Ρε φιλε ημαρτον. Ασ πουμε οτι αυριο αιρονται οι περιορισμοι και οι απαγορευσεις. Με τον ιο ομως να κυκλοφορει ανενοχλητος αναμεσα μας. Θα πας να αγορασεις ρουχα; Θα πας σε εστιατοριο να φας; Σε θεατρο, κινηματογραφο, σε κλαμπ να διασκεδασεις; Και εστω οτι εσυ θα πας. Ποσοι ακομα θα πανε; Ποιος επιχειρηματιας θα λειτουργησει την επιχειρηση του οταν ο τζιρος του θα ειναι μειωμενος κατα 70-80 τοις εκατο;
Εχω πολυ γνωστο μου προσωπο που εχει μαγαζι φαγητο ντελιβερι. Την περασμενη εβδομαδα εκλεισε. Εδω και 15 ημερες δεν εκανε πανω απο 4 ντελιβερι την ημερα.
Παμε τωρα στο δικο μου επαγγελμα. Ζω απο τον τουρισμο εδω και πολλα χρονια. Εστω οτι 1η Απριλιου ανοιγουν τα ξενοδοχεια. Με τι τουριστες; Ποιος τουριστας θα εμπιστευθει μια χωρα που εχει εφαρμοσει την ανοσια της αγελης; Ποια αεροπορικη εταιρεια θα λειτουργησει και θα βαλει αεροπλανο;
Και αν ερθουν τουριστες. Με τι μετρα ασφαλειας; Θα καθονται πρωτα 14 ημερες καραντινα; Εγω που θα τους εξυπηρετω, θα ειμαι υγιης; Και αν ειμαι ασυμπτωματικος και κολλησω καποιον απο αυτους, η δυσφημηση που θα κανω στον τουρισμο;
Και ολα αυτα ενω θα εχουμε ξεφορτωθει τους γερους και τις ευπαθεις ομαδες.