Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.406
Πόντοι
3.936
Τα αρχίδια μου κουνιούνται.
Μαζεύτηκε ένα πλήθος, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, ομοιογένεια και κοινό σκοπό. θεματοφύλακες του συντάγματος, στον Σκαϊ. ανώριμη διαχείριση του φόβου τους για εμβόλιο που έψαχναν ομοιδεάτες, παγώσανε τα χαμόγελα στο πρόσωπό τους! Ίσα ρε μεγάλε!
φανερό το αδιέξοδο στόχευσης εφεύρισκε κάτι νόστιμα τύπου" να εκμεταλευτούμε το ευρωπαϊκο οικοδόμημα. Πιάσε το αυγό και κούρευφ'το δηλαδή. Τες παν,
Πέρασαν φελοί και φελοί. Αυτός θα μας χαλάσει;

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Τα αρχίδια μου κουνιούνται.
Μαζεύτηκε ένα ετερόκλητο πλήθος, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, χωρίς ομοιογένεια και κοινό σκοπό. Παπάδες με σταυρούς και αγιαστούρες, αρνητές του ιού, αρνητές μασκών, αρνητές εμβολίων, αντιδραστικοί, θεματοφύλακες του συντάγματος, η χοντρούλα με τα κόκκινα στον Σκαϊ που έψαχνε γκόμενο, άνθρωποι με ανώριμη διαχείριση του φόβου τους για εμβόλιο που έψαχναν ομοιδεάτες, ξέμπαρκοι μπάχαλοι, αντιπολιτευόμενοι που ελείψει άλλης ευκαιρίας βρήκαν στασίδι να φωνάξουν κατα της κυβέρνησης, σούπερ νεοφιλελεύθεροι στανγιοργκράου που δεν ανέχονται οποιαδήποτε παρέμβαση της πολιτείας στη ζωή τους και άλλοι που πιθανώς ξεχνάω.
Αντε μαζεύτηκαν και είπαν ένα-δυο συνθήματα. So what? Τι πέτυχαν;
Το βλέπεις και στο βίντεο που κάνει τον απολογισμό ο Βοβόλης. Μαζευτήκαμε, φωνάξαμε, με 37 βαθμούς, μπίξαμε, δείξαμε και... παγώσανε τα χαμόγελα στο πρόσωπό τους! Ίσα ρε μεγάλε!
Μου θυμίζει τον ανεκδιήγητο Τσίπρα που όταν ήταν φανερό το αδιέξοδο στόχευσης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εφεύρισκε κάτι νόστιμα τύπου" να δημιουργήσουμε και να εκμεταλευτούμε τις ρωγμές στο ευρωπαϊκο οικοδόμημα" Πιάσε το αυγό και κούρευφ'το δηλαδή.
Τες παν, καλά κάνατε όσοι συμετείχατε, κοιτάξτε την υγεία σας τώρα γιατί στριμοχνώσασταν χωρίς μασκούλα και πάμε παρακάτω γιατι έχουμε σοβαρότερα ζητήματα.
Α ναι, καλοσωρίζω τον Βοβόλη στο κλαμπ των αναγνωρίσιμων. Είχε και αυτός τα 15 λεπτά δημοσιότητάς του. Ας κάνει και αυτός την προσπάθειά του στο πολιτικό στερέωμα. Πέρασαν φελοί και φελοί τύπου Λεβέντη, Βαρουφάκη, Βελόπουλου κλπ. Αυτός θα μας χαλάσει;

Δείγμα μνημειώδους αδυναμίας αντίληψης της πραγματικότητας και νηπιακής πολιτικής σκέψης, αφελή μπουρδολόγε.

Αυτό που είδες χθες φαρδιά πλατιά με 10δες χιλιάδες ανθρώπους ανά την Ελλάδα να κατεβαίνουν μεσούντος καύσωνα στα πεζοδρόμια αποτελεί αδιάψευστο δείκτη νοσηρότητας και ριζοσπατισμού του τμήματος εκείνου μιας κοινωνίας που με την πολιτική της η κυβέρνηση ασύνετα στοχοποιεί και αναγκάζει σε αυτο-περιθωριοποίηση.

Αυτό ακριβώς το μέρος του +20% του ενήλικου πληθυσμού των δημοσκοπήσεων που μη έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης θα στείλει αύριο στην βουλή Κασιδιάριδες, Τράγκες & Μακρίδες πιθανά οδηγώντας την χώρα στην ακυβερνησία και μέσα από το οποίο θα γεννηθεί μια καινοφανής εκδοχή βίαιου τυφλού εξτρεμισμού που δυνητικά θα ταλαιπωρήσει την χώρα για χρόνια.

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
Με βάση την ηλίθια λογική σου μόνο οι κακοί οδηγοί πρέπει να φοράνε ζώνη ασφαλείας.
Η ζώνη ασφαλείας τι παρενέργειες έχει; Σου σφίξει την μπακα και δεν αναπνέεις;
Άκυρη η σύγκριση...

kinks

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
711
Πόντοι
96
Αυτό που όποιος πρωθυπουργός πηγαίνει διακοπές θεωρείται περίπου προδοσία ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Δηλαδή εσείς όλοι το καλοκαίρι και στις γιορτές τη βγάζετε μονίμως στα σπίτια σας;
Ναι γιατί είναι άεργοι. Το ΚΕΑ και το χαρτζιλίκι από μαμά και γιαγιά δεν φτάνει για διακοπές.

Για αυτό και τη βγάζουν κάποιοι ΟΛΗ την ημέρα στο site κλαψομουνιάζοντας.

Δεν έχουν πετύχει ΤΙΠΟΤΑ στη ζωή τους και φθονούν όλους όσους πετύχαν κάτι.

Karamanis Stratos

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
8.418
Πόντοι
2.356
αρχοντα δωσε μια ευχη στον Ψεκα-Τζχωννυ
Να ρθει στα συγκαλα του να εμβολιαστει πριν τον δουμε διασωληνομενο απ τη μεταλλαξη Δ.. και ποιος θα τα παρει τα 5000 ντιβιντι και τα ποπκορν :confused:

Th93

Νέο Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2021
Like
0
Πόντοι
0
Ναι γιατί είναι άεργοι. Το ΚΕΑ και το χαρτζιλίκι από μαμά και γιαγιά δεν φτάνει για διακοπές.

Για αυτό και τη βγάζουν κάποιοι ΟΛΗ την ημέρα στο site κλαψομουνιάζοντας.

Δεν έχουν πετύχει ΤΙΠΟΤΑ στη ζωή τους και φθονούν όλους όσους πετύχαν κάτι.
Τι ακριβώς πέτυχε ο Μητσοτάκης;

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.616
Πόντοι
12.756

theioulis

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
44
Like
1.755
Πόντοι
3.425
Πετάω τώρα με πτήση της Ολυμπιακής, από Κέρκυρα για Αθήνα. Είμαι μόνος πού κρατάω σαν μαλακας το πιστοποιητικό εμβόλιασμου στο χέρι. Και κανείς δεν μου το ζήτησε, ούτε στο τσεκιν ούτε κατά την επιβίβαση. Και σε κανένα δεν έχει ζητηθεί, ούτε καν σελφ τεστ. Όλα χύμα. Μόνο για μάσκες κοιτάνε. Στην πουτσα τους τα τεστ και τα πιστοποιητικά.
Αυτά ακριβώς γίνονται. Και καλά αυστηρότητα, έλεγχοι, πρόστιμα και πράσινα άλογα. Αλλά κατά βάθος χαλαρότητα, στραβά μάτια, του κώλου έλεγχοι, και μόνο τίποτα ταλαίπωροι πέρνουν 5-χίλιαρα πρόστιμα. Τελικά μήπως επιδιώκουν ενδόμυχα να αυξάνονται οι λοιμώξεις; Μήπως θέλουν να προξενήσουν μεγαλύτερο συλλογικό φόβο και ενοχές; Τα ίδια κάνανε με το EURo και τα πανηγύρια για να φουντώσει το πράμα και μάλιστα σε χώρες που πάνε τρένο στους εμβολιασμούς. Που το πάνε άραγε;

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
εγω αν ημουν κουλης θα εδινα απο ενα χιλιαρικο σε αυτους που ειναι ανω των 60 για να εμβολιαστουν.(αυτο το υπολοιπο που εχει μεινει τελως παντων) Αυτοματως θα ελυνα γρηγορα γρηγορα το προβλημα των μεθ το φθινωπορο.Αν το ελυνα το προβλημα,μετα θα εβλεπα τι θα εκανα και με τους νεους.Τωρα με απολυσεις-εκβιασμους-αναστολες και διαφορα αλλα κολπα που αφορουν κυριως ηλικιες που δεν επειγουν,ειμαι καθετα αντιθετος. (εκτος και αν μιλαμε για τομεις υγειας)
Πες τα αναλυτικά ρε 'συ να σε καταλάβουμε.
Ένα χιλιάρικο στους άνω των 60. Οκ. Όλοι ή όσοι απομένουνε; Χουβαρνταλίκι δίκαια σε όλους ή οικονομικά και άδικα σαν επιβράβευση στους καθυστερημένους (κυριολεκτικά!);
Στους 50~60 που έχουν και αυτοί τεράστιο κίνδυνο;
Στους 40~50 που έχουν σημαντικό κίνδυνο;

Πάμε μετά στους "εκβιασμούς".
Τομείς υγείας. Εκεί οκ οι αναστολές και οι απολύσεις. Φαντάζομαι όχι μόνο στο ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό αλλά στους πάντες. Τραπεζοκόμους, καθαριστές μέχρι σεκιουριτάδες. Αν ναι συμφωνούμε.
Υποστηρικτικές δομές; Αποθεραπείες; Γηροκομεία; Εκεί οι γέροι/ασθενείς που δεν έχουν εναλλακτική πρόσβαση να κινδυνέψουν;
Δομές φροντίδας ΑΜΕΑ, αυτιστικών;

Και για να μην κάνω μόνο ερωτήσεις να πω και εγώ την αποψή μου.
Ο παρεμβατικός ρόλος του κράτους είχε νόημα όταν δεν υπήρχε προστασία. Ήμουν υπέρ των λοκντάουν όταν η πολιτεία δεν μπορούσε να προστατεύσει τον ανόητο από τον εαυτό του. Τώρα δεν είναι έτσι. Υπάρχουν τα εμβόλια με πάνω από 90% προστασία, ελεύθερα, δωρεάν, σε επάρκεια και προσβάσιμα σε όλους. Όποιος γουστάρει το κάνει και προστατεύεται. Όποιος δεν γουστάρει αναλαμβάνει το ρίσκο του.
Στον ιδιωτικό τομέα την λύση θα την δώσει η αγορά. Αν ο επιχειρηματίας είναι ευαισθητοποιημένος στο θέμα covid και θέλει τέτοια πελατεία αργά ή γρήγορα θα αντικαταστήσει τα ψέκια υπαλλήλους. Μια χαρά μπορεί να το κάνει και τώρα με την υπάρχουσα νομοθεσία. Αν είναι στα αρχίδια του δεν θα τηρεί κανένα περιορισμό σε πελάτες και υπαλλήλους με το αντίστοιχο υγειονομικό και διοικητικό ρίσκο.
Το κράτος ως εργοδότης όλων των ΔΥ μπορεί να αποφασίσει που γουστάρει και που όχι να κάνει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Για εμένα εκεί που ο πελάτης έίναι ευπαθής και δεν έχει εναλλακτική (Νοσοκομεία, γηροκομεία κλπ) και εκεί που το επίπεδο προσφοράς της υπηρεσίας πρέπει να είναι υψηλό ανεξάρτητα από την βούληση του κάθε ψέκα (αστυνομία, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κλπ).

Κατα τα άλλα το 4ο κύμα είναι εδώ. Τα κρούσματα ανεβαίνουν και οι θάνατοι θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και αυτοί. Κρίμα αλλά δεν συμπάσχω με αυτούς που θα φύγουν ενώ είχαν επιλογή. Τους άτυχους σκέφτομαι. Αυτούς που εμβολιάστηκαν αλλά δεν ανέπτυξαν προστασία (και κακώς δεν ξέρουμε πόσοι είναι).
Είτε με εμβολιασμό, είτε με νόσηση φαίνεται οτι το 2021 θα δούμε τα τελευταία επεισόδια του σήριαλ της πανδημίας.

• Like
Αντιδράσεις: kinks

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom