Νέα

Νοθεία στη Βουλή;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
και επί του θέματος....
Επανέρχεται το ζήτημα
Νέα διάσταση στο θέμα της επίμαχης ψηφοφορίας στη Βουλή από το ΛΑΟΣ

Ο κ. Αθ.Πλεύρης στις ανακοινώσεις για το αποτέλεσμα της έρευνάς του κόμματος του σχετικά με την ψηφοφορία

Νέα καταγγελία για την επίμαχη ψηφοφορία  της συνταγματικής αναθεώρησης δίνουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ. Στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου υποστήριξαν ότι υπήρξε παρατυπία με το ψηφοδέλτιο του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Αρ.Σπηλιωτόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές υποστήριξαν ότι μετά από τριήμερο έλεγχο της διαδικασίας ψηφοφορίας, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα ψηφοδέλτιο του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, το οποίο παρέλαβε και υπέγραψε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθ.Πλεύρης, ενώ εν συνεχεία, όπως υποστηρίζουν, είχε την υπογραφή του κ. Μπούγα.

Μάλιστα, παρουσίασαν και το βίντεο από την επίμαχη ψηφοφορία, όπου φαίνεται ο υπουργός Τουρισμού φαίνεται να δίνει το ψηφοδέλτιο του στον κ. Πλεύρη ο οποίος το υπογράφει.

Αμέσως μετά το παραλαμβάνει ο κ. Μπουγάς ο οποίος με τη σειρά του το παραδίδει στον κ. Αγοραστό, ο οποίος όμως το κρατάει και δεν το περνάει στο σκάνερ και μετά την είσοδο του κ. Τραγάκη και της κ. Πατριανάκου, και την παρέλευση περίπου επτά λεπτών, ακούγεται τελικά ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος ψήφισε.

Ο ίδιος ο υπουργός από τη Λάρισα όπου βρίσκεται οποίος διέψευσε τα όσα υποστηρίζει ο ΛΑΟΣ, λέγοντας «πως αυτή ήταν η άποψή μου, καταγράφηκε και ορθώς κατεγράφη», αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί επί του θέματος της διαφοράς της υπογραφής, λέγοντας: «Μη με ρωτάτε για διαδικαστικά θέματα. Υπάρχουν ένα σωρό ζητήματα που μπορεί κανείς να κάνει αντιπολίτευση». 

«Είναι σαφές ότι κανείς δε θα μπορούσε να μου αλλάξει την ψήφο. Επίσης είναι σαφές ότι κανείς δε νοείται να αλλάξει το προϊόν της δικής μου βούλησης. Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί ο πρώτος που θα το είχε καταγγείλει, θα ήμουν εγώ».

«Είναι γνωστό και από το παρελθόν ότι «δε μασάω τα λόγια μου» και όπου διαφωνώ με διαδικασίες ή διαπιστώνω διαδικασίες οι οποίες, προφανώς μπορούν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα της ελεύθερης έκφρασης ή της βούλησης όλων, ο πρώτος που επισημαίνει αυτά τα ζητήματα, είμαι εγώ. Άρα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί», πρόσθεσε.

«Επί της διαδικασίας, αν ο ένας το πήρε ή όχι, υπήρξαν κάποια προβλήματα στη διαδικασία, πράγματι μερικά ψηφοδέλτια δεν ήταν αποδεκτά από το σύστημα και επειδή ακριβώς δεν ήταν αποδεκτά από το σύστημα, χρειάστηκε να διορθωθούν. Ένα αντίστοιχο ψηφοδέλτιο ήταν και το δικό μου», σημείωσε.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
12
Like
3.704
Πόντοι
4.895
Ο τρόπος που τα παρουσιάζεις δείχνει σα να προστατεύεις τον πρωθυπουργό και να λες ότι μόνο ο Πρόεδρος του παλαιού Συντάγματος μπορούσε να το παίξει δικτάτορας. Ο σημερινός δλδ τι κάνει; Απλά τώρα μόνο ένας έχει την απόλυτη εξουσία.
Επίσης μιλάς για μη λαική νομιμοποίηση του Συμβουλίου της Δημοκρατίας.
Δλδ για σένα είναι λαική νομιμοποίηση
1.
το άσυλο των βουλευτών
2.
οι εκλογικοί νόμοι ενισχυμένης αναλογικής
3.
η βουλευτική σύνταξη μετά τις 2 θητείες
4.
η επίκληση ηλιθίων δικαιολογιών για την πρόωρη διάλυση της Βουλής
5.
η ψήφιση πολλών ύποπτων νομοσχεδίων στα θερινά τμήματα της Βουλής με επιλεκτική επιλογή βουλευτών
6.
κυβερνήσεις του 41.5%
7.
Η πολιτική επιστράτευση απεργών με νόμο που έχει ψηφιστεί επί Χούντας
8.
πολλά άλλα που δεν ενθυμούμαι

Η μόνη λαική νομιμοποίηση αγαπητέ είναι το Δημοψήφισμα.
Και δυστυχώς η τελευταία αμιγώς δημοκρατική πράξη που έλαβε χώρα σε αυτόν τον τόπο έγινε το 1974
Αυτά που γράφεις μου θυμίζουν δελτίο Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου, είτε λέγεται Ρουσσόπουλος, είτε λέγεται Ρέππας......
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: 
Τα θέματα που θέτεις για να απαντηθούν χρειάζονται διατριβή ολόκληρη, και δεν μπορούν στα πλαίσια ενός post. Από εκεί και έπειτα πάντως, μπορώ να σου πω τα εξής απλά:κανείς δεν είπε ότι το τωρινό σύστημα δεν έχει τα τρωτά του σημεία. Είναι όμως απολύτως καλύτερο από το ''ημιπροεδρικό'' σχεδόν σύστημα πριν το 1986. Εάν βρω χρόνο, θα γράψω τις υπερεξουσίες του προέδρου τότε, και θα τις συγκρίνω με το τι ισχύει σήμερα. Και μετά κάνουμε κουβέντα επί πραγματικού και όχι επί εικοτολογιών και υποθέσεων. Τέλος, το σύστημα είναι μεν καλό, πλην όμως πάσχει διότι οι βουλευτές ενεργούν σαν γίδια μέσα στο μαντρί. Αυτό είναι  παθογένεια του σύγχρονου κοινοβουλευτικού συστήματος, και όχι οι συνταγματικές διατάξεις από μόνες τους. Οι προβλέψεις του ελληνικού συντάγματος υπάρχουν, απλά διαστρεβλώνεται η εφαρμογή του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom