Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
ΠΟΥ: και 3ο κύμα πανδημίας από τον Φλεβάρη του 2021! :confused:

Αφού όπως ισχυρίζονται όλοι θα κολλήσουμε τον ιό κάποια στιγμή , (αναφέρθηκε πως στο 3ο κύμα θα κολλήσουν όσοι δε νόσησαν μέχρι στιγμής) τότε προς τι το lockdown;;;
Ας μου λύσει κάποιος την απορία... :think:

Το έχουμε γράψει επανειλημμένως.
Τα lockdown γίνονται για να μην κρασάρουν τα συστήματα υγείας. Όλα τα συστήματα σε όλον τον κόσμο είναι φτιαγμένα σε σχέση κόστους-οφέλους. Σε έκτακτο γεγονός έχουμε έκτακτες συνθήκες, έκτακτες αποφάσεις, έκτακτα μέτρα.
Η θνησιμότητα άλλα και οι θνητότητα είναι χαμηλές με δεδομένο ό,τι η περίθαλψη είναι αυτή που πρέπει.
Δεν νοείται στον 21ο αιώνα, να ζούμε καταστάσεις όπως αυτές που συνέβησαν στο πρώτο κύμα στο Μπέργκαμο ή στη Νέα Υόρκη ή ακόμα και στην Μεγάλη Βρετανία που έκανε επιλογή ασθενών που ίσως σώζονται για να τους βάλει σε ΜΕΘ.
Φυσικά υπάρχει και το πολιτικό κόστος. Οι περισσότεροι από αυτούς που τώρα δεν θέλουν lockdown σε αντίθετη περίπτωση και με τους θανάτους να πολλαπλασιάζονται θα φώναζαν «Που είναι το κράτος:»
Εδώ είναι λοιπόν το κράτος, όχι μόνο το ελληνικό, σχεδόν όλα…

Υ.Γ. Το ό,τι στο 3ο κύμα θα κολλήσουν όσοι δεν νόσησαν μέχρι τότε είναι τελείως αυθαίρετο συμπέρασμα.

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
Κούλη, θ' αλλάξω επίθετο
Κούλη, θ' αλλάξω χώρα
αν θα γενείς πρωθυπουργός
θα μπω σε νεκροφόρα.

Αυτό ήταν χιουμοριστικό ή εντάσσεται σε αυτό που είχες γράψει πως δεν κάνεις φθηνή αντιπολίτευση;

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.826
Πόντοι
216
:zombie:
καραπουτσι ο τυπος,ειχε κοβιντ μεχρι τον αστραγαλο και πηγαινε για τα τσιπουρακια του:zombie:

:confused::confused::confused:
εδώ ο άλλος ήταν θετικός, έσπασε την καραντίνα και έκοβε βόλτες μέσα στο σουπερμάρκετ
για τ΄ανάθεμα

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Τα lockdown γίνονται για να μην κρασάρουν τα συστήματα υγείας. Όλα τα συστήματα σε όλον τον κόσμο είναι φτιαγμένα σε σχέση κόστους-οφέλους. Σε έκτακτο γεγονός έχουμε έκτακτες συνθήκες, έκτακτες αποφάσεις, έκτακτα μέτρα.
Η θνησιμότητα άλλα και οι θνητότητα είναι χαμηλές με δεδομένο ό,τι η περίθαλψη είναι αυτή που πρέπει.
Δεν νοείται στον 21ο αιώνα, να ζούμε καταστάσεις όπως αυτές που συνέβησαν στο πρώτο κύμα στο Μπέργκαμο ή στη Νέα Υόρκη ή ακόμα και στην Μεγάλη Βρετανία που έκανε επιλογή ασθενών που ίσως σώζονται για να τους βάλει σε ΜΕΘ.
Φυσικά υπάρχει και το πολιτικό κόστος. Οι περισσότεροι από αυτούς που τώρα δεν θέλουν lockdown σε αντίθετη περίπτωση και με τους θανάτους να πολλαπλασιάζονται θα φώναζαν «Που είναι το κράτος:»
Εδώ είναι λοιπόν το κράτος, όχι μόνο το ελληνικό, σχεδόν όλα…

Υ.Γ. Το ό,τι στο 3ο κύμα θα κολλήσουν όσοι δεν νόσησαν μέχρι τότε είναι τελείως αυθαίρετο συμπέρασμα.

Εξάλλου η ανοσία της αγέλης, τουλάχιστον για το πρώτο κύμα, δεν έπιασε. Η Σουηδία πήρε τα αρχίδια μου. Ίσως αν εκεί είχαν ακολουθήσει τα μέτρα των υπολοίπων να ήταν μια χαρά τώρα, πολύ καλύτερα από εμάς. Για το δεύτερο-τρίτο κύμα... είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο! Ίδωμεν!

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
Έπειτα από καταγγελία κάτοικου του Παρορίου, αστυνομικοί του ΑΤ Σπάρτης εντόπισαν το απόγευμα της Κυριακής 22/11μερικά παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών που έπαιζαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού.

Οι αστυνομικοί εφόσον είχαν στα χέρια τους καταγγελία για συνωστισμό, οδήγησαν τους ανήλικους νεαρούς με τα ποδήλατά τους από το Παρόρι στο Α.Τ. Σπάρτης, όπου και ειδοποιήθηκαν οι γονείς.

Γονείς των παιδιών αναφέρουν στο «ΛΤ», πως τα παιδιά οδηγήθηκαν στο τμήμα όπου καταγράφηκαν τα στοιχεία τους ενώ οι κηδεμόνες τους υπέγραψαν για να τα πάρουν σπίτι. Τονίζουν δε πως τηρήθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης. Για το περιστατικό θα ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ανηλίκων.

πηγή: lakonikos.gr

χαφιεδες αρτεμηδες ματσηδες ---------------- δημοκρατια 1-0
Και δεν μου λες... εάν ένα από αυτά τα παιδάκια έχει τον ιό και κολλήσει την μητέρα σου και πεθάνει... ποιο θα είναι το ματς και ποιος θα κερδίζει?

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
Φταίμε εμείς η αυτοί που μεγαλοποιούν την επικινδυνότητα του ιού;;;

Εμείς όταν τα λέμε αυτά είμαστε "ψεκασμένοι" η απλά δεν ξέρουμε. Το περίεργο είναι πως και άλλοι που ξέρουν τα ίδια λένε.

Ποιοι είστε οι "εσείς" και το ακριβώς λέτε;
Γιατί ποτέ κανένας δεν έγραψε ή δήλωσε πως η θνητότητα του SARS-CoV-2 είναι μεγάλη.
Μεγάλη θνητότητα είχε στο πρώτο κύμα η Σουηδία που πήγε με ελάχιστα μέτρα και οι χώρες στις οποίες κατέρρευσε το σύστημα υγείας.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
ΠΟΥ: και 3ο κύμα πανδημίας από τον Φλεβάρη του 2021! :confused:

Αφού όπως ισχυρίζονται όλοι θα κολλήσουμε τον ιό κάποια στιγμή , (αναφέρθηκε πως στο 3ο κύμα θα κολλήσουν όσοι δε νόσησαν μέχρι στιγμής) τότε προς τι το lockdown;;;
Ας μου λύσει κάποιος την απορία... :think:

Kαλώς το μωρό,που χαθηκες?

Τώρα για το λοκντανουν,φταίμε κι εμείς.Αν σου λένε να τηρησεις κάποια μετρα και εσύ δεεεν...
Γενικά όμως το λέω.

Φταίμε εμείς η αυτοί που μεγαλοποιούν την επικινδυνότητα του ιού;;;
Nα σου δωσω το τηλεφωνο της χήρας του υγιέστατου 39χρονου ντι-τζέι Ντεσιμπέλ που πεθανε απο κορωνοιο σημερα χωρις κανενα υποκειμενο νοσημα και αφηνει ορφανο ενα κοριτσακι 40 ημερων, να της πεις τις πίπες περι "μεγαλοποιησης της επικινδυνοτητας του ιου"?
Να σου δωσω και μερικα τηλεφωνα συγγενων των 30χρονων που διασωληνωθηκαν σημερα?
Μπορεις να τους εξηγησεις οτι μεγαλοποιουν τα πραγματα.
Μπορεις να τους πεις οτι ειναι και γριππη. Τωρα, θα πρεπει να εξηγησεις επιπλεον γιατι περσι απο γριππη πεθαναν σε ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ οσοι πεθαναν σε ΜΙΑ ημερα φετος απο κορονοιο, και μαλιστα σε καθεστως αυστηρων μετρων.
Αντιληπτό οτι πεφτει η δουλεια σου λογω του ιου, αλλά μην λεμε και ό,τι μας ερθει.

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
Και δεν μου λες... εάν ένα από αυτά τα παιδάκια έχει τον ιό και κολλήσει την μητέρα σου και πεθάνει... ποιο θα είναι το ματς και ποιος θα κερδίζει?
εσυ κοιτας για το 1 της χιλιοις

αλλα περιεργως "αδιαφορεις" για τον αρτεμη ματσα που καταγγειλε τα παιδια

• Like
Αντιδράσεις: Α-Ω

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786

Μωρέ πες μου εσύ ποιο θα ήταν το ματσάκι και πόσο θα ήταν το σκορ και θα σου πω κι εγώ για τον αρτέμη μάτσα :grin:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006

Ποιος αδιαφορει? Καθολου δεν αδιαφορω προσωπικα. Αντιθετως. Χαιρετιζω και του δινω συγχαρητηρια.
Παρείχε καλη υπηρεσια στο κοινωνικο συνολο. Ελπιζω να ακολουθησουν κι αλλοι το παραδειγμα και να καταγγελλουν συγκεντρωσεις, παρτυ και μαζώξεις.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης

1) Οι πολιτες πληρωνουν τις κυβερνησεις ωστε αυτες να παρεχουν συστηματα υγειας τα οποια ειναι υποχρεωμενα να τους προστατεψουν. Οι πολιτες δε πληρωνουν το κρατος για να πει το κρατος οτι οι πολιτες πρεπει να προστατεψουν το συστημα υγειας. Δε φθανει που το πληρωνουν, δε φθανει που δε θα λαβουν περιθαλψη, χανουν και την ελευθερια τους για να προστατεψουν το συστημα υγειας. Ολες οι προτεραιοτητες στο παραπανω αφηγημα ειναι ΛΑΘΟΣ. Το συστημα υγειας πρεπει να προστατευει τον πολιτη και οχι ο πολιτης το συστημα υγειας. Αν το συστημα υγειας δεν εχει σχεδιαστει να προστατευει τον πολιτη τοτε αυτοι που το σχεδιασαν ειναι υπευθυνοι.

2) Τα ρατζα και οι γεματες ΜΕΘ ειναι καθεστως. Και με τη γριπη τον Ιανουαριο ειχες μπουκωμενες ΜΕΘ. Αυτο δειχνει κατι οσον αφορα τις επιλογες κοστους-οφελους των κυβερνοντων (οχι μονο των τωρινων) οι οποιοι ανηκουν σε μια οικονομικη ελιτ που δε τους ακουμπανε τα προβληματα του κοσμακη. Στ'αρχιδια τους αν ο κοσμακης δεν εχει μεθ, ειναι στα ρατζα, κτλ κτλ. Αυτοι ξερουν οτι αν γινει κατι θα πανε στα καλυτερα νοσοκομεια ή θα εχουν προτεραιοτητα. Ο μεσος πολιτης να πα να γαμηθει και να ψοφησει. Οι γεματες ΜΕΘ, διαχρονικα, αυτο αποδεικνυουν. Ακομα και πριν λιγους μηνες ελεγαν οτι ευτυχως που δε πεταξαν λεφτα στις ΜΕΘ οπως τους ελεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατουραγανε δλδ ακομα και τους δωρητες των ΜΕΘ μ'αυτον το τροπο. Ειναι σα να τους λενε "χαχα μαλακες δωρητες ΜΕΘ, βαλτε εσεις, εμεις δε βαζουμε".

3) Το θεμα του cost/benefit, αν γινονταν με τετοια αναλυση, θα εβγαζε παρομοια νουμερα κατα κεφαλην κλινων σε διαφορες χωρες. Ομως αυτο δε συμβαινει.

Ετσι μας βρηκε η κατασταση το Μαρτη :
MXoegt1.png

Αρα εδω περα η σωτηρια του κοσμου θεωρειται απ'τη κυβερνηση φυρα.

Απ'την αλλη, ακομα και με cost/benefit να το βαλεις, τις υποδομες εκτακτης αναγκης τις εχεις παντα σε νουμερα πανω απο αυτα που χρειαζεται για εκτακτα γεγονοτα. Δλδ αν αυριο σκασει ενας σεισμος και εχεις μερικες εκατονταδες πολυκατοικιες να καταρρευσουν, τι θα κανεις? Σε σεισμογενη χωρα εισαι. Θα πεις να ψοφησουν ολοι επειδη δε χωρανε στα νοσοκομεια? Δε σου λεω καν να γινει πολεμος...

Ασε που στο πιθανο κοστος δεν ειναι μονο το κοστος το εφαπαξ και το τρεχων που καταβαλλεις για την αναπτυξη και τη λειτουργια των υποδομων υγειας αλλά και το δυνητικο κοστος απ'την αστοχια του συστηματος υγειας. Εστω δλδ οτι το κλεισιμο της οικονομιας επι 2-3-4 μηνες στοιχιζει 20-30-40 δις. Εσυ αντεχεις να χασεις 20-40 δις για να μη δωσεις ...50-100εκατομμυρια? Δε σε συμφερει να εχεις δωσει τα 100 εκατομμυρια σαν φθηνο ασφαλιστρο στο cost/reward estimation?

Και καλα να ερθει καποιος να πει, βρε μαλακα καβουρδιδη εισαι μετα χριστον προφητης και τα λες αυτα... αυτοι που να ξερουν τι θα γινει? Μα οι μπουκωμενες ΜΕΘ ηταν ηδη καθεστως με απλη γριπη...
Στο δε δευτερο κυμα ηταν καθαρα τζογος αφου ειχε προηγηθει το πρωτο κυμα. Δλδ ΤΖΟΓΑΡΑΝΕ να μη πληρωσουν μερικες δεκαδες εκατομμυρια παραπανω ως φθηνο ασφαλιστρο για πιθανοτητα νεου lockdown... μαλιστα καυχιοντουσαν οτι γλυτωσαν πεταμενα λεφτα σε ΜΕΘ... Αν αυτο δε δειχνει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΚΟ COST/REWARD ESTIMATION τοτε τι? Η αυξημενη χωρητικοτητα σε ΜΕΘ θα επετρεπε στη χωρα να λειτουργει κανονικα για πολυ μεγαλυτερο διαστημα ανευ lockdown, δλδ με πολυ περισσοτερο τζιρο και πολυ μικροτερο χαμενο ΑΕΠ το οποιο μεταφραζεται οχι σε ταξεις εκατομμυριων αλλα σε ταξεις ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ και ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ.

Οπως αγοραζεις ενα μαχητικο οχι για να πολεμησει αλλα για την αποτροπη που σου δινει, και ας κανει 50-100 εκατομμυρια, Ε ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΜΕΘ. Θα στο θεσω και αλλιως.Εστω ο τουρκος εχει δει οτι εσυ σα χωρα εισαι για τον πουτσο. Σου στελνει εδω τους πρακτορες της ΜΙΤ, σου καιει τα δαση, σου στελνει λαθρο να σου γαμανε την οικονομια, κτλ κτλ... εχει πιστοποιημενη υπογεια και φανερη δραση για να σε γονατισει... εστω λοιπον οτι ο τουρκος θελει να εισαι στο πατο οικονομικα ωστε να μη μπορεις να παρεις κεφαλι και στον αμυντικο τομεα. Ο καλυτερος τροπος να σου γαμησει την αμυνα ειναι να σου γαμησει την οικονομια ωστε να μην αντεχεις να αγοραζεις οπλα. Αν εσυ βγαινεις και λες εχω 500 και 1000 ΜΕΘ και καθε φορα που θα εχω εξαρση κρουσματων θα κανω lockdown και θα χανω δεκαδες δισεκατομμυρια ΑΕΠ, τοτε πες μου εσυ γιατι ο τουρκος να μη σου στελνει πρακτορες να εξαπλωνουν τον covid σε συνωστισμενα μερη τυπου ΜΜΜ ή να σου στελνει λαθρο που εχει φροντισει να τους γεμισει με covid? Τι αντικινητρο του δινεις εσυ του τουρκου οταν βγαινεις και λες δεν εχω ΜΕΘ το lockdown ειναι η μονη μου λυση? Ειναι σα να του λες δεν εχω πυροσβεστικα αεροπλανα, ελα να μου καψεις τα δαση ή δεν φυλαω τα συνορα, στειλε μου οσους λαθρο μπορεις. Και τα κανει. Αφου θελει να ειναι υπερδυναμη στη περιοχη εις βαρος σου. Το θεμα ειναι ΕΣΥ τι κανεις ως χωρα για να μη του δινεις του αλλου τετοιες ευκαιριες.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
3. Επειδή δεν ξέρεις τι λες και δεν καταλαβαίνεις τίποτε θα σου βάλω μία άσκηση.

Έστω ότι έρχονται 10.000 Αλβανοί που όντως έχουν κάνει πραγματικό μοριακό τεστ το οποίο, ας πούμε, για να κάνουμε γρήγορα υπολογισμούς έχει ευαισθησία 99%. Φυσικά υποθέτουμε ότι κανένας Αλβανός επειδή είναι τίμιος αν έχει θετικό τεστ δεν θα θελήσει να έρθει.

Όλους αυτούς, που πραγματικά έχουν κάνει μοριακό τεστ και τους έχει βγει αρνητικό, τους κάνουμε γρήγορο τεστ, το οποίο, ας πούμε, για να κάνουμε γρήγορα υπολογισμούς έχει ευαισθησία 90% και ειδικότητα 95%.

Ποια θα είναι τα αποτελέσματα των γρήγορων τεστ, δηλαδή πόσα αρνητικά και πόσα θετικά αποτελέσματα θα έχουμε;
Επειδή κι εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις, μέχρι να σου απαντήσω θα σου βάλω κι εγώ μια άσκηση που δε χρειάζεται πράξεις:

Έχω μια ομάδα 10.000 δειγμάτων από τα οποία 9.000 είναι πραγματικά αρνητικά και 1.000 πραγματικά θετικά, και μια ομάδα 10.000 δειγμάτων από τα οποία 7.000 είναι πραγματικά αρνητικά και 3.000 πραγματικά θετικά.
Αν κάνω σε όλα τα δείγματα και των δύο ομάδων rapid test, σε ποια από τις δύο ομάδες θα βρω περισσότερα ψευδώς θετικά;

Μπορείς να απαντήσεις.

Όχι, δεν μπορείς.

Και ξέρεις γιατί δεν μπορείς;

Γιατί είσαι ένας άσχετος ΒΛΑΞ.

Ρε ηλίθιε, και πως θα ξέρεις ποιά είναι τα πραγματικά θετικά και τα πραγματικά αρνητικά;

ΗΛΙΘΙΕ.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Εκθετική η αύξηση του ιού, εκθετική η αύξηση της βλακείας στο bou.com.

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96

1) Οι πολιτες πληρωνουν τις κυβερνησεις ωστε αυτες να παρεχουν συστηματα υγειας τα οποια ειναι υποχρεωμενα να τους προστατεψουν. Οι πολιτες δε πληρωνουν το κρατος για να πει το κρατος οτι οι πολιτες πρεπει να προστατεψουν το συστημα υγειας. Δε φθανει που το πληρωνουν, δε φθανει που δε θα λαβουν περιθαλψη, χανουν και την ελευθερια τους για να προστατεψουν το συστημα υγειας. Ολες οι προτεραιοτητες στο παραπανω αφηγημα ειναι ΛΑΘΟΣ. Το συστημα υγειας πρεπει να προστατευει τον πολιτη και οχι ο πολιτης το συστημα υγειας. Αν το συστημα υγειας δεν εχει σχεδιαστει να προστατευει τον πολιτη τοτε αυτοι που το σχεδιασαν ειναι υπευθυνοι.

2) Τα ρατζα και οι γεματες ΜΕΘ ειναι καθεστως. Και με τη γριπη τον Ιανουαριο ειχες μπουκωμενες ΜΕΘ. Αυτο δειχνει κατι οσον αφορα τις επιλογες κοστους-οφελους των κυβερνοντων (οχι μονο των τωρινων) οι οποιοι ανηκουν σε μια οικονομικη ελιτ που δε τους ακουμπανε τα προβληματα του κοσμακη. Στ'αρχιδια τους αν ο κοσμακης δεν εχει μεθ, ειναι στα ρατζα, κτλ κτλ. Αυτοι ξερουν οτι αν γινει κατι θα πανε στα καλυτερα νοσοκομεια ή θα εχουν προτεραιοτητα. Ο μεσος πολιτης να πα να γαμηθει και να ψοφησει. Οι γεματες ΜΕΘ, διαχρονικα, αυτο αποδεικνυουν. Ακομα και πριν λιγους μηνες ελεγαν οτι ευτυχως που δε πεταξαν λεφτα στις ΜΕΘ οπως τους ελεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατουραγανε δλδ ακομα και τους δωρητες των ΜΕΘ μ'αυτον το τροπο. Ειναι σα να τους λενε "χαχα μαλακες δωρητες ΜΕΘ, βαλτε εσεις, εμεις δε βαζουμε".

3) Το θεμα του cost/benefit, αν γινονταν με τετοια αναλυση, θα εβγαζε παρομοια νουμερα κατα κεφαλην κλινων σε διαφορες χωρες. Ομως αυτο δε συμβαινει.

Ετσι μας βρηκε η κατασταση το Μαρτη :
MXoegt1.png

Αρα εδω περα η σωτηρια του κοσμου θεωρειται απ'τη κυβερνηση φυρα.

Απ'την αλλη, ακομα και με cost/benefit να το βαλεις, τις υποδομες εκτακτης αναγκης τις εχεις παντα σε νουμερα πανω απο αυτα που χρειαζεται για εκτακτα γεγονοτα. Δλδ αν αυριο σκασει ενας σεισμος και εχεις μερικες εκατονταδες πολυκατοικιες να καταρρευσουν, τι θα κανεις? Σε σεισμογενη χωρα εισαι. Θα πεις να ψοφησουν ολοι επειδη δε χωρανε στα νοσοκομεια? Δε σου λεω καν να γινει πολεμος...

Ασε που στο πιθανο κοστος δεν ειναι μονο το κοστος το εφαπαξ και το τρεχων που καταβαλλεις για την αναπτυξη και τη λειτουργια των υποδομων υγειας αλλά και το δυνητικο κοστος απ'την αστοχια του συστηματος υγειας. Εστω δλδ οτι το κλεισιμο της οικονομιας επι 2-3-4 μηνες στοιχιζει 20-30-40 δις. Εσυ αντεχεις να χασεις 20-40 δις για να μη δωσεις ...50-100εκατομμυρια? Δε σε συμφερει να εχεις δωσει τα 100 εκατομμυρια σαν φθηνο ασφαλιστρο στο cost/reward estimation?

Και καλα να ερθει καποιος να πει, βρε μαλακα καβουρδιδη εισαι μετα χριστον προφητης και τα λες αυτα... αυτοι που να ξερουν τι θα γινει? Μα οι μπουκωμενες ΜΕΘ ηταν ηδη καθεστως με απλη γριπη...
Στο δε δευτερο κυμα ηταν καθαρα τζογος αφου ειχε προηγηθει το πρωτο κυμα. Δλδ ΤΖΟΓΑΡΑΝΕ να μη πληρωσουν μερικες δεκαδες εκατομμυρια παραπανω ως φθηνο ασφαλιστρο για πιθανοτητα νεου lockdown... μαλιστα καυχιοντουσαν οτι γλυτωσαν πεταμενα λεφτα σε ΜΕΘ... Αν αυτο δε δειχνει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΚΟ COST/REWARD ESTIMATION τοτε τι? Η αυξημενη χωρητικοτητα σε ΜΕΘ θα επετρεπε στη χωρα να λειτουργει κανονικα για πολυ μεγαλυτερο διαστημα ανευ lockdown, δλδ με πολυ περισσοτερο τζιρο και πολυ μικροτερο χαμενο ΑΕΠ το οποιο μεταφραζεται οχι σε ταξεις εκατομμυριων αλλα σε ταξεις ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ και ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ.

Οπως αγοραζεις ενα μαχητικο οχι για να πολεμησει αλλα για την αποτροπη που σου δινει, και ας κανει 50-100 εκατομμυρια, Ε ΦΤΙΑΞΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΜΕΘ. Θα στο θεσω και αλλιως.Εστω ο τουρκος εχει δει οτι εσυ σα χωρα εισαι για τον πουτσο. Σου στελνει εδω τους πρακτορες της ΜΙΤ, σου καιει τα δαση, σου στελνει λαθρο να σου γαμανε την οικονομια, κτλ κτλ... εχει πιστοποιημενη υπογεια και φανερη δραση για να σε γονατισει... εστω λοιπον οτι ο τουρκος θελει να εισαι στο πατο οικονομικα ωστε να μη μπορεις να παρεις κεφαλι και στον αμυντικο τομεα. Ο καλυτερος τροπος να σου γαμησει την αμυνα ειναι να σου γαμησει την οικονομια ωστε να μην αντεχεις να αγοραζεις οπλα. Αν εσυ βγαινεις και λες εχω 500 και 1000 ΜΕΘ και καθε φορα που θα εχω εξαρση κρουσματων θα κανω lockdown και θα χανω δεκαδες δισεκατομμυρια ΑΕΠ, τοτε πες μου εσυ γιατι ο τουρκος να μη σου στελνει πρακτορες να εξαπλωνουν τον covid σε συνωστισμενα μερη τυπου ΜΜΜ ή να σου στελνει λαθρο που εχει φροντισει να τους γεμισει με covid? Τι αντικινητρο του δινεις εσυ του τουρκου οταν βγαινεις και λες δεν εχω ΜΕΘ το lockdown ειναι η μονη μου λυση? Ειναι σα να του λες δεν εχω πυροσβεστικα αεροπλανα, ελα να μου καψεις τα δαση ή δεν φυλαω τα συνορα, στειλε μου οσους λαθρο μπορεις. Και τα κανει. Αφου θελει να ειναι υπερδυναμη στη περιοχη εις βαρος σου. Το θεμα ειναι ΕΣΥ τι κανεις ως χωρα για να μη του δινεις του αλλου τετοιες ευκαιριες.

:hi::hi::hi::hi::hi:

RETRO

Μέγας
Εγγρ.
6 Οκτ 2020
Like
17.077
Πόντοι
3.556

Ποιος αδιαφορει? Καθολου δεν αδιαφορω προσωπικα. Αντιθετως. Χαιρετιζω και του δινω συγχαρητηρια.
Παρείχε καλη υπηρεσια στο κοινωνικο συνολο. Ελπιζω να ακολουθησουν κι αλλοι το παραδειγμα και να καταγγελλουν συγκεντρωσεις, παρτυ και μαζώξεις.

τυπε φημες λενε οτι αυτος που ανεβασε το στορι του προεδρου σου και τον χρεωσε, εχει αγορασει ηδη χρυση ευκαιρια και κοιταει αγγελιες? :confused:

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
οποτε alex71 και Μπαρμπαπήδουλας

εαν καποιος καλεσει το 100 να συλλαβει οποιονδηποτε απο την οικογενεια σας για το οποιοδηποτε αδικημα που εχουν κανει μην ζητησετε τα ρεστα

"ειχαν λογο" που καλεσαν την αστυνομια "για να επιλυφθει επι του θεματος αυτου"

βλεπετε λοιπον οτι με την παρανομη και φασιστικη αποφαση της κυβερνησης να δωσει πληρη ασυλια στον οπιιοδηποτε αρτεμη ματσα να ρουφιανευει και να καταδιδει οδηγει στα αντιθετα αποτελεσματα καταστρεφοντας οικογενειες για το δικο του χουι και την δικη του εκδικηση?

rakakis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2019
Κριτικές
3
Like
750
Πόντοι
366

Οριστε

Οι ήρωες της εποχής μας

Αυτοί που ξύνουν τα αρχιδια τους στον καναπε

Αυτομάτως οποιος αρνείται να γινει πρόβατο ξύνοντας τα παπαρια του όλη μέρα βλέποντας νετφλιξ θεωρείται εχθρός του κράτους και δημόσιος κινδυνος

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.405
Πόντοι
2.786
οποτε alex71 και Μπαρμπαπήδουλας

εαν καποιος καλεσει το 100 να συλλαβει οποιονδηποτε απο την οικογενεια σας για το οποιοδηποτε αδικημα που εχουν κανει μην ζητησετε τα ρεστα

"ειχαν λογο" που καλεσαν την αστυνομια "για να επιλυφθει επι του θεματος αυτου"

βλεπετε λοιπον οτι με την παρανομη και φασιστικη αποφαση της κυβερνησης να δωσει πληρη ασυλια στον οπιιοδηποτε αρτεμη ματσα να ρουφιανευει και να καταδιδει οδηγει στα αντιθετα αποτελεσματα καταστρεφοντας οικογενειες για το δικο του χουι και την δικη του εκδικηση?
Θα απαντήσεις για το ματσάκι με την μητέρα σου? ή θα μου λες αριστερίστηκες παπάρες?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom