Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.157
Πόντοι
506
D_200324-Drive-In-Testlauf5.jpg

23:00

France +1355
Spain +961
Italy +760
USA +706
England +569

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
3500 χάνεις ΤΟ ΧΡΟΝΟ σε τροχαία και άλλους τόσους ανάπηρους και 20 δις δεν έδωσες για να φτιάξεις δρόμους. Με πιάνεις?
Αυτο το επιχειρημα ειπαμε εκατο φορες οτι ειναι τουλαχιστον παιδικο.

ss21

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2005
Like
58
Πόντοι
1
Τι έχουμε εδώ;

Καινούργιο κάδρο στην Πινακοθήκη του bou.com;

Μπαααα, δε νομίζω.

1) Καμία μελέτη δεν έγινε στην Ισλανδία για την πορεία της νόσου των κρουσμάτων. Αν την έχεις πες μας ποια είναι.

2) Δεν μπορεί να γίνει τυχαία μελέτη για την κλινική εικόνα των νοσούντων. Αγνοείς τις βασικές αρχές της ιατρικής και της στατιστικής.

3) Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ και με βάση της μελέτης σε δείγμα 45.000 φορέων στην Κίνα:

81% έχει ελαφρά έως μέτρια συμπτώματα

14% χρειάζεται να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο

5% χρειάζεται ΜΕΘ

Μέσα σε μία πρόταση πέταξες 3 παπαριές.

Καταλάβαμε.

Απαντάω ένα ένα για να δούμε ποιος πετάει 3 παπαριές μέσα σε μια πρόταση
1) 2) Η μελέτη για την κλινική εικόνα των προσβεβλημένων έγινε παρατηρώντας τα συμπτώματα αυτών που βρέθηκαν θετικοί ΣΕ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΙΓΜΑ
3) Ο ΠΟΥ μιλάει βασίζοντας τα συμπεράσματα σε ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ και όχι σε τυχαίο δείγμα. Αυτός είναι και ο λόγος που στη συγκεκριμένη μελέτη το ποσοστό των θετικών χωρίς συμπτώματα είναι μόνο 1%. Ακριβώς επειδή το δείγμα δεν είναι τυχαίο και συνεπώς οι ασθενείς με και χωρίς συμπτώματα δεν εξετάζονται με την ίδια πιθανότητα. Παράθεση από τη μελέτη:
889 as asymptomatic cases (1%; diagnosis by positive viral nucleic acid test result but lacking typical symptoms including fever, dry cough, and fatigue).1
Τα ασυμπτωματικά κρούσματα σύμφωνα με 2 μελέτες (Ισλανδία σε δείγμα γενικού πληθυσμού και Ιταλία στην πόλη Βο) είναι 50%+. Αυτό το ποσοστό δείχνει ότι τα νούμερα που αναφέρει η μελέτη που παραθέτεις, αν και σωστά ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΊΑ που ακολουθήθηκε για τη μελέτη, δεν αποτελούν προσέγγιση των πραγματικών. Ούτε και ο συγγραφέας της μελέτης το ισχυρίζεται.

Disclaimer: The opinions expressed herein reflect the collective views of the coauthors and do not necessarily represent the official position of the Chinese Center for Disease Control and Prevention.

Επειδή papers σε όλη μου την ερευνητική καριέρα έχω διαβάσει άπειρα, θα σου πρότεινα να διαβάζεις όλη τη δημοσίευση και όχι μόνο τα key findings. Παρεμπιπτόντως η συγκεκριμένη δημοσίευση, την οποία τη διάβασα την ημέρα που δημοσιεύτηκε (24 Φεβρουαρίου), έχει δεχτεί αρκετή κριτική από την επιστημονική κοινότητα, κυρίως λόγω του ότι τα ευρήματα της δεν μπορούν να γίνουν extrapolate ακριβώς εξαιτίας της μεθοδολογίας της. Παρόλα αυτά αποτέλεσε βάση δημοσίου διαλόγου.

Η ειδικότητα σου αν επιτρέπεται?

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686
Δυο φύλλα βαμβακερο υφασμα με κενο αναμεσα για να βαζεις χαρτι κουζινας που το αλλαζεις καθε φορα,
Με το σιδερωμα δε μενει τιποτα ζωντανο

Ακριβώς !

Και το πιο φτωχό νοικοκυριό,
μπορεί να το φτιάξει αυτό που είπες !

Γιατί δεν το λένε ;

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.098
Πόντοι
6.056
Πολυ απλα, τα καναμε ολα πιο σωστα απο ολους τους αλλους
μαλλον δεν ημασταν τοσο αλαζόνες και υπεροπτες οσο οι αλλοι για το συστημα υγειας της χωρας μας και πηραμε μετρα νωρίτερα :S :S :S

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
η κυβερνηση αυτή τη στιγμη με τον κορονοιο επρεπε να κανει τα εξης.
αρχικα να ανοιξει όλα τα μαγαζια του λιανεμπορίου και να επιτρέπετε μονο 1 πελατης μεσα και οι υπολοιποι εξω σε αποσταση 1.5 μετρο στην ουρα.
τα πολυκαταστήματα θα ακολουθουσαν την τακτικη των σουπερ μαρκετ ενας ανα 15 τετραγωνικα.
τα λεωφορεια μεγιστο αριθμο επιβαινόντων εως 15 επιβατες και καθημερινη απολυμανση.
οι εκκλησιες ολοι οι πιστοι στον προαυλιο χωρο σε αποσταση ο ενας με τον αλλον 1.5 μετρο.μεσα στην εκκλησια μονο ο παπας οι ψαλτες και οι νεοκοροι.
οι τράπεζες ιδια τακτικη με τα σουπερ μαρκετ ενας ανα 15 τετραγωνικα και περαιτέρω προωθηση του πληθυσμου για χρηση του Web banking.
λαικες αγορες ο κάθε παγκος 2 μετρα αποσταση από τον διπλανο του και 5 μετρα από τον απέναντι.
ταξι μεχρι 2 επιβάτες στα πισω καθίσματα.
τα σχολεια καθημερινη απολυμανση και όχι ταξεις πανω από 20 παιδια,επισης το διάλλειμα κάθε ταξη χωρια με την άλλη τμηματικα ετσι ώστε να μην συγκεντρώνονται όλα τα παιδια στο προαυλιο και αν υπηρχε κρουσμα κλεισιμο του σχολειου για 14 μερες.
οικοι ανοχης ενας πελατης στο σαλονι μονο και όχι περισσοτεροι και η ιεροδουλη κάθε 15νθημερο να εξεταζοταν και για κοβιντ.
επισης υποχρεωτικη χρηση της μασκας σε χωρους που υπαρχει σχετικα συνωστισμος όπως σουπερ μαρκετ εκκλησιες τράπεζες ταξι λεωφορεια
αστυνομικος ελεγχος για τηρηση των προαναφερθέντων με προστιμο στους παραβατες.
καφετεριες εστιαση μονο σε εξωτερικούς χωρους με το κάθε τραπεζι να απεχει με το άλλο 2 μετρα και μεγιστο αριθμο ατομων ανα τραπεζι εως 3 εξαιρεση μια οικογενεια 4μελης κλπ.
κεντρα διασκεδασης εσωτερικου χωρου απαγορευση μεχρι νεωτερας,μονο τα ανοιχτου τυπου κεντρα διασκεδασης με την τηρηση που ισχυουν σε καφετεριες -εστιαση.
δημοσιες υπηρεσίες ένα ατομο για εξυπηρετηση ανα γκισε και να ισχυσει παλι ο αριθμος των 15 τετραγωνικών ανα ατομο.
επισης ειδικα κεντρα αναφορας για κοβιντ εκτος νοσοκομείων για να γινετε το τεστ κατοπιν ραντεβού αλλα και χρησιμες συμβουλες αλλα και θεραπευτικη αγωγη στα ελαφρα περιστατικα.
στα νοσοκομεια μονο τα σοβαρα.
σε παρκα και γενικα απαγορευση συνωστισμου ανω των 10 ατομων
στις παραλιες η κάθε ξαπλωστρα 2 μετρα αποσταση από την άλλη.
επισης ειδικες οδηγιες εκμάθησης βασικων κανονων υγιεινης από την τηλεοραση καθημερινα από ότι να βλέπετε τον παπαδοπουλο.
όλα αυτά τα μετρα επρεπε να ισχυουν μεχρι και τις 23 σεπτεμβρη και μετα θα γινοταν επαναξιολογηση βαση των νεων δεδομενων.

εσεις οι δεξιοι πηγαίνετε αυτά τα μετρα που εγραψα στον χαρδαλια να κινηθεί η οικονομια και η ζωη γενικα.
Δεν θελουμε τις προτασεις σου τύπε
Να τις στειλεις με μειλ στον Συριζα, για να τις βαλουν στον καδο απορριμματων.
Εγω ακουσα τον Τσιπρα σημερα, δεν εφερε καμια αντιρρηση σε κανενα απο τα μετρα της κυβερνησης, μονο για την οικονομια ειχε καποιες ενστασεις. Για τον περιορισμο απολυτως τιποτα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
μαλλον δεν ημασταν τοσο αλαζόνες και υπεροπτες οσο οι αλλοι για το συστημα υγειας της χωρας μας και πηραμε μετρα νωρίτερα :S :S :S
Η "τυχη" μας ηταν οτι ξεσπασε διπλα μας στην Ιταλια το προβλημα και αφυπνισθηκαμε αμεσως.

Επισης μια αλλη "τυχη" ηταν οτι σε αυτην την κρισιμη φαση, ειχαμε στον ΕΟΔΥ πολυ αξιους ανθρωπους και στην διακυβερνηση της χωρας καποιον που αποφασισε να τους ακουσει χωρις κανεναν δισταγμο. Και του βγηκε.

Σε αλλες χωρες, οι ιδεοληψιες περι οικονομιας εφεραν την καταστροφη.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Ακόμα και αν νοσούσαν 8.000.000 άτομα στην Ελλάδα (το 80% του πληθυσμού), και το ποσοστό θνητότητας είναι 1% (που λένε ότι στο τέλος θα είναι πολύ μικρότερο), οι θάνατοι θα ήταν 80.000. Το 500.000 δε βγαίνει από πουθενά.
Εγω ειμαι ο τελευταιος που θα στηριξει τον Δασκαλακη.

Αλλά ρε φιλε λες ουρανομηκεις ανοησιες τωρα.

Το 1% ειναι η θνητοτητα υπο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ συνθηκες.
Αν σου νοσησει το 80% του πληθυσμου, τα νοσοκομεια θα σε διωχνουν αν εισαι πανω απο 60 ετων. Θα μπορεις να σωθεις αλλά δεν θα σε προλαβαινουν.
Ο,τι γινεται στην Ιταλια δηλαδη. Και τοτε το 1% θα γινει 5% ή και 10%.
Δηλαδη 400.000 ή και 800.000 νεκροι.

Αυτην την πολυ απλη παραμετρο, γιατι αδυνατεις να την λαβεις υποψη σου?

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.112
Πόντοι
4.895
Είσαι ωραίος που το παραδέχτηκες !

Ασφαλώς και δεν γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους,
αλλά πάντως δεν προκύπτει μεγάλη θνησιμότητα από
το πλοίο αυτό.

Η εκατόμβη ( και όχι... κατακόμβη ) είναι
στους δυστυχείς Ιταλούς, αλλά πάντως
αφορά πολύ ηλικιωμένους κατά βάση

Υπόψη ότι την περίοδο 2103-2017
υπήρχαν ετησίως περίπου 17.000 θάνατοι από κοινή γρίπη

ΣΗΜΕΡΑ οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από κορωνοίο
είναι 13.915 στην Ιταλία

Σημειωτέον ότι την περίοδο 2103-2017 υπήρχαν  και θάνατοι από πνευμονία
που προκλήθηκε λόγω γρίπης, από επιμόλυνση, οπότε
πρέπει να δούμε θανάτους από γρίπη + θανάτους από πνευμονία
συνολικά.
δεν έχω κανένα πρόβλημα, οι αριθμοί τον επιβεβαιώνουν τυπικά βέβαια. Έχω μια υποψία σε τι μπορεί να οφείλεται αυτ΄οτο χαμηλό νούμερο ειδικά εκεί πιστός στις αρχές μου δεν θα κάνω καμία εικασία χωρίς στοιχεία. Το αν θα παρέμενε το ίδιο 1.5 % ποσοστό αν νοσούσαν όλοι οι επιβαίνοντες επίσης μου φαίνεται αβέβαιο αλλά και πάλι δεν είμαι ειδικός.

Για αυτά που γράφεις και συ όπως και ο νικ4010 για τους ετήσιους θανάτους από γρίπη στην Ιταλία σου απάντησε ο Antebellum χθες (σελ.1186 ποστ #17778), δεν ξέρω γιατί επιμένεις. Ούτε γιατί συνεχίζεις να συγκρίνεις τις δύο ασθένειες παραβλέποντας τις διαφορετικές παραμέτρους

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686
Η ειδικότητα σου αν επιτρέπεται   Voltaire 45?

O Voltaire 45 είναι πτυχιούχος (  ;  ) Πολιτικών Επιστημών.
Είναι μάλλον 60+ στην ηλικία
Αυτά με βάση το προφίλ του και τα ποστ του.

Γνωρίζει πολύ καλά Γαλλικά και Αγγλικά.

ΔΕΝ του άρεσαν τα μαθηματικά όμως, και έχει γράψει
το επικό ποστ, ότι η ταχύτητα δεν είναι παράγωγος
συναρτήσεως !
Ενώ σε όλα τα μαθηματικά βιβλία η ταχύτητα είναι
κλασικό παράδειγμα παραγώγου, της συνάρτησης του
διαστήματος σε σχέση με τον χρόνο που διανύθηκε.
Μαλιστα επέμενε !

Εν πάση περιπτώσει, ο Voltaire 45 είναι διαβασμένος
γενικά .

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686

Αν σου νοσησει το 80% του πληθυσμου, τα νοσοκομεια θα σε διωχνουν αν εισαι πανω απο 60 ετων. Θα μπορεις να σωθεις αλλά δεν θα σε προλαβαινουν.

Αφού ρε Αλεξ71 ΔΕΝ υπάρχει ειδική θεραπεία.

Τα νοσοκομεία, πόσο νομίζεις μειώνουν τη θνητότητα ;

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.157
Πόντοι
506
Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

Ας περιμένουμε άλλες 2 εβδομάδες για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα.

Μέχρι τότε δεν βλάπτει και καμιά προσευχή....  

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Αφού ρε Αλεξ71 ΔΕΝ υπάρχει ειδική θεραπεία.

Τα νοσοκομεία, πόσο νομίζεις μειώνουν τη θνητότητα ;
Πολυ.
Ο ιος προσβαλλει τους πνευμονες, χρειαζεσαι αναπνευστηρα για οξυγονο.
Αλλιως ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ, τελος.
Καποιος που θα σωνοταν με εναν αναπνευστηρα, αν δεν τον εχει, δεν εχει καμια πιθανοτητα.
Χώρια που καποια φαρμακα "πιανουν" σε μερικους.
Αν δεν μειωνουν την θνητοτητα τα νοσοκομεια ρε τύπε ας τα κλεισουμε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

Ας περιμένουμε άλλες 2 εβδομάδες για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα.

Μέχρι τότε δεν βλάπτει και καμιά προσευχή.... 
Το πιο ανησυχητικο στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι μην τυχον επελθει χαλαρωση και εφησυχασμος.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Το πιο ανησυχητικο στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι μην τυχον επελθει χαλαρωση και εφησυχασμος.

Μην ανησυχείς θα παίρνεις άδεια για να βγεις από το σπίτι σου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για 2 μήνες ακόμα ...

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.112
Πόντοι
4.895

μπορώ να σου δώσω εγώ μια πιθανή ερμηνεία : όπως ο ss21 λέει ότι έχει διαβάσει άπειρα papers εγώ έχω συναντήσει δεκάδες επιστήμονες με το ίδιο ακριβώς "ελάττωμα" , τον εγκλωβισμό της σκέψης τους στα όρια που τους θέτει το γνωστικό αντικείμενο της εξειδίκευσης της επιστήμης τους. Ενώ εσύ και γω και άλλοι εδώ μέσα κάνουμε την πολύ απλή σκέψη που διατύπωσες

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686
Πολυ.
Αλλιως ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ, τελος.
Καποιος που θα σωνοταν με εναν αναπνευστηρα, αν δεν τον εχει, δεν εχει καμια πιθανοτητα.
Χώρια που καποια φαρμακα "πιανουν" σε μερικους.
Αν δεν μειωνουν την θνητοτητα τα νοσοκομεια ρε τύπε ας τα κλεισουμε.

Αλεξ71, αν πάθει κάποιος έμφραγμα , που ΕΧΟΥΜΕ
ειδική θεραπεία, το ξέρεις ότι ΔΕΝ μπορεί να σωθεί
το 30 % ;
Μέσα στο πρώτο χρόνο πεθαίνουν 5-10% των επιζώντων μετά
από την προσβολή του μυοκαρδίου.

ΠΑΝΤΑ προσπαθούν στα νοσοκομεία να σώσουν κόσμο.
Τι ποσοστό γλυτώνει, από τους νοσήσαντες από κορωνοϊο
λόγω της νοσοκομειακής περίθαλψης ;

Αν δεν υπάρχει καμία περίθαλψη, πόση θα είναι
η θνησιμότητα ;

Στο ΓΕΝΙΚΟ πληθυσμό;
;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Πολυ.
Αλλιως ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ, τελος.

The ICU mortality rate among those who required non-invasive ventilation was 23 (79%) of 29 and among those who required invasive mechanical ventilation was 19 (86%) of 22.2

79% πεθαιναν ακομα και που τους εβαλαν στον αναπνευστηρα.
86% πεθαιναν ακομα και με invasive αναπνευστηρα.

Και αυτα στη Wuhan με μικροτερο μεσο ορο ηλικιας ασθενων απο χωρες στυλ Ιταλιας. Δλδ οι 80-90χρονοι της Ιταλιας παιζει να βαρανε τιποτα 90-95% ποσοστα αντιστοιχα εφοσον φτασουν σε κατασταση τετοια ωστε να χρειαζονται αναπνευστηρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom