Νομιζω εχω εκφρασει ξανα την ιδια απορια, ο φίλος Μπόκολος μου δινει πασα για να την εκφρασω ξανα.
Ο Θωμάς Μάρας ειναι γνωστος αριστερος-μαρξιστής και άθεος.
Γιατι ενας αθεος, ασχολειται με "αντιφασεις" της χριστιανικης θρησκειας? Γιατι δεν ασχολήθηκε ας πουμε με τον βουδισμο, τον μουσουλμανισμο, τον ζωροαστρισμό, αλλά, άθεος ων, ασχολήθηκε με την επικρατούσα θρησκεία της πατρίδας του? Αυτο μού βγάζει εναν "σκοπό". Αυτος που ασχολείται με τον τροπο αυτό, δεν είναι απλώς άθεος. Ο άθεος δεν ασχολείται. Ο πραγματικά άθεος, ειναι μακριά από όλα αυτά. Τον ενδιαφέρει ο Χριστιανισμός όσο τον ενδιαφέρει και η θρησκεία των ιθαγενών του Αμαζονίου. Το λέω αυτό έχοντας σχετισθεί κάποτε με μια πραγματικά άθεη κοπέλα, η οποία δεν ασχολείτο καθόλου με τον χριστιανισμό, ούτε με καμία θρησκεία. Ούτε είχε καημό να "πείσει" για το ανορθολογικό καμίας θρησκείας. Αρα οταν καποιος "αθεος" μαχεται συγκεκριμένη θρησκεία και εχει αγωνία να την "ξεμπροστιάσει", τότε δεν είναι άθεος, αλλά "αντιχριστιανός". Και έχει μεγάλη διαφορά. Ο αξιόλογος κατά τα άλλα Θωμάς Μάρας έκανε κόπο να γράψει ενα βιβλίο όχι για να υποστηρίξει την αθεΐα του (που επίσης θα ήταν αδιάφορο) αλλά να "κριτικάρει" όσους πιστεύουν και να τους "προσβάλλει". Καποιος αφελής μπορεί να υποστηρίξει ότι ήθελε να "ξεστραβώσει". Αλλά τόσο ρομαντισμό δεν τον περιμένω.
Ομολογω οτι τετοιο δοκιμιο απο δικηγορο (κατα δηλωση σου )ανθρωπο δηλαδη των γραμματων υποτιθεται δεν περιμενα.Δηλαδη οποιος κατακρινει τον Χριστιανισμο ντε φακτο ειναι υλιστης αριστερος αθεος κλπ,η κλασσικη μεθοδολογια των αναρχοκομουνιστων και φασιστων.Η ρετσινια.
Το οτι διαφοροι μορφωμενοι ανθρωποι οι οποιοι κανουν τον κοπο να μελετησουν τα κειμενα που τους πασαραν στην ευαλωτη παιδικη ηλικια για να τους μαντρωσουν στο κοπαδι ειναι αδικημα δεν ειναι φαινομενο των καιρων μας.Στον Μεσαιωνα σε εκτελουσαν εαν ειχες την βιβλο στο σπιτι και την μελετουσες.
Εαν εκανες τον κοπο (γιατι χρειαζεται πολυς πνευματικος κοπος και αντοχη να ανεχθεις εστω και την αναγνωση αυτων των καταπτυστων κειμενων)θα ανακαλυπτες οτι πολλα πραγματα οπως:
Πιστευεις στον Γιαχβε εναν δολοφονο,γυναικωκτονο,παιδοκτονο γενοκτονο που κατα το δικιο της Νυρεμβεργης θα ειχε καταδικαστει σε θανατο.Ευγε.Και προσεξε ειναι ο θεος μονο της οικογενειας του Ιακωβ.Οι αλλοι Εβραιοι ειχαν αλλους θεους.
Θα ανακαλυπτες οτι στην Γενεση αναφερεται η πολυθε'ι'α.Αυτα ειναι μονο ενα δειγμα.
Κατ'επεκταση δεχεσαι χωρις Ελληνικη κριτικη σκεψη σαν συνεπακολουθο την υπαρξη του γιου του
μια υπαρξη πλασμενη απο τους Φλαβιους και κειμενα που γραφτηκαν 300 με 400 χρονια μετα απο την υποτιθεμενη υπαρξη του Τζοσουα;
Ξεπερνας με τερατωδη ευκολια την καταστροφη και την ερημωση της Ελλαδος απο τους χριστιανους.
Ξεπερνας με ευκολια το οτι μεχρι τον δολοφονο Θεοδοσιο το 95% Ελληνων και Ελληνιστων ηταν με την παλαια θρησκεια και με μαζικους διωγμους που κρατησαν μεχρι το 980 που επεσε το τελευταιο κατρο του Ελληνισμου η ορεινη Λακωνια εγιναν χριστιανοι αναγκαστικα.
Θα ξερεις βεβαια τον Νικωνα,εαν δεν τον ξερεις διαβασε για αυτον.
Ξεπερνας με ευκολια (ειναι χαρακτηριστικο των δογματικων)οτι ηταν τετοιου μεγεθους η ερημωση της Ελλαδος που ο αυτοκρατορας αναγκαστηκε να μετακινησει σλαβους κυριως για να εποικισει την ερημια.
Ξεπερνας πανευκολα τον Μεσσαιωνα αποκλειστικο τερατουργημα του Ιουδαιοχριστιανισμου με εκατομμυρια αθωα θυματα
Ξεπερνας χιλιαδες πραγματα αβλεπτι.
Και για να κλεισω, το αποσπασμα της επιστολης προς Κορινθιους Α,8,5
καὶ γὰρ εἴπερ εἰσὶ λεγόμενοι θεοὶ εἴτε ἐν οὐρανῷ εἴτε ἐπὶ τῆς γῆς, ὥσπερ εἰσὶ θεοὶ πολλοὶ καὶ κύριοι πολλοί, ἀλλ᾿ ἡμῖν εἷς Θεὸς ὁ πατήρ, ἐξ οὗ τὰ πάντα καὶ ἡμεῖς εἰς αὐτόν, καὶ εἷς Κύριος Ἰησοῦς Χριστός, δι᾿ οὗ τὰ πάντα καὶ ἡμεῖς δι᾿ημεις δι αυτου.
Παραδοχη του Α.Παυλου για υπαρξη θεων και η αυθαιρετη επιλογη ενος.
Εγω δεν ειμαι κουμμουνιστης,δεν ειμαι αθεος αλλα δεν μπορω να δεχτω αυτα τα τερατουργηματα ειτε Χριστιανικο ειτε Μουσουλμανικο ειτε εβραικο κλπ οτι εκφραζουν το παραμικρο.
Καλο σας Πασχα