Νέα

Οδηγός του Μετρό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pefotismenos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 133
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Από τέτοιους μαλάκες δεν περιμένω τίποτα περισσότερο, και στην  τελική τους γράφω και στα παπάρια μου κι από δω παν κι οι άλλοι...

Αλλά από τους πτυχιούχους που ανέφερα, περιμένω ΠΑΙΔΕΙΑ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ κι όχι έπαρση...Αν τα πτυχία τα πήραν για να το παίξουν ιστορία κακώς τα πήραν και κακό στην επιστήμη που "υπηρετούν" κάνουν...Για "λειτούργημα" ας μη μιλάμε καλύτερα... :uglystupid:

η προσωπικοτητα δεν διαμορφωνεται μεσα στο πανεπιστημιο.Εξαρταται απο αλλους παραγοντες.Αν καποιος ειναι μυαλο(Μυαλο οχι μαλακιες) κ εχει απιστευτες γνωσεις τον δικο μου σεβασμο τον εχει παντως ακομα κ αν ειναι  κωλοπαιδαρας.Σεβασμο στον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ οχι σε προσωπικο επιπεδο μην παρεξηγηθω παλι.

whoknows

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ας  προσθέσω  κάποιες  σκέψεις:
1. Το μεγάλο πρόβλημα  στο  δημόσιο (κυρίως όμως στον ευρύτερο δημόσιο) τομέα δεν  είναι οι αμοιβές, αλλά η αναξιοκρατία.  Το πως μπήκε κάποιος και όχι το πόσα παίρνει. Κατα κανόνα στο δημόσιο  ευνοούνται άνθρωποι χαμηλών  προσόντων. Μπορεί άνετρα να δει κάποιος ΔΕ να παίρνουν 1300-1400  για απλή εργασία γραφείου ( σε ταμεία, δήμους, δέκο) τη στιγμή που επιστήμονες (όχι μηχανικοί, αλλά γιατροί, δοικητικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι επιστήμονες) αμοίβονται με λιγότερα από αυτά.
2. Μέσα στο δημόσιο επομένως,  αφού ο εργοδότης είναι κοινός, μπορεί να δικαιούται κάποιος να φωνάζει για την ανισοκατανομή αμοιβών.
3. Γενικότερα  η  οικονομία (προσφορά /ζήτηση  εργασίας) δε δουλεύει ούτε με κεντρικά καθοριζόμενες  αμοιβές, ούτε με ευχολόγια ούτε με υποκειμενικά κριτήρια (π.χ. σπουδές, χρόνια υπηρεσίας, δυσκολία και κρισιμότητα δουλιάς). Αν στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί γιατροί αυτοί δε θα αμοιθφούν καλά στον ιδιωτικό τομέα. Αν σας  πειράζει  που παίρνει πολλά λεφτά  ο Ρέμος και ο Νικοπολίδης  μην  ξαναπάτε σε σκυλάδικο και  ποδόσφαιρο και μην αναλώνεστε σε ευχολόγια. Μόνο έτσι  θα πέσουν οι αμοιβές τους.
4. Οι ατάκες του τύπου " να πάει  ο  βασικός μισθός" 1400 ευρώ δεν  έχουν νόημα γιατί  αυτό σημαίνει ότι  οι τιμές  θα διπλασιαστούν αυτόματα ,  λόγω ζήτησης.
5. Αυτό που μπορεί να κάνει ένας συνειδητός πολίτης είναι  να πιέσει για τη μείωση της παραοικονομίας και  την αύξηση της φορολογίας σε βορειοευρωπαϊκά  επίπεδα για μεγαλομισθωτούς και μεγαλοσυνταξιούχους. Αν σταματήσει να έχει  τόσα πολλά  εισοδηματα (αφορολόγητα μερικές φορές)  μια αξιοσέβαστη μερίδα συμπολιτών μας, τότε  μπορεί και να συγκρατηθούν οι τιμές.
6. Στην οικονομία δεν υπάρχουν μαγικές  λύσεις....
7. Η ευθύνη του κράτους δεν είναι να κρατάει χαμηλά τις τιμές, αλλά  να τσακίζει  όποιον  παρανομεί ( νοθεία, φοροδιαφυγή, καρτέλ κτλ)

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
βρε gandy κάτσε γιατί δεν κατάλαβα κάτι... σέβεσαι επαγγέλματα ή το μυαλό και τις σπουδές;

Ας πούμε ότι κάποιος μιλάει άπταιστα γαλλικά χωρίς να έχει πάρει πολλά πτυχία, επειδή έχει βίτσιο με τις γλώσσες, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη γλώσσα, στην αργκό κτλ και δουλεύει ως καθηγητής γαλλικών, είναι καταπληκτικός στη δουλειά του αλλά δεν παίρνει καθόλου καλά λεφτά.
Μιλάει όμως ΚΑΛΥΤΕΡΑ γαλλικά από ας πούμε έναν μεταφραστή που έχει πάρει ένα εκατομμύριο πτυχία και δουλεύει σε πολύ καλή δουλειά και παίρνει περισσότερα λεφτά.
Ποιον σέβεσαι περισσότερο επαγγελματικά;

Ίσως είναι χαζό το παράδειγμα αλλά αυτό σκέφτηκα για να καταλάβω.

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Απο οτι ξερω, το μετρο δουλευει αυτοματα και τους "οδηγους" τους εχουν για ψυχολιγικους λογους. Για να νοιωθουν πιο ανετα οι επιβατες.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Απο οτι ξερω, το μετρο δουλευει αυτοματα και τους "οδηγους" τους εχουν για ψυχολιγικους λογους. Για να νοιωθουν πιο ανετα οι επιβατες.

δε νομιζω οτι ισχυει ακομα αυτο... εγω εχω δει διαφορα στο φρεναρισμα απο οδηγο σε οδηγο....θελουνε παντως να το αυτοματοποιησουνε τελειως και να μην εχει οδηγο.....και οντως εγω θα φοβομουνα να παω χωρις οδηγο :P :P

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
δεν ειναι ο οδηγος που κανει τη διαφορα στο φρεναρισμα, αλλα το ποσο δυνατα παιφτει ο πισω σου επανω και κατα ποσο σε χουφτωνει γκαβλα.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
δεν ειναι ο οδηγος που κανει τη διαφορα στο φρεναρισμα, αλλα το ποσο δυνατα παιφτει ο πισω σου επανω και κατα ποσο σε χουφτωνει γκαβλα.

αχ.....αι λαβ εφαψιες.....δεν ξερω αν στο εχω πει.....γουσταρω ηλεκτρικο πιο πολυ ομως....εκει μου τριβονται περισσοτεροι....στο μετρο ειναι πιο πολιτισμενα τα πραγματα.....

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
γαμημενη προοδος.......

OP
OP
P

pefotismenos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2008
Like
3
Πόντοι
1
Εγω παντως οποτε ερχετε τπ μετρο και βλεπω γυναικα οδηγο ψιλοφοβαμαι,γιατι αμα τυχει τιποτα και πεσει π.χ κανενας στις αποβαθρες η χρειαστει κατι αλλο δε ξερω πως θα αντιδρασει.Σας εχει τυχει ποτε να μεινετε σε συρμο στη σηρραγγα;Εμενα ναι μιλαμε για σκηνες απειρου καλλους,κρισεις πανικου κτλ

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.338
Πόντοι
8.645
πλακα κανεις προφανως κ εχει.Ιδιο ειναι να εχεις τελειωσει τει κ ιδιο αει σε πεδιο θετικων επιστημων?
τοτε γιατι εμενα μου βγηκε ο κωλος να βγαλω 19000 μορια στην τριτη λυκειου να μπω στο πανεπιστημιο?θα μπορουσα να βγαλω 10000 κ να γυρναω ολη μερα στις πουτανες κ στο ιντερνετ αφου ετσι κιαλλιως θα βολευομουν στο δημοσιο επειδη ειμαι κωλοβυσμα?
Αφου υπαρχει τετοια ισοπεδωση ας καταργησουμε κ τις πανελληνιες εξετασεις κ τα πανεπιστημια αφου ολοι ισοι ειναι κ δεν εχουμε δικαιωμα να κρινουμε

Παικτη,αμα οι μισθοι πηγαιναν με τα μορια της καθε σχολης,θα υπηρχε σχολη ct touring με 19.999 μορια.

Με κατι τετοιες λογικες,συμπεριλαμβανομενου και του γενικοτερου προβληματος,εχει αυξηθει η ανεργια.

Επισκέπτης
Παικτη,αμα οι μισθοι πηγαιναν με τα μορια της καθε σχολης,θα υπηρχε σχολη ct touring με 19.999 μορια.

Με κατι τετοιες λογικες,συμπεριλαμβανομενου και του γενικοτερου προβληματος,εχει αυξηθει η ανεργια.

ε τοτε την κορη σου μην την στειλεις στο σχολειο να μαθει γραμματα αλλα καντην city tour να γαμιεται απο τον κωλο κ να γλυφει ακαπωτα την πουτσα του καθε κωλογερου λεφτα

Επισκέπτης
βρε gandy κάτσε γιατί δεν κατάλαβα κάτι... σέβεσαι επαγγέλματα ή το μυαλό και τις σπουδές;

Ας πούμε ότι κάποιος μιλάει άπταιστα γαλλικά χωρίς να έχει πάρει πολλά πτυχία, επειδή έχει βίτσιο με τις γλώσσες, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη γλώσσα, στην αργκό κτλ και δουλεύει ως καθηγητής γαλλικών, είναι καταπληκτικός στη δουλειά του αλλά δεν παίρνει καθόλου καλά λεφτά.
Μιλάει όμως ΚΑΛΥΤΕΡΑ γαλλικά από ας πούμε έναν μεταφραστή που έχει πάρει ένα εκατομμύριο πτυχία και δουλεύει σε πολύ καλή δουλειά και παίρνει περισσότερα λεφτά.
Ποιον σέβεσαι περισσότερο επαγγελματικά;

Ίσως είναι χαζό το παράδειγμα αλλά αυτό σκέφτηκα για να καταλάβω.

εγραψα για επαγγελματικο προσανατολισμο οχι για θεση.Η μουνιτσα ανεφερε σενα της ποστ σαν απαντηση σε μενα περι θεσης κ κοινωνικης καταξιωσης ενω εγω ειπα ΑΚΡΙΒΩΣ το αντιθετο οτι ειδικ στην Ελλαδα τα ''μυαλα'' δεν εχουν την τυχη που τους αρμοζει κ βολευονται μονο τα κομματοσκυλα τα βυσματα κ οι απατεωνες

OP
OP
P

pefotismenos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2008
Like
3
Πόντοι
1
εγραψα για επαγγελματικο προσανατολισμο οχι για θεση.Η μουνιτσα ανεφερε σενα της ποστ σαν απαντηση σε μενα περι θεσης κ κοινωνικης καταξιωσης ενω εγω ειπα ΑΚΡΙΒΩΣ το αντιθετο οτι ειδικ στην Ελλαδα τα ''μυαλα'' δεν εχουν την τυχη που τους αρμοζει κ βολευονται μονο τα κομματοσκυλα τα βυσματα κ οι απατεωνες

Καλα αυτο δε το αμφισβητει κανεις.Απο την αλλη ομως ο Ελληνας ειναι ψωνιο και ολοι την εχουνε δει επιστημονες και οτι πρεπει να κανουνε διδακτορικο,αλλο που μετα μενουνε με το πουλι στο χερι,εξαιτιας  αυτου που περιγραφεις

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.338
Πόντοι
8.645
ε τοτε την κορη σου μην την στειλεις στο σχολειο να μαθει γραμματα αλλα καντην city tour να γαμιεται απο τον κωλο κ να γλυφει ακαπωτα την πουτσα του καθε κωλογερου λεφτα

Kαλα,αυτο υπαρχει πιθανοτητα να το κανει και η κορη μου και η κορη σου και του καθενος χωρις να γινει ct.

Aπλα υπαρχει η λαθος νοοτροπια οτι παμε σχολειο για να βγαλουμε πολλα μορια και να βολευτουμε εκει,γι αυτο καταντησαμε ετσι,αυτο εχω καταλαβει.

Swimmer

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
ξερεις ποσοι αυτοκτονουν στο μετρο καθημερινα? προχτες ορμηξε μια κοπελα στο συνταγμα οταν ημουν στο μετρο....και τις προαλλες μου λεγε μια φιλη νοσηλευτρια για ποσους τους φερνουν στο νοσοκομειο ειτε νεκρους ειτε βαρια τραυματισμενους.....καλα ας μην πιασουμε τα υπερ και τα κατα καθε δουλειας γιατι δε βγαινει ακρη....

Δεν θέλω να σε αμφισβητήσω αλλά λιγάκι υπερβολικά φαίνονται όλα αυτά που λες

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Δεν θέλω να σε αμφισβητήσω αλλά λιγάκι υπερβολικά φαίνονται όλα αυτά που λες

ετσι νομιζα και εγω γιατι επαθα σοκ τις προαλλες που το ειδα....γιαυτο το συζηταγα με τη φιλη-νοσηλευτρια και μου το ειπε.....απλα προφανως δεν το λενε δεν ξερω για ποιο λογο....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
ΕΛΕΟΣ πιά με: "το άκουσα, μου είπαν".

ΕΛΕΟΣ με τις θεωρίες συνωμοσίες και την κρυψίνοια που ανακαλύπτουμε στους πάντες και τα πάντα.
Άκου "Δεν το λένε".
Άκου "ξέρεις πόσοι αυτοκτονούν στο μετρό καθημερινά"

Όταν υπάρχει αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας τα τραίνα σταματάν για μεγάλο χρονικό διάστημα και η κυκλοφορία των συρμών διακόπτεται.
Αν γίνονταν αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας κάθε ημέρα δεν θα κινούνταν τίποτε στο Μετρό.

Όποιος έχει πάει Λονδίνο ή Νέα Υόρκη (εκεί όπου αναλογικά γίνονται περισσότερες αυτοκτονίες, στο Παρίσι δεν θα δεις τόσες) ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει έστω και η απόπειρα αυτοκτονίας. Αναστατώνεται ολόκληρο το σύστημα, κλείνουν σταθμοί.
Όχι εδώ που έχουμε 2 γραμμές μόνον.

Αλλά από υστερία και υπερβολή πάμε καλά εδώ μέσα.
Πότε άλλωστε υπήρξε Κοινή Λογική;

OP
OP
P

pefotismenos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2008
Like
3
Πόντοι
1
ΕΛΕΟΣ πιά με: "το άκουσα, μου είπαν".

ΕΛΕΟΣ με τις θεωρίες συνωμοσίες και την κρυψίνοια που ανακαλύπτουμε στους πάντες και τα πάντα.
Άκου "Δεν το λένε".
Άκου "ξέρεις πόσοι αυτοκτονούν στο μετρό καθημερινά"

Όταν υπάρχει αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας τα τραίνα σταματάν για μεγάλο χρονικό διάστημα και η κυκλοφορία των συρμών διακόπτεται.
Αν γίνονταν αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας κάθε ημέρα δεν θα κινούνταν τίποτε στο Μετρό.

Όποιος έχει πάει Λονδίνο ή Νέα Υόρκη (εκεί όπου αναλογικά γίνονται περισσότερες αυτοκτονίες, στο Παρίσι δεν θα δεις τόσες) ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει έστω και η απόπειρα αυτοκτονίας. Αναστατώνεται ολόκληρο το σύστημα, κλείνουν σταθμοί.
Όχι εδώ που έχουμε 2 γραμμές μόνον.

Αλλά από υστερία και υπερβολή πάμε καλά εδώ μέσα.
Πότε άλλωστε υπήρξε Κοινή Λογική;

Σωστο

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
βολταιρε σου ειπα πριν λιγες μερες μου ετυχε και μια χαρα συνεχισαμε το δρομολογιο μας....σταματησαμε για λιγο.....τυγχανει να δουλευω σε νοσοκομειο γιαυτο και ρωτησα τη φιλη-νοσηλευτρια....δε νομιζω οτι συνηθιζω να αναπαραγω αστικους μυθους ωστε να δεχομαι τετοια επιθεση

το οτι καποιος πεφτει στις γραμμες του μετρο δε σημαινει οτι σκοτωνεται κι ολας.....και αν το καθημερινα σου φαινεται "βαρυ" ας πουμε τοτε αρκετα συχνα να ειμαστε οκ....

Επισκέπτης
βολταιρε σου ειπα πριν λιγες μερες μου ετυχε και μια χαρα συνεχισαμε το δρομολογιο μας....σταματησαμε για λιγο.....τυγχανει να δουλευω σε νοσοκομειο γιαυτο και ρωτησα τη φιλη-νοσηλευτρια....δε νομιζω οτι συνηθιζω να αναπαραγω αστικους μυθους ωστε να δεχομαι τετοια επιθεση

το οτι καποιος πεφτει στις γραμμες του μετρο δε σημαινει οτι σκοτωνεται κι ολας.....και αν το καθημερινα σου φαινεται "βαρυ" ας πουμε τοτε αρκετα συχνα να ειμαστε οκ....

σωστα μπορει να ειναι ο ''Αφθαρτος''.Σηκωνε κ πολλα κιλα παγκο ο Μπρους αποτι θυμαμαι  :rolleyes:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom