Φιλικά πάντα, εδώ νομίζω σφάλλεις.
Ο κάθε γιατρός έλιωσε στα θρανία για να πάρει μια συγκεκριμένη ειδικότητα ... παρόλο που έχει μια βασική ιδέα ως προς το σύνολο του οργανισμού και γνώσης φαρμακολογίας δεν είναι δυνατόν να ξέρει τα πάντα ούτε και θα έπρεπε, γι αυτό και υπάρχουν οι ειδικότητες. Εκτός και αν είναι γιατρός ερευνητής σε ομάδα δημιουργίας φαρμάκων. Δεν είναι όλοι οι γιατροί ειδικοί σε όλα γι αυτό και ενημερώνονται από τις φαρμακευτικές και πίστεψε με χωρίς να το ψάχνουν ιδιαίτερα. Γι αυτό ο φίλος αναρωτιέται "πόσα περισσότερα απο αυτά που χρειάζονται"
Προφανώς και ο αντισεισμικός ήταν σωτήριο βήμα ώς προς την ασφάλεια, όμως κανείς μηχανικός δεν επιβάλλει "πολύ περισσότερα" σίδερα καθώς υπάρχει πρώτον άνω όριο όπλισης, δεύτερον είναι αντιοικονομικό. Άρα ο μηχανικός επιβάλλει συνήθως τα ελάχιστα που προκύπτουν αφού λάβει βέβαια υπ όψη μερικούς συντελεστές ασφάλειας. Το κυριότερο ! έχει εδώ και χρόνια (στην Ελλάδα) την πλήρη ευθύνη εφ όρου ζωής αν κάτι συμβεί στο μέλλον.
Δεν έχω ακούσει κάτι ανάλογο πχ στα φάρμακα ή στα εμβόλια ή κάπου αλλού.
Πάντα φιλικά. Γνώμες ανταλλάσσουμε, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
Ναι, ο ειδικός ερευνητής γιατρός έχει βαρύνουσα άποψη σε σχέση με γιατρό άλλης ειδικότητας. Τώρα όμως δεν συζητάμε αυτό. Συζητάμε αν ο απλός ιδιώτης ξέρει καλύτερα.
Ε, δεν ξέρει.
Αν θες να τα βάλουμε στην σειρά, ερευνητής γιατρός>γιατρός>ιδιώτης. Για να περιορίσω και τα σφάλματα που μπορεί να υπάρχουνε στις μεμονωμένες απόψεις διευρύνω το πεδίο. Βλέπω τι λένε τα συλλογικά όργανα και οι εκπρόσωποί τους. Τι διάλο, αν δεν εμπιστευθώ τους πανελληνίους ιατρικούς συλλόγους γιατρών, νοσοκομειακών γιατρών κλπ ποιόν να εμπιστευθώ;
Συμφωνούμε οτι ο μηχανικός επιβάλει αυτά που ορίζουν οι κανόνες της επιστήμης που ισχύουν εκείνη την περίοδο. Ο όρος "πολύ περισσότερα" πάει στους διάφορους άσχετους που νομίζουν οτι γίνεται στατική μελέτη δια της οσφρήσεως.
Ε, δεν ξέρουν.
Πλήρη ευθύνη εφ'όρου ζωής; Δεν ξέρω. Θεωρητικά ίσως. Εγώ πάντως δεν γνωρίζω μηχανικούς που να μπήκαν μέσα. Ούτε όταν πέθαναν άνθρωποι όπως στην Ρικομεξ.