Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

v@rv@tarxidos

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2017
Κριτικές
1
Like
33
Πόντοι
1
Φίλε, αν φορέσεις μια λεπτή πετσέτα κουζίνας
διπλωμένη στα δύο , σχηματίζοντας ένα τρίγωνο, όπως
τη φοράνε πολλοί εργάτες π.χ. για να αποφύγουν
τη σκόνη σε χωματουργικές εργασίες, αν δεν έχουν εξοπλισμό,
τότε με τη διπλωμένη πετσέτα, προστατεύεσαι και ΕΣΥ !
ΔΕΝ περνούν οι  ιοι,  μια διπλωμένη πετσέτα.

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι effective.
Οι N95 μάσκες φτιάχνονται έτσι ώστε τα υπερβολικά ΜΙΚΡΑ μεγέθη των ιών να παγιδεύονται μέσα τους.

Μια χαρτοπετσέτα έστω και τυλιγμένη μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να σε προστατεύσει επαρκώς, μιας και υπάρχουν παρα πολλά μικρά κενά αν την μεγενθύνεις.

Βέβαια από το τίποτα, έστω και για ψυχολογικούς λόγους, καλύτερα να την χρησιμοποιήσεις.

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
αρκιντια, σημερα διαβαζα οτι η Σουηδια (παροτι δε παιρνει μετρα) ειχε 10πλασια αυξηση απολυσεων (ανεργων) το μαρτιο φετος σε σχεση με τον περσυνο μαρτιο

οι οικονομιες πλεον δεν ειναι στεγανα, ειναι αδυνατον να αρπαξει κρυωμα ολος ο πλανητης κι εσυ να λες ειμαι οκ. Σκεψου μονο ποσα λεφτα χανουν τα κλειστα ΙΚΕΑ παγκοσμια

Oπως μερικοι πανεξυπνοι νομιζουν οτι αν δε παρουν κανενα μετρο στην Ελλαδα, η Ελλαδα θα κερδισει οικονομικα τι? Οταν το κυριο πληγμα στην οικονομια θα ειναι απο τον τουρισμο φυσικα οχι λογω μετρων στην Ελλαδα, αλλα λογω της καταστασης στις υπολοιπες χωρες.
Αλλα ακομη και τοπικα, σε μια τετοια κατασταση η οικονομια ενδεχεται να παει ακομη χειροτερα μακροπροθεσμα εαν δε ληφθουν μετρα.

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.757
Πόντοι
2.306
Ε ρε γλέντια ...

Κατά τα λοιπά οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες για τον γενικό πληθυσμό  ...

Και καλός αερισμός των χώρων επίσης.
Είναι ενδιαφέρον το ότι ενω τον θεωρούν αερομεταφερόμενο δεν είναι τόσο κολλητικός όσο η ιλαρά ή η φυματίωση!

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.835
Πόντοι
19.795
αρκιντια, σημερα διαβαζα οτι η Σουηδια (παροτι δε παιρνει μετρα) ειχε 10πλασια αυξηση απολυσεων (ανεργων) το μαρτιο φετος σε σχεση με τον περσυνο μαρτιο

οι οικονομιες πλεον δεν ειναι στεγανα, ειναι αδυνατον να αρπαξει κρυωμα ολος ο πλανητης κι εσυ να λες ειμαι οκ. Σκεψου μονο ποσα λεφτα χανουν τα κλειστα ΙΚΕΑ παγκοσμια
Αρα εχει κατεβασει ρολλα ολος ο πλανητης και με το να πεις εσυ οτι εγω θα αφησω τα κοφι αιλαντ ανοικτα, κανεις μια τρυπα στο νερο. Εδω τρωνε πουτσα οι Κινεζοι, που εχουν γυρισει στις δουλειες τους και στα εργοστασια τους και εχουν παραγγελιες μονο για μασκες.

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.157
Πόντοι
506
Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αμερική και Αγγλία η πεντάδα του τρόμου.

Η Γερμανία έπιασε (προς το παρόν) τους ρυθμούς της Ολλανδίας.

Παιχνιδάκι στα χέρια της Ελλάδας παραμένει ο κινεζικός ιός.

216301ec-be9e-425a-829e-4695b7363c02.jpeg

02.04.2020

France +1355
USA +705
Italy +760
Spain +709
England +569  

Belgium +183  
Holland +166
Germany +159
Sweden +69

Switzerland +48
Portugal +22
Denmark +19
Ireland +13
Austria +12

Poland +8
Norway +6
Czechia +5
Serbia +3
Greece +2

Coronavirus 02.04.2020, 22:00

1) Italy: 13.915 νεκροί και 115.574 κρούσματα (4053 διασωληνωμένοι)
2) Spain: 10.096 νεκροί και 110.238 κρούσματα (6092 διασωληνωμένοι)
3) USA: 5.807 νεκροί και 240.344 κρούσματα (5421 διασωληνωμένοι)
4) France: 5.387 νεκροί και 59.989 κρούσματα (6399 διασωληνωμένοι)
5) China: 3.318 νεκροί και 81.575 κρούσματα (429 διασωληνωμένοι)

6) Iran: 3.160 νεκροί και 47.593 κρούσματα (3871 διασωληνωμένοι)
7) England: 2.929 νεκροί και 33.474 κρούσματα (δεν έχουμε στοιχεία)
8) Holland: 1.339 νεκροί και 14.614 κρούσματα (1053 διασωληνωμένοι)
9) Germany: 1.090 νεκροί και 77.779 κρούσματα (3408 διασωληνωμένοι)
10) Belgium: 1.011 νεκροί και 15.348 κρούσματα (1144 διασωληνωμένοι)

11) Switzerland: 536 νεκροί και 18.768 κρούσματα (348 διασωληνωμένοι)
12) Turkey: 356 νεκροί και 18.679 κρούσματα (1101 διασωληνωμένοι)
13) Sweden: 308 νεκροί και 4.947 κρούσματα (393 διασωληνωμένοι)
14) Brazil: 299 νεκροί και 7.880 κρούσματα (292 διασωληνωμένοι)
15) Portugal: 209 νεκροί και 8.251 κρούσματα (230 διασωληνωμένοι)

16) Austria: 158 νεκροί και 10.842 κρούσματα (227 διασωληνωμένοι)
17) Denmark: 123 νεκροί και 3.355 κρούσματα (145 διασωληνωμένοι)
18) Ireland: 98 νεκροί και 3.847 κρούσματα (109 διασωληνωμένοι)
19) Greece: 53 νεκροί και 1.544 κρούσματα (91 διασωληνωμένοι)
20) Czechia: 44 νεκροί και 3.804 κρούσματα (72 διασωληνωμένοι)

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Σε κανέναν από τους δύο τους δε "θα την πω". Θα δεχθώ την άποψη του ενός από τους δύο, όποια με πείσει, αλλά "να την πω" σε κάποιον που σε μία ειδική συζήτηση θα με κάνει φύλλο και φτερό, δεν είμαι τόσο καραγκιόζης για να το κάνω. Τόσο απλά.
δεν εχεις πεσει θυμα εξαπατησης απο γιατρους για αυτο το λες,'
δεν ειναι θεοι,
και λαθος κανουν πολλες φορες,
και πολλες φορες σε βαζουν να κανεις πολλες εξετασεις και επεμβασεις για να κονομησουν.
και οσοι πηγαν και τους την ειπαν οταν εμαθαν απο αλλους την αληθεια και λεφτα πηραν πισω απο δικαστηρια που εχουν κερδισει σε πληροφορω

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.107
Πόντοι
1.686
Οι N95 μάσκες φτιάχνονται έτσι ώστε τα υπερβολικά ΜΙΚΡΑ μεγέθη των ιών να παγιδεύονται μέσα τους.

Μια χαρτοπετσέτα έστω και τυλιγμένη μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να σε προστατεύσει επαρκώς, μιας και υπάρχουν παρα πολλά μικρά κενά αν την μεγενθύνεις.

Βέβαια από το τίποτα, έστω και για ψυχολογικούς λόγους, καλύτερα να την χρησιμοποιήσεις.

Βαμβακερή πετσέτα !  

Από την βαμβακερή διπλωμένη πετσέτα
ΔΕΝ περνάει τίποτα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Με βάση 2 μελέτες που έχουν γίνει σε τυχαία δείγματα (μία στην Ισλανδία και μία στην Ιταλία), το 50% των ασθενών δεν έχει καθόλου συμπτώματα και το άλλο 45% έχει πολύ ήπια συμπτώματα.

Τι έχουμε εδώ;

Καινούργιο κάδρο στην Πινακοθήκη του bou.com;

Μπαααα, δε νομίζω.

1) Καμία μελέτη δεν έγινε στην Ισλανδία για την πορεία της νόσου των κρουσμάτων. Αν την έχεις πες μας ποια είναι.

2) Δεν μπορεί να γίνει τυχαία μελέτη για την κλινική εικόνα των νοσούντων. Αγνοείς τις βασικές αρχές της ιατρικής και της στατιστικής.

3) Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ και με βάση της μελέτης σε δείγμα 45.000 φορέων στην Κίνα:

81% έχει ελαφρά έως μέτρια συμπτώματα

14% χρειάζεται να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο

5% χρειάζεται ΜΕΘ

Μέσα σε μία πρόταση πέταξες 3 παπαριές.

Καταλάβαμε.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.835
Πόντοι
19.795

Αν βαλεις 3 χαρτοπετσετες μαζι, τις διπλωσεις και τις πιασεις με δυο λαστιχακια με συραπτικο στις ακρες φτιαχνεις μια μασκα. Το εκανε μια κοπελα στην Ταυλανδη καθε πρωι που πηγαινε στη δουλεια της. Πολυ καλυτερο απο το να μην εχεις καμμια μασκα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
αυτό ισχύει, ΕΜΠ ηλεκτρολόγος μηχανικός με 10άρια μόνο (εκτός ενός μαθήματος) και Phd με τον Παπαδημητρίου είναι όχι απλά impressive, είναι απλά απίστευτο.

Για να δίνει αυτά τα νούμερα που έχει δώσει, προφανώς δεν τα λέει randomly. Από την άλλη δεν ξέρω τα στοιχεία που έχει χρησιμοποιήσει για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα.

Δηλαδή πρέπει να πάρεις πολλαπλά inputs (μέσος όρος ηλικίας κατοίκων Ελλάδας/αριθμός κατοίκων της Ελλάδας/αριθμός ΜΕΘ/αριθμός γιατρών του ΕΣΥ που αντιστοιχούν ανά ασθενή/παγκόσμια ποσοστά νοσούντων/νεκρών) για να βγάλεις ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα-output.

Εκεί κολλάω εγώ. Δεν κάνει και κάποιο live streaming ο άνθρωπος για τον ρωτήσουμε κιόλας.

Δεν είναι επιδημιολόγος ο Δασκαλάκης.

Δεν έτρεξε κανένα μοντέλο SEIR.

Με την εκθετική των κρουσμάτων έπαιξε και έδωσε αυτά τα νούμερα.

Εδώ την φιτάρει με πολυώνυμα ο Λαδάκης και κάνει πρόβλεψη με "διαστήματα εμπιστοσύνης".

v@rv@tarxidos

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2017
Κριτικές
1
Like
33
Πόντοι
1
Αν βαλεις 3 χαρτοπετσετες μαζι, τις διπλωσεις και τις πιασεις με δυο λαστιχακια με συραπτικο στις ακρες φτιαχνεις μια μασκα. Το εκανε μια κοπελα στην Ταυλανδη καθε πρωι που πηγαινε στη δουλεια της. Πολυ καλυτερο απο το να μην εχεις καμμια μασκα.

οκ 3 χαρτοπετσέτες είναι ακόμη καλύτερα. Απλά θα πρέπει να προστατεύεται και μύτη (και ιδανικά αν θες να είσαι προστατευμένος fully πρέπει να φοράς και γυαλιά).

Έχεις κάποιο how-to video για να φτιάξεις με 3 χαρτοπετσέτες μάσκα? μπας και φτιάξω και εγώ.

v@rv@tarxidos

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2017
Κριτικές
1
Like
33
Πόντοι
1
Δεν είναι επιδημιολόγος ο Δασκαλάκης.

Δεν έτρεξε κανένα μοντέλο SEIR.

Με την εκθετική των κρουσμάτων έπαιξε και έδωσε αυτά τα νούμερα.

Εδώ την φιτάρει με πολυώνυμα ο Λαδάκης και κάνει πρόβλεψη με "διαστήματα εμπιστοσύνης".

Αυτό που λες για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ήταν η αρχική γενική θέση του Δασκαλάκη για το να μείνεις σπίτι.

Αν θυμάμαι καλά, δεν ανέφερε εκεί τα νούμερα αυτά.
Οπότε δεν ξέρω αν έχει χρησιμοποιήσει το Matlab και αυτός για να βγάλει δικά του stats.
Του έχω στείλει ήδη ένα μήνυμα πως κατάφερε και έβγαλε αυτά τα νούμερα.
Αν απαντήσει θα το ποστάρω εδώ.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Μην αρχίζουμε την κουβέντα με χαρτοπετσέτες και στουπιά στα ρουθούνια ... Γενικά κάθε μηχανικός φραγμός βοηθάει σε κάποιο βαθμό ... μόλις στοκαρουν τα νοσοκομεία θα αποδεσμευτούν για χρήση και στον γενικό πληθυσμό ... συν το χρόνο που θα χρειαστεί για να δικαιολογήσουν την κωλοτουμπα τα ΜΜΕ ...

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
δεν εχεις πεσει θυμα εξαπατησης απο γιατρους για αυτο το λες,'
δεν ειναι θεοι,
και λαθος κανουν πολλες φορες,
και πολλες φορες σε βαζουν να κανεις πολλες εξετασεις και επεμβασεις για να κονομησουν.
και οσοι πηγαν και τους την ειπαν οταν εμαθαν απο αλλους την αληθεια και λεφτα πηραν πισω απο δικαστηρια που εχουν κερδισει σε πληροφορω
Είσαι χαζός. Τελεία.
Έχω ακούσει από γιατρούς τα εντελώς αντίθετα πράγματα, για επεμβάσεις ζωής και θανάτου σε άτομα της οικογένειάς μου, αλλά και για πιο απλά θέματα.
Και όχι μόνον εγώ. Όλος ο κόσμος το έχει πάθει. Γιαυτό πάντα ζητάει ο κόσμος και δεύτερη γνώμη.
Του γιατρού. Όχι του θυρωρού ή της γραμματέως στην είσοδο.
Τράβα μια μήνυση στο Δασκαλάκη. Και όταν πάρεις και λεφτά πίσω πληροφόρησέ μας.
Ως τότε λυπήσου μας.

kinks

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
711
Πόντοι
96
Λένε; Ποίοι το λένε;

Ο ΠΟΥ λέει 3,4% με βάση τα δεδομένα της Κίνας.

Στην Λομβαρδία είναι 10%, στην Ιταλία συνολικά 7,4%.

Οπότε άσε να υπολογίσει κανένας άλλος που είναι σχετικός με το αντικείμενο.

Βέβαια σου διαφεύγει ότι όλοι αυτοί θα πέθαιναν μέσα σε 2 μήνες, αλλά ΤΣΠΑ....

Επιπλέον όταν σε μια εβδομάδα θα έπρεπε να πάνε στο νοσοκομείο  100.000 και την άλλη άλλες 100 και την τρίτη άλλες 100, ισόποσοι παραπάνω θα πέθαιναν από ΟΛΕΣ τις αιτίες;

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.835
Πόντοι
19.795
οκ 3 χαρτοπετσέτες είναι ακόμη καλύτερα. Απλά θα πρέπει να προστατεύεται και μύτη (και ιδανικά αν θες να είσαι προστατευμένος fully πρέπει να φοράς και γυαλιά).

Έχεις κάποιο how-to video για να φτιάξεις με 3 χαρτοπετσέτες μάσκα? μπας και φτιάξω και εγώ.
Βρες καπως μεγαλου μεγεθους χαρτοπετσετες, παρε 3, ανοιξε τες, βαλτες τη μια πανω στην αλλη και διπλωσε τες, σε ζαρες απο τις 2 απεναντι πλευρες. Μετα βαλε 2 λαστιχακια, και πιαστα με συραπτικο, παλι απο τις 2 ιδιες πλευρες. Νομιζω οτι καπου το ειχα δει, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Είσαι χαζός. Τελεία.
Έχω ακούσει από γιατρούς τα εντελώς αντίθετα πράγματα, για επεμβάσεις ζωής και θανάτου σε άτομα της οικογένειάς μου, αλλά και για πιο απλά θέματα.
Και όχι μόνον εγώ. Όλος ο κόσμος το έχει πάθει. Γιαυτό πάντα ζητάει ο κόσμος και δεύτερη γνώμη.
Του γιατρού. Όχι του θυρωρού ή της γραμματέως στην είσοδο.
Τράβα μια μήνυση στο Δασκαλάκη. Και όταν πάρεις και λεφτά πίσω πληροφόρησέ μας.
Ως τότε λυπήσου μας.
οτι να 'ναι
ο δασκαλακης δεν μου προξενησε οικονομικη ζημια για να του κανω αγωγη
ο εισαγγελεας λαμβανοντας την γνωμη αλλων πιο ειδικων για πολυ μικροτερες εκτιμησεις θα επρεπε να τον μαζεψει για τρομοκρατηση των πολιτων.
οπως σωστα μαζευει και τον χιο καθε φορα που το παρακανει.

ακου 500.000 νεκροι
δηλαδη 5%
οταν οι πιο απαισιοδοξοι λενε πλεον 1-2% και πολυ λιγοτερο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom