Bro, το μοντέλο πάω από το χωριό στην πόλη και μου τα σκάνε οι γονείς μου για να σπουδάσω για να λέει ο μπάρμπας μου στο καφενείο ότι ο γίος μου είναι φοιτητής στην Αθήνα είναι της ελληνικής επαρχίας που παράγει λέλους, δεν είναι καθόλου παγκόσμιο. Απλά εσύ θεωρείς ότι είναι παγκόσμιο το μόνο πράγμα που έχεις δει στη ζωή σου. Ψάξε π.χ. πόσοι φοιτητές στην Αγγλία ή τις ΗΠΑ είναι με paid jobs και student loans και το ξανασυζητάμε.
Το βασικό μοντέλο είναι να μένεις σε δικό σου χώρο σε φοιτητοπεριοχή. Παγκοσμίως. Για αυτό και λέγεται φοιτητοπεριοχή. Αν τον δικό σου χώρο τον πληρώνουν οι γονείς, εσύ με τη δουλειά σου ή μέσω student loans, δεν έχει μεγάλη σημασία. Άμα όμως βάζεις στο ίδιο κάδρο το να μένεις στο πατρικό σου στο Μαρούσι και να πρέπει να φύγεις από Εξάρχεια στις 23:55 για...να πάρεις το τελευταίο δρομολόγιο του Ηλεκτρικού, την ώρα που ξεκινάει το πάρτυ (είχα τέτοιο συμφοιτητή), όχι αυτό δεν είναι το βασικό μοντέλο, και αν έτσι έζησες τα φοιτητικά σου χρόνια, τότε απλά ήσουν στους άτυχους
Και αν θέλεις, μπορούμε να βρούμε στατιστικά, πόσοι φοιτητές παγκοσμίως μένουν στο πατρικό τους σπουδάζοντας και πόσοι όχι, για να δεις ποιο είναι το βασικό μοντέλο