Νέα

Ο ΑΕΡΑΣ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα chantal-99
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 93
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467
@ Σανδάλω ενενηκοστή εννάτη.

Αγαπητή μου κυρία.

Πολλά τερπόμενος  υπό  της  σφετέρας  ξυγγραφής , πειρώμαι να  Σας  κρίνω  όλως  καλοπίστως.  
Είναι ξυγγραφή  ευφάνταστη , αλλά  τυγχάνει και  αρκετά  περιγραφική.
Θεωρώ λοιπόν  ότι κατέχετε το τάλαντο της συγγραφική φλεβός.

Επιτρέψατέ  μου  όμως  να  παρατηρήσω  τα εξής

Προσπαθήσατε  να  ανεύρετε  ύφος γραφής .
Πολλοί  γράφουν  επιτυχώς , ο καθείς  όμως  είς  το είδος του.
Δεν  είναι δυνατόν  να  γράφουν άπαντες  τα  ίδια .
Αποφασίσατε  αν  η  πρόθεσίς  σας  είναι  το  ιστόρημα  τούτο  να  τείνη  εις   ερωτικόν διηγηματικόν  ή  εις   ρεαλιστικόν  με  δραματικούς  τόνους . Τοώντι  ευάριθμα  γεγονότα  τα  μεταλλάσετε  εις  ιστόρημα  ποιοτικόν. Πλην όμως  αφήνετε  κενά. Και  κάπου , επιτραπήτω  μοι να  είπω , χάνεσθαι.

Επίσης οι υπάρχοντες σολοικισμοί  δεν βοηθούν. Θα ήτο δυνατόν βεβαίως να  κρατάτε  ιστορικούς  τύπους , ως  ποικίλματα  και καλολογικά  στοιχεία, αλλά  με  μέτρο .
Πιστεύω  ότι  πρέπει  να  συνεχίσετε . Λίγη τριβή  και  θα  απελευθερώσει και το νεύρο και τον ρυθμόν της ιστορίας .

Συγχωρήσατε  με δια  τας  υποδείξεις .

Διατελώ  εν  αναμονή  του  νέου σας διηγήματος
το  οποίον αναμένω  πλέον ερωτικόν

Με εκτίμηση

Ο Άγιος.

OP
OP
chantal-99

chantal-99

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2011
Like
41
Πόντοι
66
@ Σανδάλω ενενηκοστήενάτη.

Αγαπητή μου κυρία.

Πολλά τερπόμενος  υπό  της  σφετέρας  ξυγγραφής , πειρώμαι να  Σας  κρίνω  όλως  καλοπίστως. 
Είναι ξυγγραφή  ευφάνταστη , αλλά  τυγχάνει και  αρκετά  περιγραφική.
Θεωρώ λοιπόν  ότι κατέχετε το τάλαντο της συγγραφική φλεβός.

Επιτρέψατέ  μου  όμως  να  παρατηρήσω  τα εξής

Προσπαθήσατε  να  ανεύρετε  ύφος γραφής .
Πολλοί  γράφουν  επιτυχώς , ο καθείς  όμως  είς  το είδος του.
Δεν  είναι δυνατόν  να  γράφουν άπαντες  τα  ίδια .
Αποφασίσατε  αν  η  πρόθεσίς  σας  είναι  το  ιστόρημα  τούτο  να  τείνη  εις   ερωτικόν διηγηματικόν  ή  εις   ρεαλιστικόν  με  δραματικούς  τόνους . Τοώντι  ευάριθμα  γεγονότα  τα  μεταλλάσετε  εις  ιστόρημα  ποιοτικόν. Πλην όμως  αφήνετε  κενά. Και  κάπου , επιτραπήτω  μοι να  είπω , χάνεσθαι.

Επίσης οι υπάρχοντες σολοικισμοί  δεν βοηθούν. Θα ήτο δυνατόν βεβαίως να  κρατάτε  ιστορικούς  τύπους , ως  ποικίλματα  και καλολογικά  στοιχεία, αλλά  με  μέτρο .
Πιστεύω  ότι  πρέπει  να  συνεχίσετε . Λίγη τριβή  και  θα  απελευθερώση και το νεύρο  και τον ρυθμόν της ιστορίας .

Συγχωρήσατε  με δια  τας  υποδείξεις .

Διατελώ  εν  αναμονή  του  νέου σας διηγήματος
το  οποίον αναμένω  πλέον ερωτικόν

Με εκίμηση

Ο Άγιος.

...βιωνοντας και περιγραφοντας την καψουρα μου με τον συγκεκριμενο Κυριο, δεν μπορουσα να γραψω κατ'αλλο τροπο...

Waaam

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Άγιε, παρατηρώ μια ορθογραφική σύγχιση.
Ίσως ευθύνεται η ανάγνωση των Ευαγγελίων με ποικιλία γλωσσικών τύπων;

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
ρε Νιο πως εσμπρωξες πανω στην σαιζλονγκ???
πρεπει να εισαι και πολυ χελι βρε αδερφακι μου!

Που να τον δεις να σμπρωχνει σε ανοικτο παραθυρο πεμπτου οροφου και να λεει "βαστα μωρη μη πεσεις"!!!!!!

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467
...βιωνοντας και περιγραφοντας * την καψουρα μου με τον συγκεκριμενο Κυριο, δεν μπορουσα να γραψω κατ'αλλο τροπο...

* Πλεονασμός.

Επιτρέψατέ μου να σας καταστήσω σαφέστερον ότι αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά μεταξύ συγγραφέων και γραφέων. Το ότι οι συγγραφείς μπορούν να αποστασιοποιούνται των βιωμάτων  τους κατά την διάρκειαν ξυγγραφής αυτοβιογραφικών ιστορημάτων.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467
Άγιε, παρατηρώ μια ορθογραφική σύγχιση.
Ίσως ευθύνεται η ανάγνωση των Ευαγγελίων με ποικιλία γλωσσικών τύπων;

Και τούτο, αλλά κυρίως η ηλικία μου. Έχει αλλάξει τουλάχιστον τρείς φορές η ορθογραφία από τότε που διδάχθηκα δια πρώτην φοράν την Ελληνικήν.

Πάντως. Αν ασχολείστε με διόρθωση κειμένων και έχετε χρόνον και διάθεσιν ινα ασχοληθείτε με τα υπό εμού γεγραμμένα,  θα δεχθώ με χαρά τις υποδείξεις σας.

Waaam

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Και τούτο, αλλά κυρίως η ηλικία μου. Έχει αλλάξει τουλάχιστον τρείς φορές η ορθογραφία από τότε που διδάχθηκα δια πρώτην φοράν την Ελληνικήν.

Πάντως. Αν ασχολείστε με διόρθωση κειμένων και έχετε χρόνον και διάθεσιν ινα ασχοληθείτε με τα υπό εμού γεγραμμένα,  θα δεχθώ με χαρά τις υποδείξεις σας.

Άγιό μου παιδί, κατ' εμέ είναι τέσσερεις! Επιπροσθέτως η έντονη παρουσία του πρέσβεως,
εμποδίζει (πλέον) την ευχερή δίορθωση κειμένων.  ;)

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
* Πλεονασμός.

Επιτρέψατέ μου να σας καταστήσω σαφέστερον ότι αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά μεταξύ συγγραφέων και γραφέων. Το ότι οι συγγραφείς μπορούν να αποστασιοποιούνται των βιωμάτων  τους κατά την διάρκειαν ξυγγραφής αυτοβιογραφικών ιστορημάτων.
Aγιε Θα έρθεις Αμνέζια σήμερα το βράδυ;

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
...βιωνοντας και περιγραφοντας την καψουρα μου με τον συγκεκριμενο Κυριο, δεν μπορουσα να γραψω κατ'αλλο τροπο...

ναι ρε μην αγχωνεσαι. καλυτερο απο την αναλυτικη περιγραφη 'ηρθε τη γαμησα και εφυγε.' του νιο.

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αγαπητή strobita σύγχιση είναι ατομικό φαινόμενο, μάλλον αντιπαθές και επικίνδυνο,
σε αντίθεση με την ομόηχη σύγχυση που είναι συμπαθές και ζητούμενο...

εκ των συμφραζομένων ο αναγνώστης συμπεραίνει ότι πρόθεση σας ήταν η σύγχυση ως μπέρδεμα
και όχι η σύγχιση ως εκνευρισμός

αν εννοουσατε ορθογραφικό εκνευρισμό...οκ  ;)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467
Άγιό μου παιδί, κατ' εμέ είναι τέσσερεις! Επιπροσθέτως η έντονη παρουσία του πρέσβεως,
εμποδίζει (πλέον) την ευχερή δίορθωση κειμένων.  ;)

Έχει εκδώσει ο αξιότιμος κ. Μπαμπινιώτης Γραμματικήν και Συντακτικόν της Ελληνικής γλώσσης;

Δεν το ήξευρα.  :think:

Aγιε Θα έρθεις Αμνέζια σήμερα το βράδυ;

Είμαι ενήμερος για την ολονυχτία. Σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω.

Waaam

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1
εκ των συμφραζομένων ο αναγνώστης συμπεραίνει ότι πρόθεση σας ήταν η σύγχυση ως μπέρδεμα
και όχι η σύγχιση ως εκνευρισμός

αν εννοουσατε ορθογραφικό εκνευρισμό...οκ  ;)

Η σύγχιση είναι αδυναμία αναγνώρισης και κατανόησης, με δυσάρεστα αποτελέσματα, σε αντίθεση
με τη  σύγχυση που δεν δημιουργεί ποτέ μπέρδεμα. Το αντίθετο θα έλεγα.

Waaam

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Έχει εκδώσει ο αξιότιμος κ. Μπαμπινιώτης Γραμματικήν και Συντακτικόν της Ελληνικής γλώσσης;

Δεν το ήξευρα.  :think:

Είμαι ενήμερος για την ολονυχτία. Σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω.

Και ο Τζάρτζανος;

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Η σύγχιση είναι αδυναμία αναγνώρισης και κατανόησης, με δυσάρεστα αποτελέσματα, σε αντίθεση
με τη  σύγχυση που δεν δημιουργεί ποτέ μπέρδεμα. Το αντίθετο θα έλεγα.

Πρέπει να γίνεται διάκριση σημασιολογική, μορφολογική και ορθογραφική ανάμεσα στο σύγχυση «μπέρδεμα, ανακάτεμα - "νοητική" διαταραχή» και στο σύγχιση «ψυχική αναστάτωση, εκνευρισμός, ταραχή».
Το σύγχυση είναι παράγωγο τού συγχέω, ενώ το νεότερο σύγχιση παράγεται από ρήμα συγχίζω / -ομαι. Το ίδιο το ρ. συγχίζω / -ομαι είναι νεότερος σχηματισμός που προήλθε με μεταπλασμό από το ρ. συγχέω, από τον αόρ. συνέχυσα. που συνέπιπτε ακουστικά με τον αόρ. των ρημάτων σε -ίζω (πβ. ζωγραφώ - ζωγράφησα - ζωγραφίζω - ζωγράφισα). Η παραγωγή από το ουσιαστικό σύγχυση (υποχωρητικά) δεν είναι πειστική. Η σημασιολογική διαφορά υφίσταται και ανάμεσα στα ρήματα: συγχέω «μπερδεύω, ανακατεύω», ενώ συγχίζω «προκαλώ ψυχική αναστάτωση, εκνευρισμό, ταραχή» και συγχίζομαι «αναστατώνομαι ψυχικά, εκνευρίζομαι» (πβ. και μτχ. συγχισμένος «αναστατωμένος, εκνευρισμένος»).
Μπαμπινιώτης (σελίδα 1697)

δεν είμαι εις θέσιν να γνωρίζω αν είστε σε σύγχυση ή συγχιση αυτή τη στιγμή
και πάλι φιλικά  :grin: :grin: :grin: :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom