Το διάβασα όλο με πολλή προσοχή, οπότε το άλλα αντί αλλων άφησέ το στην άκρη. Αν ο Γεωργιάδης είναι υπεύθυνος για το ΕΣΥ μη το ρωτάς εμένα. Δε σχολίασα εγώ τις τιμές των τεστ στην Αγγλία ή το αν τα τεστ στην Κύπρο είναι αναξιόπιστα μαϊμού κινέζικα. Αυτός τα σχολίασε.
Στο άρθρο που λες οτι διάβασες με προσοχή, η δημοσιογράφος λέει στο Γεωργιάδη πως το NHS τα διαθέτει δωρεάν. Μπήκα στη σελίδα του NHS να δω αν αληθεύει ο ισχυρισμός της.
Εννοείται πως θεωρώ πως θα έπρεπε να συνταγογραφουνται. Αν ενα απλό φαρμακεία μου το πουλάει 3,20 με κέρδος, ο ΕΟΠΥΥ με μαζική προμήθεια θα τα αγόραζε λιγότερο απο ευρώ. Πολύ λιγότερο κιόλας.
Τα pcr τιμολογουνται απο 25 εως 60 πρόσφατα. 50 το τεστ 10 ευρώ η δειγματοληψία. Η ίδια ακριβώς που γίνεται δωρεάν στο ραπιντ. Μιλάμε για αισχροκέρδεια και αλητεία που πατά στην ανάγκη του κόσμου από τους επαγγελματίες της υγείας. Η μαζική προμήθεια απο τον ΕΟΠΥΥ θα προσγειωνε το κόστος. Και αυτά εννοείται πως θα έπρεπε να συνταγογραφουνται.
Για να μαθαίνεις και να μην κάνεις μόνο ανέξοδα κηρύγματα.
1. Δωρεάν γίνονται σήμερα από τον ΕΟΠΥΥ. Το ποσοστό που γίνεται δωρεάν από τα 300-350 χιλ καθημερινά στην Ελλάδα και πόσα από το 1,5 εκ. στο ΗΒ δεν το ξέρω.
2. Συνταγογράφηση γίνεται ΜΟΝΟ από γιατρό. Άρα 10-20 € μαύρα ανά επίσκεψη.
3. Αν βάλουν το PCR στα συτνταγογραφούμενα, τα εργαστήρια θα πέσουν στην παγίδα του claw back. Μάντεψε την συνέχεια.
4. Την περασμένη εβδομάδα έγινε πολλή συζήτηση εδώ γιατί η τιμή πλαφόν είναι 47 €, ενώ οι δήμαρχοι το συμφωνήσανε στα 2-29.
Η πρώτη είναι η ΑΝΩΤΑΤΗ λιανική αν πας μόνος σου (όχι πια στην Αθήνα), η δεύτερη περιλαμβάνει ομαδική δειγματοληψία, pool tests κλπ.
Εταιρείες που ξέρω κάνανε με 28-30 € το άτομο, όταν η ανώτατη ήταν στα 60, τώρα με λιγότερο από 25. Η ανάλυση γίνεται σε εξάδες. Μέχρι πριν 1-2 μήνες δεν βρίσκανε κανένα κρούσμα, άρα κάνανε ανάλυση στο 1/6 των δειγμάτων.
5. Γράφεις ότι ΔΕΝ ξέρεις αν ο Γεωργιάδης, είναι υπεύθυνος στο ΕΣΥ, σοβαρά τώρα;
6. Τέλος επειδή πολλοί, επιμένουν στην λέξη δωρεάν, ΤΘΠΟΤΑ δεν είναι δωρεάν, κάποιοι τα πληρώνουν.