Νέα

Νοθεία στη Βουλή;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
Επειδή κάποιος δεν έχει άλλη επιλογή ΔΕΝ πάει να πει ότι αυτό που ψηφίζει είναι και αυτό που θέλει.

Δλδ με αυτή τη λογική, αφού δεν υπάρχει αριστερό κόμμα στην Αμερική ΔΕΝ υπάρχουν αριστεροί Αμερικάνοι. Εγώ λέω πως σε αυτή την περίπτωση ψηφίζεις το κόμμα που γειτνιάζει περισσότερο στις ιδέες σου.

Πάμε τώρα και επί της ουσίας.
Εάν αύριο γίνει δημοψήφισμα για το εάν θέλει ο ελληνικός λαός απλή, ή ενισχυμένη αναλογική, εσύ μου λες με τη δική σου πολιτική ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων ότι το 80% θα ψηφίσει ενισχυμένη.
Ε αφού λοιπόν είναι έτσι γιατί δεν κάνουν 30 χρόνια ένα γαμημένο δημοψήφισμα να τελειώνουμε;
Το κόστος ας το χρεώσουν στις μίζες των εξοπλιστικών.
1) Δεν νομίζω ότι αν γινόταν δημοψήφισμα για το εκλογικό σύστημα η ενισχυμένη αναλογική θα έπαιρνε 80%, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έπαιρνε πάνω από το 50%.
2) Δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα υποθέτω ότι δεν κάνουν, επειδή αφενός δεν γίνεται για κανένα θέμα δημοψήφισμα, με το γνωστό σκεπτικό, με το οποίο εν γένει όπως προανέφερα, συμφωνώ, και αφετέρου δεν φαίνεται το συγκεκριμένο ζήτημα, να τίθεται έντονα από κάποιο μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, μια που το ζήτημα αυτό το θέτουν πολιτικές δυνάμεις με όχι τόσο ισχυρή εκλογική δύναμη. Φαντάζομαι ότι αν αύριο μεθαύριο οι πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν τόσο μεγάλη αλλαγή του εκλογικού συστήματος λάβουν ένα ανάλογα μεγάλο εκλογικό ποσοστό θα είναι πολυ διαφορετικά τα πράγματα.
3) Δεν είμαι Ολυμπιακός..είμαι Άρης :rockon:
4) Αλήθεια..ποιου κόμματος νόμιζες ότι είχα κάρτα? :grin:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

Ο λαος εχει την ωριμοτητα να ψηφιζει σε δημοψηφισματα ; Η θα του βαλεις δημοψηφισμα για το κυπριακο και θα ψηφισει με γνωμονα αν θα του δωσεις αυξηση στη συνταξη;   :think:
Το δημοψήφισμα ΔΕΝ γίνεται εάν ο λαός είναι ώριμος ή όχι.
Το δημοψήφισμα αποτελεί την επιτομή ενός δημοκρατικού πολιτεύματος....
Αλλά όπως είπε και προηγουμένως και άλλος συνομιλητής, αφού ο λαός είναι ανώριμος, ας βάλουμε έναν Φράνκο, έναν Στάλιν ή έναν Φιντέλ να τελειώνει το πράγμα.......

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Το δημοψήφισμα ΔΕΝ γίνεται εάν ο λαός είναι ώριμος ή όχι.
Το δημοψήφισμα αποτελεί την επιτομή ενός δημοκρατικού πολιτεύματος....
Αλλά όπως είπε και προηγουμένως και άλλος συνομιλητής, αφού ο λαός είναι ανώριμος, ας βάλουμε έναν Φράνκο, έναν Στάλιν ή έναν Φιντέλ να τελειώνει το πράγμα.......
Αν ομως ο λαος ΕΙΝΑΙ ανωριμος και βγαλει τα ματια του με το δημοψηφισμα ; Να το αφησουμε να γινει ; Μετα ομως ο λαος παλι θα τα ριξει σε αλλους και δε θα αναλαβει τις ευθυνες του

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αν ομως ο λαος ΕΙΝΑΙ ανωριμος και βγαλει τα ματια του με το δημοψηφισμα ; Να το αφησουμε να γινει ; Μετα ομως ο λαος παλι θα τα ριξει σε αλλους και δε θα αναλαβει τις ευθυνες του
ρε φίλε, εάν θέλω να βγάλω τα μάτια μου γιατί να μη με αφήσεις;
Δλδ είναι προτιμότερο να μου τα βγάζουν οι 300 μαλάκες;
Τι λογική είναι αυτή;

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
άρα....... οι αποφάσεις που έχουν πάρει οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όοοοοοοοοολα αυτά τα χρόνια είναι στην πλειοψηφία τους σωστές.
Ε ας πάρει και ο μαλάκας ο λαός καμμιά απόφαση επί της περιουσίας του....
Οπως λ.χ. που θα πωληθεί ο ΟΤΕ..........Και σίγουρα σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα δε θα είναι όλοι κουμπάροι και κολλητάρια............
1) Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι η πλειοψηφία των αποφάσεων που έχουν πάρει οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας όοοοοοοοοοολα αυτά τα χρόνια είναι λανθασμένες. Ε τότε κι εγώ πιστεύω ότι, αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα είχαμε γίνει ένα Κράτος επιπέδου ανάλογου του χειρότερου αφρικανικού. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, δεν ωφελεί..
2) Δηλαδή εσύ προτείνεις να πάμε όλοι στις κάλπες και να γράφει ο καθένας μας σε ένα χαρτί σε ποιον να πωληθεί ο ΟΤΕ? Εσύ να γράψεις στον Α, εγώ στον Β, ο άλλος στον Γ κοκ.? Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό εννοείς

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
ρε φίλε, εάν θέλω να βγάλω τα μάτια μου γιατί να μη με αφήσεις;
Δλδ είναι προτιμότερο να μου τα βγάζουν οι 300 μαλάκες;
Τι λογική είναι αυτή;
Θα σου πω ενα παραδειγμα. Το ευρω. Αν γινοταν δημοψηφισμα ο κοσμος δε θα το ηθελε και θα μεναμε στη δραχμη. Με τη δραχμη ομως τα λεφτα που εχουν αποταμιευσει οι ελληνες θα ειχαν μηδενικη αξια . Σημερα θα κλαιγοντουσαν . Αρα καλα δεν εκανε τοτε το ΠΑΣΟΚ που το υιοθετησε χωρισ δημοψηφισμα ?

donator

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
73
Like
1.164
Πόντοι
2.461
Δημοψηφίσματα κυριοι μην περιμένετε να ξαναγίνουν για τον απλό λόγο:
Πλέον οι 300 δεν θέλουν να παίρνει αποφάσεις ο λαός για τα κρίσιμα θέματα, γιατί λένε ότι δεν είναι ώριμος.
Αλλα αν ένας λαός δεν είναι ώριμος για να παίρνει αποφάσεις κρίσιμες για τα εθνικά του θέματα π.χ. και άλλα, τότε πως είναι ώριμος και εκλέγει κυβέρνηση?

donator

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
73
Like
1.164
Πόντοι
2.461
Θα σου πω ενα παραδειγμα. Το ευρω. Αν γινοταν δημοψηφισμα ο κοσμος δε θα το ηθελε και θα μεναμε στη δραχμη. Με τη δραχμη ομως τα λεφτα που εχουν αποταμιευσει οι ελληνες θα ειχαν μηδενικη αξια . Σημερα θα κλαιγοντουσαν . Αρα καλα δεν εκανε τοτε το ΠΑΣΟΚ που το υιοθετησε χωρισ δημοψηφισμα ?

Αυτό που λές δεν είναι απολύτως σωστό.
και στο λέει ενας οπαδός του ευρώ. Αν είχαμε μείνει στην δραχμή μπορεί να υπήρχαν καποια προβλήματα με το αλλα από την δεν θα υπήρχε και αυτή η ακριβεια που είναι σήμερα

GiveItToMe

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ο λαος εχει την ωριμοτητα να ψηφιζει σε δημοψηφισματα ; Η θα του βαλεις δημοψηφισμα για το κυπριακο και θα ψηφισει με γνωμονα αν θα του δωσεις αυξηση στη συνταξη;   :think:

Ο Έλληνας δεν είναι ανόητος, είναι κουτοπονηρίδης, κοντόφθαλμος κι υστερόβουλος, κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο. Έτσι μας έχουν μάθει και δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε να ξεμάθουμε. 
ΑΛΛΑ, κανένας δεν γεννήθηκε υπεύθυνος και μπορούμε να το δούμε και στον μικρόκοσμό μας. Αν γεννηθείς μέσα σε μια οικογένεια που οι ευθύνες δεν επιμερίζονται, ή που οι μεγάλες αποφάσεις δεν πέφτουν στο τραπέζι, τα παιδιά θα γίνουν μαμούχαλα που θα ψάχνουν μόνιμα έναν μπαμπά να τους συνετίζει και να τραβάει τις κατευθυντήριες γραμμές. 

Δεν λέω πως οι Έλληνες είναι ώριμοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν. Βολεμένοι είναι, άλλοι μες τη μιζέρια τους κι άλλοι στις πολυθρονάρες τους. Κι οι 300 το γνωρίζουν, αλλά τους συμφέρει να διαιωνίζουν αυτή την κατάσταση για να μη χάσουν τα κεκτημένα. Γι' αυτό ακούς τα δημοσιογραφάκια του κ@λου να αναφέρονται στην "ελλαδίτσα", στον "κοσμάκη" και στην "ψωροκώσταινα" με αυτή την υποψία λύπης. Γι' αυτό έχουμε καταντήσει ηττοπαθείς κι ανάρχιδοι μαζόχες. Γιατί δεν δίνουμε μια να τους στείλουμε στο διάολο.

Pradadevil

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2008
Κριτικές
3
Like
876
Πόντοι
96
Ρε παιδία έλεοςςςςςς!!Έχουμε ενα κάρο προβλήματα ποιος ο λόγος να μας ενδιάφερει μια νόθεια στη βουλή απο 300 μαλάκες που μας τα πέρνουν,μην μπαινεται στο παιχνιδι τους να βλεπουμε το δεντρο και να χανουμε το δασος

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
Δημοψηφίσματα κυριοι μην περιμένετε να ξαναγίνουν για τον απλό λόγο:
Πλέον οι 300 δεν θέλουν να παίρνει αποφάσεις ο λαός για τα κρίσιμα θέματα, γιατί λένε ότι δεν είναι ώριμος.
Αλλα αν ένας λαός δεν είναι ώριμος για να παίρνει αποφάσεις κρίσιμες για τα εθνικά του θέματα π.χ. και άλλα, τότε πως είναι ώριμος και εκλέγει κυβέρνηση?
1) Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ωριμότητα του λαού. Υπάρχουν ένας σωρός άλλες παράμετροι. Πχ. οι ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για κάποιο θέμα, οι συνθήκες υπο τις οποίες θα γίνει η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο τρόπος που θα τίθεται κάθε φορά το ερώτημα (να είναι ακριβές, να μην υπάρχει κίνδυνος να παραπλανήσει ή να παρασύρει τον ψηφοφόρο κλπ).
2) Πού στηρίζεις το ότι αν είχαμε τη δραχμή θα είχαμε καλύτερη οικονομία? Μην ξεχνάμε ότι ήταν εντελώς διαφορετική η διεθνής οικονομική κατάσταση τότε από τη σημερινή. Επίσης να μην ξεχνάμε την υποτίμηση του νομίσματος στην οποία αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε αρκετές φορές και τα προβλήματα που δημιουργούσε. Μήπως, τέλος, θυμάσαι τι πληθωρισμό είχαμε επί δραχμής?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
1) Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι η πλειοψηφία των αποφάσεων που έχουν πάρει οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας όοοοοοοοοοολα αυτά τα χρόνια είναι λανθασμένες. Ε τότε κι εγώ πιστεύω ότι, αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα είχαμε γίνει ένα Κράτος επιπέδου ανάλογου του χειρότερου αφρικανικού. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, δεν ωφελεί..
2) Δηλαδή εσύ προτείνεις να πάμε όλοι στις κάλπες και να γράφει ο καθένας μας σε ένα χαρτί σε ποιον να πωληθεί ο ΟΤΕ? Εσύ να γράψεις στον Α, εγώ στον Β, ο άλλος στον Γ κοκ.? Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό εννοείς
πρώτα αποφασίζεις εάν ΘΕΛΕΙΣ να εκποιηθεί ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ......

μου μιλάς για αντιπροσώπους..... η τελευταία κυβέρνηση κατέβηκε χωρίς πρόγραμμα.

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
1) Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ωριμότητα του λαού. Υπάρχουν ένας σωρός άλλες παράμετροι. Πχ. οι ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για κάποιο θέμα, οι συνθήκες υπο τις οποίες θα γίνει η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο τρόπος που θα τίθεται κάθε φορά το ερώτημα (να είναι ακριβές, να μην υπάρχει κίνδυνος να παραπλανήσει ή να παρασύρει τον ψηφοφόρο κλπ).
Εδω και 10 λεπτα προσπαθουσα καποιες σκεψεις να τις κανω ποστ αλλα με αυτο με εβγαλες απο τον κοπο . Μπραβο

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
1) Το ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων προτιμά την ενισχυμένη αναλογική συνάγεται από το ότι η συντριπτική πλειοψηφία σταθερά ψηφίζει -καλώς ή κακώς- τα 2 μεγάλα κόμματα, τα οποία πρεσβεύουν αυτό το εκλογικό σύστημα. Η λαϊκή νομιμοποίηση της ενισχυμένης αναλογικής προκύπτει από τη ψήφο που δίνει επί δεκαετίες το εκλογικό σώμα σε ποσοστό περίπου 80% σε κόμματα που εφαρμόζουν το σύστημα αυτό. Πραγματικά πιστεύεις ότι η πλειοψηφία (μιλάω για απλή πλειοψηφία, όχι για κάποιο αυξημένο ποσοστό) προτιμά το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής?

1) Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Επειδή ακολουθείται μία πολιτική από δημοκρατικά εκλεγμένες κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά συμφωνεί και το σύνολο των πολιτών.

Τρανό παράδειγμα τα δημοψηφίσματα στην Ολλανδία και την Γαλλία για το Ευρωσύνταγμα και στην Ιρλανδία για την συνθήκη της Λισσαβώνας.

Οι χώρες αυτές πάντα είχαν κυβερνήσεις με σταθερό προσανατολισμό την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Παρόλα αυτά οι πολίτες απέρριψαν τις συγκεκριμένες προτάσεις.

Από την άλλη οι Καλιφορνέζοι είπαν ναι στην χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους παρόλο που ψήφιζαν τον Άρνολντ για κυβερνήτη ο οποίος είναι κατά.
Και πολύ σύντομα μπορεί να πουν ναι στην χρήση της μαριχουάνας γενικά.

2) Ακόμη και αυτό είναι δυνατόν.
Ηλεκτρονική διακυβέρνηση μέσω διαδικτύου δεν είναι μία από τις πολυδιαφημισμένες καινοτομίες;
Ε, ας το κάνουμε πράξη.
Ηλεκτρονική δημοκρατία.

Αυτό που κάνουν στην Καλιφόρνια είναι πάρα πολύ σωστό.
Αν μαζέψεις 700.000 υπογραφές οποιοδήποτε θέμα μπαίνει για δημοψήφισμα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αυτή τη μηδενική αξία από που τη συμπέρανες;
Εχεις απόδειξη για αυτό;
Εγώ ήμουν υπέρ του Ευρώ. Αλλά ακόμα και έτσι δεν μπορείς επειδή κατι το προτιμάς να καταδικάζεις το άλλο χωρίς να έχεις πρακτική άποψη του τι θα σήμαινε.
Εχω άπειρα παραδείγματα που η δραχμή θα ήταν καλύτερη.
Ενα είναι το κόστος του προιόντος του τουρισμού... Μεγάλο κόστος η διαρροή προς Τουρκία. Αλλο είναι η υποτίμηση που πολλές φορές δίνει ανάσα στις εξαγωγές.
Τεσπα ξεφύγαμε.
Το ζητούμενο είναι ότι στη δημοκρατία ΈΓΩ αποφασίζω ως πλειοψηφία το μέλλον μου. Είτε είμαι ηλίθιος είτε είμαι άχρηστος.
Αλλιώς να μη μιλάμε για δημοκρατία, ή να μην κοροιδεύουμε πολιτεύματα τύπου Πούτιν.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Ηλεκτρονική διακυβέρνηση μέσω διαδικτύου δεν είναι μία από τις πολυδιαφημισμένες καινοτομίες;
Ε, ας το κάνουμε πράξη.
Ηλεκτρονική δημοκρατία.

ΜΑΚΑΡΙ να γινόταν κάτι τέτοιο... αλλά χλωμό ως ΑΔΥΝΑΤΟ το βλέπω για την Ελλάδα! Εδώ μαζεύτηκαν πάνω από 3 εκ υπογραφές για το θέμα των Ταυτοτήτων... και ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ... :headbang:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αυτό που κάνουν στην Καλιφόρνια είναι πάρα πολύ σωστό.
Αν μαζέψεις 700.000 υπογραφές οποιοδήποτε θέμα μπαίνει για δημοψήφισμα.
Εκεί φτάσαμε.
Η αμερική να διδάσκει μαθήματα δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε.....
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ΜΑΚΑΡΙ να γινόταν κάτι τέτοιο... αλλά χλωμό ως ΑΔΥΝΑΤΟ το βλέπω για την Ελλάδα! Εδώ μαζεύτηκαν πάνω από 3 εκ υπογραφές για το θέμα των Ταυτοτήτων... και ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ... :headbang:
Οι ταυτότητες δλδ είναι το πρόβλημα.....
Εγώ λέω να ζητηθεί πάραυτα ένα δημοψήφισμα για το διαχωρισμό εκκλησίας κράτους.....
Να δούμε μετά πώς λειτουργεί πραγματικά η δημοκρατία............

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Οι ταυτότητες δλδ είναι το πρόβλημα.....
Εγώ λέω να ζητηθεί πάραυτα ένα δημοψήφισμα για το διαχωρισμό εκκλησίας κράτους.....
Να δούμε μετά πώς λειτουργεί πραγματικά η δημοκρατία............
Ωραια τα λες. Αλλα, εγω δεν γνωριζω  τι σημαινει διαχωρισμος κρατους εκκλησιας. Ειλικρινα ακουω να τα λετε και δεν δινω σημασια. Δεν εχω ασχοληθει με το θεμα Εγω γιατι να ψηφισω ; 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom