Νέα

Ο ΑΕΡΑΣ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα chantal-99
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 93
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Η σύγχιση είναι αδυναμία αναγνώρισης και κατανόησης, με δυσάρεστα αποτελέσματα, σε αντίθεση
με τη  σύγχυση που δεν δημιουργεί ποτέ μπέρδεμα. Το αντίθετο θα έλεγα.
επισης υπαρχει και η συνχυση,οταν δλδ καταφερει η συντροφος μας να χυσει μαζι μας πραγμα βεβαια σπανιο για ελλεηνιδα που ερχεται σε οργασμο μονο στα χοντος σεντερ οποτε η λεξη εχει εξαφανιστει στην πραξη..... :grin:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467
δεν είμαι εις θέσιν να γνωρίζω αν είστε σε σύγχυση ή συγχιση αυτή τη στιγμή
και πάλι φιλικά   :grin: :grin: :grin: :grin:

Παρακαλώ. Μην είστε τόσο δηκτική.

Το επίμαχο σχόλιο στόχευε αποκλειστικώς εμέ, και όπως άλλωστε θα διαπιστώσατε, δεν κατάφερε να με συγχίσει, καθώς και να με συγχύσει.  :grin:

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Παρακαλώ. Μην είστε τόσο δηκτική.

Το επίμαχο σχόλιο στόχευε αποκλειστικώς εμέ, και όπως άλλωστε θα διαπιστώσατε, δεν κατάφερε να με συγχίσει, καθώς και να με συγχύσει.   :grin:

δηκτική όχι
με καλή προαίρεση ναι
και πάντα με αγάπη προς την Ελληνική  ;)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467
επισης υπαρχει και η συνχυση,οταν δλδ καταφερει η συντροφος μας να χυσει μαζι μας πραγμα βεβαια σπανιο για ελλεηνιδα που ερχεται σε οργασμο μονο στα χοντος σεντερ οποτε η λεξη εχει εξαφανιστει στην πραξη..... :grin:

Τελικώς είχε δίκιο ο αξιότιμος κύριος Γουαααάμιος. Λησμόνησα την Τζιέλιο γραμματικήν.

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Σαντάλ παρασύρθηκα από τη συζήτηση και σπάμαρα στο θέμα σου
Sorry  :-*

Waaam

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Πρέπει να γίνεται διάκριση σημασιολογική, μορφολογική και ορθογραφική ανάμεσα στο σύγχυση «μπέρδεμα, ανακάτεμα - "νοητική" διαταραχή» και στο σύγχιση «ψυχική αναστάτωση, εκνευρισμός, ταραχή».
Το σύγχυση είναι παράγωγο τού συγχέω, ενώ το νεότερο σύγχιση παράγεται από ρήμα συγχίζω / -ομαι. Το ίδιο το ρ. συγχίζω / -ομαι είναι νεότερος σχηματισμός που προήλθε με μεταπλασμό από το ρ. συγχέω, από τον αόρ. συνέχυσα. που συνέπιπτε ακουστικά με τον αόρ. των ρημάτων σε -ίζω (πβ. ζωγραφώ - ζωγράφησα - ζωγραφίζω - ζωγράφισα). Η παραγωγή από το ουσιαστικό σύγχυση (υποχωρητικά) δεν είναι πειστική. Η σημασιολογική διαφορά υφίσταται και ανάμεσα στα ρήματα: συγχέω «μπερδεύω, ανακατεύω», ενώ συγχίζω «προκαλώ ψυχική αναστάτωση, εκνευρισμό, ταραχή» και συγχίζομαι «αναστατώνομαι ψυχικά, εκνευρίζομαι» (πβ. και μτχ. συγχισμένος «αναστατωμένος, εκνευρισμένος»).
Μπαμπινιώτης (σελίδα 1697)

δεν είμαι εις θέσιν να γνωρίζω αν είστε σε σύγχυση ή συγχιση αυτή τη στιγμή
και πάλι φιλικά   :grin: :grin: :grin: :grin:

Δεν διαφωνώ με τη θέση που διατυπώνετε, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας επιστήσω την προσοχή στηνν "ομολογία" σύγχυσης και σύγχισης του αγαπητού κ. Μπαμπινιώτη. Δείτε το εντός πλαισίου
κείμενο στην ίδια σελίδα, όπου κακώς, κατά την ταπεινή μου άποψη, επιχειρείται αυθαίρετος διαχωρισμός δύο γλωσσικών τύπων που προέρχονται ετυμολογικά από κοινή ρίζα. Εννοιολογικά, η προέλευση είναι η αδυναμία αναγνώρισης και κατανόησης, μέσω σύγκρισης με γνωσιακά δεδομένα, αντικειμένων και καταστάσεων. Και η αδυναμία αυτή οδηγεί σε μια σειρά από ανθρώπινες αντιδράσεις. Τώρα γιατί θα πρέπει να θεσπίσουμε κάποιον νεολογισμό και μάλιστα εντός πλαισίου, για να διαχωρίσουμε το μπέρδεμα, ανακάτεμα - νοητική διαταραχή, από την ψυχική αναστάτωση, εκνευρισμό, ταραχή, είναι κάτι που μου διαφεύγει...

...παρόλο που δεν βρίσκομαι σε σύγχι(υ)ση εκ strobιλισμού.

Καθόλου φιλικά :grin: :grin: :grin: :grin: (εκ φύσεως και φύλου)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.452
Πόντοι
25.467
Δεν διαφωνώ με τη θέση που διατυπώνετε, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας επιστήσω την προσοχή στηνν "ομολογία" σύγχυσης και σύγχισης του αγαπητού κ. Μπαμπινιώτη. Δείτε το εντός πλαισίου
κείμενο στην ίδια σελίδα, όπου κακώς, κατά την ταπεινή μου άποψη, επιχειρείται αυθαίρετος διαχωρισμός δύο γλωσσικών τύπων που προέρχονται ετυμολογικά από κοινή ρίζα. Εννοιολογικά, η προέλευση είναι η αδυναμία αναγνώρισης και κατανόησης, μέσω σύγκρισης με γνωσιακά δεδομένα, αντικειμένων και καταστάσεων. Και η αδυναμία αυτή οδηγεί σε μια σειρά από ανθρώπινες αντιδράσεις. Τώρα γιατί θα πρέπει να θεσπίσουμε κάποιον νεολογισμό και μάλιστα εντός πλαισίου, για να διαχωρίσουμε το μπέρδεμα, ανακάτεμα - νοητική διαταραχή, από την ψυχική αναστάτωση, εκνευρισμό, ταραχή, είναι κάτι που μου διαφεύγει...

Εάν και εφόσον ισχύουν κατά την προσωπική σας εκτίμηση, τα ανωτέρω, ποίος ήτο ο λόγος να προβείτε είς την χρήση του νεολογισμού;

Άγιε, παρατηρώ μια ορθογραφική σύγχιση.
Ίσως ευθύνεται η ανάγνωση των Ευαγγελίων με ποικιλία γλωσσικών τύπων;

strobita

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Εάν και εφόσον ισχύουν κατά την προσωπική σας εκτίμηση, τα ανωτέρω, ποίος ήτο ο λόγος να προβείτε είς την χρήση του νεολογισμού;

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
.......απλά δεν ήθελα να συνεχίσω το σπαμάρισμα  :grin: :grin: :grin: :grin:

Waaam

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1

Χρησιμοποίησα το σωστό (κατ' εμέ) σύγχιση και σεβόμενος την "ατμόσφαιρα" του forum
χρησιμοποίησα ανάλογα, όπως ανέφερε ήδη άλλο μέλος,τον νεολογισμό.

Μια νέα ανάγνωση θα σας πείσει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom