Νέα

Ο 50άρης είναι ένας νέος της εποχής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Kalogero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 694
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.003
Πόντοι
96
Bro, το μοντέλο πάω από το χωριό στην πόλη και μου τα σκάνε οι γονείς μου για να σπουδάσω για να λέει ο μπάρμπας μου στο καφενείο ότι ο γίος μου είναι φοιτητής στην Αθήνα είναι της ελληνικής επαρχίας που παράγει λέλους, δεν είναι καθόλου παγκόσμιο. Απλά εσύ θεωρείς ότι είναι παγκόσμιο το μόνο πράγμα που έχεις δει στη ζωή σου. Ψάξε π.χ. πόσοι φοιτητές στην Αγγλία ή τις ΗΠΑ είναι με paid jobs και student loans και το ξανασυζητάμε.

Το βασικό μοντέλο είναι να μένεις σε δικό σου χώρο σε φοιτητοπεριοχή. Παγκοσμίως. Για αυτό και λέγεται φοιτητοπεριοχή. Αν τον δικό σου χώρο τον πληρώνουν οι γονείς, εσύ με τη δουλειά σου ή μέσω student loans, δεν έχει μεγάλη σημασία. Άμα όμως βάζεις στο ίδιο κάδρο το να μένεις στο πατρικό σου στο Μαρούσι και να πρέπει να φύγεις από Εξάρχεια στις 23:55 για...να πάρεις το τελευταίο δρομολόγιο του Ηλεκτρικού, την ώρα που ξεκινάει το πάρτυ (είχα τέτοιο συμφοιτητή), όχι αυτό δεν είναι το βασικό μοντέλο, και αν έτσι έζησες τα φοιτητικά σου χρόνια, τότε απλά ήσουν στους άτυχους

Και αν θέλεις, μπορούμε να βρούμε στατιστικά, πόσοι φοιτητές παγκοσμίως μένουν στο πατρικό τους σπουδάζοντας και πόσοι όχι, για να δεις ποιο είναι το βασικό μοντέλο

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
33
Like
2.877
Πόντοι
1.446
Το βασικό μοντέλο είναι να μένεις σε δικό σου χώρο σε φοιτητοπεριοχή. Παγκοσμίως. Για αυτό και λέγεται φοιτητοπεριοχή. Αν τον δικό σου χώρο τον πληρώνουν οι γονείς, εσύ με τη δουλειά σου ή μέσω student loans, δεν έχει μεγάλη σημασία. Άμα όμως βάζεις στο ίδιο κάδρο το να μένεις στο πατρικό σου στο Μαρούσι και να πρέπει να φύγεις από Εξάρχεια στις 23:55 για...να πάρεις το τελευταίο δρομολόγιο του Ηλεκτρικού, την ώρα που ξεκινάει το πάρτυ (είχα τέτοιο συμφοιτητή), όχι αυτό δεν είναι το βασικό μοντέλο, και αν έτσι έζησες τα φοιτητικά σου χρόνια, τότε απλά ήσουν στους άτυχους

