Νέα

Νοθεία στη Βουλή;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Πότε έγινε το τελευταίο δημοψήφισμα ρε συ; μήπως θυμάσαι; Η μοναδική στιγμή που φαίνεται η λαϊκή επιθυμία είναι στην κάλπη. Ε ας το καταργήσουμε κι αυτό να τελειώνει, αφού είμαστε ηλίθιοι.

Είναι πολύ εύκολο να βγάζεις τον εαυτό σου (γενικά μιλάω) από το 80%, αλλά πολύ δύσκολο να στέκεσαι στο ύψος των περιστάσεων όπου κι όταν απαιτείται. Πως θα μάθει ο Έλληνας να είναι υπεύθυνος; αφαιρώντας του ευθύνες; αφαιρώντας του τον Λόγο; όχι. 

+1000

Η υπεραπλούστευση που έκανα περί ηλιθιότητας εμπεριέχει και αυτούς που δεν γνωρίζουν.
Η μη συμμετοχή και ενημέρωση οδηγεί στη μη γνώση.
Και να επισημάνουμε ότι οι περισσότεροι πουστονόμοι έχουν περάσει στα θερινά τμήματα της Βουλής για να μη βγαίνει προς τα έξω τι κάνουν. Πρόσφατο παράδειγμα οι αυξήσεις στους μισθούς βουλευτών και δικαστικών.....

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
346
Πόντοι
21
1) Το ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων προτιμά την ενισχυμένη αναλογική συνάγεται από το ότι η συντριπτική πλειοψηφία σταθερά ψηφίζει -καλώς ή κακώς- τα 2 μεγάλα κόμματα, τα οποία πρεσβεύουν αυτό το εκλογικό σύστημα. Η λαϊκή νομιμοποίηση της ενισχυμένης αναλογικής προκύπτει από τη ψήφο που δίνει επί δεκαετίες το εκλογικό σώμα σε ποσοστό περίπου 80% σε κόμματα που εφαρμόζουν το σύστημα αυτό. Πραγματικά πιστεύεις ότι η πλειοψηφία (μιλάω για απλή πλειοψηφία, όχι για κάποιο αυξημένο ποσοστό) προτιμά το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής?
2) Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω κάτι. Έστω το ότι αύριο αποφασίζεται η εφαρμογή  της απλής αναλογικής.. Θα πιστεύεις ότι ξαφνικά το 80% θα πάψει να είναι γενικώς 'ηλίθιο'?
3) Δεν βγάζω καθόλου τον εαυτό μου σε κάθε περίπτωση έξω από τους 'ηλίθιους'. Σε πολλά θέματα νιώθω και είμαι 'ηλίθιος' και θα ήταν επιζήμιο για το κοινωνικό σύνολο να συναποφασίζω με την ψήφο μου για αυτά.
4) Δεν είπα ποτέ να καταργηθούν οι εκλογές και απορώ γιατί επιμένεις giveittome να υπαινίσσεσαι κάτι τέτοιο. Αυτό που είπα και πιστεύω είναι ότι δεν είμαι υπέρ των δημοψηφισμάτων για γενικού ενδιαφέροντος θέματα (πχ εθνικά θέματα, ασφαλιστικό κλπ). Αντιθέτως, για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, για τα οποία ο κάτοικος μιας περιοχής έχει κατά τεκμήριο επαρκή γνώση των παραμέτρων τους και πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ειδικές γνώσεις, θεωρώ ότι θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
346
Πόντοι
21
....
Πως θα μάθει ο Έλληνας να είναι υπεύθυνος; αφαιρώντας του ευθύνες; αφαιρώντας του τον Λόγο; όχι. 
Δεν νομίζω ότι αφαιρείται η δυνατότητα του Έλληνα να είναι υπεύθυνος ούτε ότι του αφαιρείται ο λόγος με το να μην γίνονται δημοψηφίσματα. Πολύ παόλυτη θέση μου φαίνεται αυτή.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
1) Το ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων προτιμά την ενισχυμένη αναλογική συνάγεται από το ότι η συντριπτική πλειοψηφία σταθερά ψηφίζει -καλώς ή κακώς- τα 2 μεγάλα κόμματα, τα οποία πρεσβεύουν αυτό το εκλογικό σύστημα. Η λαϊκή νομιμοποίηση της ενισχυμένης αναλογικής προκύπτει από τη ψήφο που δίνει επί δεκαετίες το εκλογικό σώμα σε ποσοστό περίπου 80% σε κόμματα που εφαρμόζουν το σύστημα αυτό. Πραγματικά πιστεύεις ότι η πλειοψηφία (μιλάω για απλή πλειοψηφία, όχι για κάποιο αυξημένο ποσοστό) προτιμά το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής?
2) Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω κάτι. Έστω το ότι αύριο αποφασίζεται η εφαρμογή  της απλής αναλογικής.. Θα πιστεύεις ότι ξαφνικά το 80% θα πάψει να είναι γενικώς 'ηλίθιο'?
3) Δεν βγάζω καθόλου τον εαυτό μου σε κάθε περίπτωση έξω από τους 'ηλίθιους'. Σε πολλά θέματα νιώθω και είμαι 'ηλίθιος' και θα ήταν επιζήμιο για το κοινωνικό σύνολο να συναποφασίζω με την ψήφο μου για αυτά.
4) Δεν είπα ποτέ να καταργηθούν οι εκλογές και απορώ γιατί επιμένεις giveittome να υπαινίσσεσαι κάτι τέτοιο. Αυτό που είπα και πιστεύω είναι ότι δεν είμαι υπέρ των δημοψηφισμάτων για γενικού ενδιαφέροντος θέματα (πχ εθνικά θέματα, ασφαλιστικό κλπ). Αντιθέτως, για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, για τα οποία ο κάτοικος μιας περιοχής έχει κατά τεκμήριο επαρκή γνώση των παραμέτρων τους και πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ειδικές γνώσεις, θεωρώ ότι θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο

ρε πλάκα κάνεις;
όταν ψηφίζεις κόμμα με 7% ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ 41.5%.
Με απλά λόγια όταν το 58.5% λέει ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΩ απλά το λέει με διαφορετικό ψηφοδέλτιο....
Η αυτόματη επαγωγή ότι θέλω να με κυβερνήσει κόμμα με κάτω του 50% ΔΕΝ έχει κατοχυρωθεί με κανένα τρόπο δημοκρατικά με ευρεία συναίνεση.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Δεν νομίζω ότι αφαιρείται η δυνατότητα του Έλληνα να είναι υπεύθυνος ούτε ότι του αφαιρείται ο λόγος με το να μην γίνονται δημοψηφίσματα. Πολύ παόλυτη θέση μου φαίνεται αυτή.
σε ποιό κόμμα έχει κάρτα μέλους; Στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ;

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
346
Πόντοι
21
+1000

Η υπεραπλούστευση που έκανα περί ηλιθιότητας εμπεριέχει και αυτούς που δεν γνωρίζουν.
Η μη συμμετοχή και ενημέρωση οδηγεί στη μη γνώση.
Και να επισημάνουμε ότι οι περισσότεροι πουστονόμοι έχουν περάσει στα θερινά τμήματα της Βουλής για να μη βγαίνει προς τα έξω τι κάνουν. Πρόσφατο παράδειγμα οι αυξήσεις στους μισθούς βουλευτών και δικαστικών.....
Η ψήφιση κρίσιμων νόμων από τα θερινά τμήματα της Βουλής είναι πράγματι προβληματική και απαράδεκτη και γι' αυτό προβλέπονται οι σχετικοί περιορισμοί, οι οποίοι δεν τηρούνται δυστυχώς πάντα. Πάντως, ο συγκεκριμένος νόμος δεν ήταν και τόσο σημαντικός, αφού δεν επιφέρει, άμεσα τουλάχιστον, αύξηση στις αποδοχές των βουλευτών. Τώρα το αν θα επιδιώξουν να επωφεληθούν από τις αυξήσεις των αποδοχών των δικαστών είναι άλλο θέμα και θα δούμε αν θα το κάνουν και αν θα είναι καλοκαίρι όταν θα το προσπαθήσουν :2funny:
Πάντως, δεν ψηφίστηκε και τόσο στα κρυφά ο συγκεκριμένος νόμος, αφού, ευτυχώς, χάρη στα κανάλια τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό ούτε και αν γίνεται ανήμερα δεκαπενταύγουστου.. Τουλάχιστον, αποφύγαμε (νομίζω) 'ρεπορτάζ', όπως εκείνα 'μεγάλου' καναλιού στο πρόσφατο παρελθόν που αναφορικά με το θέμα των αποδοχών των δικαστών μας βομβάρδιζε, μεταξύ άλλων, με δηλώσεις κάθιδρων αρτοποιών μέσα από τον καυτό φούρνο τους συγκρίνοντας τις πενιχρές (?) αποδοχές των αρτοποιών με τις πλουσιοπάροχες (?) αποδοχές των δικαστών... :headbang:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
τα δημοψηφίσματα δεν γίνονται για ψύλλου πήδημα.....
Αλλά λ.χ. η συνταγματική αναθεώρηση άρθρων των συντάγματος αποτελεί λόγο δημοψηφίσματος.
Οπως και το εκλογικό σύστημα.........
Εάν υπήρχε απλή αναλογική, ο Αντρέας δε θα είχε καταστρέψει τη χώρα. Ούτε και ο Κωστάκης......
Και είναι άκρως αντιδημοκρατικό κόμματα με 1, η 2 η 2.5 % να μην έχουν εκπροσώπηση.

Αστεία συστήματα από συμμορίτες ολιγάρχες......
:tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866

Η ψήφιση κρίσιμων νόμων από τα θερινά τμήματα της Βουλής είναι πράγματι προβληματική και απαράδεκτη και γι' αυτό προβλέπονται οι σχετικοί περιορισμοί, οι οποίοι δεν τηρούνται δυστυχώς πάντα. Πάντως, ο συγκεκριμένος νόμος δεν ήταν και τόσο σημαντικός, αφού δεν επιφέρει, άμεσα τουλάχιστον, αύξηση στις αποδοχές των βουλευτών. Τώρα το αν θα επιδιώξουν να επωφεληθούν από τις αυξήσεις των αποδοχών των δικαστών είναι άλλο θέμα και θα δούμε αν θα το κάνουν και αν θα είναι καλοκαίρι όταν θα το προσπαθήσουν :2funny:
Πάντως, δεν ψηφίστηκε και τόσο στα κρυφά ο συγκεκριμένος νόμος, αφού, ευτυχώς, χάρη στα κανάλια τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό ούτε και αν γίνεται ανήμερα δεκαπενταύγουστου.. Τουλάχιστον, αποφύγαμε (νομίζω) 'ρεπορτάζ', όπως εκείνα 'μεγάλου' καναλιού στο πρόσφατο παρελθόν που αναφορικά με το θέμα των αποδοχών των δικαστών μας βομβάρδιζε, μεταξύ άλλων, με δηλώσεις κάθιδρων αρτοποιών μέσα από τον καυτό φούρνο τους συγκρίνοντας τις πενιχρές (?) αποδοχές των αρτοποιών με τις πλουσιοπάροχες (?) αποδοχές των δικαστών... :headbang:
μάστα...
Τώρα κατάλαβα και που έχεις κάρτα μέλους.....

GiveItToMe

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
1

Ρε συ, δεν είπα ότι το είπες. Αλλά μιλάς για δημοψηφίσματα και έκφραση της λαϊκής βούλησης. Πού είναι ο Έλληνας Πολίτης; που φαίνεται; μόνο στην κάλπη, απαντώ εγώ. Αυτό είναι; ρωτάω. Δεν θα πρέπει να ενδιαφέρεται για την εξωτερική πολιτική; δεν θα πρέπει να ενημερώνεται για κρίσιμες αποφάσεις που αργά ή γρήγορα θα επηρεάσουν τον μικρόκοσμό του;
Γεμίσαμε με λευκές επιταγές που έγιναν ακάλυπτες και τώρα τρέχουμε να πληρώσουμε τα σπασμένα. Διότι οι κύριοι είναι εκλεγμένοι κι έχουν άλλοθι. Εσύ φταις μ@λακα μου που τους ψήφισες, σου λέει. (σόρρυ για τις εκφράσεις αλλά ... :grin:)

Αν υπήρχε Κυβέρνηση με @@ τότε ίσως να συμφωνούσα μαζί σου, αν και τότε μάλλον αυτοί θα συμφωνούσαν μαζί μου.
Μα αυτοί θα πουλήσουν και τη μάνα τους σε λίγο για ένα αναψυκτήριο. χαχα.. 
Κι όταν λέω "Αυτοί" αναφέρομαι και στις 300 βδέλλες. 

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
346
Πόντοι
21
ρε πλάκα κάνεις;
όταν ψηφίζεις κόμμα με 7% ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ 41.5%.
Με απλά λόγια όταν το 58.5% λέει ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΩ απλά το λέει με διαφορετικό ψηφοδέλτιο....
Η αυτόματη επαγωγή ότι θέλω να με κυβερνήσει κόμμα με κάτω του 50% ΔΕΝ έχει κατοχυρωθεί με κανένα τρόπο δημοκρατικά με ευρεία συναίνεση.
1) Δεν κατάλαβες τι είπα αν και νομίζω ότι ήταν σαφές.. Είπα ότι από το γεγονός ότι το 80% του εκλογικού σώματος ψηφίζει σταθερά επί δεκαετίες κόμματα που πρεσβεύουν και εφαρμόζουν την ενισχυμένη αναλογική προκύπτει ότι το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα το επιθυμεί ή το αποδέχεται (άρα έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση) το ως άνω ποσοτό των Ελλήνων πολιτών. Διαφωνείς επ' αυτού?
2)
σε ποιό κόμμα έχει κάρτα μέλους; Στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ;
Κάρτα μέλους δεν είχα ποτέ ούτε στην ομάδα μου την οποία λατρεύω..Πολύ πικρόχολο το σχόλιό σου και δεν αρμόζει στην κουβέντα μας

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
1) Δεν κατάλαβες τι είπα αν και νομίζω ότι ήταν σαφές.. Είπα ότι από το γεγονός ότι το 80% του εκλογικού σώματος ψηφίζει σταθερά επί δεκαετίες κόμματα που πρεσβεύουν και εφαρμόζουν την ενισχυμένη αναλογική προκύπτει ότι το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα το επιθυμεί ή το αποδέχεται (άρα έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση) το ως άνω ποσοτό των Ελλήνων πολιτών. Διαφωνείς επ' αυτού?
2)Κάρτα μέλους δεν είχα ποτέ ούτε στην ομάδα μου την οποία λατρεύω..Πολύ πικρόχολο το σχόλιό σου και δεν αρμόζει στην κουβέντα μας
Επειδή κάποιος δεν έχει άλλη επιλογή ΔΕΝ πάει να πει ότι αυτό που ψηφίζει είναι και αυτό που θέλει.

Δλδ με αυτή τη λογική, αφού δεν υπάρχει αριστερό κόμμα στην Αμερική ΔΕΝ υπάρχουν αριστεροί Αμερικάνοι. Εγώ λέω πως σε αυτή την περίπτωση ψηφίζεις το κόμμα που γειτνιάζει περισσότερο στις ιδέες σου.

Πάμε τώρα και επί της ουσίας.
Εάν αύριο γίνει δημοψήφισμα για το εάν θέλει ο ελληνικός λαός απλή, ή ενισχυμένη αναλογική, εσύ μου λες με τη δική σου πολιτική ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων ότι το 80% θα ψηφίσει ενισχυμένη.
Ε αφού λοιπόν είναι έτσι γιατί δεν κάνουν 30 χρόνια ένα γαμημένο δημοψήφισμα να τελειώνουμε;
Το κόστος ας το χρεώσουν στις μίζες των εξοπλιστικών.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
2)Κάρτα μέλους δεν είχα ποτέ ούτε στην ομάδα μου την οποία λατρεύω..Πολύ πικρόχολο το σχόλιό σου και δεν αρμόζει στην κουβέντα μας
φαντάζομαι ότι είσαι ολυμπιακός... Εχουν γενικά οι ολυμπιακοί μια περίεργη λογική......

Επισκέπτης
παντως ολοι οι αριστεροι στην ελλαδα ειναι αριστεροι στις ιδεες και δεξιοι στην τσεπη για να τελειωνει αυτο το παραμυθι επιτελους!! :rockon:

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
346
Πόντοι
21
Ρε συ, δεν είπα ότι το είπες. Αλλά μιλάς για δημοψηφίσματα και έκφραση της λαϊκής βούλησης. Πού είναι ο Έλληνας Πολίτης; που φαίνεται; μόνο στην κάλπη, απαντώ εγώ. Αυτό είναι; ρωτάω. Δεν θα πρέπει να ενδιαφέρεται για την εξωτερική πολιτική; δεν θα πρέπει να ενημερώνεται για κρίσιμες αποφάσεις που αργά ή γρήγορα θα επηρεάσουν τον μικρόκοσμό του;
Γεμίσαμε με λευκές επιταγές που έγιναν ακάλυπτες και τώρα τρέχουμε να πληρώσουμε τα σπασμένα. Διότι οι κύριοι είναι εκλεγμένοι κι έχουν άλλοθι. Εσύ φταις μ@λακα μου που τους ψήφισες, σου λέει. (σόρρυ για τις εκφράσεις αλλά ... :grin:)

Αν υπήρχε Κυβέρνηση με @@ τότε ίσως να συμφωνούσα μαζί σου, αν και τότε μάλλον αυτοί θα συμφωνούσαν μαζί μου.
Μα αυτοί θα πουλήσουν και τη μάνα τους σε λίγο για ένα αναψυκτήριο. χαχα..   
Κι όταν λέω "Αυτοί" αναφέρομαι και στις 300 βδέλλες. 
Οκ GiveItToMe..Το παίρνω πίσω, δεν σε κατάλαβα καλά..
Φυσικά και πρέπει να ενδιαφέρεται για την εξωτερική πολιτική ο Έλληνας Πολίτης, όπως και για κάθε άλλο θέμα που τον αφορά άμεσα ή έμμεσα. Φυσικά και γεμίσαμε με λευκές και ακάλυπτες επιταγές. Φυσικά και δεν έχουμε Κυβέρνηση με @@ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Συμφωνώ επίσης αρκετά στην αναφορά σου στις 'βδέλλες', αν και διαφωνώ, ελάχιστα πάντως, στον αριθμό τους.
Στην ουσία συμφωνούμε σε πολύ περισσότερα από όσα φαίνεται με μια πρώτη ματιά.
Διαφωνούμε πάντως στο συγκεκριμένο και σημαντικό θέμα των δημοψηφισμάτων. Πιστεύω ότι το δημοψήφισμα, αν και φαίνεται με μια πρώτη ματιά σωστή και δημοκρατική διαδικασία, είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγήσει σε λήψη λανθασμένων αποφάσεων από ότι το γνωστό μας αντιπροσωπευτικό σύστημα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866

παντως ολοι οι αριστεροι στην ελλαδα ειναι αριστεροι στις ιδεες και δεξιοι στην τσεπη για να τελειωνει αυτο το παραμυθι επιτελους!! :rockon:
δεν είναι κακό αυτό.........
Μου αρέσει αυτός ο τρόπος που εγώ ερμηνεύω τον ιδεατό κομμουνισμό........
ΟΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ & ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ.

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007
Eίπα ότι από το γεγονός ότι το 80% του εκλογικού σώματος ψηφίζει σταθερά επί δεκαετίες κόμματα που πρεσβεύουν και εφαρμόζουν την ενισχυμένη αναλογική προκύπτει ότι το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα το επιθυμεί ή το αποδέχεται (άρα έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση) το ως άνω ποσοτό των Ελλήνων πολιτών. Διαφωνείς επ' αυτού?

:2funny: :2funny: :2funny:

Αν οι νεοελληνες ψηφοφοροι ειχαν την διανοητικη ικανοτητα για εναν τετοιο «πολυπλοκο» συλλογισμο, να εισαι σιγουρος οτι τα πραγματα στη χωρα μας θα ηταν αρκετα καλυτερα.  

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
:2funny: :2funny: :2funny:

Αν οι νεοελληνες ψηφοφοροι ειχαν την διανοητικη ικανοτητα για εναν τετοιο «πολυπλοκο» συλλογισμο, να εισαι σιγουρος οτι τα πραγματα στη χωρα μας θα ηταν αρκετα καλυτερα.  
Σωστος !

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγήσει σε λήψη λανθασμένων αποφάσεων από ότι το γνωστό μας αντιπροσωπευτικό σύστημα.

άρα....... οι αποφάσεις που έχουν πάρει οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όοοοοοοοοολα αυτά τα χρόνια είναι στην πλειοψηφία τους σωστές.
Ε ας πάρει και ο μαλάκας ο λαός καμμιά απόφαση επί της περιουσίας του....
Οπως λ.χ. που θα πωληθεί ο ΟΤΕ..........Και σίγουρα σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα δε θα είναι όλοι κουμπάροι και κολλητάρια............

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Ο λαος εχει την ωριμοτητα να ψηφιζει σε δημοψηφισματα ; Η θα του βαλεις δημοψηφισμα για το κυπριακο και θα ψηφισει με γνωμονα αν θα του δωσεις αυξηση στη συνταξη;  :think:

Επισκέπτης
άρα....... οι αποφάσεις που έχουν πάρει οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όοοοοοοοοολα αυτά τα χρόνια είναι στην πλειοψηφία τους σωστές.
Ε ας πάρει και ο μαλάκας ο λαός καμμιά απόφαση επί της περιουσίας του....
Οπως λ.χ. που θα πωληθεί ο ΟΤΕ..........Και σίγουρα σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα δε θα είναι όλοι κουμπάροι και κολλητάρια............
φιλε ersona  καλα αυτα που λες αλλα δεν γινονται ουτε σε 300χρονια. αυτα τα λεει το κκε δημοψηφισμα για πωληση δημοσιας εταιρειας που εχει γινει αυτο. να λεμε πραγματα που μπορουν να γινουν. το κκε λεει κατωτατος 1200 ενταξει και εγω λεω 1500 τι εγινε; υπαρχει περιπτωση να γινουν πραγματικοτητα. πρεπει καπου να ακουμπαμε στην πραγματικοτητα που δυστυχως στην ελλαδα δεν ειναι η καλυτερη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom