Δεν το λέω εγώ φίλε μου. Η στατιστική το λέει. Όπως είπα και σε προηγούμενο μου post το πραγματικό ποσοστό θνητότητας είναι 10-15 φορές μικρότερο από το καταγεγραμμένο. Το καταγεγραμμένο ποσοστό θνητότητας για τους νέους είναι 0,4%. Άρα το πραγματικό είναι 0,04%. Οι νέες ηλικίες που λες είναι περίπου το 60%.
8.000.000 * 60% * 0,04% = 1920 "νέοι" (ηλικίας 15-60).
3500 χάνεις ΤΟ ΧΡΟΝΟ σε τροχαία και άλλους τόσους ανάπηρους και 20 δις δεν έδωσες για να φτιάξεις δρόμους. Με πιάνεις?
Σωστοί υπολογισμοί.
Άρα το ζητούμενο, είναι να προστατευθούν οι ηλικιωμένοι και γενικά οι ευπαθείς ομάδες. Οι περισσότεροι από τους ευπαθείς είναι συνταξιούχοι, άρα ο αποκλεισμός τους δεν θα είχε ιδιαίτερη οικονομική επίπτωση.
Θα έπρεπε να αποκλείσουν τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς ΜΟΝΟ στα σπίτια, αλλά το Κράτος να τους βοηθούσε . Να τους πήγαιναν τα ψώνια στο σπίτι με κάποια επιδότηση από το Κράτος, να τους μοίραζαν μάσκες , γάντια και αντισηπτικά.
Να υπήρχε από τα κανάλια, ιντερνέτ, εφημερίδες, ραδιόφωνα μια ενημέρωση
των ηλικιωμένων - ευπαθών, ώστε να ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ σε επαφή με τους υπόλοιπους.
Στη Σουηδία, το έχουν κάνει το πιο πάνω, αλλά όχι πλήρως. Οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ακολουθούν πρακτική απομόνωσης, αλλά όχι όσο θα έπρεπε ,αφού και εκεί το Κράτος δεν βοήθησε τους ευπαθείς, τόσο, ώστε να ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ με τους υπόλοιπους.
Παράδειγμα ότι η σωστή απομόνωση των ΕΥΠΑΘΩΝ έχει αποτέλεσμα
είναι τα
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ.
Έχω ένα θείο μου σε γηροκομείο επειδή έχει κινητικά προβλήματα, και ΠΡΙΝ το κλείσιμο των καταστημάτων, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ το επισκεπτήριο, ορθά.
Οι εργαζόμενοι φορούσαν μάσκες, γάντια, και απολυμαίνουν κάθε εισερχόμενο αντικείμενο, ακόμη και κουτί με φάρμακα.
Έτσι , στα
240 περίπου Γηροκομεία στην Ελλάδα, ΔΕΝ υπάρχει κρούσμα
κορωνοϊού, αφού αν υπήρχε θα λαμβανόντουσαν ειδικά μέτρα απολύμανσης
και θα διέρεε αυτό στα ΜΜΕ.
Τα χρήματα που θα ξόδευε το Κράτος , για να βοηθήσει τους ευπαθείς
για να απομονωθούν, θα ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που χάνει από φόρους λόγω
απαγόρευσης οικονομικών δραστηριοτήτων !