Και αν θέλεις, μπορούμε να βρούμε στατιστικά, πόσοι φοιτητές παγκοσμίως μένουν στο πατρικό τους σπουδάζοντας και πόσοι όχι, για να δεις ποιο είναι το βασικό μοντέλο
Τα φοιτητικά μου χρόνια τα έζησα με συγκάτοικο παρότι ήμουν από Αθήνα γιατί ήθελα να φύγω από το σπίτι και να έχω μισθό γιατί τα οικονομικά του φάδερ ήταν μέτρια. Είχα πολύ ΟΚ χρήμα για φοιτητής και δεν πέρασα άσχημα γιατί η νύχτα τότε είχε ψωμί. Άργησε το πτυχίο λίγο αλλά δεν το μετάνιωσα ποτέ. Σε φοιτητοπάρτι από παρατάξεις, πολιτιστικές ομάδες κλπ. είχα πάει 2-3 φορές μόνο γιατί μου φαινόταν φθηνιάρικη διασκέδαση και είχα πρόσβαση σε παρέες με μεγαλύτερους λόγω δουλειάς που οι πιο πολλοί φοιτητές δεν είχαν, οπότε πήγαινα σε πιο καλά μαγαζιά όταν είχα χρόνο να βγω. Θυμάμαι μια φορά με είχαν πάει σε ένα πάρτι σε ένα κτήριο του ΕΚΠΑ του κέντρου και ήταν τύποι με περιπτερόμπυρες και στριφτά και μου έβγαζε μια λύπη η εικόνα. Οι φοιτητές που δουλεύουν ή έχουν το loan να πιέζει και εδώ και στο εξωτερικό (στο UK at least) έχουν άλλη νοοτροπία από τον Έλληνα επαρχιώτη που απλά τρώει τα έτοιμα. Απλά δεν μπορείς να το καταλάβεις αν έχεις ζήσει μόνο το δεύτερο.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.003
Πόντοι
96
Τα φοιτητικά μου χρόνια τα έζησα με συγκάτοικο παρότι ήμουν από Αθήνα γιατί ήθελα να φύγω από το σπίτι και να έχω μισθό γιατί τα οικονομικά του φάδερ ήταν μέτρια. Είχα πολύ ΟΚ χρήμα για φοιτητής και δεν πέρασα άσχημα γιατί η νύχτα τότε είχε ψωμί. Άργησε το πτυχίο λίγο αλλά δεν το μετάνιωσα ποτέ. Σε φοιτητοπάρτι από παρατάξεις, πολιτιστικές ομάδες κλπ. είχα πάει 2-3 φορές μόνο γιατί μου φαινόταν φθηνιάρικη διασκέδαση και είχα πρόσβαση σε παρέες με μεγαλύτερους λόγω δουλειάς που οι πιο πολλοί φοιτητές δεν είχαν, οπότε πήγαινα σε πιο καλά μαγαζιά όταν είχα χρόνο να βγω. Θυμάμαι μια φορά με είχαν πάει σε ένα πάρτι σε ένα κτήριο του ΕΚΠΑ του κέντρου και ήταν τύποι με περιπτερόμπυρες και στριφτά και μου έβγαζε μια λύπη η εικόνα. Οι φοιτητές που δουλεύουν ή έχουν το loan να πιέζει και εδώ και στο εξωτερικό (στο UK at least) έχουν άλλη νοοτροπία από τον Έλληνα επαρχιώτη που απλά τρώει τα έτοιμα. Απλά δεν μπορείς να το καταλάβεις αν έχεις ζήσει μόνο το δεύτερο.

Δε διαφωνώ, εγώ εστιάζω στο πόσο εύκολα τρως μουνί μέσα από αυτές τις έστω ντεκαντανς εκδηλώσεις, φοιτητικά πάρτυ, κλπ

Μιλάμε για πάρτυ με χιλιάδες άτομα όλοι ηλικίας 18-23, οι μισές γκόμενες και για καθημερινό τζέρτζελο, μαζώξεις σε σπίτια, πάρτυ γενεθλίων, άπλετος ελεύθερος χρόνος, κλπ

Ε, εκεί άμα έχεις δικό σου χώρο πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να μη γαμήσεις.

Αυτές οι ευκαιρίες μηδενίζονται ακαριαία όταν αποφοιτήσεις/περάσεις τα 25. Σαν ένας ολόκληρος κόσμος να σου κλείνει την πόρτα κατάμουτρα. Ό,τι πρόλαβες-πρόλαβες. Από κει και πέρα αρχίζει άλλο παίγνιο με εντελώς άλλα κριτήρια

• Like
Αντιδράσεις: Vlc

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.433
Πόντοι
3.656
Φοιτητές χαρτζηλικάκηδες των 5-10 ευρώ τη μέρα που μένανε με τη μάνα τους παπάρια γαμάγανε, είχανε καμιά σταθερή σχέση στην καλύτερη και λέγανε και ευχαριστώ.

Άλλοι μαλάκες κι αυτοί,που βγάζουν όλη τη φοιτητοζωή τους μόνο με τη μια που βρήκαν.Και μετά αν χωρίσουν,κλαίνε τα χρόνια που χάσανε.

Απλά αυτοί είναι ένα κλικ πάνω απ'αυτούς που δε γαμάνε τίποτα.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
33
Like
2.877
Πόντοι
1.446
Δε διαφωνώ, εγώ εστιάζω στο πόσο εύκολα τρως μουνί μέσα από αυτές τις έστω ντεκαντανς εκδηλώσεις, φοιτητικά πάρτυ, κλπ

Μιλάμε για πάρτυ με χιλιάδες άτομα όλοι ηλικίας 18-23, οι μισές γκόμενες και για καθημερινό τζέρτζελο, μαζώξεις σε σπίτια, πάρτυ γενεθλίων, άπλετος ελεύθερος χρόνος, κλπ
Δε ξέρω για πότε μιλάς bro. Στα 00s που υπήρχε χρήμα, στα πάρτυ της ΠΑΣΠ, της ΠΚΣ και του Ομίλου Ζωγραφικής του ΠΑΠΕΙ πήγαιναν οι πιο άψαχτοι και ψιλοκακομοίρηδες, 2–3 φορές που είχα πάει ήταν παρακμή. Μέτριες γκόμενες κυρίως, ποτά σε πλαστικά ποτηράκια, low-budget επαρχιώτες ταβλαδόροι κλπ. Κάνένας τύπος που να ήξερε να κινηθεί στη νύχτα δε σύχναζε σε τέτοια πάρτυ, υπήρχαν μαγαζάρες τότε για να βγεις. Πιο παλιά ίσως ήταν αλλιώς, δεν το ξέρω.

Αυτές οι ευκαιρίες μηδενίζονται ακαριαία όταν αποφοιτήσεις/περάσεις τα 25. Σαν ένας ολόκληρος κόσμος να σου κλείνει την πόρτα κατάμουτρα. Ό,τι πρόλαβες-πρόλαβες. Από κει και πέρα αρχίζει άλλο παίγνιο με εντελώς άλλα κριτήρια
Για σένα μπορεί, ακούγεσαι ο τύπος που οι μεγάλες στιγμές της ζωής του ήταν το πάρτυ του 2ου έτους της ΠΑΣΠ στη Μποέμισσα. Για όποιον ξέρει να παίζει όχι. Τουλάχιστον μέχρι τα 30-32 γαμάς πολύ άνετα φοιτήτριες και στην Ελλάδα και την Αγγλία, υποθέτω και αλλού.

Τελευταία τροποποίηση:

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.433
Πόντοι
3.656
Κανονικές ρε bro, αν στα 30 κάποιος είναι single και δε μπορεί να παίξει με γκόμενες 22-23 χρονών είναι άχρηστος.

Και που θα τις γνωρίζει...ρε μπρο;Στους δρόμους;Στο μετρό;

Άσε που 22-23 έχουν όλες γκόμενους συνομήλικους.Για μεγαλύτερους,μονο αν ψάχνουν χορηγό να τις πηγαίνει στη Μύκονο

• Like
Αντιδράσεις: vladgr

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
33
Like
2.877
Πόντοι
1.446
Και που θα τις γνωρίζει...ρε μπρο;Στους δρόμους;Στο μετρό;
Αν είσαι λίγο κοινωνικός στα 30 έχεις κοινό κύκλο με άτομα 7-8 χρόνια μικρότερα, από παντού μπορείς να γνωρίσεις: παρέες, δουλειά κλπ. Εγώ μια φοιτήτρια 22 χρονών που έβγαινα ένα διάστημα όταν ήμουν 29-30 στην Αγγλία ήταν συνάδελφος φίλης π.χ.

Άσε που 22-23 έχουν όλες γκόμενους συνομήλικους.Για μεγαλύτερους,μονο αν ψάχνουν χορηγό να τις πηγαίνει στη Μύκονο
Δεν ισχύει, πολλές έχουν γκόμενο λίγο μεγαλύτερο, και stats για τη διαφορά ηλικίας στους γάμους να δεις στην Ελλάδα ο άνδρας είναι κατά ΜΟ 3-4 χρόνια μεγαλύτερος, τα 7-8 χρόνια διαφοράς στη σχέση δεν είναι κάτι σπάνιο.

Αλλά απαντάς σε κάτι που φαντάζεσαι ότι έγραψα και όχι σε αυτό που γράφω. Άλλο να γαμάς φοιτήτριες και άλλο να έχεις σταθερή σχέση. Ρώτα κανέναν που να δουλεύει στην εκπαίδευση ή σε μαγαζιά να στα εξηγήσει γιατί δε ξέρεις basic πράγματα για το πώς λειτουργεί η κοινωνία.

csx7thaxxxz41.jpg

Τελευταία τροποποίηση:

Random User 123

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2023
Κριτικές
11
Like
1.317
Πόντοι
371
Αν έχεις χρήμα που φαίνεται και ταιζεις, και μια νορμάλ εμφάνιση, πηδάς. Από την εμπειρία μου, στα 45 που είμαι, μεγάλο σουξέ υπαρχει στις ηλικίες 45 με 50. Και μιλάμε για τρελά μαμησια. Γλυφοκωλι, πίπες, να παρακαλάνε να τις χύσεις μέσα κτλ. Και άμα δούνε και την βέρα, ακόμα περισσότερο
Άμα είσαι 45 δεν είναι λογικό να χτυπάς 35αρες; Τι να τις κάνεις τις 50αρς

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
14.673
Πόντοι
3.846
Δεν καταλαβαίνω πως σε ένα νήμα που συζητάμε για τα 50 μπήκε η συζήτηση αν γαμάει ο Έλληνας φοιτητής ή τι κάνει ο 30ρης.

Όσο πλησιάζεις τα 50, ό,τι δουλειά και να κάνεις, ο κύκλος γνωριμιών σου μετατοπίζεται ηλικιακά ή σε μεγαλύτερα άτομα ή σε άτομα μέχρι 10 χρόνια νεότερα.

Δείτε το και μόνοι σας: Αν μια κοπέλα σας πει ο γκόμενός μου είναι 2 χρόνια μεγαλύτερος δε σας κάνει καν εντύπωση ,αν σας πει είναι 20 χρόνια μεγαλύτερος το θεωρείτε αξιοπερίεργο γεγονός και σας μένει στη μνήμη. Κάποιος λόγος θα υπάρχει.

vladgr

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2008
Like
263
Πόντοι
26
Δεν καταλαβαίνω πως σε ένα νήμα που συζητάμε για τα 50 μπήκε η συζήτηση αν γαμάει ο Έλληνας φοιτητής ή τι κάνει ο 30ρης.

Όσο πλησιάζεις τα 50, ό,τι δουλειά και να κάνεις, ο κύκλος γνωριμιών σου μετατοπίζεται ηλικιακά ή σε μεγαλύτερα άτομα ή σε άτομα μέχρι 10 χρόνια νεότερα.

Δείτε το και μόνοι σας: Αν μια κοπέλα σας πει ο γκόμενός μου είναι 2 χρόνια μεγαλύτερος δε σας κάνει καν εντύπωση ,αν σας πει είναι 20 χρόνια μεγαλύτερος το θεωρείτε αξιοπερίεργο γεγονός και σας μένει στη μνήμη. Κάποιος λόγος θα υπάρχει.

protaris4

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2023
Like
1.007
Πόντοι
206
εντάξει παίκτη προφανώς στο δικό σου σύμπαν όλες οι 25αρες θέλουν 45ρηδες.
Παπαριες.εχω στη δουλεια κατι 25χρονα μπουμπουκια ,εμας τους 40αρηδες μας εχουν επειδικτικα γραμμενους .αυτα που λενε παιζουν σε συγκεκριμενα περιβαλλοντα.αν εισαι πχ κανα καθηγητης σε πανεπιστημιο και εχεις 20-25 ετων φοιτητριες (προπτυχ και μεταπτυχιακ) στις 50 θα βρεθει και μια πουτανα να πιπωσει το καθηγητη

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
797
Πόντοι
86
οι καλοί μαθητές ήταν αόρατοι από τις γκόμενες κ
Εγω, το αντιθετο ειχα διαπιστωσει. Οι καλοι μαθητες τραβουσαν τα κοριτσακια, οπως το μελι τις μυγιες. Στην εποχη μου αυτο συνεβαινε. Οταν με απεβαλαν απο ολα τα Γυμνασια της ΛΓ περιφερειας Αττικης, γιατι πλακωσα τον μαλακα τον μαθηματικο στο ξυλο και αναγκαστηκα να κουβαλαω λασπη στις οικοδομες και να πηγαινω σε νυχτερινο Γυμνασιο, ολες οι συμαθητριες μου εκοψαν την καλημερα. Εγινα αλητης λεγανε. Οταν περασα στην σχολη Εμπορικου Ναυτικου Ασπροπυργου, κι ερχομανε τα Σαββατοκυριακα στου χουριο, με την στολη τα χρυσα κουμπια και τα σηρητια, με καλοβλεπανε και ειμουν καλοδεχουμενος στον κυκλο τους, ξαναγινα κυριος, βλεπετε.
Ξερω'γω? μπορει να νομιζαν οτι καποια μερα θα γινομουν Ναυαρχος, ευκαιρια, δεν μπορεις να πεις, ας εχουμε και μια σειρα προτεραιοτητας, μπορει και μας κατσει.
Αλλο παραδειγμα, εγραψα σε γραπτες εξετασεις Φεβρουαριου (τοτε γραφαμε διαγωνισμα 2 φορες τον χρονο, Φεβρουαριο-Ιουνιο) 19 Αλγεβρα και 20 Γεωμετρια. Κι οταν μας ανκοινωσε ο καθηγητης τις βαθμολογιες, εγινα αντικειμενο ενδιαφεροντος του κοριτσοκοσμου.
Τι να πω? Μπορει στο χωριο να ειταν διαφορετικη η νοοτροπια, απο αυτην της Φωκειονος Νεγρη, που κυκλοφορουσαν, μπλουτζινατοι

aquarius2756

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
797
Πόντοι
86
Παπαριες.εχω στη δουλεια κατι 25χρονα μπουμπουκια ,εμας τους 40αρηδες μας εχουν επειδικτικα γραμμενους .αυτα που λενε παιζουν σε συγκεκριμενα περιβαλλοντα.αν εισαι πχ κανα καθηγητης σε πανεπιστημιο και εχεις 20-25 ετων φοιτητριες (προπτυχ και μεταπτυχιακ) στις 50 θα βρεθει και μια πουτανα να πιπωσει το καθηγητη
Εμ, πως θα παρει το ταληρακι η φουκαριαρα?

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.883
Πόντοι
2.306
Επειδή όμως έχουμε γιορτινές ημέρες και για το καλό, ας το πούμε προσωρινά πενηντάρης yacht (ακόμα πλέει φανταχτερό, πολυτελές και καμαρωτο. Δεν πήγε ακόμα στον βυθό) .
ενταξει τυπε ενεκα των γιορτων να το πουμε. Μετα των Φωτων ομως, αντε και του Αη Γιαννιου, θα τα λεμε με τ’ ονομα τους τα πραγματα.

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.883
Πόντοι
2.306
Εγω, το αντιθετο ειχα διαπιστωσει. Οι καλοι μαθητες τραβουσαν τα κοριτσακια, οπως το μελι τις μυγιες. Στην εποχη μου αυτο συνεβαινε. Οταν με απεβαλαν απο ολα τα Γυμνασια της ΛΓ περιφερειας Αττικης, γιατι πλακωσα τον μαλακα τον μαθηματικο στο ξυλο και αναγκαστηκα να κουβαλαω λασπη στις οικοδομες και να πηγαινω σε νυχτερινο Γυμνασιο, ολες οι συμαθητριες μου εκοψαν την καλημερα. Εγινα αλητης λεγανε. Οταν περασα στην σχολη Εμπορικου Ναυτικου Ασπροπυργου, κι ερχομανε τα Σαββατοκυριακα στου χουριο, με την στολη τα χρυσα κουμπια και τα σηρητια, με καλοβλεπανε και ειμουν καλοδεχουμενος στον κυκλο τους, ξαναγινα κυριος, βλεπετε.
Ξερω'γω? μπορει να νομιζαν οτι καποια μερα θα γινομουν Ναυαρχος, ευκαιρια, δεν μπορεις να πεις, ας εχουμε και μια σειρα προτεραιοτητας, μπορει και μας κατσει.
Αλλο παραδειγμα, εγραψα σε γραπτες εξετασεις Φεβρουαριου (τοτε γραφαμε διαγωνισμα 2 φορες τον χρονο, Φεβρουαριο-Ιουνιο) 19 Αλγεβρα και 20 Γεωμετρια. Κι οταν μας ανκοινωσε ο καθηγητης τις βαθμολογιες, εγινα αντικειμενο ενδιαφεροντος του κοριτσοκοσμου.
Τι να πω? Μπορει στο χωριο να ειταν διαφορετικη η νοοτροπια, απο αυτην της Φωκειονος Νεγρη, που κυκλοφορουσαν, μπλουτζινατοι
Παντως στην ορθογραφια- εκθεση 20αρι δεν πηρες, πες την αληθεια…:confused:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom