Δ
Διαγραμμένο μέλος 186072
Επισκέπτης
[size=13pt]Γιατί η Γερμανία έχει τόσο χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας από κορωνοϊό;[/size]
Σε αντίθεση με την Ιταλία, όπου τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 60.000 και οι θάνατοι τους 6.800, η Γερμανία κατέγραψε μέχρι στιγμής 32.986 κρούσματα και 158 θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία έχει το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ανάμεσα στις 10 χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε μόλις 0,3% σε σύγκριση με το 9% στην Ιταλία και 4,5% στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η αντίθεση αυτή ανάμεσα σε Γερμανία και Ιταλία προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς είναι οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κατοίκων άνω των 65 ετών στην Ευρώπη.
Μιλώντας στην Guardian, o πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου «Robert Koch», εξέφρασε την άποψη ότι στο τέλος τα ποσοστά θνησιμότητας ανάμεσα στις δύο χώρες δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά. «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι η Γερμανία είναι καλύτερα προετοιμασμένη από άλλες χώρες για την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μία πιθανή εξήγηση που δίνεται από ειδικούς, είναι ότι τα γερμανικά νοσοκομεία δεν έχουν φτάσει σε πληρότητα αυτά της Ιταλίας. Άλλο ένα θετικό για τη Γερμανία, είναι ότι άρχισε άμεσα την ιχνηλάτηση επαφών αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Ιατρών της Γερμανίας, η χώρα μπορεί να πραγματοποιήσει περίπου 12,000 τεστ την ημέρα.
Επίσης, όπως δείχνουν τα στοιχεία, η πλειοψηφία αυτών που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη Γερμανία είναι νεαρότερης ηλικίας, συγκριτικά με άλλες χώρες, κάτι που επίσης ίσως να εξηγεί το χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας. Ωστόσο, ειδικοί σημειώνουν ότι σε περίπτωση που τα μέτρα δεν γίνουν πιο αυστηρά, τότε ενδεχομένως το ποσοστό αυτό να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες εβδομάδες.
Ολο μαλακιες λενε. Ειναι ξεκαθαρο οτι ο ιος εχει πολυ χαμηλοτερη θνησιμοτητα του 1%. Οταν η Γερμανια ηταν στα 1000 κρουσματα λεγανε ναι οκ, μολις φθασει της Ιταλιας θα ανεβει η θνησιμοτητα. Δεν εγινε ποτε. Εφθασε 33.000 κρουσματα και ακομα ...περιμενουν να ανεβει η θνησιμοτητα απ'το 0.3 στο 7-8 της Ιταλιας.
Η απαντηση ειναι στη Βρετανια.
Η Βρετανια τεσταρει μονο τα σοβαρα κρουσματα που φθανουν στο νοσοκομειο:
"But the true size of the outbreak is being hidden because of the Government's controversial decision to only test patients in hospital"
...αν δλδ οι βρετανοι εχουν 400 θανατους / 8000 σοβαρα κρουσματα για νοσοκομειο (5%) καταλαβαινει κανεις τι γινεται και ποσο θα ηταν αυτο το ποσοστο σε ενα πολυ ευρυτερο που περιλαμβανει απο ασυμπτωματικους, ελαφρα νοσουντες και μετρια νοσουντες οι οποιοι δεν πανε νοσοκομειο.
Και αυτα που λενε για τις ΜΕΘ της Γερμανιας, πιπες ειναι. Πχ στην Ελλαδα δεν ειμαστε σε κατασταση κορεσμου των ΜΕΘ. Αλλα και εδω το τεσταρισμα ειναι της πλακας. Κυριως τεσταρονται τα βαρια περιστατικα που εχουν ηδη μπει νοσοκομειο. Ετσι στην Ελλαδα προκυπτει ενα πλασματικα υψηλο 2.6% θνησιμοτητα, ενω αμα ειχε ανοιξει το δειγμα θα ειμασταν και εμεις στο 0.κατι. Ουτε εμεις εχουμε κορεσμο στις ΜΕΘ, ουτε οι Γερμανοι. Αρα ουτε αυτο ειναι η ειδοποιος διαφορα.
Η πραγματικη θνησιμοτητα του ιου φαινεται απ'τις χωρες με πολλους νοσουντες και λιγους νεκρους. Αυτες ειναι οι χωρες στις οποιες το ratio αντι να βγαινει απο μια διαιρεση του στυλ
νεκροι / οσους εχουν φθασει στο νοσοκομειο
ειναι
νεκροι / οσους εχουμε υποψια οτι νοσουν και εκαναν το τεστ
...και αν ο ελεγχος γινονται σε
νεκροι / ολους οσους νοσουν (αν μπορουσε να γινει test σε ολο το πληθυσμο)
...τα νουμερα απο 0.3% θα επεφταν σε επιπεδα στυλ 0.01-0,05%.
Αλλα με 0.01 και 0.05 δε μπορει να πουλησουν τρομολαγνεια.
Το οξφορντ τραβαει τις κωλοτριχες του με το οτι λαμβανονται αποφασεις στυλ να κλεισει η οικονομια ενω δεν εχει γινει ενας απλος δειγματοληπτικος ελεγχος για το αν εχει ηδη επιτευχθει η ανοσια της αγελης οπως θα επρεπε να εχει ηδη γινει με βαση τα μαθηματικα μοντελα διαδοσης και τα δεδομενα που αφορουν τη μεταδοτικοτητα του ιου και το γεγονος οτι εχουν ηδη περασει 2 μηνες απ'το πρωτο κρουσμα στη Βρετανια.
The new model from Oxford University suggests the virus was circulating in the UK by mid-January, around two weeks before the first reported case and a month before the first reported death.
This means it could have had enough time to have spread widely, with many Britons acquiring immunity. Sunetra Gupta, a professor of theoretical epidemiology who led the study, said testing was needed to assess the theory.
‘We need immediately to begin large-scale serological surveys – antibody testing – to assess what stage of the epidemic we are in now,’ she said.
Εντωμεταξυ τους αφηναν να πακτωνονται στον υπογειο της Βρετανιας σα τις σαρδελες και μετα το παιζανε και εκει αυστηροι με κατι barbeque...
Police officers were today forced to break up barbecues being held in different parts of the UK as Brits flouted new draconian powers to disperse crowds of more than two to halt the spread of coronavirus.
To more than two τους πειραξε... Αυτοι εδω προφανως δεν ειναι >2 :
Το τι δουλεμα πεφτει δε λεγεται.