επρεπε να ναι ολες οι γκομενες", αυτη να βλεπει το μαυρο σωματοτυπο και να σκεφτεται "ετσι θα πρεπε να ναι ολοι οι αντρες", αλλα η κατανοηση μου τελειωνει στο οτι ο μαυρος δεν εχει πακετο. Ειναι μεχρι το σωμα και αυτο με προβληματα περαν του σωματοτυπου. Πχ ανεφερα προηγουμενως κλασικα προβληματα, τυπου δερμα αρρωστο / σπυρια, στομα, ασχημα προσωπα, κτλ. Δλδ οκ και εγω μπορει να δω μια ασπρη μουναρα αλλα αμα ειναι γαριδα στη μαπα ε τοτε η ελκυστικοτητα της πεφτει καθετα - δε το παραβλεπω. Το ιδιο και ο χαρακτηρας που μπορει να ειναι αποκρουστικος.
4) Η γυναικεια υποκρισια: Οταν προκειται για ασπρο αντρα η γυναικα εδω περα ζηταει τον ουρανο με τ'αστρα. Πχ να εχει μια δουλεια ταδε, να βγαζει τοσα, να εχει σπιτι, αμαξι, να μην ειναι μαμακιας ή να μην ασχολειται πολυ με τους γονεις του και να ειναι γενικοτερα αυτονομος ενω ακομα και αν εχει κατι πολυ υψηλο που δε το εχουν ουτε το 99% των αλλων, να ειναι φιλοδοξος και να θελει πολυ περισσοτερα. Υποσυνειδητα η γυναικα δε καταλαβαινει γιατι ζηταει καποια απ'αυτα, οπως το ambition / drive, αλλα στη πραξη η φιλοδοξια ειναι ενεργεια για ζωη. Δλδ αυτος που τα εχει ολα και δεν εχει τι αλλο να κανει μπορει να ειναι πιο υποτονικος απο καποιον που ειναι "driven" απο καποιο στοχο - ακομα και αν αυτος ο στοχος δε θα του αλλαξει κατι στη ζωη. Μπορει να εχεις 1 δισεκατομμυριο, το να πας στα 10 ή στα 100 και να γινεις ο πιο πλουσιος ανθρωπος δε θα σου αλλαξει τιποτα στη καθημερινοτητα σου. Ουτε 1 δισεκατομμυριο ξοδευεις, ουτε 10 θα ξοδεψεις, ουτε 100. Μετα απο καποιο σημειο ειναι απλα μηδενικα στη τραπεζα. Αλλα το drive για να επιτυχεις κατι ανωτερο σου δινει ενεργεια και αυτη επειδη υποσυνειδητα θεωρει το drive/ambition ως ενεργεια και την ενεργεια ως ζωτικοτητα και υγεια, προτιμαει την υγεια=ζωτικοτητα=φιλοδοξια. Παρτο τωρα αυτο και εφαρμοσε το σε εναν μαυρο που ζει στα πατησια με αλλους 5 μαυρους και πουλαει τσαντες και μπιχλιμπιδια. Οι μαυροι απο long term planning και φιλοδοξια ειναι ισως οι χειροτεροι σε σχεση με ασιατες, ασπρους, μαυριδερους, κτλ. Δλδ ο μαυριδερος ο πακης μπορει να ερθει στην ευρωπη να εχει πλανο τι θα κανει, πως θα το κανει, για να φτιαξει μια μπιζνα σε 10-15 χρονια. Τα ιδια και ο αλβανος, και ο κινεζος, κτλ κτλ. Ο μαυρος οχι. Αρα λοιπον οταν ζητας αυτονομιες, σπιτια, αμαξια, φιλοδοξιες και μετα μου πας με τον μαυρο που ειναι με αλλους 5 σε 30 τμ στα πατησια και τη βγαζει πουλωντας τσαντες, παρανομως, και δεν εχει life prospects να γινει το οτιδηποτε, τοτε εμενα αυτα τα στανταρ μου φαινονται υποκριτικα και δικαιουμαι να την εγκαλω. Στην αμερικη οι γκομενες τετοια ατομα τους θεωρουν αποκρουστικους ως "losers". Δεν εχει free pass του στυλ εισαι μαυρος και αρα εγω πρεπει να τα παραβλεψω ως γκομενα.
5) Εθνικη διασταση: Αν προκειται για τουριστες κτλ, δε με ενδιαφερει ιδιαιτερα. Οταν μιλαμε για λαθρο το θεωρω προδοσια. Για μενα παιζει τεραστιο ρολο αν ο αλλος εχει ερθει εδω ως λαθροεισβολεας. Ο λαθροεισβολεας απλα δεν πρεπει να επιβραβευεται. Εφοσον επιβραβευεται τοτε μιλαμε για συμμετοχη σε ανηθικοτητα τεραστιου μεγεθους.
6) Αντρικα trends και γυναικεια ψυχολογια αποφυγης των κυριαρχων trend: Αν υποθεσουμε οτι η ευρυτερη κουλτουρα εχει σχεδιαστει απο αντρες και οτι αυτη επηρεαζει δυσμενως τις γυναικες, υπαρχουν καποια πραγματα τα οποια αφορουν το πυρηνα της ερωτησης σου. Πχ ο αντρας γενικα θεωρειται πιο αποδεκτο να γαμαει περισσοτερες (ασχετως φυλης) ενω η γυναικα οχι. Αν η γυναικα παει με πολλους τοτε ειτε ειναι ανοιχτα κατακριτεο, ειτε σιωπηρα κατακριτεο... εκει δε θα της πει κανείς τιποτα αλλά απλα δε θα τη βλεπει σοβαρα γιατι και ο ιδιος θα εχει προβλημα με τη σκεψη ή θα ντρεπεται να τη κυκλοφορησει οταν οι αλλοι θα ξερουν οτι αυτη εχει παει με ολους. Η γυναικα γνωριζοντας τα παραπανω προσπαθει να καλυφθει ως εξης: Σου λεει ολα αυτα εχουν συνεπειες εφοσον ο αντρας γνωριζει τι θα κανω. Αν ομως δεν εχει τροπο να μαθει τι κανω, τοτε κανω οτι θελω... αρα οτι ειναι να κανω θα πρεπει να το κανω στα κρυφα και επειδη ο κοσμος ειναι μικρος θα πρεπει να αποφυγω οτι ο Χ κυκλος θα συναντηθει με τον Υ κυκλο οπου θα μαθευτει οτι εγω γαμιομουν με τους ταδε. Λυση: Αλλαγη τοποθεσιας. Πχ εισαι απο χωριο και πας στην αθηνα οπου πηδιεσαι με τους νιγηριανους και δε σε ξερει κανεις. Ή εισαι στην αθηνα, πας στη γερμανια και γαμιεσαι με ολο το πακισταν. Ή πας σε ενα νησι και γαμιεσαι με τους τουριστες. Ποιος θα το μαθει? Ο ξενος, ειτε τουριστας, ειτε λαθρο, ειτε ξενος στην αλλοδαπη που εχεις παει εσυ εξω ως τουριστας, εχει μικρο overlap ως "κυκλος" που εφαπτεται με τον κυκλο των εγχωριων αντρων. Αρα αν εσυ δεν ανεβαζεις ξεφτιλικια στο insta, fb, κτλ, θεωρεισαι καλυμενη ως προς την αποφυγη ανεπιθυμητων επιπτωσεων οι οποιες -υπενθυμιζεται- οτι παντα προερχονται απ'τις ανισοτητες στο τροπο που αντιμετωπιζει η κοινωνια τον αντρα και τη γυναικα... αρα η γυναικα θεωρει εν μερει δικαιολογημενη τη "πουστια" της στο να διορθωσει την "αδικια" οτι αυτη δε μπορει να παει με οσους θελει οπως οι αντρες... σου λεει αφου ετσι ειναι τα πραγματα εγω θα το παιξω το παιχνιδι κρυψινικα... ελα ομως που θελει η πουτανα να κρυφτει και η χαρα δε την αφηνει... αυτες που ειναι τετοιων αντιληψεων εχουν συγκεκριμενα μοτιβα συμπεριφορας που ναι μεν δεν ειναι ευθεια καρφωτικα αλλα φαινονται... πχ μπορει να ειναι υπερ των black lives matter και λοιπων "προοδευτικων" ή δηθεν αντιρατσιστικων κινηματων, ειναι φανατικα υπερ των ανοιχτων συνορων/ταξιδιων, το παιζουν ελευθερα πνευματα με τατουαζ, piercing, κτλ. Εχει παρα πολλα warning signs για αποφυγη τετοιων. Δε χρειαζεται καν να ξερεις το ιστορικο τους. Εισαι σιγουρος τι εχουν κανει ή τι θα κανουν απλα και μονο απ'τη μενταλιτε τους που εκφραζεται αλλιως. Αυτα εχουν βεβαια ενδιαφερον αν ο αντρας θελει να καλυφθει και να τις αποφυγει. Για τους περισσοτερους αντρες που εχουν ενα Α επιπεδο αυτες ειναι σα νεκρες, δλδ αν ξερει ο αλλος οτι εχει παει με πακηδες/μαυρους κτλ δε προκειται να ασχοληθει, εχει σιχαθει και παει παρακατω και ας ειναι και πολυ καλο μουνι. Θα ψαξουν κατι ποιοτικοτερο, δεν ασχολουνται με αυτες και απλα βλεπουν τυχον σημαδια ποσο παρτολες ειναι. Αλλοι παλι δε τους νοιαζει, μπορει να τις θελουν για τιποτα ξεφτιλισματα και γεια σας - οπότε να μη τους ενδιαφερει καν τι εχουν κανει πριν. Ο καθενας αναλογα τα γουστα του εδω περα.
Εχει και αλλες οπτικες γωνιες αλλα δε μπορω να γραψω πληρως ολο το σκεπτικο μου χωρις να σε σεντονιασω απειρα - που δε το θες...