georgebest
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2007
- Κριτικές
- 7
- Like
- 378
- Πόντοι
- 366
οκ. το είπε ήδη ο Βολταίρος. χρηματική αποζημίωση. ξέρεις πόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα την έχουν πάρει; σκέψου ένα στρογγυλό νούμερο
βολταίρο ξέρεις ΠΟΣΟ σε εκτιμώ και ιδιαιτέρως τις πνευματικές σου ικανότητες.Που το βλέπεις το δίκηο στο νομικό σύστημα που κάποιος μπορεί να μείνει έως και 18 μήνες προφυλακισμένος;
Και που το βλέπεις το δίκηο με τον αυθαίρετο τρόπο που προφυλακίζουν οι εισαγγελείς και οι ανακριτές;
Το είπα ξανά και θα το επαναλάβω:
Η Τσέκου έμεινε προφυλακισμένη τόσους μήνες στον Κορυδαλλό επειδή υπήρχε υποψία για εκβιασμό κάποιου που διέπραξε αυτοκτονία (με δική του θέληση) και ο οποίος μάλιστα επέζησε. Η δικαιολογία για την προφυλάκιση της Τσέκου ήταν ότι αν έβγαινε μπορεί να κατέστρεφε το πρώτοτυπο υλικό. Εν τω μεταξύ βέβαια ο κομιστής κυκλοφορούσε ελεύθερα με το πρωτότυπο, το μονταρισμένο και ότι άλλο υλικό ήθελε.
Για να δούμε όμως και μία άλλη γνωστή υπόθεση της Μυκόνου.
Το κότερο με την κόκα, τον Λαζόπουλο και τους λοιπούς.
Ο ιδιοκτήτης του κοτέρου, Πέτρος Λυμπέρης προφυλακίστηκε για λίγα γραμμάρια κόκας, κάτι χάπια και λίγη φούντα.
Έμεινε προφυλακισμένος πάνω από χρόνο όταν ποτέ η κατηγορία δεν ήταν διακίνηση αλλά ήταν προφανές ότι οι ποσότητες ήταν για δική του χρήση. Επί πλέον το Λιμενικό κατέσχεσε το κότερο, το έβαψε στα χρώματα του και το έκανε περιπολικό σκάφος.
Για κάνε και μία σύγκριση τώρα με τον Σεργιαννόπουλο. Ο οποίος βέβαια αν είχε προφυλακιστεί μπορεί σήμερα να ζούσε.
Για ποιό δίκαιο νομικό σύστημα μιλάς;
Σε όλο τον κόσμο προβλέπεται αποζημίωση.
τι ερώτηση είναι αυτή; τι θες να προσφέρω δηλαδή;Εδώ γίνεται συζήτηση για ένα σύστημα που θα ισορροπεί ανάμεσα στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και τα ατομικά δικαιώματα του κατηγορούμενου.
Έχεις τίποτε να προσφέρεις επί της ουσίας;
μάλιστα.Νομίζω ότι συμφωνούμε ότι το "μπράβος" δεν υφίσταται ως νόμιμο επάγγελμα. Μιλάμε δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση για μια ομάδα ατόμων (νομικά νομίζω το λένε συμμορία) που προπηλάκισαν, λογόφεραν, και έδειραν 2 νεαρούς με συνέπεια ο ένας να καταλήξει. Εκτός του θανάτου δηλαδή, έχουν παραβιάσει οι συγκεκριμένοι τον μισό ποινικό κώδικα. Δεν χρειάζεται να είμαι μπροστά για να καταλάβω τι έγινε. Είμαι σίγουρος ότι όλοι έβρισαν και έδειραν τους νεαρούς όπως είμαι σίγουρος πως οι 4 συγκεκριμένοι έχουν δείρει άπειρους άλλους που απλώς δεν είχαν την ατυχία να καταλήξουν. ¨όπως είμαι απόλυτα σίγουρος πως αν δεν υπήρχαν μάρτυρες αν τους δουν, θα σκότωναν και τον δεύτερο μόλις κατάλαβαν ότι σκότωσαν τον πρώτο και θα τους πέταγαν σε καμιά χαράδρα για να πάνε να πιούνε μετά ανέμελοι το ποτάκι τους.
Ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας δεν παραβιάζεται με το κιλό.....Εκτός του θανάτου δηλαδή, έχουν παραβιάσει οι συγκεκριμένοι τον μισό ποινικό κώδικα.
οκ. το είπε ήδη ο Βολταίρος. χρηματική αποζημίωση. ξέρεις πόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα την έχουν πάρει; σκέψου ένα στρογγυλό νούμερο
Σε βάρος των δύο ο εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας κατά συρροή, αντιποίηση αρχής και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Οι άλλοι δύο κατηγορούνται από τον εισαγγελέα για απρόκλητη σωματική βλάβη και απλή συνέργεια στην πράξη αυτή. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή.
βολταίρο ξέρεις ΠΟΣΟ σε εκτιμώ και ιδιαιτέρως τις πνευματικές σου ικανότητες.
το είπα και το ξαναλέω....
Δεν φταίει το Νομικό σύστημα εάν υπάρχουν πουλημένοι ανακριτές και εισαγγελείς. Για να μείνει κάποιος προφυλακισμένος 18 μήνες πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα με αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες. Η Τσέκου είχε δεχθεί προφανώς πιέσεις για να μη μιλήσει. Εάν η Τσέκου είχε μιλήσει θα είχε τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Αλλά περιμένεις από ανθρώπους που σκοπό έχουν το διορισμό στο δημόσιο να ταράξουν όλη τη χώρα;
Δε φταίει το νομικό σύστημα
Φταίνε αυτοί που το εφαρμόζουν.
Δεν φταίει ο κομμουνισμός εάν υπάρχει ο Στάλιν.
Από ανθρώπους με το δικό σου Ι.Q. περιμένω να βλέπουν πέρα από το προφανές.
κοίτα βολταίρο.....Και όμως φταίει το νομικό σύστημα.
Στο Αγγλοσαξωνικό δίκαιο υπάρχει το "The right to speedy trial".
Το σύνταγμα των ΗΠΑ το περιλαμβάνει και αφήνει στις επιμέρους πολιτείες να ορίσουν το χρονικό διάστημα που κάποιος είναι προφυλακισμένος.
Στις περισσότερες πολιτείες είναι 90 ημέρες.
Αν μέσα σε 90 ημέρες από την στιγμή που απαγγέλονται κατηγορίες δεν έχει αρχίσει η δίκη, όχι μόνον ο κατηγορούμενος αποφυλακίζεται αλλά ανακυρήσσεται αθώος. Δηλαδή ο νόμος λέει, ότι αν ο εισαγγελέας, η αστυνομία, ο κρατικός μηχανισμός δεν έχουν αδιάσειστα στοιχεία και μέσα σε 90 μέρες δεν είναι έτοιμοι για δίκη τότε καλλίτερα ας μην απαγγείλουν καν κατηγορίες.
Το πρόβλημα με το ελληνικό σύστημα είναι ότι:
α) Η περίοδος προφυλάκισης είναι αδικαιολόγητα μεγάλη
β) Για την προφυλάκιση αποφασίζει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής, δηλαδή μόνον η πλευρά της κρατικής εξουσίας.
Στο Αγγλοσαξωνικό σύστημα την προφυλάκιση, το ύψος της εγγύησης, τους όρους τους αποφασίζει ο δικαστής, δηλαδή ένας τρίτος. Αυτό γίνεται σε ειδική ακρόαση που η κάθε πλευρά παρουσιάζει τα επιχειρήματα της και ο δικαστής αποφασίζει.
Και το σημαντικότερο: η ακροαματική διαδικασία ακόμη και για την προφυλάκιση είναι ανοικτή στο κοινό. Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρίσταται.
Εδώ μαθαίνουμε τι παίζει;
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα αυτοί μου φαίνονται επικίνδυνοι.
ΑΦΟΥ καταθεσεις αυτα στον ανακριτη η οπουδηποτε αλλου χρειαστει....Σωστος....σωστά τα λες. ήσουν όμως αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό και είδες και τους 4 να καταφέρνουν θανάσιμα χτυπήματα; αν ναι, να προφυλακιστούν
Και όμως φταίει το νομικό σύστημα.
Στο Αγγλοσαξωνικό δίκαιο υπάρχει το "The right to speedy trial".
..........................
Το πρόβλημα με το ελληνικό σύστημα είναι ότι:
α) Η περίοδος προφυλάκισης είναι αδικαιολόγητα μεγάλη
..........................
αν καποιος ειναι μαλακας και ξυλοκοπει μεχρι θανατου ενα πελατη δεν φταιει το μαγαζι.
αυτό λέω ρε γιώργο τόση ώρα.........αυτά πιστεύεις ότι είναι πρόβλημα του ελληνικού νομικού συστήματος ή του γενικότερου μπάχαλου που επικρατεί σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης της Ελλάδας;
ουτε ΟΛΟΙ οι πορτιερηδες ολου του κοσμου!!!!!ΑΦΟΥ καταθεσεις αυτα στον ανακριτη η οπουδηποτε αλλου χρειαστει....Σωστος....
Με τα λογια ολα ειναι απλα.Αν δεν εχουν στοιχεια και καταθεσεις πως θα αποφασισουν προφυλακιση????ερπειδη σκουζει ο εισαγγελατος?????
Και να εχετε υποψι σας οτι οι πορτιερηδες των μαγαζιων δεν ειναι μπραβοι!!!!!!!(πλην σπσνιων περιπτωσεων...)
Υπαλληλοι ειναι με μεροκαματο(40 -50 ευρασεμικρα μαγαζια και λιγο περισσοτερα σε μεγαλυτερα...)αν καποιος ειναι μαλακας και ξυλοκοπει μεχρι θανατου ενα πελατη δεν φταιει το μαγαζι.