Νέα

Νέος από την Αυστραλία νεκρός από χτυπήματα μπράβων στη Μύκονο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα imaginas.gr
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 370
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Φόβάμαι ελάχιστοι έως κανένας. Και για έναν απλό λόγο:εάν θεωρηθεί άδικη η προφυλάκιση κάποιου, θα φταίνε οι δικαστικοί λειτουργοί που τον προφυλάκισαν κάποιον. Και επειδή κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, εάν κάποιος προφυλακιστεί ή και φυλακιστεί αδίκως, το αρμόδιο δικαστήριο ναι μεν δέχεται ότι αδίκως έγινε η προφυλάκιση ή η φυλάκισή του, πλην όμως έφταιγε και ο ίδιος σε αυτό με την όλη συμπεριφορά του. Και όλα μέλι γάλα. Πρέπει να έχει κανείς΄διάθεση και χρήμα να τρέχει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να ΄δικαιωθεί, και τότε το Ελληνικό Δημόσιο θα αναγκαστεί σε συμμόρφωση με την απόφασή του να τα σκάσει χοντρά.

Ευρωχαστούκι στην Ελλάδα η δικαίωση Αρμπάν
Ο Αρμπάν σήμερα ζει στη Σουηδία και ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική ραπ. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην Ελλάδα όταν είχε δημιουργήσει το συγκρότημα RPR 

«ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Αυτή είναι η μόνη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό. Δικαίωση και χαρά. Αυτό όμως δεν με κάνει να ξεχνώ την αδικία που έζησα από τα ελληνικά δικαστήρια». Το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο 24χρονος Αρμπάν Περλάλα έμαθε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που καταδίκασε την Ελλάδα για κακοδικία των ελληνικών δικαστηρίων στην περίπτωσή του, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. Από τη Σουηδία όπου ζει πλέον, τηλεφωνούσε σε ανθρώπους που του συμπαραστάθηκαν για να τους πει το ευχάριστο νέο.

Το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως και τις τρεις φορές που η υπόθεση του Αρμπάν Περλάλα - με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε επεισόδια, έριξε μολότοφ και τραυμάτισε ελαφρά αστυνομικό - έφτασε στα δικαστικά έδρανα παραβιάστηκαν βασικές αρχές Δικαίου, ενώ επιδίκασε και το ποσό των 6.000 ευρώ για τον νεαρό Αλβανό. «Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι ένα χαστούκι στην Ελλάδα», επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που τονίζουν πως «η ίδια καταδικαστική απόφαση για κακοδικία απαγγέλθηκε στην Τουρκία για τη δίκη Οτζαλάν»!

Δεν άκουγαν κανένα

Η 15η Ιανουαρίου 1999 έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό του Αρμπάν, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς με την κατηγορία ότι εκτόξευσε εναντίον τους βόμβα μολότοφ που τραυμάτισε ελαφρά έναν συνάδελφό τους, κατά τη διάρκεια μαθητικής πορείας που κατέληξε στην Πλατεία Συντάγματος. Τότε ομάδα κουκουλοφόρων είχε εκτοξεύσει βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να υποστεί εγκαύματα. Μία ώρα αργότερα, μετά την αναφορά συναδέλφου τους αστυνομικοί συνέλαβαν τον 16χρονο, τότε, Αρμπάν Περλάλα, μαθητή του 46ου Λυκείου Αθηνών. Η σκηνή της σύλληψης καταγράφηκε από φωτορεπόρτερ και δείχνει τον ανελέητο ξυλοδαρμό του 16χρονου μαθητή, που μάταια παρακαλούσε τουλάχιστον να μην τον χτυπούν στο εγχειρισμένο μάτι του. Δέχθηκε τόσα χτυπήματα, ώστε κινδύνευσε να χάσει οριστικά την όρασή του από το ένα μάτι.

Τελικά, οδηγείται στο δικαστήριο που σε πρώτο βαθμό τον καταδικάζει σε οκτώμισι χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος. Ούτε οι αντίθετες μαρτυρίες καθηγητών και συμμαθητών του πως την ώρα των επεισοδίων ο Αρμπάν βρισκόταν στην οδό Σταδίου ούτε τα βίντεο των τηλεοπτικών σταθμών που κατέγραψαν έναν νεαρό με σκούρο μπουφάν να πετά τη μολότοφ, ενώ ο Αρμπάν φορούσε γαλάζιο, επηρέασαν την απόφαση των δικαστών. «Στο δικαστήριο, όπως φάνηκε και από την απόφαση, μέτρησε ότι ο Αρμπάν ήταν ένας 16χρονος Αλβανός με ξυρισμένο κεφάλι και σκουλαρίκι», λέει η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ. Το «σκουλαρίκι και το ξυρισμένο κεφάλι» θα αναφερθούν και στις άλλες δύο δικαστικές αποφάσεις. Το Εφετείο μείωσε την ποινή του σε δυόμισι χρόνια με αναστολή, αλλά και πάλι οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν όλο το οπτικό υλικό της υπεράσπισης που αποδείκνυε ότι η κατηγορία εις βάρος του Αρμπάν Περλάλα δεν έστεκε, ενώ και ο Άρειος Πάγος δεν αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του.

Χαμηλοί τόνοι γιατί «μένουμε ακόμη εδώ»
Η ΑΠΟΦΑΣΗ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δικαιώνει αυτό που με πάθος υποστήριξαν ο Αρμπάν, η οικογένειά του, οι συμμαθητές του, η υπεράσπισή του, το πλήθος των ανθρώπων που προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Οι γονείς τους, ο Ντούε και η Ντάνε - που έγινε Ειρήνη για να βρίσκει δουλειά στην Ελλάδα - και ο μικρός αδελφός του Έρι προτιμούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για την απόφαση γιατί - όπως εξηγούν - «μένουμε ακόμη εδώ». Ο Αρμπάν, που ζει πλέον στη Σουηδία και ασχολείται με τη μουσική ραπ, περιμένει και από τα ελληνικά δικαστήρια να αναιρέσουν την εις βάρος του καταδίκη για να νιώσει απόλυτα δικαιωμένος.

ΤΑ ΝΕΑ , 26/02/2007 , Σελ.: N14
Κωδικός άρθρου: A18774N142
ID: 559136

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
αυτό λοιπόν ζητάω να αλλάξει για συγκεκριμένα αδικήματα.....
Παιδεραστία και εμπορία ναρκωτικών να τιμωρείται με θάνατο ακόμα και εν καιρώ ειρήνης.
Για να δούμε μετά πόσοι και ποιοί θα συνεχίσουν τα σπορ αυτά, και ειδικά μετά την πρώτη εκτέλεση.

για μένα υπάρχει κι άλλο μελανό σημείο: αυτό με τις 5ήμερες άδειες. ο έμπορος ναρκωτικών π.χ. δεν θα έπρεπε να δικαιούται

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δυστυχώς κάτι τέτοιο χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Και εκτός του Συντάγματος, υπάρχει και μία διεθνής σύμβαση που έχει κυρώσει η Ελλάδα και η οποία απαγορεύει την θανατική ποινή σε καιρό ειρήνης. Επομένως, κομματάκι δύσκολο το βλέπω να αλλάζει φίλε μου.
εγώ λέοντα είπα τι θέλω. Δεν πάει να πει ότι αυτό το αποδέχεται η πλειοψηφία ούτε ότι μπορεί να το εφαρμόσει το κράτος.

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
αυτό λοιπόν ζητάω να αλλάξει για συγκεκριμένα αδικήματα.....
Παιδεραστία και εμπορία ναρκωτικών να τιμωρείται με θάνατο ακόμα και εν καιρώ ειρήνης.
Για να δούμε μετά πόσοι και ποιοί θα συνεχίσουν τα σπορ αυτά, και ειδικά μετά την πρώτη εκτέλεση.
καλα να γραψω και εγω μια λιστα για τα αδικηματα που θελω να υπαρχει θανατικη ποινη????Πρωτα πρωτα σε οσους βιαζουν ψυχες και συνειδησεις μπολιαζοντας τες με ψεμμα και φανατισμο,δηλαδη εκκλησιες καιπαπαδες.....για μενα αυτοι ειναι εγκληματιες κατα της ανθρωποτητας...μπορει να μπει στη λιστα οταν ανθεωρηθει το συνταγμα?????

nikos32p

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2006
Κριτικές
8
Like
60
Πόντοι
1
Άσχετα με τον νόμο,που όσο μπορώ προσπαθω να τον εφαρμόσω,αν μου συνεβαινε κάτι παρόμοιο στον γιο μου
θα μίλαγαν τα όπλα..Η φυλακή δεν εχει νόημα.Αυτος θα φαει μία φορα ισόβεια και σε 12 χρονια θα ειναι εξω με τις ευεγερτικές διατάξεις..Στα 37 του δηλ..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
για μένα υπάρχει κι άλλο μελανό σημείο: αυτό με τις 5ήμερες άδειες. ο έμπορος ναρκωτικών π.χ. δεν θα έπρεπε να δικαιούται
γιώργο, το μεγαλύτερο λάθος του Ελληνικού νομικού συστήματος είναι αυτό που γίνεται στην Αμερική...
Δλδ η καταναγκαστική κοινωνική εργασία......
ΘΑ ήθελα πολύ για παράδειγμα ο έμπορος ναρκωτικών να οδηγείται σε φυτείες χασίς λχ. και να υποχρεούται να καταστρέψει όλα τα δενδερύλλια που έχουν παρανόμως καλλιεργηθεί.......
Η να καθαρίζει τις τουαλέττες στο ΟΚΑΝΑ, ή να βάφει τοίχους στην Ιθάκη.......

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Άσχετα με τον νόμο,που όσο μπορώ προσπαθω να τον εφαρμόσω,αν μου συνεβαινε κάτι παρόμοιο στον γιο μου
θα μίλαγαν τα όπλα..Η φυλακή δεν εχει νόημα.Αυτος θα φαει μία φορα ισόβεια και σε 12 χρονια θα ειναι εξω με τις ευεγερτικές διατάξεις..Στα 37 του δηλ..
δλδ τώρα εσύ θεωρείς ότι είναι καλύτερο το μπαμ και όξω από την στερηση ελευθερίας σε άτομο 25 ετών;
Για πάρτο αλλιώς.........
Η οργή είναι πάντα κακός σύμβουλος.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
γιώργο, το μεγαλύτερο λάθος του Ελληνικού νομικού συστήματος είναι αυτό που γίνεται στην Αμερική...
Δλδ η καταναγκαστική κοινωνική εργασία......
ΘΑ ήθελα πολύ για παράδειγμα ο έμπορος ναρκωτικών να οδηγείται σε φυτείες χασίς λχ. και να υποχρεούται να καταστρέψει όλα τα δενδερύλλια που έχουν παρανόμων καλλιεργηθεί.......
Η να καθαρίζει τις τουαλέττες στο ΟΚΑΝΑ, ή να βάφει τοίχους στην Ιθάκη.......

κοίτα να δεις... το ποια από τις 2 τιμωρίες είναι πιο παραδειγματική ή πιο σωφρονιστική ή τελοσπάντων πιο καλή είναι πολύ σχετικό, νομίζω. γι' αυτό και δεν θεωρώ λάθος του ελληνικού συστήματος που δεν εφαρμόζει τέτοιες ποινές. όταν όμως δώσεις άδεια σε έναν Αλβανό έμπορο ναρκωτικών, υπάρχει περίπτωση αυτός να γυρίσει στη φυλακή;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
εγώ λέοντα είπα τι θέλω. Δεν πάει να πει ότι αυτό το αποδέχεται η πλειοψηφία ούτε ότι μπορεί να το εφαρμόσει το κράτος.

Άρα, εφόσον η πλειοψηφία δεν αποδέχεται την επαναφορά της θανατικής ποινής, όπως μόλις έγραψες, κάτι κατηγορίες για "υπερασπιστές παιδεραστών" είναι ανυπόστατες, σωστά;

Ψυχραιμία λοιπόν στους χαρακτηρισμούς, εγώ δεν σε χαρακτήρισα "υπερασπιστή μπράβων" για τις ενστάσεις σου ως προς την προφυλάκισή τους.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66

Δημοψήφισμα δεν έγινε μεν, αλλά πριν πέντε λεπτά έγραψες το παραπάνω.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δημοψήφισμα δεν έγινε μεν, αλλά πριν πέντε λεπτά έγραψες το παραπάνω.
ενώ αυθαίρετα για να καλύψεις τη θέση σου προκαταβάλλεις ΤΙ θέλει η πλειοψηφία, εγώ απλά και αντικειμενικά παραθέτω πιθανούς λόγυς μη εφαρμογής....

Μου αρέσει η "αριστερή" σου λογική αντίστοιχη με του υπουργού δικαιοσύνης Χατζηγάκη:
Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα ώριμη να δεχθεί γάμους ομοφυλοφίλων.
Για τον εν λόγω κύριο η ελληνική κοινωνία ταυτίζεται με τον εαυτό του και την κοινωνικό του περίγυρο..........
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Υ.Γ.
δεν θα απαντήσω ξανά.... Είπα και παλαιότερα. Δεν συζητάς για να βγάλεις συμπεράσματα. Συζητάς για να διαφωνείς και να περνάς την ώρα σου.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ευρωχαστούκι στην Ελλάδα η δικαίωση Αρμπάν
Ο Αρμπάν σήμερα ζει στη Σουηδία και ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική ραπ. Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην Ελλάδα όταν είχε δημιουργήσει το συγκρότημα RPR 

«ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Αυτή είναι η μόνη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό. Δικαίωση και χαρά. Αυτό όμως δεν με κάνει να ξεχνώ την αδικία που έζησα από τα ελληνικά δικαστήρια». Το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο 24χρονος Αρμπάν Περλάλα έμαθε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που καταδίκασε την Ελλάδα για κακοδικία των ελληνικών δικαστηρίων στην περίπτωσή του, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. Από τη Σουηδία όπου ζει πλέον, τηλεφωνούσε σε ανθρώπους που του συμπαραστάθηκαν για να τους πει το ευχάριστο νέο.

Το Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως και τις τρεις φορές που η υπόθεση του Αρμπάν Περλάλα - με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε επεισόδια, έριξε μολότοφ και τραυμάτισε ελαφρά αστυνομικό - έφτασε στα δικαστικά έδρανα παραβιάστηκαν βασικές αρχές Δικαίου, ενώ επιδίκασε και το ποσό των 6.000 ευρώ για τον νεαρό Αλβανό. «Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι ένα χαστούκι στην Ελλάδα», επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που τονίζουν πως «η ίδια καταδικαστική απόφαση για κακοδικία απαγγέλθηκε στην Τουρκία για τη δίκη Οτζαλάν»!

Δεν άκουγαν κανένα

Η 15η Ιανουαρίου 1999 έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό του Αρμπάν, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς με την κατηγορία ότι εκτόξευσε εναντίον τους βόμβα μολότοφ που τραυμάτισε ελαφρά έναν συνάδελφό τους, κατά τη διάρκεια μαθητικής πορείας που κατέληξε στην Πλατεία Συντάγματος. Τότε ομάδα κουκουλοφόρων είχε εκτοξεύσει βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να υποστεί εγκαύματα. Μία ώρα αργότερα, μετά την αναφορά συναδέλφου τους αστυνομικοί συνέλαβαν τον 16χρονο, τότε, Αρμπάν Περλάλα, μαθητή του 46ου Λυκείου Αθηνών. Η σκηνή της σύλληψης καταγράφηκε από φωτορεπόρτερ και δείχνει τον ανελέητο ξυλοδαρμό του 16χρονου μαθητή, που μάταια παρακαλούσε τουλάχιστον να μην τον χτυπούν στο εγχειρισμένο μάτι του. Δέχθηκε τόσα χτυπήματα, ώστε κινδύνευσε να χάσει οριστικά την όρασή του από το ένα μάτι.

Τελικά, οδηγείται στο δικαστήριο που σε πρώτο βαθμό τον καταδικάζει σε οκτώμισι χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος. Ούτε οι αντίθετες μαρτυρίες καθηγητών και συμμαθητών του πως την ώρα των επεισοδίων ο Αρμπάν βρισκόταν στην οδό Σταδίου ούτε τα βίντεο των τηλεοπτικών σταθμών που κατέγραψαν έναν νεαρό με σκούρο μπουφάν να πετά τη μολότοφ, ενώ ο Αρμπάν φορούσε γαλάζιο, επηρέασαν την απόφαση των δικαστών. «Στο δικαστήριο, όπως φάνηκε και από την απόφαση, μέτρησε ότι ο Αρμπάν ήταν ένας 16χρονος Αλβανός με ξυρισμένο κεφάλι και σκουλαρίκι», λέει η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ. Το «σκουλαρίκι και το ξυρισμένο κεφάλι» θα αναφερθούν και στις άλλες δύο δικαστικές αποφάσεις. Το Εφετείο μείωσε την ποινή του σε δυόμισι χρόνια με αναστολή, αλλά και πάλι οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν όλο το οπτικό υλικό της υπεράσπισης που αποδείκνυε ότι η κατηγορία εις βάρος του Αρμπάν Περλάλα δεν έστεκε, ενώ και ο Άρειος Πάγος δεν αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του.

Χαμηλοί τόνοι γιατί «μένουμε ακόμη εδώ»
Η ΑΠΟΦΑΣΗ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δικαιώνει αυτό που με πάθος υποστήριξαν ο Αρμπάν, η οικογένειά του, οι συμμαθητές του, η υπεράσπισή του, το πλήθος των ανθρώπων που προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Οι γονείς τους, ο Ντούε και η Ντάνε - που έγινε Ειρήνη για να βρίσκει δουλειά στην Ελλάδα - και ο μικρός αδελφός του Έρι προτιμούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για την απόφαση γιατί - όπως εξηγούν - «μένουμε ακόμη εδώ». Ο Αρμπάν, που ζει πλέον στη Σουηδία και ασχολείται με τη μουσική ραπ, περιμένει και από τα ελληνικά δικαστήρια να αναιρέσουν την εις βάρος του καταδίκη για να νιώσει απόλυτα δικαιωμένος.

ΤΑ ΝΕΑ , 26/02/2007 , Σελ.: N14
Κωδικός άρθρου: A18774N142
ID: 559136
ενας ακομα λογος που δεν θελω να ξαναπαω Ελλαδα.ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙς ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΙΕΣΑΙ ΧΩΡΙς ΝΑ ΦΤΑΙς!!!---100αδες αδικες καταδικες εχουνε γινει οπως του Αρμπαν!!!!στην Ελλαδα πας φυλακη χωρις να φταις και χωρις να το καταλαβεις......

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.525
Πόντοι
4.615
Φίλε μου 1personanongrata πίστεψέ με σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σου και πιστεύω ότι και πολλοί άλλοι στην Ελλάδα τις συμμερίζονται. Η προσωπική μου άποψη πέραν της καθαρά νομικής θέσης είναι κατά της θανατικής ποινής για έναν απλό λόγο:αν υποθέσουμε ότι καταδικάζεται κάποιος σε θάνατο, ως συμβαίνει στις Η.Π.Α., η ποινή εκτελείται μετά την πάροδο τουλάχιστον δεκαετίας. Μέχρι τότε, τα πάντα σχετικά με το έγκλημα που έκανε ο μελλοθάνατος έχουν ξεχαστεί, και αυτό το οποίο μένει είναι ο οίκτος προς έναν άνθρωπο ο οποίος εκτελείται και χάνει τη ζωή του. Η τελευταία εκτέλεση στην Ελλάδα έγινε το 1972 νομίζω, κάποιου Λυμπέρη ο οποίος έκαψε την πεθερά,τη γυναίκα και τα παιδιά του, ειδεχθέστατο έγκλημα. Η μάνα μου που θυμάται την περίπτωση της εκτέλεσης, δεν μου είπε ποτέ τα κακόμοιρα τα θύματα, μου είπε τον κακόμοιρο τον Λυμπέρη που τον εκτέλεσαν. Και αυτό γιατί ο οίκτος προς το μελλοθάνατο και τελικά εκτελεσθέντα είναι που επικρατεί στο τέλος. Συνεπώς, για μένα η τέλεια τιμωρία είναι τα πραγματικά ισόβια, χωρίς καμία ευεργετική διάταξη και χωρίς καμία πενθήμερη άδεια και άλλες τέτοιες αηδίες.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
ενώ αυθαίρετα για να καλύψεις τη θέση σου προκαταβάλλεις ΤΙ θέλει η πλειοψηφία, εγώ απλά και αντικειμενικά παραθέτω πιθανούς λόγυς μη εφαρμογής....

Μου αρέσει η "αριστερή" σου λογική αντίστοιχη με του υπουργού δικαιοσύνης Χατζηγάκη:
Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα ώριμη να δεχθεί γάμους ομοφυλοφίλων.
Για τον εν λόγω κύριο η ελληνική κοινωνία ταυτίζεται με τον εαυτό του και την κοινωνικό του περίγυρο..........
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Υ.Γ.
δεν θα απαντήσω ξανά.... Είπα και παλαιότερα. Δεν συζητάς για να βγάλεις συμπέρασματα. Συζητάς για να διαφωνείς και να περνάς την ώρα σου.

Είπα απο την αρχή οτι δεν επιθυμώ καινούργια αντιπαράθεση μαζί σου για τα γνωστά.
Και προσπάθησα να κρατηθώ κόσμιος και να μην χρησιμοποιήσω προκλήσεις,  :jerking: κλπ.
Επίσης, δεν ανέφερα την Αριστερά, ούτε τους γάμους ομοφυλοφίλων.
Διαπίστωσα απλώς μια κωλοτούμπα στις θέσεις σου ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ και την είπα.
Αν σε καλύπτει και σε εκφράζει αυτό που μόλις έγραψες (και ο τρόπος του), τι να κάνουμε.
Καλώς ή κακώς όμως, το θρεντ το διαβάζουν πολλοί.
Και οι περισσότεροι -δυστυχώς σπάνιο για θρεντ εδώ- υψηλού επιπέδου.
Μην είσαι τόσο σίγουρος για τα συμπεράσματα που θα αποκομίσουν.
Εγώ πάντως σταματάω εδώ.
Τέλος.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Φίλε μου 1personanongrata πίστεψέ με σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σου και πιστεύω ότι και πολλοί άλλοι στην Ελλάδα τις συμμερίζονται. Η προσωπική μου άποψη πέραν της καθαρά νομικής θέσης είναι κατά της θανατικής ποινής για έναν απλό λόγο:αν υποθέσουμε ότι καταδικάζεται κάποιος σε θάνατο, ως συμβαίνει στις Η.Π.Α., η ποινή εκτελείται μετά την πάροδο τουλάχιστον δεκαετίας. Μέχρι τότε, τα πάντα σχετικά με το έγκλημα που έκανε ο μελλοθάνατος έχουν ξεχαστεί, και αυτό το οποίο μένει είναι ο οίκτος προς έναν άνθρωπο ο οποίος εκτελείται και χάνει τη ζωή του. Η τελευταία εκτέλεση στην Ελλάδα έγινε το 1972 νομίζω, κάποιου Λυμπέρη ο οποίος έκαψε την πεθερά,τη γυναίκα και τα παιδιά του, ειδεχθέστατο έγκλημα. Η μάνα μου που θυμάται την περίπτωση της εκτέλεσης, δεν μου είπε ποτέ τα κακόμοιρα τα θύματα, μου είπε τον κακόμοιρο τον Λυμπέρη που τον εκτέλεσαν. Και αυτό γιατί ο οίκτος προς το μελλοθάνατο και τελικά εκτελεσθέντα είναι που επικρατεί στο τέλος. Συνεπώς, για μένα η τέλεια τιμωρία είναι τα πραγματικά ισόβια, χωρίς καμία ευεργετική διάταξη και χωρίς καμία πενθήμερη άδεια και άλλες τέτοιες αηδίες.

Έχεις πολύ δίκιο σ' αυτά που λες, φίλε.
Αν μου επιτρέπεις, θα προσθέσω έναν ακόμα, φιλοσοφικό, λόγο για τον οποίο είμαι κατά της θανατικής ποινής:
Οτι δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κανέναν (ακόμα και τον πιο ειδεχθή εγκληματία) σε μια ποινή που δεν γνωρίζουμε τη φύση της.
Κανείς μας δεν ξέρει τι είναι ο θάνατος.
Φιλικά.

Επισκέπτης
Έχεις πολύ δίκιο σ' αυτά που λες, φίλε.
Αν μου επιτρέπεις, θα προσθέσω έναν ακόμα, φιλοσοφικό, λόγο για τον οποίο είμαι κατά της θανατικής ποινής:
Οτι δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κανέναν (ακόμα και τον πιο ειδεχθή εγκληματία) σε μια ποινή που δεν γνωρίζουμε τη φύση της.
Κανείς μας δεν ξέρει τι είναι ο θάνατος.
Φιλικά.

Τι τι ειναι ο θανατος? Ολοι θα πεθανουμε καποια μερα τι σημασια αν τιμωρηθει μια ωρα αρχιτερα ο ειδεχθης εγληματιας οπως λες?

Οτι θα παει στην κολαση πριν την ωρα του?  :2funny:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Τι τι ειναι ο θανατος? Ολοι θα πεθανουμε καποια μερα τι σημασια αν τιμωρηθει μια ωρα αρχιτερα ο ειδεχθης εγληματιας οπως λες?

Οτι θα παει στην κολαση πριν την ωρα του?  :2funny:

Ασπρούλη, σοβαρέψου!        :)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

λέοντα, την θανατική ποινή ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, δεν τη θέλω για την τιμωρία του εγκληματία, αλλά για αποτροπή άλλων από την τέλεση τέτοιου αδικήματος.

Στην ιατρική, υπάρχουν οι συντηρητικές και οι ριζοσπαστικές θεραπείες.
Σε κάθε περίπτωση όμως το καρκίνωμα ενός σώματος είναι η πλήρης αφαίρεσή του.
Με άλλα λόγια, προκειμένου να γλιτώσεις τα λοιπά υγιή κύττρα αφαιρείς τα καρκινικά.
Προσωπικά θεωρώ την παιδεραστία και την εμπορία ναρκωτικών καρκινώματα της κοινωνίας. Η ζημιά που προκαλεί ένας παιδεραστής δεν περιορίζεται μόνο στο παιδί, αλλά και σε όλο τον κοινωνικό του περίγυρο όσο μεγαλώνει και όταν ενηλικιώνεται. Το ίδιο συμβαίνει με τα ναρκωτικά. Η αρρώστεια που εξαπλώνεται στην άμεση κοινωνική ομάδα που συναναστρέφεται τα θύματα είναι τεράστιου μεγέθους.
Με αυτό το σκεπτικό θεωρώ ότι τέτοιου είδους καρκινώματα πρέπει να αφαιρούνται από τη ρίζα όταν πρέπει. Μετά, η ποινή της ισόβιας κάθειρξης δεν αποτελεί κοινωνική θεραπεία. Το κακό έχει ήδη γίνει και μεταφέρεται σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

Δλδ τώρα μας λες ότι ο δικαστής που καταδικάζει σε ισόβια κάθειρξη έναν εγκληματία γνωρίζει άριστα τη φύση της και τις συνέπειες αυτής....
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom