Νέα

Ναυάγιο στην Πύλο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Theodor73
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 615
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
892
Πόντοι
96
Αλέξανδρος Διακόπουλος πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη:
«Έχουμε αντικρουόμενες πληροφορίες οι οποίες εκ των πραγμάτων είναι επιλεκτικές και αποσπασματικές. Στην αρχή είπε το Λιμενικό ότι δεν έδωσε σχοινί, μετά είπε ότι έδωσε αλλά δεν ήταν σκοινί για να ρυμουλκήσει αλλά για να μεταφέρει τρόφιμα. Επίσης, οι πρώτοι που βγήκαν από τους διασωθέντες δεν μίλησαν ποτέ για προσπάθεια ρυμούλκησης και εν συνεχεία μίλησαν» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Όλοι έχουν το κίνητρο να εμφανίσουν (σ.σ. τη δική τους εκδοχή), οι μεν διασωθέντες για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις - το δε Λιμενικό για να πει “εμείς τα κάναμε όλα καλά”. Δεν μπορείς να στηριχτείς μόνο σε αυτά. Είναι τραγικό ότι χάθηκαν 500 άνθρωποι και γυναικόπαιδα, ας βάλουμε λίγο και το ανθρωπιστικό κομμάτι στη συζήτηση. Όποιος και να φταίει είναι μια τραγική είδηση η οποία εμένα με συγκλονίζει η σκέψη όλων αυτών των ανθρώπων και του φριχτού θανάτου τους» συνέχισε.
«Ο μόνος ο οποίος μπορεί να πλησιάσει στο τι πραγματικά έγινε είναι αυτός που κάνει τη δικαστική διερεύνηση, που θα έχει όλα τα στοιχεία, θα πάρει καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και θα έχει όλο το οπτικοακουστικό υλικό».

Από εδώ:

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
892
Πόντοι
96
Οτι εγραψες παραπανω κοπυ παστα απο τη κοβα ειναι ολα λαθος.
Και τα 10 σημεια.

Μνημειο αριστειας του ΚΚΕ γι ακομη μια φορα διπλα στη κυβερνηση του βουνου του Ζαχαριαδη το 49.
Όλα κρίνονται, και οι ερωτήσεις και, ΚΥΡΙΩΣ, οι απαντήσεις. Εννοώ για το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν. Τα υπόλοιπα άσχετα, για μένα τουλάχιστον.

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
892
Πόντοι
96
Μη το παίζεις έξυπνος τύπε.. ένας εξυπνακιας είσαι τύπε όπως πολλοί άλλοι.. που βρήκε την ευκαιρία να κουνάει το δάχτυλο σε ανθρώπους που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες από την ησυχία του σπιτιού του.
Το ότι σου είπα ότι δεν διάβασα τις πίπες του ΚΚΕ δεν σημαίνει ότι δεν διάβαζα τις υπόλοιπες χαζομάρες που έλεγες.. δυστυχώς έχανα το χρόνο μου και τις διάβαζα.
Ασχολησου με κάτι παραγωγικό μπας και πάει η χώρα μπροστά και άσε τις μπίζνες.
"[...] βρήκε την ευκαιρία να κουνάει το δάχτυλο κλπ."
Αντιγράφω από απάντηση που έδωσα σε άλλον σχολιαστή:
Για το λιμενικό, την ικανότητά του και την εμπειρία του σε τέτοιες περιπτώσεις, ναι έχω άποψη (όπως και εσύ. Απαγορεύεται;) και την έχω γράψει με ευκαιρία άλλης απάντησης σε άλλον. Το θέμα, λοιπόν, ΔΕΝ είναι, στην ΟΥΣΙΑ, το Λιμενικό, αλλά οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ επιλογές και οι διαταγές που εντέλλονται οι ανώτεροι και οι λιμενικοί εκτελούν, ως ΕΝΣΤΟΛΟΙ. Για να καταλαβαινόμαστε.
Για τα προσωπικά, ΟΚ. Ασχολίαστα.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Όλα κρίνονται, και οι ερωτήσεις και, ΚΥΡΙΩΣ, οι απαντήσεις. Εννοώ για το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν. Τα υπόλοιπα άσχετα, για μένα τουλάχιστον.
Ποσο χρωνων εισαι και τι σπουδαζεις?

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
892
Πόντοι
96
Σημερινό πρωτοσέλιδο της ομογενειακής ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ (Νέα Υόρκη) η ενάσχολη των NY Times με το θέμα του ναυαγίου:

1687338676485.jpeg

Το άρθρο των NYT με τίτλο:
Greek Coast Guard Under Scrutiny for Response to Migrant Mass Drowning
[Η Ελληνική Ακτοφυλακή υπό έλεγχο για την αντιμετώπιση του μαζικού πνιγμού μεταναστών]
εδώ:

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.770
Πόντοι
2.816
"[...] βρήκε την ευκαιρία να κουνάει το δάχτυλο κλπ."
Αντιγράφω από απάντηση που έδωσα σε άλλον σχολιαστή:
Για το λιμενικό, την ικανότητά του και την εμπειρία του σε τέτοιες περιπτώσεις, ναι έχω άποψη (όπως και εσύ. Απαγορεύεται;) και την έχω γράψει με ευκαιρία άλλης απάντησης σε άλλον. Το θέμα, λοιπόν, ΔΕΝ είναι, στην ΟΥΣΙΑ, το Λιμενικό, αλλά οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ επιλογές και οι διαταγές που εντέλλονται οι ανώτεροι και οι λιμενικοί εκτελούν, ως ΕΝΣΤΟΛΟΙ. Για να καταλαβαινόμαστε.
Για τα προσωπικά, ΟΚ. Ασχολίαστα.
Τύπε όπως σου είπα γενικά σε διαβάζω.. έχω διαβάσει την απάντηση που κοπιαρες.. δεν ήταν ανάγκη να σπαμαρεις τα ίδια..
Αφού τα προβλήματα αυτής της χώρας είναι το λιμενικό και η ικανότητα του.. καλή συνέχεια στην προσπάθεια που κάνεις να τα βελτιώσεις...
Εννοείται ο καθένας σχολιάζει ότι θέλει, ότι τον βολεύει, ότι μπορεί κλπ

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.107
Πόντοι
6.515
Υπάρχει υποψία οτι ΜΚΟ έστησαν το επεισόδιο για να πιεστει η κυβέρνηση να επαναφέρει σε αυτους τη διαχείριση των κονδυλίων
Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί τους

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
892
Πόντοι
96
Τύπε όπως σου είπα γενικά σε διαβάζω.. έχω διαβάσει την απάντηση που κοπιαρες.. δεν ήταν ανάγκη να σπαμαρεις τα ίδια..
Αφού τα προβλήματα αυτής της χώρας είναι το λιμενικό και η ικανότητα του.. καλή συνέχεια στην προσπάθεια που κάνεις να τα βελτιώσεις...
Εννοείται ο καθένας σχολιάζει ότι θέλει, ότι τον βολεύει, ότι μπορεί κλπ
Από πού στα δικές αναρτήσεις, παραπομπές, γραφόμενα βγαίνει το συμπέρασμα/γενίκευση που κάνεις, ότι "τα προβλήματα αυτής της χώρας είναι το Λιμενικό"; Γνωρίζεις ότι εγώ προσπαθώ να περιοριστώ στο ίδιο το συμβάν. Αλλοι κάνουν αλλιώς και βάζουν θέματα άσχετα με την ουσία. Άποψή μου και άποψή τους.
Όσον αφορά τώρα Λιμενικό. Το αντίθετο είπα. Αν δεν υπήρξα σαφής, να το διευκρινίσω.
Θεωρώ το δικό μας Λιμενικό από τα πιο έμπειρα και ικανά, Όχι γιατί έχω συγκριτικά στοιχεία, αλλά γιατί αυτό συμπεραίνω με απλή λόγική, επειδή, ειδικά από την κρίση στην Συρία και μετά, έχει αντιμετωπίσει ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ διάφορες καταστάσεις ποικίλου βαθμού δυσκολίας. Άρα έχει "ψηθεί". Επιπλέον, όταν γράφω "Λιμενικό" εννοώ την ΕΚΑΣΤΟΤΕ πολιτική ηγεσία.
Συνεπώς, αυτό πού συζητιέται, στην παρούσα περίπτωση και σε σχέση με το πολύνκρο ναυάγιο και ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ του (και αυτό που στην ΟΥΣΙΑ απασχολεί τον μερίδα του εγχώριου τύπου και ολον τον διεθνή), δεν είναι αν ήταν "κακό" το Λιμενικό ή αν πρέπει να "βελτιωθεί" το Λιμενικό (πολλώ δε μάλλον από εμένα!, αλλά ποιες ηταν οι εντολές που εκτελούσαν οι ΕΝΣΤΟΛΟΙ. Οι εντολές δεν είναι δουλειά του Λιμενικού, έχουν σχέση με ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αποφάσεις.
Οι τελευταίες, φυσικά, λαμβάνονται με βάση το συμφέρον της χώρας ΑΛΛΑ σε σχέση με το (διεθνές) δίκαιο, όπως απορρέει από την συμμετοχή της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς, όπου έχει βάλει την υπογραφή της και έχει εξ αυτού ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ αλλά ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.612
Πόντοι
506
Σημερινό πρωτοσέλιδο της ομογενειακής ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ (Νέα Υόρκη) η ενάσχολη των NY Times με το θέμα του ναυαγίου:

1687338676485.jpeg

Το άρθρο των NYT με τίτλο:
Greek Coast Guard Under Scrutiny for Response to Migrant Mass Drowning
[Η Ελληνική Ακτοφυλακή υπό έλεγχο για την αντιμετώπιση του μαζικού πνιγμού μεταναστών]
εδώ:
τι υποκρισια!
ποιοι οι γιανκιδες που κατεστρεψαν χωρες με δηθεν επαναστασεις που βομβαρδισαν χωρες σαν το Ιρακ, που γεμισαν το Αφγανισταν με τους σπορους του ισλαμοφασισμου να μας κουναν το δαχτυλο.

ΘΑ επρεπε να τους δειχνουμε το δαχτυλο υπενθομιζοντας τις ευθυνες τους για την κατασταση που αυτοι δημιουργισαν. Σε καθε εξοδο που κανει το λιμενικο να σωζει λαθρο να τους ζηταμε τα εξοδα

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.770
Πόντοι
2.816
Από πού στα δικές αναρτήσεις, παραπομπές, γραφόμενα βγαίνει το συμπέρασμα/γενίκευση που κάνεις, ότι "τα προβλήματα αυτής της χώρας είναι το Λιμενικό"; Γνωρίζεις ότι εγώ προσπαθώ να περιοριστώ στο ίδιο το συμβάν. Αλλοι κάνουν αλλιώς και βάζουν θέματα άσχετα με την ουσία. Άποψή μου και άποψή τους.
Όσον αφορά τώρα Λιμενικό. Το αντίθετο είπα. Αν δεν υπήρξα σαφής, να το διευκρινίσω.
Θεωρώ το δικό μας Λιμενικό από τα πιο έμπειρα και ικανά, Όχι γιατί έχω συγκριτικά στοιχεία, αλλά γιατί αυτό συμπεραίνω με απλή λόγική, επειδή, ειδικά από την κρίση στην Συρία και μετά, έχει αντιμετωπίσει ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ διάφορες καταστάσεις ποικίλου βαθμού δυσκολίας. Άρα έχει "ψηθεί". Επιπλέον, όταν γράφω "Λιμενικό" εννοώ την ΕΚΑΣΤΟΤΕ πολιτική ηγεσία.
Συνεπώς, αυτό πού συζητιέται, στην παρούσα περίπτωση και σε σχέση με το πολύνκρο ναυάγιο και ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ του (και αυτό που στην ΟΥΣΙΑ απασχολεί τον μερίδα του εγχώριου τύπου και ολον τον διεθνή), δεν είναι αν ήταν "κακό" το Λιμενικό ή αν πρέπει να "βελτιωθεί" το Λιμενικό (πολλώ δε μάλλον από εμένα!, αλλά ποιες ηταν οι εντολές που εκτελούσαν οι ΕΝΣΤΟΛΟΙ. Οι εντολές δεν είναι δουλειά του Λιμενικού, έχουν σχέση με ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αποφάσεις.
Οι τελευταίες, φυσικά, λαμβάνονται με βάση το συμφέρον της χώρας ΑΛΛΑ σε σχέση με το (διεθνές) δίκαιο, όπως απορρέει από την συμμετοχή της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς, όπου έχει βάλει την υπογραφή της και έχει εξ αυτού ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ αλλά ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
Με άλλα λόγια θεωρείς ότι είπαν στο λιμενικό να βυθίσει το αλιευτικό...
Τύπε ωραίο το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο...
Τίποτα το περίεργο δεν έγινε.. για μένα όλα είναι στη φαντασία σου.
Το λιμενικό έκανε ότι και στα υπόλοιπα 20 δρομολόγια του αλιευτικού τον τελευταίο μήνα. Απλά ο παράγοντας τύχη εγκατέλειψε το αλιευτικό... Κάποια βλάβη το ακινητοποίησε, οι επιβάτες άρχισαν να πηγαίνουν αριστερά δεξιά και πήρε τούμπα..
Γιατί πρέπει πάντα να υπάρχει μια σκοτεινή ιστορία πολιτικής συνομωσίας;
Και μη μου πεις που ήταν το λιμενικό να τους σώσει.. εκεί ήταν και έσωσε όσους μπορούσε.. το λιμενικό δεν υπάρχει για να συνοδεύει αλιευτικά κ λοιπά σκάφη μη τυχόν και πάθουν βλάβη...

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
892
Πόντοι
96
Τίτλος της χθεσινής (20/06/2023) ανάρτησης του ALJAZEERA για το ναυάγιο της Πύλου:
"Τραγωδία με σκάφος στην Ελλάδα: Τι γνωρίζουμε για τον ρόλο του λιμενικού;
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί για «ενδελεχή και διαφανή έρευνα» για τη θανατηφόρα βύθιση ενός σκάφους ανοιχτά των ακτών της Ελλάδας."

Η ανάρτηση εδώ:

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.770
Πόντοι
2.816
Τίτλος της χθεσινής (20/06/2023) ανάρτησης του ALJAZEERA για το ναυάγιο της Πύλου:
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί για «ενδελεχή και διαφανή έρευνα» για τη θανατηφόρα βύθιση ενός σκάφους ανοιχτά των ακτών της Ελλάδας."

Η ανάρτηση εδώ:
Πάλι καλά που το προβάλει και το αλτζαζιρα.. μήπως πάρουν χαμπάρι οι επενδυτές ότι πρέπει να πάνε αλλού να επενδύσουν

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.648
Πόντοι
1.706
Η εξεταζόμενη υπόθεση είναι (ή θα είναι) αν ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ και τυχόν τραυματισμός ή θανατηφόρο αποτέλεσμα από αυτό ή σε αυτό προέρχεται από πράξεις/ενέργειες ή/και παραλείψεις και ποίου ΕΝΩ υπήρχε δυνατότητα και συνθήκες έγκαιρης διάσωσης. Τα ερωτήματά σου (και άλλων) όσο ενδιαφέροντα κι αν είναι (και το εννοώ, δεν ειρωνεύμομαι) ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ με την εξεταζόμενη υπόθεση και σε οποιοδήποτε δικαστήριο (πιθανότατα διεθνές) θα απορριφθούν ως μη έχοντα σχέση με την υπόθεση. Διότι, με την ίδια συλλογιστική, δεν θα φτάναμε ως εδώ αν ΔΕΝ είχαν γεννηθεί.
Ε αφού έχεις ερωτήματα, εσυ ή όποιος άλλος, απάντα και εσυ στο πιο βασικό.
Γιατί το Λιμενικό πήγε και έπνιξε τους συγκεκριμένους με την θάλασσα ήρεμη όταν την προηγούμενη ημέρα/εβδομάδα/μήνα/χρόνο έχει σώσει άλλους σε κακές καιρικές συνθήκες??

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.402
Πόντοι
786

Η ανάρτηση εδώ:
ίσως έτσι τώρα πια φοβούνται και πηγαίνουν στην ισπανία

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.770
Πόντοι
2.816
Γιατί το Λιμενικό πήγε και έπνιξε τους συγκεκριμένους με την θάλασσα ήρεμη όταν την προηγούμενη ημέρα/εβδομάδα/μήνα/χρόνο έχει σώσει άλλους σε κακές καιρικές συνθήκες??
Όχι τύπε, για τους αριστερούς πρέπει πάντα να υπάρχει κάποιο σκοτεινό πολιτικό παιχνίδι

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.648
Πόντοι
1.706
Όχι τύπε, για τους αριστερούς πρέπει πάντα να υπάρχει κάποιο σκοτεινό πολιτικό παιχνίδι
Αμεεεεεεεεεεεεεε, φυσικά και υπάρχει.
Απλά δεν το κατάλαβα :confused:
Κάτσε να μας το εξηγήσει λοιπόν, όλο και κάτι θα μάθουμε.

Readytogo22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2022
Like
2.177
Πόντοι
456
Ο καλύτερος τρόπος για να μη πνιγείς προσπαθώντας να μεταναστεύσεις παράνομα σε μια χώρα είναι να μη μεταναστεύσεις σε αυτή τη χώρα εξ αρχής.

Άμα ξεκινούσαν απελάσεις θα το έπαιρναν χαμπάρι και αυτοί μόνοι τους πως η Ευρώπη δεν είναι γη της επαγγελίας οπότε δε θα έρχονταν εξ αρχής.

Στο κάτω , κάτω της γραφής τι να τους κάνουμε ; Συλλογή ; Είναι πάρα πολλοί η Ελλάδα δε σηκώνει παραπάνω και αυτό δεν είναι ρατσισμός είναι κοινή λογική.

Κρίμα για τους νεκρούς αλλά τα κράτη δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Οι παππούδες μας πραγματικοί πρόσφυγες , οι γονείς μας νόμιμοι μετανάστες και εμείς ρεαλιστές.

Enkidu

Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2019
Like
892
Πόντοι
96
Προφανώς για να γράφεις "αφού έχεις ερωτήματα, εσύ ή όποιος άλλος, απάντα εσύ στο πιο βασικό", θεωρείς ότι τα ερωτήματά μου (μας) είναι ρητορικά (δηλ. εμπεριέχουν την απάντηση). Δεν είναι. Και μη το μπερδεύεις με τις υποψίες ή διάφορες εκδοχές που έχει ο καθένας στο κεφάλι του. Αυτό είναι κάτι άλλο, που μπορεί να συζητάει κάποιος σε προσωπικό επίπεδο με συμφωνούντες ή διαφωνούντες φίλους, αλλά όχι να το λέει/γράφει δημόσια.
Συνεπώς, εγώ ή όποιοι άλλοι, ρωτάμε γιατί δεν έχουμε απαντήσεις, διότι αν τις είχαμε δεν θα ρωτούσαμε, ούτε θα γράφαμε ούτε θα παραπέμπαμε και, συνεπώς, ούτε εσύ θα ρωτούσες αυτά που ρωτάς και μάλιστα όπως τα ρωτάς (παίρνοντας ως δεδομένο - υποψιάζομαι ως υπόθεση εργασίας - ότι το "Λιμενικό πήγε και έπνιξε").

Γίνεται, λοιπόν, έρευνα και αναμένουμε απαντήσεις. Το θέμα είναι ότι εγώ και όποιοι άλλοι (και σε αυτό τό όποιοι άλλοι περιλαμβάνονται εκτός από θεσμικούς φορείς - π.χ. Συμβούλιο της Ευρώπης, ΟΗΕ - και τύπος εγχώριος και διεθνής), εκφράζουμε από επιφυλάξεις μέχρι και αμφιβολία για την μεθόδευσής και τα εξ αυτής αποτελέσματα.Και η καχυποψία αυτή έχει δημιουργηθεί από τη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης σε αντίστοιχες ή άλλες έρευνες.
Προς το παρόν αναμένουμε.

Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο; Δεν νομίζω ότι θα μάθουμε. Αυτό προκύπτει από ένα απόσπασμα της ανάλυσης του Aljazeera, στην οποία έχω παραπέμψει και έχει σχέση με την νομική διερεύνηση για το συγκεκριμένο ναυάγια σε διακρατικό επίπεδο. Επειδή είναι στα αγγλικά και κάποιοι μπορεί να μη μπόρεσαν να το διαβάσουν ή δεν το διάβασαν για όποιον άλλο λόγο, το μεταφράζω εδώ (άλλωστε, γι αυτό το σημείο έκανα την συγκεκριμένη παραπομπή).
Μιλάει ο [...] Omer Shatz, διεθνής δικηγόρος και νομικός διευθυντής του front-LEX, ενός νομικού κόμβου που αμφισβητεί τις μεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ στα ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια, [...] και δηλώνει ότι [...] "Το πρόβλημα με το ναυτικό δίκαιο είναι ότι μόνο τα κράτη, όχι ιδιώτες, μπορούν να παραπέμψουν την Ελλάδα στα δικαστήρια και δεδομένης της συνενοχής των 27 μελών της ΕΕ σε αυτήν την πολιτική, αυτό είναι απίθανο σε αυτήν την περίπτωση". Και επίσης: [...] «Στην παρούσα περίπτωση, δεν αμφισβητούνται οι πολλές ώρες που μεσολάβησαν από τη στιγμή που η Ελλάδα είχε συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο και απέτυχε να ενεργήσει, για να μη πούμε ότι ενήργησε με τρόπο που δραστικά έθεσε σε κίνδυνο το σκάφος».
Η λέξη-κλειδί, λοιπόν, όσον αφορφά την εξέλιξη της έρευνας, είναι: ΣΥΝΕΝΟΧΗ
Παρακάτω λέει και μερικά σωστά για τον ρόλο της Frontex, η εμπλοκή της οποίας είναι άλλος ένας ΠΙΘΑΝΟΣ λόγος να ΜΗ μάθουμε τί πραγματι συνέβη.

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.770
Πόντοι
2.816
Προφανώς για να γράφεις "αφού έχεις ερωτήματα, εσύ ή όποιος άλλος, απάντα εσύ στο πιο βασικό", θεωρείς ότι τα ερωτήματά μου (μας) είναι ρητορικά (δηλ. εμπεριέχουν την απάντηση). Δεν είναι. Και μη το μπερδεύεις με τις υποψίες ή διάφορες εκδοχές που έχει ο καθένας στο κεφάλι του. Αυτό είναι κάτι άλλο, που μπορεί να συζητάει κάποιος σε προσωπικό επίπεδο με συμφωνούντες ή διαφωνούντες φίλους, αλλά όχι να το λέει/γράφει δημόσια.
Συνεπώς, εγώ ή όποιοι άλλοι, ρωτάμε γιατί δεν έχουμε απαντήσεις, διότι αν τις είχαμε δεν θα ρωτούσαμε, ούτε θα γράφαμε ούτε θα παραπέμπαμε και, συνεπώς, ούτε εσύ θα ρωτούσες αυτά που ρωτάς και μάλιστα όπως τα ρωτάς (παίρνοντας ως δεδομένο - υποψιάζομαι ως υπόθεση εργασίας - ότι το "Λιμενικό πήγε και έπνιξε").

Γίνεται, λοιπόν, έρευνα και αναμένουμε απαντήσεις. Το θέμα είναι ότι εγώ και όποιοι άλλοι (και σε αυτό τό όποιοι άλλοι περιλαμβάνονται εκτός από θεσμικούς φορείς - π.χ. Συμβούλιο της Ευρώπης, ΟΗΕ - και τύπος εγχώριος και διεθνής), εκφράζουμε από επιφυλάξεις μέχρι και αμφιβολία για την μεθόδευσής και τα εξ αυτής αποτελέσματα.Και η καχυποψία αυτή έχει δημιουργηθεί από τη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης σε αντίστοιχες ή άλλες έρευνες.
Προς το παρόν αναμένουμε.

Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο; Δεν νομίζω ότι θα μάθουμε. Αυτό προκύπτει από ένα απόσπασμα της ανάλυσης του Aljazeera, στην οποία έχω παραπέμψει και έχει σχέση με την νομική διερεύνηση για το συγκεκριμένο ναυάγια σε διακρατικό επίπεδο. Επειδή είναι στα αγγλικά και κάποιοι μπορεί να μη μπόρεσαν να το διαβάσουν ή δεν το διάβασαν για όποιον άλλο λόγο, το μεταφράζω εδώ (άλλωστε, γι αυτό το σημείο έκανα την συγκεκριμένη παραπομπή).
Μιλάει ο [...] Omer Shatz, διεθνής δικηγόρος και νομικός διευθυντής του front-LEX, ενός νομικού κόμβου που αμφισβητεί τις μεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ στα ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια, [...] και δηλώνει ότι [...] "Το πρόβλημα με το ναυτικό δίκαιο είναι ότι μόνο τα κράτη, όχι ιδιώτες, μπορούν να παραπέμψουν την Ελλάδα στα δικαστήρια και δεδομένης της συνενοχής των 27 μελών της ΕΕ σε αυτήν την πολιτική, αυτό είναι απίθανο σε αυτήν την περίπτωση". Και επίσης: [...] «Στην παρούσα περίπτωση, δεν αμφισβητούνται οι πολλές ώρες που μεσολάβησαν από τη στιγμή που η Ελλάδα είχε συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο και απέτυχε να ενεργήσει, για να μη πούμε ότι ενήργησε με τρόπο που δραστικά έθεσε σε κίνδυνο το σκάφος».
Η λέξη-κλειδί, λοιπόν, όσον αφορφά την εξέλιξη της έρευνας, είναι: ΣΥΝΕΝΟΧΗ
Παρακάτω λέει και μερικά σωστά για τον ρόλο της Frontex, η εμπλοκή της οποίας είναι άλλος ένας ΠΙΘΑΝΟΣ λόγος να ΜΗ μάθουμε τί πραγματι συνέβη.
Δλδ μας λες ότι το λιμενικό πρέπει να πηγαίνει από δίπλα τα αλιευτικά μη τυχόν και βουλιάξουν;

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom