Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Πώς οι κυβερνήσεις του πλανήτη ελέγχουν τους πολίτες στην εποχή του COVID 19
Τα παραδείγματα 8 χωρών και της Ε.Ε. δείχνουν ότι ο COVID 19 θα φέρει το τέλος των ατομικών ελευθερίων όπως τις γνωρίζαμε.

Ευρώπη

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών της Αυστρίας, της Γερμανία και της Ιταλίας ανακοίνωσαν πως θα κάνουν διαθέσιμες στις αρμόδιες αρχές, τις τοποθεσίες των πελατών τους μέσω GPS συστήματος και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αλλά ανώνυμα, χωρίς επιπλέον στοιχεία. Αυτό θα γίνει με σκοπό την παρακολούθηση της μετάδοσης του COVID 19 εντός του πληθυσμού.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πάροχος Ο2, ενημέρωσε πως συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους παρόχους του νησιού σε σχετική σύσκεψη με τις κρατικές αρχές, προκειμένου να τους δώσουν συγκεντρωτικά δεδομένα μετακίνησης των μαζών, για να τα συγκρίνουν με τα σημεία έντονης μετάδοσης του ιού.

Από τις 23 Μαρτίου, στην Ελλάδα πρέπει να συμπληρώνουμε έντυπα ή να στέλνουμε SMS για τις μετακινήσεις μας. Η κυβέρνηση μάς ενημέρωσε πως με την αποστολή του μηνύματος δεν γίνεται κάποια ανίχνευση του αριθμού και καταγραφή της τοποθεσίας του. Το πρόστιμο της παράβασης είναι 150€ και όπως προ ημερών μας ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ο έλεγχος θα είναι αυστηρός. Στον ουρανό της Αττικής, έκαναν επίσης την εμφάνιση τους drone και ελικόπτερα της αστυνομίας. Η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκίνησε αλλά οι εργαζόμενοι στις εταιρείες πρέπει να προσέρχονται. Η επιστημονική κοινότητα –και η κυβέρνηση– αναφέρει πως η απόσταση ασφαλείας μεταξύ μας είναι τα 1,5 με 2 μέτρα, οπότε έκλεισαν πάρκα/χώροι αναψυχής, ο περίπατος και η άθληση πρέπει να περιλαμβάνει μέχρι 2 άτομα τηρούμενοι την απόσταση, στα Ι.Χ. πρέπει να επιβαίνουν μέχρι 2 άτομα, αλλά οι εταιρείες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά (άραγε τι απόσταση έχουν μεταξύ τους οι υπάλληλοι των super market, οι αποθηκάριοι και άλλοι σημαντικοί εργαζόμενοι σε σημαντικούς τομείς).

(Με πληροφορίες από MLex)

Η επόμενη μέρα

Υπάρχει, επομένως, έντονη δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο γύρω από τον τομέα της ασφάλειας, του ελέγχου, της παρακολούθησης, της καταγραφής. Τα ερωτήματα που έχουν ξεκινήσει δειλά να εμφανίζονται (αλλά θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα) προκύπτουν από τις αμφισβητούμενες τακτικές των κυβερνήσεων και τον προβληματισμό που δημιουργούν από τις αυτοαναιρούμενες ενέργειες τους. Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι η αποτυχία των κυβερνήσεων να διεξάγουν δοκιμές, να επενδύσουν στις έρευνες και στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας τους όταν είχαν την ευκαιρία, έγινε τώρα η αιτία ώστε να εφαρμόσουν σκληρές πολιτικές ελέγχου.

Κάποια χρόνια πριν, ξεπεράσαμε τον φόβο της κάμερας στους δρόμους γιατί «μας παρακολουθούν» και ζούμε πλέον μαζί τους. Το «αναγκαίο κακό» μετατράπηκε στην πορεία σε «αίσθημα ασφάλειας». Πατήσαμε «Accept» και «Allow» σε κάθε τι που εμφανίστηκε στην οθόνη μας.

Τώρα ο φόβος του κορωνοϊού, η «αόρατη απειλή», μας μετέφερε κατευθείαν στο στάδιο της αποδοχής χωρίς να μεσολαβήσει η ανθρώπινη ενστικτώδης αντίδραση της παραβίασης. Πόσο σίγουροι είμαστε πως όποια μελλοντική «απειλή», θα μας είναι «ορατή» ή όχι, εφόσον θα μπορούν να μας έχουν σε απομόνωση; Μήπως πρέπει να αποφασίσουμε εμείς ποια θα είναι η επόμενη μέρα;

 

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.240
Κριτικές
27
Like
4.051
Πόντοι
4.895
ειχε 30000 νεκρους η ιταλια με την εποχικη γριπη.
υπολογισε 3 μηνες που είναι σε εξαρση η εποχικη γριπη αρα 333 την μερα.

συνεχίζεται η ίδια ανοησία με τη σύγκριση με τη γρίπη, όπως και ο άλλος ο βιολόγος-ζωντανό παράδειγμα αποτυχίας του εκπαιδευτικού συστήματος.
για να δούμε πόσο αυθαίρετα είναι αυτά που γράφεις :

- επικαλείσαι 30000 νεκρούς από γρίπη, ο Αλεξ σου ζήτησε πηγή, έχεις ή.....;

- ακόμη και αν είναι 30000 πως φτάνεις στο συμπέρασμα ότι αυτοί κατανέμονται στους 3 μήνες της έξαρσης και όχι σε όλη τη σεζόν/έτος για να προχωρήσεις στην αντίστοιχη διαίρεση ; το διάβασες κάπου ή έκανες την διαίρεση που σε βόλευε για να βγάλεις τον αριθμό που σου ταίριαζε ;

-ακόμη και αν ήταν 333 την ημέρα ξέρεις αν αυτοί κατανέμονται σε όλη την Ιταλικη επικράτεια (συνεπώς ομαλη επιβάρυνση του συστήματος υγείας που είναι το ζητούμενο στην παρούσα φάση)και όχι σε περιορισμένη περιοχή όπως σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει στην παρούσα πανδημία ;

να συνεχίσω ή μπήκες στο νόημα ;
 

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
19.004
Κριτικές
1
Like
2.804
Πόντοι
606
ναι ειδες και το κωλοκρατος με ανωνυμες εξετασεις, απο 1080 που δωσανε ετυχε να ειμαι στους 50 πρωτους και να διοριστω κιολας.
τωρα με πληρωνεις για να λεω τις αρλουμπες μου στα παιδια σας.
δεν εχω παιδια  :dunno:
 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
657
Πόντοι
146
Μηπως με τη παγκοσμια αναδιαθρωση των οικονομιων καταληξει το πετρελαιο να ειναι ασυμφωρο απ το αιγαιο και ησυχασουμε λιγακι απο το αλλο το χτικιο τον τουρκο  :think:

Βασικά πλέον κανείς δεν ξέρει. Διαβάζεις οικονομικό τύπο και βλέπεις οικονομικές εκπομπές σε διεθνή δίκτυα και έχεις την εντύπωση ότι ακούς ζώδια από τον Λεφάκη και τη Λιτσα Πατέρα ...
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Αρχιδια βιολογος ειναι....δεν μπορει να γραφει τετοιες μαλακιες καποιος που εστω εχει περασει εξω απο τη σχολη.
και εγω ξαφνιαστηκα σημερα που διαβασα οτι εισαι οφθαλμιατρος,
τετοιο τρολαρισμα σαχλο απο τον σεφερλη το περιμενα οχι απο κανενα γιατρο
 
Εγγρ.
8 Ιουν 2016
Μηνύματα
11.429
Like
7.117
Πόντοι
1.206
ο κορονοιος με τους 20.000 νεκρους μεχρι στιγμης εχει προκαλεσει δυσαναλογα μεγαλη αντιδραση και πανικο
σε σχεση με την γριπη που καθε χρονο σκοτωνει 200.000 με 500.000.

στην ιταλια και στην ισπανια εχουν προβλημα.

στην γαλλια και στην γερμανια και στην βρεττανια αποκτουν σταδιακα.

ε η ελλαδα πχ με το ενα πεμπτο των νεκρων σε σχεση με την γριπη, γεμισε παπουδες με μασκες, για την γριπη οι ιδιοι πριν ενα μηνα που ειχαμε 80 νεκρους δεν φοραγαν μασκα, με το που πεθαναν 10 απο κορονοιο φορεσαν.

αυτο ειναι στραβο για μενα.

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΚΩΣ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ, ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΓΡΙΠΗ.

Ρε άνθρωπε καταλαβαινεις τι λες?
Οτι η κοινή γρίπη είναι πιο επικινδυνη από το κορονοϊό.

Συνελθε!
 

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Μηνύματα
27.095
Κριτικές
184
Like
44.803
Πόντοι
22.266
Αληθινό είναι μάγκες
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20200325_225924_com.google.android.apps.messaging.jpg
    Screenshot_20200325_225924_com.google.android.apps.messaging.jpg
    445,9 KB · Εμφανίσεις: 20

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Μηνύματα
68.082
Like
28.601
Πόντοι
5.506
και εγω ξαφνιαστηκα σημερα που διαβασα οτι εισαι οφθαλμιατρος,
τετοιο τρολαρισμα σαχλο απο τον σεφερλη το περιμενα οχι απο κανενα γιατρο
φαπα απο ολους τρως καταλαβε το και μπορει να γινεις λιγο καλυτερος μαλακας....
εκτος απο μπουστης
 

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Μηνύματα
3.240
Κριτικές
27
Like
4.051
Πόντοι
4.895
Άκου λίγο, τα εξήγησα και τότε, τα εξηγώ και τώρα. Δεν κρίνω την ιατρική του ικανότητα. ΟΚ; Το δεχόμαστε αυτό; Το καταλαβαίνουμε; Τον κρίνω ΠΟΛΙΤΙΚΑ και για τα πολιτικά τον λέω κάθαρμα. Δεν αμφιβάλω για την ιατρική του ικανότητα, δεν είμαι καν σε θέση να την κρίνω. Θα ήμουν ηλίθιος.

Και τον Πολάκη που είναι χρωματισμένος και ταγμένος πολιτικά μπορώ να τον χαρακτηρίσω ως αγριάνθρωπο, τραμπούκο, κάθαρμα και όπως αλλιώς γουστάτω και μπορεί να είναι και φοβερός γιατρός. Εγώ όμως κρίνω και χαρακτηρίζω τις πολιτικές του παρεμβάσεις και το ύφος τους. Απλό;

Έτσι και με τον ακροαριστερό Παπαδόπουλο, μέλος και υποψήφιος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν πχ δίνει συνέντευξη και μιλάει πχ για την δημόσια υγεία που την έχει καταστρέψει η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα ξέρω εγώ, αν τον πω μαλάκα δεν τον αμφισβητώ ως γιατρό! Αν μάλιστα εν μέσω πανδημίας βρει πάλι ευκαιρία να επιτεθεί στον φιλελευθερισμό, στην κυβέρνηση, στα μνημόνια και να κάνει πολιτικές δηλώσεις και τον πω κάθαρμα, πάλι δεν θα αμφισβητώ για τις ιατρικές του ικανότητες.

Μπορείτε να κάνετε αυτόν τον διαχωρισμό;


Όταν ξέρω εγώ βρίζετε τον Βενιζέλο ή τον Πάγκαλο, κρίνετε το πόσο ικανοί μπορεί είναι στο επάγγελμά τους; Όχι βέβαια.  

Hell εδώ έχει ένα δίκιο ο Ξυδης στο συλλογισμό του.
 

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Μηνύματα
2.052
Like
1.049
Πόντοι
216
Και για όλους εμάς που μας ενδιαφέρουν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι : από όσα διαβάζω το επικρατέστερο οικονομικά σενάριο φαίνεται να είναι παγκόσμια ύφεση μέχρι και το τρίτο τρίμηνο του 2020 και πιθανότητα ανάκαμψης πιθανά το τέταρτο, αν όλα πάνε καλά και το recession δεν γίνει depression.

Αυτά βέβαια δεν αφορούν στους Έλληνες που υπερήφανοι και ανθρωπιστικώς ευαισθητοποιημένοι συνεχίζουν τον χώρο του Ζαλόγκου προς τον γκρεμό , όπου θα πέσουν με καθαρό το κούτελο  μαζί με εκείνους τους «ευπαθείς» που σήμερα αφελώς πιστεύουν ότι σώζουν ...

Σύντομα η χώρα δεν θα έχει ούτε μαντήλι να κλάψει ...

Ρε τυπε αν η υφεση θα ειναι παγκοσμια, τοτε πως η Ελλαδα παει στο χωρο του Ζαλογγου?
 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
657
Πόντοι
146
Από που κι ως που καποιος επειδή είναι καλός πχ νευροχειρουργός θα πρέπει να θεωρείται έγκυρη η άποψη του για το εθνικό σύστημα υγείας?
 

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Μηνύματα
19.284
Like
24.251
Πόντοι
6.056

Luka Bazuka

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Μηνύματα
5.339
Κριτικές
1
Like
6.344
Πόντοι
2.356
Ποιο επαγγελμε του Βενιζελου ρε παιδια,που εφτιαχνε νομους-εκτρωματα για να καλυπτουν τις πουστιες τους,ελεος,καλα για τον Παγκαλο δεν νομιζω να ξερει κανεις τι επαγγελεται,μια ζωη εμεις τους ταιζαμε!!! :vomit: :vomit: :vomit:
 

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Μηνύματα
26.828
Like
24.707
Πόντοι
6.256
Hell εδώ έχει ένα δίκιο ο Ξυδης στο συλλογισμό του.

Οχι δεν εχει δικιο αλλα δεν θα κατσω να ασχοληθω αλλο τυπε μου....εχουμε αλλα πολυ σοβαροτερα προβληματα αυτη τη στιγμη.
 

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Μηνύματα
68.082
Like
28.601
Πόντοι
5.506
Από που κι ως που καποιος επειδή είναι καλός πχ νευροχειρουργός θα πρέπει να θεωρείται έγκυρη η άποψη του για το εθνικό σύστημα υγείας?
απο τοτε που εχεις και εσυ γνωμη σε αυτο
δημοκρατια
 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.502
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Αρχιδια βιολογος ειναι....δεν μπορει να γραφει τετοιες μαλακιες καποιος που εστω εχει περασει εξω απο τη σχολη.
A, μη το λες. Έχουν γραφεί εδώ επικές ανοησίες από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι έχουν πτυχίο κάποιας σχολής.
 

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
19.004
Κριτικές
1
Like
2.804
Πόντοι
606
Ποιο επαγγελμε του Βενιζελου ρε παιδια,που εφτιαχνε νομους-εκτρωματα για να καλυπτουν τις πουστιες τους,ελεος,καλα για τον Παγκαλο δεν νομιζω να ξερει κανεις τι επαγγελεται,μια ζωη εμεις τους ταιζαμε!!! :vomit: :vomit: :vomit:
μαζι τα φαγαμε τυπε.
καποιοι πριν ψηφισετε πρεπει να σας σπανε τα χερια απ τον αγκωνα.
μνημονια και γερμανοι μεχρι να βγει ο ηλιος στη δυση.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom