Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 22 άτομα (0 μέλη και 22 επισκέπτες)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.449
Πόντοι
25.467
Βεβαίως ειχαν γυναικα και παιδιά, αρκετοί εξ αυτών.
Το παραδειγμα ηταν απλώς λιγο ακραίο

Τα οποία όμως τα παράτησαν στην "θεια πρόνοια" .

Και οι ίδιοι ζούσαν από δουλειές του ποδαριού που έκαναν παράλληλα με την αποστολική τους δραστηριότητα.

Το ότι έβγαζαν και καλαθάκι για να ζητιανέψουν λεφτά από τους ακροατές τους είναι γνωστό και αδιαφιλονίκητο γεγονός. Άλλωστε ήταν πολύ διαδεδομένη πρακτική εκείνα τα χρόνια. Το ότι αυτό δεν προβάλλεται για ευνόητους λόγους, το θεωρώ προφανές.

Επιθυμείτε λοιπόν να κάνουν τα ίδια και οι ορθόδοξοι ιερείς σε περίπτωση διαχωρισμού;
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Η εκκλησία έχει τους πόρους και είναι σε θέση να μισθοδοτεί τους κληρικούς. Δεν ήταν η ανικανότητα της μισθοδοσίας η διαφωνία αλλά εάν θα πρέπει και να επιστραφούν αυτά που δόθηκαν στο κράτος στην αρχική συμφωνία από τη στιγμή που μονομερώς ακυρώνεται.

Σαφώς.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Τα οποία όμως τα παράτησαν στην "θεια πρόνοια" .

Και οι ίδιοι ζούσαν από δουλειές του ποδαριού που έκαναν παράλληλα με την αποστολική τους δραστηριότητα.

Το ότι έβγαζαν και καλαθάκι για να ζητιανέψουν λεφτά από τους ακροατές τους είναι γνωστό και αδιαφιλονίκητο γεγονός. Άλλωστε ήταν πολύ διαδεδομένη πρακτική εκείνα τα χρόνια. Το ότι αυτό δεν προβάλλεται για ευνόητους λόγους, το θεωρώ προφανές.

Επιθυμείτε λοιπόν να κάνουν τα ίδια και οι ορθόδοξοι ιερείς σε περίπτωση διαχωρισμού;
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Σαφώς.
Εγω δεν είμαι υπερ του διαχωρισμού κρατους-εκκλησίας. Απλώς δεν θεωρω ότι ειναι δα και απίθανο να βρεθεί τροπος η εκκλησία (με την εννοια του πληρώματος) να μισθοδοτεί η ίδια τους κληρικους της

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Υπαρχουν, δεν αντιλεγω, φωτεινο παραδειγμα ο Αντωνιος με την Κιβωτο του. Στην πλειοψηφια τους ομως ειναι δημοσιοι υπαλληλοι καιροσκοποι και κερδοσκοποι. Και το χειροτερο: Βλασφημοι, εμποροι θρησκειας, που εκμεταλευονται το δεος των ανθρωπων απεναντι στο αγνωστο της μεταθανατον υποτιθεμενης ζωης.
δεν θέλω να αδικήσω το έργο του Αντώνιου αλλά υπάρχουν φωτεινότερα παραδείγματα, το λέω γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Αντώνιος έχει πολύ δυνατές πλάτες στον επιχειρηματικό κόσμο που τον στηρίζουν, συν την αναγνωρισιμότητα που του προσφέρει και έξτρα βοήθεια από το κοινό που πίστεψέ με του είναι καθόλα αχρείαστη, μπορεί και χωρίς αυτήν.
Υπάρχουν όμως πατέρες που παλεύουν με πενιχρά μέσα και μέσα από την ελάχιστη βοήθεια των συνανθρώπων τους, χωρίς αναγνωρισιμότητα με μεγάλη αντιξοότητα.
Παρόλα αυτά δεν λιποψυχούν απο το έργο τους.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.449
Πόντοι
25.467
Υπαρχουν, δεν αντιλεγω, φωτεινο παραδειγμα ο Αντωνιος με την Κιβωτο του. Στην πλειοψηφια τους ομως ειναι δημοσιοι υπαλληλοι καιροσκοποι και κερδοσκοποι. Και το χειροτερο: Βλασφημοι, εμποροι θρησκειας, που εκμεταλευονται το δεος των ανθρωπων απεναντι στο αγνωστο της μεταθανατον υποτιθεμενης ζωης.
Δεν νομίζω ότι διαφώνησα κάπου.

Και εκτός από τον π. Αντώνιο, υπάρχουν κι άλλοι.

Αφός από γνωστή βιομηχανια παραγωγής ζυμαρικών αφών τάδε, είναι κληρικός και συντηρεί με απολύτως δικά του έξοδα ορφανοτροφείο με 120 ορφανά από πολέμους.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
δεν θέλω να αδικήσω το έργο του Αντώνιου αλλά υπάρχουν φωτεινότερα παραδείγματα, το λέω γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο Αντώνιος έχει πολύ δυνατές πλάτες στον επιχειρηματικό κόσμο που τον στηρίζουν, συν την αναγνωρισιμότητα που του προσφέρει και έξτρα βοήθεια από το κοινό που πίστεψέ με του είναι καθόλα αχρείαστη, μπορεί και χωρίς αυτήν.
Υπάρχουν όμως πατέρες που παλεύουν με πενιχρά μέσα και μέσα από την ελάχιστη βοήθεια των συνανθρώπων τους, χωρίς αναγνωρισιμότητα με μεγάλη αντιξοότητα.
Παρόλα αυτά δεν λιποψυχούν απο το έργο τους.
Να κάνω μια παρεμβαση.
Αν το καλοσκεφθούμε, δεν ειναι δουλεια κανενος ιερέα να υποστηριζει τους αδυνατους, να στεγαζει, να ταΐζει. Το εργο της Εκκλησίας οφείλει να ειναι μόνο πνευματικό. Η στηριξη των αδυνάτων είναι δουλειά του Κράτους. Δεν υποστηριζω βεβαια οτι κακώς στηριζονται οι αδυναμοι, από τον οποιονδηποτε. Αλλά μην ξεχναμε και τα βασικά.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Να κάνω μια παρεμβαση.
Αν το καλοσκεφθούμε, δεν ειναι δουλεια κανενος ιερέα να υποστηριζει τους αδυνατους, να στεγαζει, να ταΐζει. Το εργο της Εκκλησίας οφείλει να ειναι μόνο πνευματικό. Η στηριξη των αδυνάτων είναι δουλειά του Κράτους. Δεν υποστηριζω βεβαια οτι κακώς στηριζονται οι αδυναμοι, από τον οποιονδηποτε. Αλλά μην ξεχναμε και τα βασικά.

Ποια εκκλησία στηρίζει τους αδύνατους;

Και τα διάφορα συσσίτια με έξοδα των πιστών γίνονται

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Ποια εκκλησία στηρίζει τους αδύνατους;

Και τα διάφορα συσσίτια με έξοδα των πιστών γίνονται
Μην λες ανοησιες σε παρακαλω.
Μου θυμισες τωρα κατι χαζους, που λενε οτι τα εμβολια δεν ειναι δωρεαν γιατι τα πληρωνουμε με τους φορους μας.

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Να κάνω μια παρεμβαση.
ασφαλώς και δεν είναι όπως τα λες. Στους βασικούς κανόνες της εκκλησίας ήταν εξ'αρχής η προσφορά, ο έχων δύο χειτώνας να δώσει τον έναν, πως θα εξαιρέσει τον εαυτό της από αυτό?
Μην κοιτάς που μεταγενέστερα επικράτησε ο κανόνας "ο έχων δύο και χίλιους δύο χειτώνας πεθαίνοντας να τα γράψει στην εκκλησία".

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Εγω δεν είμαι υπερ του διαχωρισμού κρατους-εκκλησίας. Απλώς δεν θεωρω ότι ειναι δα και απίθανο να βρεθεί τροπος η εκκλησία (με την εννοια του πληρώματος) να μισθοδοτεί η ίδια τους κληρικους της
είναι πολύ εύκολο. Αλλά όταν έγινε η σχετική συζήτηση με την προηγούμενη κυβέρνηση και η κεφαλή της Εκκλησίας έβαλε κάτω τα βιβλία, το κράτος κατάλαβε ότι δεν συμφέρει. Καλύτερα να πληρώνει μισθούς.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.786
Πόντοι
19.795
Εχω τυχει σε τηλεφωνικο ξεκατινιασμα, και βρισιδι με γυναικεια υποκοριστικα, κληρικου του οποιου αλλος κληρικος απο αλλη ενορια, προλαβε ετοιμοθανατη γρια να του γραψει το 2αρι στην δικη του ενορια.
Σε νεκροταφειο της περιοχης μου, οι 3 παππαδες το ειχανε μοιρασει σε 3 διαφορετικα κομματια. Αν πηγαινε καποιος απο αυτους να κανει ευχελαιο στην περιοχη του αλλου, τοτε ο αλλος ειχε μια σφυρικτρα και τον σφυριζε φαουλτ, σαν να του ελεγε, "μην τολμησεις σε βλεπω".

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.449
Πόντοι
25.467
Να κάνω μια παρεμβαση.

Δεν φταίει ουτε η εκκλησία ούτε το χαμόγελο του παιδιού, ουτε άλλοι παρεμφερείς φορείς που παρέχουν υποστήριξη , αν το κράτος δεν μπορεί να μεριμνήσει για το σύνολο των αναξιοπαθούντων.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.786
Πόντοι
19.795
Μου θυμισες τωρα κατι χαζους, που λενε οτι τα εμβολια δεν ειναι δωρεαν γιατι τα πληρωνουμε με τους φορους μας.
Δηλ; Τα εχουν προσφερει δωρεαν οι φαρμακευτικες;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Δεν φταίει ουτε η εκκλησία ούτε το χαμόγελο του παιδιού, ουτε άλλοι παρεμφερείς φορείς που παρέχουν υποστήριξη , αν το κράτος δεν μπορεί να μεριμνήσει για το σύνολο των αναξιοπαθούντων.
Σαφως και οχι

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Δηλ; Τα εχουν προσφερει δωρεαν οι φαρμακευτικες;
Αρα ούτε τα βιβλια που διανεμονται στους μαθητες των δημοσιων σχολειων και των πανεπιστημιων ειναι δωρεαν.
Μην τρελαθουμε. Δωρεάν σημαίνει οτι δεν θα πληρωσω κατι επιπλέον. Οι φόροι ειναι ούτως ή αλλως πληρωμενοι, δεν αλλαζει κατι.

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Εχω τυχει σε τηλεφωνικο ξεκατινιασμα, και βρισιδι με γυναικεια υποκοριστικα, κληρικου του οποιου αλλος κληρικος απο αλλη ενορια, προλαβε ετοιμοθανατη γρια να του γραψει το 2αρι στην δικη του ενορια.
Σε νεκροταφειο της περιοχης μου, οι 3 παππαδες το ειχανε μοιρασει σε 3 διαφορετικα κομματια. Αν πηγαινε καποιος απο αυτους να κανει ευχελαιο στην περιοχη του αλλου, τοτε ο αλλος ειχε μια σφυρικτρα και τον σφυριζε φαουλτ, σαν να του ελεγε, "μην τολμησεις σε βλεπω".
Τα πάντα είναι μπίσνες. Και εγώ όταν έθαψα δικό μου άνθρωπο, εκτός των άλλων εξόδων το νεκροταφείο χωρίζεται σε οικονομικές ζώνες, υπάρχει η vip ζώνη, η μεσαία, η οικονομική ζώνη κλπ.
Δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου ότι ακόμα και στο ίδιο νεκροταφείο υπάρχει ζώνη κολωνάκι και ζώνη κουκάκι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Τα πάντα είναι μπίσνες. Και εγώ όταν έθαψα δικό μου άνθρωπο, εκτός των άλλων εξόδων το νεκροταφείο χωρίζεται σε οικονομικές ζώνες, υπάρχει η vip ζώνη, η μεσαία, η οικονομική ζώνη κλπ.
Δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου ότι ακόμα και στο ίδιο νεκροταφείο υπάρχει ζώνη κολωνάκι και ζώνη κουκάκι.
Κατι τετοια διαβαζω και σκεφτομαι την αποτεφρωση

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.786
Πόντοι
19.795
Αρα ούτε τα βιβλια που διανεμονται στους μαθητες των δημοσιων σχολειων και των πανεπιστημιων ειναι δωρεαν.
Μην τρελαθουμε. Δωρεάν σημαίνει οτι δεν θα πληρωσω κατι επιπλέον. Οι φόροι ειναι ούτως ή αλλως πληρωμενοι, δεν αλλαζει κατι.
Τσαμπα δεν δινει ουτε η γιαγια στον παππου, ελεγε ο παππους μου, ενω η γιαγια του ελεγε,"ολα εδω πληρωνονται"

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
έχασες καλύτερο ποστ εδώ μέσα, κάποιος έγραψε ότι δεν δίνονται εμβόλια για όλο τον πληθυσμό γιατί δεν έχουμε τα λεφτά, δεν αντέχει ο προϋπολογισμός.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.449
Πόντοι
25.467
Λίγο πολύ, όλοι έχουμε γίνει κοινωνοί τέτοιων συμπεριφορών από ιερωμένους.

Προσωπικά έχω πιάσει στα πράσα τον πρώην επίσκοπο Θήρας να παίρνει μάτι από κλειδαρότρυπα και να τον παίζει, και δεν τρολλάρω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom