Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις γρυ.
Μα δεν παίρνεις χαμπάρι τίποτε.
Η συνθήκη μπορεί να υπογράφηκε αλλά δεν επικυρώθηκε.
Τελεία και παύλα.
Ευρωσύνταγμα δεν υπάρχει. Και στο Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2007 αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί το Σύνταγμα και να γίνουν προσθήκες στην υπάρχουσες συνθήκες. Εξ αυτού προέκυψε η συνθήκη της Λισσαβώνας που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2007.
Σου συνιστώ να επικεντρωθείς στα βρακιά.
Η Ευρωπαϊκή Συνταγματική Ιστορία υπερβαίνει σημαντικά τις διανοητικές σου ικανότητες.
εσυ εισαι ΒΛΑΚΑΣ
19/04/2005
Με ψήφους 268 υπέρ και 17 κατά, η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, το σχέδιο νόμου για την Κύρωση της Συνθήκης για τη θέσπιση Συντάγματος της Ευρώπης. Η αντιπολίτευση κατέθεσε και την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι βουλευτές και οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας ξέσπασαν όρθιοι σε χειροκροτήματα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτο τον πρόεδρό του, Γιώργο Παπανδρέου.
Η αντιπολίτευση κατέθεσε στην πρόεδρο της Βουλής πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί του σχετικού νομοσχεδίου.
Την πρόταση υπογράφουν οι 115 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 12 του ΚΚΕ και έξι του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Γιώργο Παπανδρέου, Αλέκα Παπαρήγα και Αλέκο Αλαβάνο αντίστοιχα.
Την πρόταση υπογράφουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Στέφανος Μάνος.
Ικανοποίηση στην Κομισιόν
«Με μεγάλη ικανοποίηση» χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επικύρωση από την Ελλάδα του Ευρωσυντάγματος -η Ελλάδα έγινε το έκτο κράτος-μέλος της 25μελούς Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που το επικύρωσε, μετά την Ισπανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία και την Σλοβενία.
«Στο όνομα της Επιτροπής, χαιρετίζω με μεγάλη ικανοποίηση την επικύρωση από το ελληνικό Κοινοβούλιο του Ευρωπαϊκού Συντάγματος» δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάργκοτ Βάλστρομ.
«Είμαστε ευτυχείς που διαπιστώσαμε τη μαζική υποστήριξη κατά την [κοινοβουλευτική] ψηφοφορία για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Αλλη μία φορά η Ελλάδα απέδειξε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της» ανέφερε η Ευρωπαία αξιωματούχος.
«Η ανθρωπιστική και δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης γεννήθηκαν πρώτη φορά στο έδαφος της Ελλάδος. Σήμερα είναι στην καρδιά των σύγχρονων ευρωπαϊκών αξιών, που αντιπροσωπεύει η Επιτροπή των Βρυξελλών» τόνισε η Μάργκοτ Βάλστρομ.
FOR GREECE IS VALID Βολταιρακο
ΒΛΑΚΟΥΛΗ