Νέα

Ο «Ριζοσπάστης» απολύει

• Μέλος που άνοιξε το νήμα yrret
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 192
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Σου θύμισα τον Καψάσκη και τη "συμβολή" του στην υπόθεση Λαμπράκη, σου θύμισα επίσης τον Σορίν Ματέι, εσύ τίποτα, γαργάρα.

Τι δουλειά έχει η υπόθεση Λαμπράκη και ο Σορίν Ματέϊ με την αποφυλάκιση για λόγους υγείας του Ξηρού;
Γιατί αποπροσανατολίζεις την συζήτηση;
Εγώ σου ζήτησα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ να μου πεις για την αίτηση αποφυλάκισης του Ξηρού και για τίποτε άλλο.
Και επαναλαμβάνω, γιατί αποπροσανατολίζεις την συζήτηση με τελείως άσχετα θέματα;
Όσο για τα αποδεικτικά στοιχεία για την υγεια του Σάββα Ξηρού, ο Υπερποντικός σου παρέθεσε  τη σχετική σελίδα, βγάζοντάς με απο τον κόπο. 
Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο στην σελίδα αυτή.
Αν το βρεις να μας το δείξεις.

Θεωρείς επίσης -αν κατάλαβα καλά- οτι ο Σάββας Ξηρός ΔΕΝ δικαιούται ιατρικής φροντίδας, μιας και τραυματίστηκε προσπαθώντας να τοποθετήσει τη βόμβα.
Είναι δηλαδή σαν να μας λες οτι οι οδηγοί που θα περνάνε στο αντίθετο ρεύμα της Εθνικής και τραυματίζονται, δεν πρέπει να νοσηλεύονται, μιας και αυτοί έφταιγαν για το ατύχημα.
Υπέροχη δημοκρατική σκέψη, δε λέω.

Δεν το κατάλαβα αυτό;

Δείξε μου σε ποιό συγκερκιμένο σημείο είπα ότι ο Ξηρός ΔΕΝ δικαιούται ιατρικής περίθαλψης.

Εγώ παρέθεσα την νομοθεσία (άρθρο 557 του Ποινικού Κώδικα) και μετά είπα σε ποιά σημεία κατά την γνώμη μου η επιστολή Ξηρού δεν εξηγει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή του Νόμου.

Που είπα εγώ ότι ΔΕΝ πρέπει να νοσηλευθεί;
ΠΟΥ συγκεκριμένα το είπα;

Κάνε την συγκεκριμένη αναφορά.
ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ.
Διαφορετικά είσαι ένας κοινός ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Προκάλεσέ με όσο θες (και αποκάλεσέ με ότι θες), αλλά θα απαντάω σ' αυτά που θέλω εγώ, με τον τρόπο που θέλω εγώ και όχι σ΄αυτά που θα με ρωτάς εσύ.
Δεν σε διόρισα κηδεμόνα μου.
Ούτε είσαι ανακριτής της ΓΑΔΑ.
Αν εσύ θες να αθωώσεις το ελληνικό κράτος απο τις πάμπολλες αμαρτίες του και να βγεις απολογητής του, κάντο, αλλά όχι με πουστίτσες και με βερμπαλισμούς σαν κι αυτούς στους οποίους ασκείσαι τελευταία.
Και το ξαναλέω ακόμα μια φορά:
Αχ νιότη πούλεγες πως θα γινόσουν άλλος.
Σου υπενθυμίζω οτι το καλοκαίρι εσύ ήσουνα που ήθελες να βγούμε και να τα πούμε απο κοντά, όχι εγώ.
Αυτά, γιατί βαρέθηκα το υπεράνω στυλάκι σου.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Προφανώς, η άποψή του στρέιτ για το Άουσβιτς θα είναι -τηρουμένων των αναλογιών- απο το .. ίδρυμα του Χίμμλερ, ή κάποιου άλλου ανάλογου αστέρα.

Μιας και μιλήσαμε για Καραμανλή, για αυτή σου τη δήλωση (περί άουσβιτς) θα ντρέπεσαι όλη σου τη ζωή...
Σε αφήνω στη χλεύη όσων σε θεωρούν τον πιο ξεκατινιασμένο, ξεπουπουλιασμένο ή ξεφωνημένο του site...
Που θα με πεις και αρνητή του Ολοκαυτώματος και απολογητή του Χίμλερ....

Προφανως δεν διαβασες κανενα απο τους δυο τομους ειτε συνολικα ειτε αποσπασματικα,αλλα μαθαινοντας οτι ο Φλαισερ λεει ασχημα πραγματα για τον"Ναπολεων των Ορεων"ανοιξες τον δευτερο τομο σε καποιο βιβλιοπωλειο,για να τσεκαρεις τα επιμαχα σημεια...
Παλι καλα που εχεις το θαρρος και το παραδεχεσαι δηλαδη...οχι σαν κατι αλλους,και καλα ιστοριογνωστες,που αγνοουν οτι ο Λενιν επεστρεψε στην Ρωσια ΜΕ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ.

Το τί έχω διαβάσει και τί όχι, άσε να το ξέρω ο ίδιος...
Δεν είσαι επιτροπή πανελλαδικών ούτε τόσο ενημέρωμένος όσο νομίζεις...

Όσο για το τρένο ή το αεροπλάνο, η ουσία είναι μια..

Ο Λένιν πούλησε εθνικό έδαφος στους Γερμανούς για να πετύχει η επανάστασή του (ή καλύτερα το πραξικοπημα)...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μιας και μιλήσαμε για Καραμανλή, για αυτή σου τη δήλωση (περί άουσβιτς) θα ντρέπεσαι όλη σου τη ζωή...
Σε αφήνω στη χλεύη όσων σε θεωρούν τον πιο ξεκατινιασμένο, ξεπουπουλιασμένο ή ξεφωνημένο του site...
Που θα με πεις και αρνητή του Ολοκαυτώματος και απολογητή του Χίμλερ.

Σιγά ρε ίσιε.
Εσύ ειρωνεύτηκες τον -άγρια βασανισθέντα επί χούντας- Περικλή Κοροβέση και δεν είχες καν την τσίπα να ζητήσεις συγγνώμη, ούτε καν οτι υπερέβαλες εν τη ρύμη του λόγου.
Όσο για τη συσχέτιση αρχείων Καραμανλή με αρχεία Χίμμλερ, μόνος σου την προκάλεσες:
Για την υπόθεση της νοθείας στις εκλογές του 1961, εγκαλούμενος είναι ο Καραμανλής.
Αν λοιπόν εσύ βρίσκεις αξιόπιστες τις πηγές απο το ίδρυμα που φέρει το όνομά του, σε τι διαφέρεις απο τις ναζιστικές πηγές που αρνούνται το ολοκαύτωμα;
Δεν σε είπα ναζιστή, και μην προσπαθείς να ηρωοποιήσεις τον εαυτό σου.
Άλλωστε, εσένα σου φαίνονται "ύποπτοι" οι αντιφασίστες σήμερα, όπως και πάλι μας έλεγες χτες, χωρίς να ντρέπεσαι.
Άσε λοιπόν τα σάπια.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Η Πολωνική Κυβέρνηση δήλωσε επισήμως ότι Ο Θάλαμος αερίων του Άουσβιτς τον οποίο βλέπουν οι τουρίστες , χτίσθηκε το 1948.

Έλα τώρα ίσιε, υπερασπίσου τον λαλάκη.
Κάτι θα βρεις εσύ.

Επισκέπτης
Το τί έχω διαβάσει και τί όχι, άσε να το ξέρω ο ίδιος...

Όσο για το τρένο ή το αεροπλάνο, η ουσία είναι μια..

Ο Λένιν πούλησε εθνικό έδαφος στους Γερμανούς για να πετύχει η επανάστασή του (ή καλύτερα το πραξικοπημα)...
H αληθεια ειναι οτι εχω χασει το ενδιαφερον που ειχα παλια,βαριεμαι...Το internet παντως ΙΜΟ ειναι κατωτερη πηγη σε σχεση με τα βιβλια,ακομη και τα στρατευμενα με την μια η την αλλη πλευρα.

Για την Επανασταση του 1917 τωρα...θα επρεπε να ξερεις ποιοι παρακαλαγαν να μπουκαρουν οι Γερμανοι στην Πετρουπολη για να τελειωνουν με την Επανασταση-οι ιδιες ταξεις,τηρουμενων των αναλογιων,που το 1792 προσευχονταν να μπουν οι Αυστριακοι στο Παρισι...καθως και οτι οι κοινωνικο-πολιτικοι συσχετισμοι τον Οκτωβρη ηταν τελειως διαφορετικοι απο εκεινους του Φλεβαρη η τους καλοκαιρινους ακομη.

Οποτε ασε τους"μοντερνους"χαρακτηρισμους περι πραξικοπηματος,που δεν αντεχουν ακομη και σε επιφανειακη εξεταση.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Για την υπόθεση της νοθείας στις εκλογές του 1961, εγκαλούμενος είναι ο Καραμανλής.
Αν λοιπόν εσύ βρίσκεις αξιόπιστες τις πηγές απο το ίδρυμα που φέρει το όνομά του, σε τι διαφέρεις απο τις ναζιστικές πηγές που αρνούνται το ολοκαύτωμα;

Αδυνατώ να ακολουθήσω τους δαιδαλώδεις συλλογισμούς σου...

Ο Καραμανλής ως Χιμλερ...
Η ΕΡΕ ως nsdap...
Η εδα και η εκ ως εβραίοι..
Και μια διαβλητή (σε ποιο βαθμό το συζητάμε) διαδικασία ως ολοκαύτωμα...

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μου έρχεται στο μυαλό ένα τραγούδι των Μπητλς...

Lucy in the Sky with Diamonds...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Αδυνατώ να ακολουθήσω τους δαιδαλώδεις συλλογισμούς σου...

Ο Καραμανλής ως Χιμλερ...
Η ΕΡΕ ως nsdap...
Η εδα και η εκ ως εβραίοι..
Και μια διαβλητή (σε ποιο βαθμό το συζητάμε) διαδικασία ως ολοκαύτωμα...

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μου έρχεται στο μυαλό ένα τραγούδι των Μπητλς...

Lucy in the Sky with Diamonds...

Το τραγούδι όντως είναι εκπληκτικό, όπως λέει και ο φίλος βοϊδόπουτσας.
Αλλά έπιασες πολύ γρήγορα το αδιέξοδο του "υπεράνω" συλλογισμού σου.
Γι αυτό και την έκανες γυριστή, εσύ που πριν λίγο θα με καλούσες σε μονομαχία επειδή συνέκρινα -λέει- τους ναζί με τον "Εθνάρχη".
Λες και δεν κατάλαβες οτι μιλούσα για τη μεθοδολογία ως προς τα συμπεράσματα που εξάγεις.

Επισκέπτης
Προσπερασα προηγουμενως το τμημα αυτο του σχολιου σου που εχει προσωπικο χαρακτηρα...

Δεν διεκδικω τον τιτλο του γκουρου για την περιοδο απο το 1941 μεχρι το 1967-περιοδο κοινου μας ενδιαφεροντος,και οχι μονον αυτη-αλλα μπορω οπως θα εχεις διαπιστωσει να σε κοντραρω στα ισια.

Στο φιναλε ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ απο οσους διαβαζουν τα σχολια μας,και πρεπει να κρινομαστε-και για τα σωστα και για τα λαθη μας.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Προκάλεσέ με όσο θες (και αποκάλεσέ με ότι θες), αλλά θα απαντάω σ' αυτά που θέλω εγώ, με τον τρόπο που θέλω εγώ και όχι σ΄αυτά που θα με ρωτάς εσύ.
Δεν σε διόρισα κηδεμόνα μου.
Ούτε είσαι ανακριτής της ΓΑΔΑ.
Αν εσύ θες να αθωώσεις το ελληνικό κράτος απο τις πάμπολλες αμαρτίες του και να βγεις απολογητής του, κάντο, αλλά όχι με πουστίτσες και με βερμπαλισμούς σαν κι αυτούς στους οποίους ασκείσαι τελευταία.

Θαυμάστε ήθος.
Δημοκρατικό διάλογο.
Μαρξιστική διαλεκτική.
Επιχειρηματολογία βασισμένη στον Πουλαντζά, στον Αλτουσέρ και στον Γκράμσι.

Οοοουυυπς. Μάλλον άργησα.

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
Αγαπητέ Βολταίρε,

η λεκτική σου διαφωνία με τον Fethry αποτελεί ένα είδος τελετουργικού, το οποίο τηρείται πιστά από όσους γράφουν σε νήματα πολιτικής.

Βέβαια, αν κρίνω από τον αριθμό των posts σου μάλλον ανήκεις στο φαινόμενο των late bloomers, καθώς "άργησες" να κατανοήσεις την ικανότητα του Fethry να πηδά από το ένα θέμα στο άλλο, να πηδά το ένα θέμα μετά το άλλο, να στρογγυλοποιεί, να εξισορροπεί, να γενικεύει, να υπεραπλουστεύει, να χάνεται ωσάν τον κομμουνιστικό παράδεισο αλλά και να τραβά προς την δόξα ξανά, ξανά και ξανά.

Επειδή πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου αλλά και η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό είναι ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας οτιδήποτε αποτελεί βάρος, είτε στο μυαλό μας είτε στον κώλο άλλων. Ο Fethry εκτός από Ριζοσπάστης μάλλον είναι και Αρχιδο-σπάστης αφού 47 στους 124 τον ψήφισαν ως τον πιο ξεκατινιασμένο μέλος του ιστότοπου. Αυτοί ξέρουν...Η διεθνής κοινότητα αποφάσισε πως οι εκλογές ήταν δίκαιες, αδιάβήτες και δημοκρατικές.Το  37,9% δεν του δίνει αυτοδυναμία αλλά σίγουρα είναι τεράστιο ποσοστό για την Aristera (ό,τι κι αν σημαίνει πλεόν αυτό) και μία παρακαταθήκη για το μέλλον.

¨Οπως σε όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα λοιπόν, ας λύσουμε τις διαφορές μας πολιτισμένα επισκεπτόμενοι την -πάντα επιδοτούμενη- έκθεση προς τιμήν του Fethry με θέμα "Κομμουνισμός και Bourdela.com(-munism???). To κόκκινο χρώμα μας ενώνει".

Η είσοδος για αριστερούς είναι ΦΥΣΙΚΑ δωρεάν. Αρκεί η επίδειξη στην είσοδο του Ριζοσπάστη, της Αυγής ή της Pravda με ημερομηνία πριν την αποφράδα 26/12/1991.

Ακροδεξιοί, χουντικοί, γερμανοτσολιάδες, ταγματασφαλίτες, φασιστοειδή, βασιλόφρονες και ναζί είναι ευπρόσδεκτοι σε μία δημοκρατία, αλλά με την έξοδο τους από τον χώρο της έκθεσης θα πρέπει να τουφεκιστούν.

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16

Εαν ο δημοσιογράφος είχε πέσει σε πολλαπλά ατοπήματα καλώς απολύθηκε.Η δημοσιογραφία δεν είναι παίξε γέλασε, ούτε ο οποιοσδήποτε νομίζει ότι μπορεί να γράφει ότι θέλει όποτε του καπνίσει και ας εξασκεί το επάγγελμα 100 χρόνια. Έχει υποχρεώσεις και πρέπει να τις ικανοποιεί.
Εαν διαφωνούσε με την πολιτική της εφημερίδας θα μπορούσε και πάλι να είχε αποχωρήση αξιοπρεπώς. Χωρίς μοιρολατρίες και ύπουλα παιχνίδια με την δύναμη που έχει, του γραπτού λόγου. Και φυσικά εαν πιστεύει όντως στην ιδεολογία που εξέφραζε δεν θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.
Καλοταισμένος ήταν και ξέρετε ότι κάποιοι από ένα σημείο και μετά χάνουν το μέτρο και γίνονται αδηφάγα, αλαζονικά τέρατα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αγαπητέ Βολταίρε,
Επειδή πλησιάζει η 28η Οκτωβρίου αλλά και η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό είναι ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας οτιδήποτε αποτελεί βάρος, είτε στο μυαλό μας είτε στον κώλο άλλων

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, άψογος όπως πάντα.

Το θέμα με τον κύριο είναι ότι ακόμη και φιλικά διακείμενος να ήσουνα προς αυτόν λόγω κάποιων κοινών καταβολών (που βέβαια χάνονται πίσω σε μία ιστορία που για μένα έληξε πριν 30 κοντά χρόνια) είχε έναν μοναδικό τρόπο αυτό να το καταστρέφει.
Σε οποιαδήποτε διαφωνία θα κολλούσε ένα προσωπικό ταμπελάκι και σύμφωνα με αυτό θα πορεύονταν.

Αλλά Βάρδε του Έϊβον ας στρέψουμε την προσοχή μας σε ένα εξίσου σοβαρό στόχο που ως άλλη Μάτα Χάρι έχει αναδυθεί στο παρόν forum και μάλιστα εξέφρασε την συμπαράσταση της προς τον προσφάτως αναχωρήσαντα για θαλάσσιο λουτρό (αλήθεια πότε πρόλαβε να ενημερωθεί και να σχηματίσει τις προτιμήσεις της; ).

Υποψιάζομαι ότι ο αγώνας θα είναι μακροχρόνιος και επίπονος.
"Εμπρός της Ελλάδος παιδιά"

Επισκέπτης
Εαν ο δημοσιογράφος είχε πέσει σε πολλαπλά ατοπήματα καλώς απολύθηκε.Η δημοσιογραφία δεν είναι παίξε γέλασε, ούτε ο οποιοσδήποτε νομίζει ότι μπορεί να γράφει ότι θέλει όποτε του καπνίσει και ας εξασκεί το επάγγελμα 100 χρόνια. Έχει υποχρεώσεις και πρέπει να τις ικανοποιεί.
Εαν διαφωνούσε με την πολιτική της εφημερίδας θα μπορούσε και πάλι να είχε αποχωρήση αξιοπρεπώς. Χωρίς μοιρολατρίες και ύπουλα παιχνίδια με την δύναμη που έχει, του γραπτού λόγου. Και φυσικά εαν πιστεύει όντως στην ιδεολογία που εξέφραζε δεν θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση.
Καλοταισμένος ήταν και ξέρετε ότι κάποιοι από ένα σημείο και μετά χάνουν το μέτρο και γίνονται αδηφάγα, αλαζονικά τέρατα.

Ναι και κάποιος που δεν είναι οφφ τόπικ σε αυτό το θρεντ..

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Ο ύψους 1,45 Ιωάννης Μεταξάς που έχεις στο άβατάρ σου, ποιες εκλογές είπαμε πως κέρδισε, αγαπητέ;
Κατά τα άλλα βεβαίως έχεις δίκιο.
Οι ναζί, ως γνωστόν, είναι η ...εγγύηση του κοινοβουλευτισμού.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ο μεταξας στις εκλογες του 1936 πηρε 3% περιπου και σε συμμαχια με το κομμα τον φιλελευθερων( το τοτε πασοκ) εγινε πρωθυπουργος. Αρα ο κεντρωος χωρος ειναι τα ακρα? το ιστορικο γεγονος αυτο δεν το ηξερε? εισαι η αγραμματος η προπαγανδιστης!

OP
OP
Y

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96

το κ.κ.ε τον απελυσε οχι ο ιδιος τον εαυτο του! γιατι τον κραταγανε τοσο καιρο εαν και εφοσον ηταν τεμπελης..η μηπως το απολυσαν επειδη δεν ηταν συνεπης ιδεολογικα οπως εννοεις?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom