Νέα

Νοθεία στη Βουλή;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν μίλησα ειρωνικά.
Αλλά η πάγια αδυναμία σου να ανέχεσαι τη διαφωνία σε προδίδει για μια ακόμα φορά.
θα διαφωνήσω μαζί σου σε όλα πλην των ορισμών βασικών αξιών......
για την ειρωνεία.... είχα άριστο δάσκαλο στο μπουρδέλα.....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ε τότε μην παραπονιέσαι που το 80% ψηφίζει με επιχειρήματα καφενείου.
Τον Σωκράτη τον εκτέλεσαν γιατί ήταν μαλιστάνθρωπος ή γιατί παραπονιόταν στην πλειοψηφία;

Μη βλέπεις απέναντί σου τον περσόνα. Δες την άποψη. ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΌ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ......

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ο Σωκράτης απευθυνόταν σε πανεπιστημιακούς μόνο; Ο Περικλής κυβερνούσε ευρωβουλευτές; Ποιοί τον ψήφιζαν; Οι φιλόσοφοι;

Οκ, εφόσον είναι το ίδιο μια κοινωνία πολιτών με πολύχρονη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στη Δημοκρατία με τον κάθε τυχάρπαστο νεοέλληνα που διαθέτει την -αντίστοιχη φυσικά, εδώ γελάνε- εκπαίδευση, πάω πάσο.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τον Σωκράτη τον εκτέλεσαν γιατί ήταν μαλιστάνθρωπος ή γιατί παραπονιόταν στην πλειοψηφία;

Μη βλέπεις απέναντί σου τον περσόνα. Δες την άποψη. ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΌ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ......

Δεν βάζω απέναντί μου τον περσόνα, ούτε οποιονδήποτε άλλον.
Βάζω όμως όλους όσους νομίζουν οτι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Οκ, εφόσον είναι το ίδιο μια κοινωνία πολιτών με πολύχρονη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στη Δημοκρατία με τον κάθε τυχάρπαστο νεοέλληνα που διαθέτει την -αντίστοιχη φυσικά, εδώ γελάνε- εκπαίδευση, πάω πάσο.
ήσουνα παρών στην εκπαίδευσή τους;
εχεις προσωπική άποψη;
και τότε γιατί τον δολοφόνησαν;
φαντάσου να ήταν και μη εκπαιδευμένοι.....
σ αρέσει δε σ αρέσει ο τυχάρπαστος νεοέλληνας σε κυβερνά τόσα χρόνια.....
γι αυτό και έχεις αποκλειστεί να λες την άποψή σου μόν στο νετ.........
απλά πράματα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν βάζω απέναντί μου τον περσόνα, ούτε οποιονδήποτε άλλον.
Βάζω όμως όλους όσους νομίζουν οτι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.
καλά κάνεις και τους βάζεις...
Ξεκίνα με τον εαυτό σου.
Είναι μια άριστη αρχή.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
ήσουνα παρών στην εκπαίδευσή τους;
εχεις προσωπική άποψη;
και τότε γιατί τιν δολοφόνησαν;
φαντάσου να ήταν και μη εκπαιδευμένοι.....
σ αρέσει δε σ αρέσει ο τυχάρπαστος νεοέλληνας σε κυβερνά τόσα χρόνια.....
γι αυτό και έχεις αποκλειστεί να λες την άποψή σου μόν στο νετ.........
απλά πράματα.

Επειδή δεν με ξέρεις τόσο καλά, να σου πω οτι κατ αρχήν την άποψή μου δεν τη λέω μόνο στο νετ, αντίθετα με πληρώνουν κιόλας για να τη λέω σε διάφορα έντυπα όπου αρθρογραφώ.
Τη δική μου άποψη όμως, όχι την απόλυτη αλήθεια που πρέπει δια της μεθόδου "πιες γάιδαρε αγιασμό" να επιβάλω με το ζόρι στο πόπολο.
Αν νομίζεις οτι τα σοβαρά ζητήματα λύνονται ΣΗΜΕΡΑ με τον τρόπο του καφενείου, διαφωνούμε και πάλι.
Εγώ πάλι πιστεύω πως όσο πιο σύνθετο είναι ένα ζήτημα, τόσο πιο πολύ πρέπει να αποφεύγονται οι απλουστεύσεις και οι λαϊκισμοί.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
καλά κάνεις και τους βάζεις...
Ξεκίνα με τον εαυτό σου.
Είναι μια άριστη αρχή.

Ποτέ δεν είπα οτι κατέχω την απόλυτη αλήθεια.
Λέω απλώς φωναχτά αυτό που σκέφτομαι, και το οποίο συνήθως δεν είναι και το δημοφιλέστερο.
Τις απο κει και πέρα άναρθρες κραυγές και τις βρισιές που ακούω, θα τις έχεις δει.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ποτέ δεν είπα οτι κατέχω την απόλυτη αλήθεια.
Λέω απλώς φωναχτά αυτό που σκέφτομαι, και το οποίο συνήθως δεν είναι και το δημοφιλέστερο.
Τις απο κει και πέρα άναρθρες κραυγές και τις βρισιές που ακούω, θα τις έχεις δει.
Παρόλο που στις πλειστες περιπτώσεις δεν αρνούμαι σε κανεναν να πει την άποψή του,
έχεις κάνει ποτέ μια προσωπική αναζήτηση να βρεις τους λόγους που συνήθως αυτό που σκέφτεσαι ΔΕΝ είναι το δημοφιλέστερο;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Παρόλο που στις πλειστες περιπτώσεις δεν αρνούμαι σε κανεναν να πει την άποψή του,
έχεις κάνει ποτέ μια προσωπική αναζήτηση να βρεις τους λόγους που συνήθως αυτό που σκέφτεσαι ΔΕΝ είναι το δημοφιλέστερο;

Ναι.
Αλλά ποτέ δεν με διακατείχε αγωνία ώστε αυτό που θα πω να είναι το δημοφιλέστερο.
Να κολακέψει αυτιά δηλαδή.
Και την άποψή σου για το 80% (και βάλε) όσων ψηφίζουν, την συμμερίζομαι.
Αν με εννοείς......

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Επειδή δεν με ξέρεις τόσο καλά, να σου πω οτι κατ αρχήν την άποψή μου δεν τη λέω μόνο στο νετ, αντίθετα με πληρώνουν κιόλας για να τη λέω σε διάφορα έντυπα όπου αρθρογραφώ.
Τη δική μου άποψη όμως, όχι την απόλυτη αλήθεια που πρέπει δια της μεθόδου "πιες γάιδαρε αγιασμό" να επιβάλω με το ζόρι στο πόπολο.
Αν νομίζεις οτι τα σοβαρά ζητήματα λύνονται ΣΗΜΕΡΑ με τον τρόπο του καφενείου, διαφωνούμε και πάλι.
Εγώ πάλι πιστεύω πως όσο πιο σύνθετο είναι ένα ζήτημα, τόσο πιο πολύ πρέπει να αποφεύγονται οι απλουστεύσεις και οι λαϊκισμοί.
να μου πεις και σε πμ ποιός είσαι ΠΟΥ αρθρογραφείς να σε διαβάζω και γω.
Γιατί εγώ είμαι ένας απλός καφενόβιος που δεν έχω αρκετή φαιά ούτε ανήκω σε καμμιά ιδιαίτερη κάστα μορφωμένων μασόνων.......
Στη ζωή τις περισσότερες φορές τα πράγματα είναι πολύ απλά....
Οι απατεώνες τα κάνουν σύνθετα για να μπλέκουν τον ανυποψίαστο.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι το σύνθετο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα ενός πολίτη να έχει άμεση συμμετοχή στη διαμόρφωση μιας άποψης. Επίσης δεν κατάλαβα πόσο πιο απλή είναι η κορυφαία έκφραση δημοκρατίας που λέγεται συμμετοχική.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ναι.
Αλλά ποτέ δεν με διακατείχε αγωνία ώστε αυτό που θα πω να είναι το δημοφιλέστερο.
Να κολακέψει αυτιά δηλαδή.
Και την άποψή σου για το 80% (και βάλε) όσων ψηφίζουν, την συμμερίζομαι.
Αν με εννοείς......
φάσκεις και αντιφάσκεις για μένα.
Τη μια λες ότι αγωνιώ να είμαι δημοφιλής και την άλλη συμφωνείς με την άποψή μου που αποδεδειγμένα δεν είναι δημοφιλής.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
να μου πεις και σε πμ ποιός είσαι ΠΟΥ αρθρογραφείς να σε διαβάζω και γω.
Γιατί εγώ είμαι ένας απλός καφενόβιος που δεν έχω αρκετή φαιά ούτε ανήκω σε καμμιά ιδιαίτερη κάστα μορφωμένων μασόνων.......
Στη ζωή τις περισσότερες φορές τα πράγματα είναι πολύ απλά....
Οι απατεώνες τα κάνουν σύνθετα για να μπλέκουν τον ανυποψίαστο.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι το σύνθετο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα ενός πολίτη να έχει άμεση συμμετοχή στη διαμόρφωση μιας άποψης. Επίσης δεν κατάλαβα πόσο πιο απλή είναι η κορυφαία έκφραση δημοκρατίας που λέγεται συμμετοχική.

Οκ, ότι πεις.
Πήγαινε λοιπόν να ψηφίσεις για το σχέδιο Ανάν (πρόχειρο παράδειγμα), οπλισμένος μόνο με επιχειρήματα που άκουσες εδώ.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
φάσκεις και αντιφάσκεις για μένα.
Τη μια λες ότι αγωνιώ να είμαι δημοφιλής και την άλλη συμφωνείς με την άποψή μου που αποδεδειγμένα δεν είναι δημοφιλής.

Ποια άποψή σου δεν είναι δημοφιλής δηλαδή;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Οκ, ότι πεις.
Πήγαινε λοιπόν να ψηφίσεις για το σχέδιο Ανάν (πρόχειρο παράδειγμα), οπλισμένος μόνο με επιχειρήματα που άκουσες εδώ.
καλά εμένα κατηγορείς για υπερβολές.......

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
καλά εμένα κατηγορείς για υπερβολές.......

Σου είπα απλώς οτι το σχέδιο Ανάν (όπως και οποιοδήποτε άλλο σοβαρό θέμα) προϋποθέτει -για να τοποθετηθείς απέναντί του- πολύ σοβαρότερη (και άλλης τάξης, κυρίως) σκέψη απο το να το κουβεντιάσεις απλώς με τα φιλαράκια σου στο καφενείο ανάμεσα σε δύο παρτίδες πρέφα.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
αυτή που δεν συνάδει με το 80% των υπολοίπων για το ποιός πρέπει να κυβερνά.....

Πας καλα;
Αν βάλουμε ψηφοφορία στο σάιτ, μια σεβαστή πλειοψηφία θα κρεμούσε ευχαρίστως τους βουλευτές στο Σύνταγμα και θα εγκαθίδρυε ..προχωρημένο καθεστώς.
Με κίνδυνο να σε αδικώ, δεν νομίζω οτι θα υπήρχε κάποια σοβαρή διαφοροποίηση από μέρους σου.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Σου είπα απλώς οτι το σχέδιο Ανάν (όπως και οποιοδήποτε άλλο σοβαρό θέμα) προϋποθέτει -για να τοποθετηθείς απέναντί του- πολύ σοβαρότερη (και άλλης τάξης, κυρίως) σκέψη απο το να το κουβεντιάσεις απλώς με τα φιλαράκια σου στο καφενείο ανάμεσα σε δύο παρτίδες πρέφα.
ορθόν.....
Το εάν όμως θέλω απλή ή ενισχυμένη αναλογική είναι πολύ απλό...
Οπως και το εάν θέλω υποχρεωτική, ή μη αναγραφή θρησκεύματος στην ταυτότητά μου....
ΝΑΙ, Η ΟΧΙ είναι η απάντηση.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Πας καλα;
Αν βάλουμε ψηφοφορία στο σάιτ, μια σεβαστή πλειοψηφία θα κρεμούσε ευχαρίστως τους βουλευτές στο Σύνταγμα και θα εγκαθίδρυε ..προχωρημένο καθεστώς.
Με κίνδυνο να σε αδικώ, δεν νομίζω οτι θα υπήρχε κάποια σοβαρή διαφοροποίηση από μέρους σου.
θέλω να πιστεύω ότι η μεγάλη πλειψηφία που μπαίνει σε σάιτ και στο ίντερνετ έχει πολύ πιο αυξημένο κριτήριο απο τη θεία μου που βλέπει το λαπτοπ και το θεωρεί βιβλίο......

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom