1) Δεν νομίζω ότι αν γινόταν δημοψήφισμα για το εκλογικό σύστημα η ενισχυμένη αναλογική θα έπαιρνε 80%, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έπαιρνε πάνω από το 50%.Επειδή κάποιος δεν έχει άλλη επιλογή ΔΕΝ πάει να πει ότι αυτό που ψηφίζει είναι και αυτό που θέλει.
Δλδ με αυτή τη λογική, αφού δεν υπάρχει αριστερό κόμμα στην Αμερική ΔΕΝ υπάρχουν αριστεροί Αμερικάνοι. Εγώ λέω πως σε αυτή την περίπτωση ψηφίζεις το κόμμα που γειτνιάζει περισσότερο στις ιδέες σου.
Πάμε τώρα και επί της ουσίας.
Εάν αύριο γίνει δημοψήφισμα για το εάν θέλει ο ελληνικός λαός απλή, ή ενισχυμένη αναλογική, εσύ μου λες με τη δική σου πολιτική ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων ότι το 80% θα ψηφίσει ενισχυμένη.
Ε αφού λοιπόν είναι έτσι γιατί δεν κάνουν 30 χρόνια ένα γαμημένο δημοψήφισμα να τελειώνουμε;
Το κόστος ας το χρεώσουν στις μίζες των εξοπλιστικών.
2) Δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα υποθέτω ότι δεν κάνουν, επειδή αφενός δεν γίνεται για κανένα θέμα δημοψήφισμα, με το γνωστό σκεπτικό, με το οποίο εν γένει όπως προανέφερα, συμφωνώ, και αφετέρου δεν φαίνεται το συγκεκριμένο ζήτημα, να τίθεται έντονα από κάποιο μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού, μια που το ζήτημα αυτό το θέτουν πολιτικές δυνάμεις με όχι τόσο ισχυρή εκλογική δύναμη. Φαντάζομαι ότι αν αύριο μεθαύριο οι πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν τόσο μεγάλη αλλαγή του εκλογικού συστήματος λάβουν ένα ανάλογα μεγάλο εκλογικό ποσοστό θα είναι πολυ διαφορετικά τα πράγματα.
3) Δεν είμαι Ολυμπιακός..είμαι Άρης
4) Αλήθεια..ποιου κόμματος νόμιζες ότι είχα κάρτα?