Ήρθε η ώρα να προσθέσω περιληπτικά τις εντυπώσεις μου από το ταξίδι στην Μπρατισλάβα.
1. ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:
- Πολύ εύκολη πόλη σχετικά με τις μετακινήσεις εντός, θα έλεγα απολαυστική ΚΑΙ σε αυτό τον τομέα. Δε χρειάζεται να πάρεις ταξί, έχει τραμ, τρόλεϋ και λεωφορεία και σχεδόν σε κάθε στάση αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων και αναγγελίας δρομολογίων !!
- Αισθητικά είναι πανέμορφη πόλη και πράγματι σε μία μέρα έχεις προσαρμοστεί, προσανατολισθεί και μπορείς να δεις πολλά μνημεία σε μία μέρα.
- Ως προς καφέ και φαγητό είναι αρκετά καλή και ακόμα και στην πιο τουριστική περιοχή, την παλιά πόλη, όπου και ήμουνα τον περισσότερο καιρό. Πουθενά δεν ήπια μάπα καφέ, ενώ πέτυχα και καφέ με πολύ χαμηλές τιμές και εξαιρετική ποιότητα. Ως προς το φαγητό με κριτήριο vfm προτείνω το divnu janko restaurant (περίπου 8€ το άτομο), ενώ πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία, όπου βρίσκεται η Ελληνική πρεσβεία, υπάρχει το αξιόλογο εστιατόριο Koliba Kamzik, με κόστος περίπου 14€ ανά άτομο.
2. ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- Υπάρχει πολύ παιχνίδι στα μπαράκια, αλλά πολύ κόσμο έχει μάλλον Παρασκευή και Σάββατο. Ο λάτρης του καμακιού θα ενθουσιαστεί με την ποιότητα των γυναικών, η ποσότητα πάντως είναι θέμα timing.
- Οι σλοβάκες - κατά την υποκειμενική μου αίσθηση - είναι σαφέστατα πιο όμορφες από Τσέχες και μάλλον και πιο ζεστές γυναίκες.
- Εντόπισα 2 μαγαζιά με Thai massage, τα οποία δε δοκίμασα, αλλά απ'ότι κατάλαβα παρέχουν και ολοκληρωμένες υπηρεσίες...
- Τα strip club ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ! Πρέπει να προσέξετε πολύ διότι δεν έχουν πρόβλημα να εξαπατήσουν τουρίστες. Παράδειγμα, σου λένε για απλό χορό free, μόλις τελειώσει η κοπέλα σου ζητάει φιλοδώρημα! Ή μπορεί να παζαρέψεις για επιτόπιο "φόρτωμα", να σου πουν 100€ για μισή ώρα και μετά να σου πουν ότι δεν κατάλαβες και τελικά κοστίζει 300€ η μισή ώρα. Ευτυχώς που είχα το νου μου από προηγούμενες ενημερώσεις συναγωνιστών και δεν την πάτησα!
- Για "delivery" στο ξενοδοχείο πήρα από αξιόπιστο γνωστό μου, που δουλεύει εκεί εδώ και 2 χρόνια, το
... Είναι μόνο στη γλώσσα τους, αλλά έχει μεγάλη ποικιλία κοπελιών με τα τηλέφωνά τους άμεσα διαθέσιμα για επικοινωνία και τα περαιτέρω.
Όποιος πάει μπορεί να περάσει όμορφα από κάθε άποψη!