Νέα

να μεινω με τα windows XP?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans82
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 242
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
btw gl αν ποτε μπορέσεις.... εξήγησε μου πως θα μπορέσει να μάθει ο απλός χρήστης ποσα αρχεία έχει σε έναν κατάλογο. Και ελα μετα να σου δειξω απο το τερματικο το οποιο σνομπάρεις επειδη ειναι δήθεν "ζορικο" ποσο απλούστατο ειναι αν οχι την 1η φορα απο την 1η και μετα (απλα την 1η πρέπει να γράψεις 2 λέξεις) και να πατησεις ENTER ωστε ο φλοιος να επεξεργαστει την εισοδο  :2funny: :2funny: :2funny:

την 2η δεν χρειαζεται να πατησεις ουτε αυτες απλα θα δωσεις ενα θαυμαστικο (ο χαρακτηρας μπαλαντερ που λεγαμε και πιο πανω)  ;)

EDIT -> ΔΕΝ εδωσα καλο και αντιπροσωπευτικο παράδειγμα... σκέψου απλα οτι θες να δεις οοοολα τα αρχεια σου με τα δικαιωματα τους σε καθε ενα ξεχωριστα... αυτο απο το τερματικο φυσικα ειναι ταχυτερο και την 1η φορα γινεται με μια απλη εντολη ενω την δευτερη (λογω ιστορικου) του τερματικου που σου ειπα να κοιταξεις απλα ανοιγεις το τερματικο και πατας το πάνω βελάκι απο το πληκτρολόγιο... για να μην μιλησω για τον vi οπως σου ειπα και πιο πανω που με ένα απλο γράμμα και ενα νουμερο απο διπλα μπορεις να πας στην γραμμη της αρεσκείας σου ακριβως σε ένα αρχειο το οποιο αποτελειται απο εκατοντάδες αν οχι χιλιάδες γραμμες  :)

Πωωωω! Ο vi ειναι σκατα! Ειναι για καμμενους ανωμαλους! Γιατι δε χρησιμοποιεις emacs καλυτερα που ειναι πιο ανθρωπινος? Εκτος αν εισαι κ εσυ απο τους καμμενους και παιζεις τον vi στα δαχτυλα  :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Πωωωω! Ο vi ειναι σκατα! Ειναι για καμμενους ανωμαλους! Γιατι δε χρησιμοποιεις emacs καλυτερα που ειναι πιο ανθρωπινος? Εκτος αν εισαι κ εσυ απο τους καμμενους και παιζεις τον vi στα δαχτυλα  :grin:

hehehe ειναι ενταξει ο vi και με αυτον δουλευα οχι με τον emacs
αν δεν μπερδέψεις την κατάσταση εντολών με την
κατάσταση εισαγωγής αλλα και παλι και ένα λάθος να κάνεις
και να σβήσεις κάποια γραμμή η οποία δεν έπρεπε με ένα πληκτρο
μπορεις να την επαναφέρεις  :)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Αστο μην το ψάχνεις οπως ο αλλος ειναι δαιμονιος πορνορεπορτερ
εγω ειμαι δαιμονιος programmer  :2funny: :2funny: :2funny:
γενικα οτι δυσκολο και περιπλοκο μ αρεσει να το ψαχνω.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
ρε συ Bolder το γραφικό περιβάλλον είναι πολύ πιο εύκολο για το 99% των ανθρώπων...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ρε συ Bolder το γραφικό περιβάλλον είναι πολύ πιο εύκολο για το 99% των ανθρώπων...

Λοιπον για να μην ειμαι και 100% απολυτος οταν καποιος δεν ειναι εξοικειωμενος
εγω εχω διαθεση και καιγομαι αρκετα αλλος μπορει να μην γουσταρει... οκ.
Βεβαια οπως καθετι σε αυτη τη ζωη έχει τα καλα του εχει και τα ασχημα του

Ναι στην αρχη ΔΕΝ ειναι ευκολο. Αλλα αμα κατσεις και αφιερωσεις χρονο και το μαθεις
θα κανεις παππάδες σε ελάχιστο χρονο ηδη είπα μερικά τιπς για να μην νομιζετε οτι σας πουλάω τσαμπα μουρη εδω μεσα απλα θελω να κανω συζητηση. Θα παρέθετα αρκετες εντολες αλλα δεν χρειαζεται να ζαλίσω κανεναν... οποιος θελει παραπανω μπορουμε να το συζητησουμε ακομη περισσοτερο και να μου πει που διαφωνει να το συζητησουμε ακομη πιο συγκεκριμενα... περιμενω.  ;)

davarits

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2009
Like
6
Πόντοι
16
;) posa χρονια εχεις να γαμησεις τυπε μου????

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825

Ναι στην αρχη ΔΕΝ ειναι ευκολο. Αλλα αμα κατσεις και αφιερωσεις χρονο και το μαθεις
θα κανεις παππάδες σε ελάχιστο χρονο ηδη είπα μερικά τιπς για να μην νομιζετε οτι σας πουλάω τσαμπα μουρη εδω μεσα απλα θελω να κανω συζητηση. Θα παρέθετα αρκετες εντολες αλλα δεν χρειαζεται να ζαλίσω κανεναν... οποιος θελει παραπανω μπορουμε να το συζητησουμε ακομη περισσοτερο και να μου πει που διαφωνει να το συζητησουμε ακομη πιο συγκεκριμενα... περιμενω.  ;)

για να γίνουν πιο φιλικοί οι υπολογιστές στον καθημερινό και μη εξοικειωμένο (ελπίζω να το έγραψα σωστά!!!) χρήστη, έχει καθιερωθεί το γραφικό περιβάλλον
αν κάποιος έχει χρόνο και διάθεση να δοκιμάσει κάτι άλλο είναι ένα άλλο θέμα, μην κρίνεις μόνο από τον εαυτό σου...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
για να γίνουν πιο φιλικοί οι υπολογιστές στον καθημερινό και μη εξοικειωμένο (ελπίζω να το έγραψα σωστά!!!) χρήστη, έχει καθιερωθεί το γραφικό περιβάλλον
αν κάποιος έχει χρόνο και διάθεση να δοκιμάσει κάτι άλλο είναι ένα άλλο θέμα, μην κρίνεις μόνο από τον εαυτό σου...

Ναι αυτο ειπα και εγω στο τελευταιο ποστ... αν έχει διάθεση κάποιος
και κάτσει και ασχοληθει σοβαρα και μεθοδικα θα ανταμοιφθεί με αυτο
απο το γεγονος οτι σε λιγο καιρο θα κάνει κάποιες εργασίες σαν χρήστης στο συστημα
του πολυ πιο ταχύτατα (ο gl αυτο αμφισβήτησε και εκει πανω στηρίχθηκε η συζητηση μας).
Ενδέχεται φυσικα με την έξτρα εξικοίωση να γλιτώσει και αρκετά χρηματα απο μερεμέτια
στα οποια θα φώναζε τεχνικούς. Ετσι πιστεύω. 

OP
OP
arcans82

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
μαγκες το θεμα ξεφυγε εντελως.
εγω ρωτησα για μουνοτριχα και μιλατε για καραβοσχοινα.τελος παντων.

μιλησα με φιλο μου,που ειναι προγραμματιστης σε μεγαλη εταιρια,και μου ειπε οτι ολα γινοτε.
και σας μεταφερω ακριβως τι μου ειπε.

αυτο το καιρο η εταιρια του,κανει αναβαθμισεις σε καποιες κρατικες υπηρεσιες,λογο οικονομικης κρισης δεν υπαρχουν κονδυλια για καινουργια p/c απο το δημοσιο.τους δινουν καποιους υπολογιστες παλιους απο το δημοσιο,και τους περνανε οχι μονο windows 7 αλλα και κατι αλλα προγραμματα που δεν τα σηκωνουν ακομα καλα καλα και οι καινουργιοι υπολογιστες.με λιγα λογια λεει γεμιζουμε τρυπιους τενεκεδες με νερο.
ολα γινοντε μου λεει,απλα θελει υπομονη και ψαξιμο.

αυτα για καποιους που λεγανε για παλια p/c και δεν σηκωνουν και μαλακιες και τετοια.

και αυτος λινουξ εχει στα δικα του p/c.αλλα οπως μου λεει η ελλαδα ειναι αιχμαλωτη των windows,διοτι το δημοσιο εχει κανει συμβασεις με την microsoft,και να τελειωσουν καποτε λεει αυτες η συμβασεις,δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψει ενας δημοσιος υπαλληλος σε αλλο λειτουργικο εκτος απο τα windows(και στο σπιτι του).αυτο εμαθαν και δεν προκειτε να το ξεμαθουν ποτε.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Ναι αυτο ειπα και εγω στο τελευταιο ποστ... αν έχει διάθεση κάποιος
και κάτσει και ασχοληθει σοβαρα και μεθοδικα θα ανταμοιφθεί με αυτο
απο το γεγονος οτι σε λιγο καιρο θα κάνει κάποιες εργασίες σαν χρήστης στο συστημα
του πολυ πιο ταχύτατα (ο gl αυτο αμφισβήτησε και εκει πανω στηρίχθηκε η συζητηση μας).
Ενδέχεται φυσικα με την έξτρα εξικοίωση να γλιτώσει και αρκετά χρηματα απο μερεμέτια
στα οποια θα φώναζε τεχνικούς. Ετσι πιστεύω. 

δεν διάβασα όλα τα μηνύματα, αλλά από ότι διάβασα το νόημα του gl είναι αυτό που είπα και εγώ...
όλα τα συστήματα φτιάχνονται για να καλύψουν το μεγάλο % των χρηστών, δεν έχουν όλοι τον χρόνο και την διάθεση να μπουν σε άλλη λογική
με αυτό το σκεπτικό πολλοί λένε πως τα windows είναι καλό λειτουργικό, αφού σχεδόν πάντα καλύπτει τους χρήστες...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220

μιλησα με φιλο μου,που ειναι προγραμματιστης σε μεγαλη εταιρια,και μου ειπε οτι ολα γινοτε.

αυτο το καιρο η εταιρια του,κανει αναβαθμισεις σε καποιες κρατικες υπηρεσιες,λογο οικονομικης κρισης δεν υπαρχουν κονδυλια για καινουργια p/c απο το δημοσιο.τους δινουν καποιους υπολογιστες παλιους απο το δημοσιο,και τους περνανε οχι μονο windows 7 αλλα και κατι αλλα προγραμματα που δεν τα σηκωνουν ακομα καλα καλα και οι καινουργιοι υπολογιστες.με λιγα λογια λεει γεμιζουμε τρυπιους τενεκεδες με νερο.

αυτα για καποιους που λεγανε για παλια p/c και δεν σηκωνουν και μαλακιες και τετοια.

και αυτος λινουξ εχει στα δικα του p/c.αλλα οπως μου λεει η ελλαδα ειναι αιχμαλωτη των windows,διοτι το δημοσιο εχει κανει συμβασεις με την microsoft,και να τελειωσουν καποτε λεει αυτες η συμβασεις,δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψει ενας δημοσιος υπαλληλος σε αλλο λειτουργικο εκτος απο τα windows(και στο σπιτι του).αυτο εμαθαν και δεν προκειτε να το ξεμαθουν ποτε.

Και εγω προγραμματιστης ειμαι αλλα δεν με ακούς. Με την C ασχολουμαι καθημερινα... τι γλωσσα δουλεύει ο φίλος σου?
Δεν σου ειπα ποτε εγω αν σηκώνει ή δεν σηκώνει κατι... το μηχανημα σου  :)
Προφανως και δεν προκειται να αλλαξουν τα λειτουργικα τους συστηματα για να δικαιολογουν τα κονδυλια .... το Linux ειναι τσαμπέ... πως θα το δικαιολογησουν? Ουτε σε αυτο αναφερθηκα γιατι ποσως με ενδιαφερει... οπως ξερω να δουλεψω Λινουξ ετσι ξερω να δουλεψω και Windows αλλο αν στο σπιτι μου δεν προκειται να τα επιλέξω ΠΟΤΕ οπως και να τα προτεινω σε καποιον που έχει διαθεση να με ακουσει.

Ας μην το ξεμάθουν... στα παλια μας τα παπουτσια και εμας  :2funny: :2funny: :2funny: εγω απλα ειπα τι γινεται απο θεματα ασφάλειας στα Windows...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Καποιος χέστηκε αμα δεν αλλάξουν... αυτοι αφορμες ψάχνουν να τρώνε λεφτα !!!!
Στα αρχιδια τους και η ασφάλεια και η σωστή δουλεια και τα παντα... λες και έχουμε
και καμια σοβαρη επιχειρηση λογισμικου στην Ελλαδα εκτος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
δεν διάβασα όλα τα μηνύματα, αλλά από ότι διάβασα το νόημα του gl είναι αυτό που είπα και εγώ...
όλα τα συστήματα φτιάχνονται για να καλύψουν το μεγάλο % των χρηστών, δεν έχουν όλοι τον χρόνο και την διάθεση να μπουν σε άλλη λογική
με αυτό το σκεπτικό πολλοί λένε πως τα windows είναι καλό λειτουργικό, αφού σχεδόν πάντα καλύπτει τους χρήστες...

Ναι απλα αν ειδες μετα ο gl με αμφισβητησε οτι λεω γενικουρες
κτλπ... οχι πως παρεξηγηθηκα αλλα δυστυχως καμια φορα η συνηθεια και
η συμπαθεια σε κατι μας στερεί την ικανοτητα να ειμαστε αντικειμενικοι.
Γιατι δεν μπορεις να εισαι αντικειμενικος αν δεν εχεις δοκιμασει κατι στην πραξη
και του το λεω με καθε φιλικοτητα... εγω δεν διαφωνησα με αυτα που λεει... ως προς την ταχυτητα μιλησα ... διαφωνησα μονο στο οτι δεν ειναι επιχειρημα οτι κατι ειναι καλο οπως μου το ειπε ο Καλοερος επειδη το επιλεγουν οι πολλοι... καλο για τις τσεπες καποιων ειναι... σε αλλο τομεα καλο μπορει και να μην ειναι ομως.

@davarits αν ρωτας ποσα χρονια εχω να γαμησω επειδη θες να μου γνωρισεις καποια ρωσιδα φιλη σου ειμαι μεσα να σου απαντησω αλλιως δεν εχει νοημα πες τα μονος σου και ακουτα μονος σου (μπορεις προαιρετικα να γελας και μονος σου αν το νιωθεις)...  ;)

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96

Καλα ρε καυλιαρη τι μας λες τωρα θα φωναξεις το φιλο σου τον προγραμματιστη και παπαρια μεντολες!
Απο αυτο εδω που σου εστειλα πριν ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?????  :headbang: :headbang: :headbang:
Ουτε καν στα αγγλικα δεν ειναι! :tickedoff:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Καλα ρε καυλιαρη τι μας λες τωρα θα φωναξεις το φιλο σου τον προγραμματιστη και παπαρια μεντολες!
Απο αυτο εδω που σου εστειλα πριν ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?????  :headbang: :headbang: :headbang:

χαχα θα φωναξει το φιλο του τον προγραμματιστη να μας δειρει  :P

OP
OP
arcans82

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
Και εγω προγραμματιστης ειμαι αλλα δεν με ακούς. Με την C ασχολουμαι καθημερινα... τι γλωσσα δουλεύει ο φίλος σου?
Δεν σου ειπα ποτε εγω αν σηκώνει ή δεν σηκώνει κατι... το μηχανημα σου  :)
Προφανως και δεν προκειται να αλλαξουν τα λειτουργικα τους συστηματα για να δικαιολογουν τα κονδυλια .... το Linux ειναι τσαμπέ... πως θα το δικαιολογησουν? Ουτε σε αυτο αναφερθηκα γιατι ποσως με ενδιαφερει... οπως ξερω να δουλεψω Λινουξ ετσι ξερω να δουλεψω και Windows αλλο αν στο σπιτι μου δεν προκειται να τα επιλέξω ΠΟΤΕ οπως και να τα προτεινω σε καποιον που έχει διαθεση να με ακουσει.

Ας μην το ξεμάθουν... στα παλια μας τα παπουτσια και εμας  :2funny: :2funny: :2funny: εγω απλα ειπα τι γινεται απο θεματα ασφάλειας στα Windows...
ρε συ αρχηγε καπου μπερδευεσε μου φαινετε.
δεν μπορει ολοι να εχουν τις δικες σου γνωσεις στους υπολογιστες,οπως δεν εχεις και εσυ τις γνωσεις ενος μαραγκου που κανει επιπλα η ενος ζαχαροπλαστη που κανει τουρτες.
οι περισσοτεροι εδω μεσα ρωταμε απλα πραγματακια,και αντι να μας απαντησεις απλα και να βοηθησεις,μας δινεις κατι απαντησεις λες και ρωτισαμε πως γαμαει ο τρυποκαριδος,και αν κανουν πιπες οι χελωνες η στην καλυτερη θα την πας στην συζητηση αλλου.και οταν πας την συζητηση αλλου,οι περισσοτεροι βλεπουμε το θρεντ και νομιζουμε οτι διαβαζουμε κινεζικα.καλυτερα να μην απαντας καθολου αν ειναι να το γαμας το θρεντ.
σαν το θρεντ εχθες με την eurobank.
ανοιξε ενα θρεντ για προγραμματιστες και πες τα δικα σου,και αν βρεθουν 10-20 προγραμματιστες και χακεραδες,κανε τους μαθηματα.
αλλα εδω εμας μην μας μπερδευεις.

OP
OP
arcans82

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
αρχηγε το καταλαβα και ευχαριστω πολυ.
αλλα θα την κανω αυριο την δουλεια.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96

θα κανεις παππάδες σε ελάχιστο χρονο ηδη είπα μερικά τιπς για να μην νομιζετε οτι σας πουλάω τσαμπα μουρη εδω μεσα απλα θελω να κανω συζητηση. Θα παρέθετα αρκετες εντολες αλλα δεν χρειαζεται να ζαλίσω κανεναν... οποιος θελει παραπανω μπορουμε να το συζητησουμε ακομη περισσοτερο και να μου πει που διαφωνει να το συζητησουμε ακομη πιο συγκεκριμενα... περιμενω.  ;)

Δηλαδη εσυ αν θες να μετακινησεις ενα φακελο (που περιεχει αρχεια μεσα) απο το φακελο ξερω γω downloads στο desktop ανοιγεις terminal για να το κανεις?  :think:

OP
OP
arcans82

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
χαχα θα φωναξει το φιλο του τον προγραμματιστη να μας δειρει  :P
δεν σου ειπε κανενας τιποτα τετοιο.

και μην το παιζεις και πολυ ξερολας,γιατι θα βγει κανενας πιο τσακαλος απο εσενα και θα σε κανει ρομπα.συνηθως ετσι γινετε με τους ξερολες εδω μεσα.

αντε πανε γαμα κανενα μουνι που σου λεει και ο αλλος,γιατι καλα τα λινουξ και τα windows,αλλα αμα δεν τον χωσεις και λιγο,το μυαλο κολαει φιλαρακο να ξερεις.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
αρχηγε το καταλαβα και ευχαριστω πολυ.
αλλα θα την κανω αυριο την δουλεια.

Ωραιος ψωλεα μου! Αν θες μπορω να σου στειλω και πμ με τη "διευθυνση" του "μαγαζιου" που πουλαει τα windows για να πας να τα "αγορασεις"  ;)
Ειδες πονηρα που σου κλεινω το ματακι??
Το επιασες το υπονοουμενο ε καυλεα μου??

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ  :s&m_1:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom