Η εμπειρία μου από δημόσιο ήταν εξωτερικός συνεργάτης για 4 μήνες που πήγαινα και εργαζόμουν στη δημόσια υπηρεσία μαζί με τους μόνιμους. Έχω κάνει ιδιωτικός υπάλληλος και σήμερα ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και και σαν πολίτης φυσικά είχα και έχω συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, χώρια άτομα που γνωρίζω από συγγενείς και τους γύρω μου.
- Τα βύσματα μπήκαν στο δημόσιο για να μη δουλεύουν. Πολλοί από αυτούς δεν ενδιαφέρονται καν πόσος είναι ο μισθός αρκεί να έχουν ασφάλεια και σύνταξη χωρίς να κουράζονται. Επειδή όμως κάποιος πρέπει να κάνει και τη δουλειά υπάρχει και το 20% που όντως δουλεύει και δικαιώνει το μισθό του. Αυτοί εργάζονται λόγω χαρακτήρα και είναι όσοι κυρίως έχουν μπει με ΑΣΕΠ.
- Τα βύσματα πάνε στο βουλευτή /δήμαρχο /περιφερειάρχη και ζητιανεύουν μια θεσούλα, όχι το αντίθετο. Σε αντάλλαγμα πουλάνε ψήφους και εκδούλευση αφού διοριστούν. Αν δεν υπήρχαν τα ρουσφετια... κάποιοι θα ήταν χρυσαυγίτες ,κάποιοι συριζαίοι, κάποιοι δεν θα ψήφιζαν ,σίγουρα όμως δε θα ήταν οι ίδιοι άνθρωποι.
- Το δημόσιο ειδικά μέχρι το 2009 αποτελούσε όνειρο ζωής για πολλούς Έλληνες που δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να προσκολληθούν σε ένα κόμμα για να διοριστούν. Φυσικά και ήξεραν ότι στηρίζουν τη διαφθορά, κανείς μην πει ότι τους ξεγέλασαν. Οι πιο δραστήριοι από αυτούς είχαν και δεύτερη δουλειά μαύρα, οι πιο διεφθαρμένοι δεν είχαν κανένα ηθικό φραγμό, υπάλληλος της πολεοδομίας που κάνει μελέτες με άλλο όνομα και τις ελέγχει ο ίδιος, μου έχει τύχει να μου πει στεγνά υπάλληλος ότι πρέπει να τον λαδώσω, μου έχουν σαμποτάρει τη δουλειά για να βολευτεί ο δικός τους, προμηθευτές που ήταν οι ίδοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και πολλά τέτοια. Μπαίνουν σε ένα κύκλωμα που οι προαγωγές και οι μεταθέσεις εξαρτώνται από το πόσο "συνεργάσιμος" και πόσο "αφοσιωμένος" θα είσαι.
Χαίρομαι πάρα πολύ που με τα μνημόνια κόπηκαν οι μαζικοί διορισμοί. Όλα αυτά τα τεμπελόσκυλα αν δεν είχαν καμία άλλη επιλογή, θα δούλευαν.