Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.668
Πόντοι
1.706
Αδελφικός φίλος, ΨΕΚΙ ΟΛΚΗΣ αλλά καλό παιδί μου έστειλε ντοκουμέντο.

Ο πρωταγωνιστής του βίντεο, συλλυπητήρια για τον πατέρα του, μας λέει με στόμφο ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ "δεν ξέρω τίποτα, ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ" αλλά καταλήγει στο συμπέρασμα "αν δεν έκανε το εμβόλιο ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι δε θα γινόταν τίποτα". Επίσης μας περιγράφει έναν άνθρωπο ΑΡΙΣΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Και παρακάτω, κοντοχωριανός σχολιάζει "εντάξει, ήταν χάλια ο άνθρωπος, μερικές φορές δε μπορούσε να περπατήσει, ήταν και παχύς πολύ, εμείς οι υπόλοιποι δεν πάθαμε τίποτα με το εμβόλιο". Επίσης, η σύζυγος με διπλό εγκεφαλικό, περδίκι μετά το εμβόλιο (και μακάρι να είναι).

Είπαμε, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.
"Υποκείμενο νόσημα δεν είχε κανένα. Δεν έπαιρνε ούτε χάπι. ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ."
Κλασική περίπτωση. Αν δεν εξετάζεσαι τότε δεν έχεις τίποτε.
Κρίμα τον άνθρωπο αλλά η αδράνεια κοστίζει.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Τα πράγματα για το παραμύθι που μας πουλάνε γίνονται ακόμα ποιο ενδιαφέροντα όταν κανείς συγκρίνει τον βασικό αναπαραγωγικό αριθμό (το περιβόητο R που απαντά στατιστικά στο ερώτημα: Ένας μολυσμένος πόσους είναι αναμενόμενο να μολύνει?) της Ελλάδας με εκείνους των χωρών με τα 5 υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη.

vacrat.png

R.png

Τι δείχνουν όλα αυτά? Ότι τα εμβόλια που έχουμε στα χέρια μας δεν παρέχουν παρά ελάχιστη προστασία έναντι της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Συνεπώς το επιχείρημα "εμβολιαστείτε για να προφυλάξετε τους άλλους" καταρρέει.

ΑΡΑ εμβολιαζόμαστε όσοι ΠΡΑΓΜΑΤΙ το χρειαζόμαστε αποκλειστικά για λόγους ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, προσέχουμε ΟΛΟΙ εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι και ΔΕΝ δεν στιγματίζουμε ως μαύρο πρόβατο τον διπλανό μας που επέλεξε για τους δικούς του λόγους να μην εμβολιαστεί .

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Και για όσους την έχουν δεί ολυμπιακός-παναθηναϊκός, ΨΕΚια αντι-ΨΕΚια και λοιπά γραφικά, μια μαθηματική προσέγγιση δημοτικού.

1. Η κοβιντ είναι μια αρρώστια που οι πιθανότητες να μπεί στο νοσοκομείο ή να πεθάνει κανείς από αυτή ποικίλουν κατά 100δες φορές ανάλογα με την κατάσταση του κάθε αρρώστου (ηλικία, κατάσταση οργανισμού, άλλες αρρώστιες κτλ).

2. Η συγκριτική αποτελεσματικότητα των εμβολίων Τζόνσον, Μοντέρνα, Φάιζερ, Αστραζένεκα ποικίλει χονδρικά κατά 30% μεταξύ τους - πχ το τζόνσον δίνει προστασία από θάνατο όσο η μία δόση του μοντέρνα για αυτό ακριβώς το τζόνσον έγινε από μονοδοσικό δυδοσικό με επαναληπτικό εμβολιασμό στο δίμηνο.

3. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ποικίλει δραματικά ανά οργανισμό ανθρώπου και εξασθενεί με τελείως διαφορετικούς ρυθμούς με το πέρασμα του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση όμως στατιστικά η μέγιστη τιμή προστασίας που προσφέρουν ενάντια σε βαριά αρρώστια και θάνατο δεν υπερβαίνει τις 20-30 φορές (συγκρίνετε το με τις 100δες φορές διαφορετικό ρίσκο μεταξύ ενός 20χρονου υγιούς και ενός 70χρονου γέροντα με κακή υγεία).

4. Η συμπεριφορά των ανθρώπων παίζει τεράστιο ρόλο στην πιθανότητα να αρρωστήσουν και να κολλήσουν άλλους.

Τι σημαίνουν αυτά?

Ότι είναι αδύνατο να καταλήξει κανείς σε γενικά συμπεράσματα στιγματίζοντας εξατομικευμένα ανθρώπους για την επιλογή τους είτε να εμβολιαστούν είτε όχι - και αυτό όχι γιατί κάτι τέτοιο είναι ηθικά μεμπτό αλλά γιατί είναι απολύτως αντι-επιστημονικό και ηλίθιο.

Τελευταία τροποποίηση:

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.409
Πόντοι
2.786
Και για όσους την έχουν δεί ολυμπιακός-παναθηναϊκός, ΨΕΚια αντι-ΨΕΚια και λοιπά γραφικά, μια μαθηματική προσέγγιση δημοτικού.

1. Η κοβιντ είναι μια αρρώστια που οι πιθανότητες να μπεί στο νοσοκομείο ή να πεθάνει κανείς από αυτή ποικίλουν κατά 100δες φορές ανάλογα με την κατάσταση του κάθε αρρώστου (ηλικία, κατάσταση οργανισμού, άλλες αρρώστιες κτλ).

2. Η συγκριτική αποτελεσματικότητα των εμβολίων Τζόνσον, Μοντέρνα, Φάιζερ, Αστραζένεκα ποικίλει χονδρικά κατά 30% μεταξύ τους - πχ το τζόνσον δίνει προστασία από θάνατο όσο η μία δόση του μοντέρνα για αυτό ακριβώς το τζόνσον έγινε από μονοδοσικό δυδοσικό με επαναληπτικό εμβολιασμό στο δίμηνο.

3. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ποικίλει δραματικά ανά οργανισμό ανθρώπου και εξασθενεί με τελείως διαφορετικούς ρυθμούς με το πέρασμα του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση όμως στατιστικά η μέγιστη τιμή προστασίας που προσφέρουν ενάντια σε βαριά αρρώστια και θάνατο δεν υπερβαίνει τις 20-30 φορές (συγκρίνετε το με τις 100δες φορές διαφορετικό ρίσκο μεταξύ ενός 20χρονου υγιούς και ενός 70χρονου γέροντα με κακή υγεία).

4. Η συμπεριφορά των ανθρώπων παίζει τεράστιο ρόλο στην πιθανότητα να αρρωστήσουν και να κολλήσουν άλλους.

Τι σημαίνουν αυτά?

Ότι είναι αδύνατο να καταλήξει κανείς σε γενικά συμπεράσματα στιγματίζοντας εξατομικευμένα ανθρώπους για την επιλογή τους είτε να εμβολιαστούν είτε όχι - και αυτό όχι γιατί κάτι τέτοιο είναι ηθικά μεμπτό αλλά γιατί είναι απολύτως αντι-επιστημονικό και ηλίθιο.
Γραφεις πίπες.

Σε προτρέπω να ΜΗΝ εμβολιαστείς, είναι κακό :)

Τέλος :)

theioulis

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
44
Like
1.755
Πόντοι
3.425
Γραφεις πίπες.

Σε προτρέπω να ΜΗΝ εμβολιαστείς, είναι κακό :)

Τέλος :)
Τον αποστόμωσες με στοιχεία πάλι μπάρμπα. Τράβα στην φίλη σου την Παγώνη, το Σύψα και τους ληματορουφηχτές και τα λοιπά σούργελα να σου κάνουν καλύτερη ανάλυση των δεδομένων. Ζωάδια.................

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.409
Πόντοι
2.786
Τον αποστόμωσες με στοιχεία πάλι μπάρμπα. Τράβα στην φίλη σου την Παγώνη, το Σύψα και τους ληματορουφηχτές και τα λοιπά σούργελα να σου κάνουν καλύτερη ανάλυση των δεδομένων. Ζωάδια.................
Καλά καλά, από πίπες από τα ψέκια συνηθίσαμε.... και βαρεθήκαμε! :)

Δώσε μου τον λόγο της αντρικής σου τιμής ότι δεν θα το κάνεις, κι εσύ κι ο άλλος, κι είμαστε κομπλέ :)

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
47.961
Πόντοι
26.141
Από εδώ κ πέρα το κλίμα των αρνητών θα αυξάνεται

Κουράστηκαμε με μαραντινες κ μέτρα
Ακόμα κ οι εμβολιασμενοι αρχίζουν κ κουραζονται :confused:

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
55.878
Πόντοι
12.756

Με στεναχωρεις πρωινιατικα αλλα εχεις ενα δικιο...κουρασαν τα μετρα κλπ αλλα τι μπορει να γινει;ολα ελευθερα και οποιον παρει ο χαρος;

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.409
Πόντοι
2.786

Ποιος στο είπε αυτό? Εγώ δεν κουράζομαι. Ούτε κανένας εμβολιασμένος που ξέρω κι έχω μιλήσει. Ας ρωτήσουμε και τους alex, athinaio, stoko, μποκολο και γενικά τους εμβολιασμένους να δούμε πόσοι θα πούνε ότι έχουν κουραστεί!

Μήπως οι δικοί σου είναι εμβολιασμένοι και στο παίζουν επανάσταση κι έτσ'??? :)
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Με στεναχωρεις πρωινιατικα αλλα εχεις ενα δικιο...κουρασαν τα μετρα κλπ αλλα τι μπορει να γινει;ολα ελευθερα και οποιον παρει ο χαρος;
Τι σε έχει κουράσει ακριβώς? :)

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
55.878
Πόντοι
12.756
Ποιος στο είπε αυτό? Εγώ δεν κουράζομαι. Ούτε κανένας εμβολιασμένος που ξέρω κι έχω μιλήσει. Ας ρωτήσουμε και τους alex, athinaio, stoko, μποκολο και γενικά τους εμβολιασμένους να δούμε πόσοι θα πούνε ότι έχουν κουραστεί!

δεν εξαφανιζεται αυτος ο πουστοιος ρε συ Μπαρμπα....

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636

Εχω συγγενεις που βαρεσαν τεσσερις φορες βελονα φετος ο καθ ενας

Τρεις κοβιντ,μια γριπη! ?

Του χρονου ισως μια καθε μηνα κ στο τελος θα κυκλοφορουμε με μια συριγγα κ τον μπολιν παραμασχαλα

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.409
Πόντοι
2.786
δεν εξαφανιζεται αυτος ο πουστοιος ρε συ Μπαρμπα....
Θα εξαφανιστεί... απλά με πιο αργό ρυθμό. Σε κάποια φάση θα κολλήσουν όλοι και τελειώνει η υπόθεση. Κι όποιος ζήσει κι όποιος μετοικησει εις τόπον χλοερόν!

Συνταγματικό δικαίωμα και απόφαση του καθενός! :)

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
55.878
Πόντοι
12.756

εννοω το ολο κλιμα ρε συ.....παλι πισω χειρουργεια,φοβος για νεα καραντινα,ερχεται το χτικιο της Μποτσουανας κλπ

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.409
Πόντοι
2.786
εννοω το ολο κλιμα ρε συ.....παλι πισω χειρουργεια,
Τα παράπονα στα ψέκια που πιάνουν ΜΕΘ.

φοβος για νεα καραντινα,
Ένας "επαναστάτης" δεν φοβάται ποτέ την καραντίνα. Ούτε ο εμβολιασμένος :)

ερχεται το χτικιο της Μποτσουανας κλπ
Απλά η ιστορία θα επαναληφθεί!

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
77.828
Πόντοι
12.756
εννοω το ολο κλιμα ρε συ.....παλι πισω χειρουργεια,φοβος για νεα καραντινα,ερχεται το χτικιο της Μποτσουανας κλπ
εχεις να φας αφρικανική πούτσα που θα λες βλεπεις ασπρο καυλι και θα βαζεις τα κλαμματα απο την συγκινηση

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom