παντου σε ολη την Ευρωπη υπαρχει κριση και κυμα ακριβειας αυτο ειναι γεγονος
Αλλα μην το παρατραβαμε μερικοι....μην παρουσιαζουμε το ΜΕΣΟ...επαναλαμβανω το ΜΕΣΟ...κοστος ζωης στο κισιναου ή στο καθε αναλογο κισιναου σαν να μενεις ΤΟΚΥΟ....Προσωπικα εγω που εχω παει σε 3 ηπειρους και καμια 50αρια χωρες σαν την ΑΘΗΝΑ δεν βαζω καμια, με ολα τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα της...και ειδικα τωρα οπου λογο κρισης μπορεις να μεινεις σε ενα τεραστιο διαμερισμα με πολυ χαμηλο ενοικιο, οπου θα βγεις σε μια ταβερνα και θα φας πραγματικο και κυριως νοστιμο φαγητο σε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ μεριδες με 8-9 ευρω το ατομο
Η μεγαλη διαφορα ειναι στα εστιατορια, ναι μεν ειναι κατα κατι πιο φτηνα απο οτι στην ελλαδα, αλλα οι μεριδες ειναι για σπουργιτια, ειδικα οι σαλατες ειναι σε μεγεθος μπολ απο ξηρους καρπους
Στα δε ξενυχταδικα το ποτο αν το πινεις πχ με κολα ή με σπρέϊτ χρεωνουν και την κολα ή το σπράϊτ
Τα ταξι ειναι οπου σε πιασουν εκει, ειδικα τον τουριστα
Και στο ασαν που ετυχε να παω να ψωνισω τα προϊοντα δεν τα βρηκα φτηνα, οπως τα λεει το νουμπεο, μαλλον ξυραφακια και τετοια θα τα αγοραζαν απο περιπτερο γι αυτο εχει τετοια διαφορα
Εγω το λέω επειδη τα προσεχω ολα.Ελλαδα ολα αυτα τα ειδη ειναι 2-2,5 φορες ακριβοτερα το μονο φτηνοτερο ειναι τα φρουτα και τα λαχανικα οχι ομως και τρομερη διαφορα!.Αν ειναι να ερχεσαι Ελλαδα για καμια 10αρια μερες ναι ειναι πολυ καλα και ωραια.Για το φα'ι' της πρωτες μερες ναι λες ωραια η Ελληνικη κουζινα αλλα μετα τη βαριεσαι ολο τα ιδια και τα ιδια.Εξαρταται τι θελει ο καθενας.Εσυ δεν κοιτας το ντυσιμο σου ουτε κουβαλας ακτιβα κινητα ουτε θελεις κλαμπ,αμαξια,γκομενες γ'αυτο και σου αρεσει η Ελλαδα θα πας στην ταβερνα θα κατσεις με τους φιλους σου σε μια καφετερια θα πας να κανεις και ενα μπανιο στη θαλασσα και εισαι ευχαριστημενος.Ελλαδα πρεπει να εχεις οτι πιο φτηνο γινεται δεν ειναι μερος για να χλιδη.Ελλαδα δεν μου αρεσει που δεν εχω καμια ανεση τα μαγαζια ειναι συνεχεια κλειστα ασε που δεν εχουνε τιποτα να παρεις.Η πλακα ειναι οτι και στη Ρωσσια δεν ειμαι ευχαριστημενος απο τα μαγαζια
αλλα Ελλαδα γαμησε τα!
Για τα ταξι εχεις δικιο,στη Ρωσσια πρεπει να εχεις αμαξι αν εχεις και υπογειο παρκινγκ να το βαζεις οπως εχω εγω διπλα απο το σπιτι μου τοτε εισαι πολυ ανετος.Ελλαδα περνας πολυ πιο φτηνα γιατι ζεις και χωρις αμαξι,τρως πολυ φτηνα
Μεταξουργειο κινητο εχεις το πιο απλο ρουχα δεν χρειαζεται να παρεις γιατι ετσι κ'αλλιως καμια δεν προκειται να σε κοιταξει.Το θεμα ειναι αξιζει να ζει κανεις ετσι?Στην Ελλαδα επισης δεν μου αρεσει η μιζερια τους και η αγαμια τους!Ολοι μια ζωη κλαιγοντε!και κουβαλανε μια αρνητικοτητα!
megale kai fovere tsare...eimai sti moldavia 15 xronia ...anteksa ola afta ta xronia giati oi moldavoi me sevastikan tous gamusa vevea tis ginaikes alla ti na kanume afta exei i zoi...sigoura vevea stous kanones iparxun kai oi eksereseis etsi loipon einai kai merikoi pou den me goustarun {moldvoi} oso gia tous ellines tha sou po kati...3000 evra o enas 2000 evra o allos 4000 evra o allos 2200 evra o allos ...klp...aftoi pou me sevontai kai me agapane einai poloi ase tous ligous na ponane giati den mporoun na me ftasoune...
Εγω δεν ειδα Μολδαβους να σε μισουνε.Οι Ελληνες κακο ανθρωπο σε ανεβαζανε,απατεωνα σε κατεβαζανε!
Εγω οπως ειδες και στο ΟΠΑ πηγαινα (συνηθως ετρωγα το μεσημερι) και σε σενα ετρωγα σχεδον καθε βραδυ.
Αυτοι που σε βριζουν ειναι οπως αυτοι που βριζουν εμενα στο σα'ι'τ
φουκαραδες και κακομοιρηδες
Οταν ο αλλος δεν εχει φραγκο ειναι τελειωμενος και καθεται και κλαιγετε στο ΟΠΑ φυσικο ειναι να του φταις εσυ.
Τωρα αυτο με τα λεφτα μου φενεται ενταλως τρελλο!Εγω για να δανεισω σε καποιον λεφτα (μιλαμε για τετοια ποσά) θα του ζητησω να παμε συμβολαιογραφειο και να μου γραψει σαν ενεχυρο κατι.Π.Χ. Αν ειναι για 1000-3000 το αυτοκινητο του.Ετσι κατα καιρους μου μεινανε αυτοκινητα (απο Москвич μεχρι BMW X5).Και για να ειμαι κατοχυρωμενος στο συμβολαιογραφειο τον γραφω στην καμερα να υπογραφει μπροστα στο συμβολαιογραφο και να λεει οτι παιρνει αυτα τα λεφτα απο 'μενα με αυτο το επιτοκιο και υποχρεουτε να τα επιστρεψει μεχρι τοτε (για να μην παει να λεει μαλακιες μετα οτι υπεγραψε μεθυσμενος ή οτι διαολο σκεφτει)Οπως σου ειπα και απο κοντα Ρωσσια λιγο εξυπνος να εισαι μπορεις να χεστεις στο χρημα Ελλαδα δεν σε αφηνει το συστημα να βγαλεις λεφτα Π.Χ. Εδω μπορεις να δανεισεις καποιον με οτι επιτοκιο θελεις και 30% και 40% το χρονο δεν παραβαινεις κανενα νομο στην Ελλαδα διωκεσαι ποινηκα για τοκογλυφια αν δανεισεις σε καποιον λεφτα με επιτοκιο πανω απο της τραπεζης
Αν δεν εχεις τι να κανεις και θες λεφτα (και εχεις ενα αμαξι οχι ακριβο) παιρνεις τ'αμαξι σου και κανεις τον Ταξιτζη 2000-3000 ρουβλια θα βγαλεις χωρις να κανεις τιποτα!Αυτο ειναι αν δεν εχεις να κανεις τιποτ'αλλο βεβαια υπαρχουν πολλα εξυπνοτερα πραγματα να κανεις για να βγαλεις λεφτα.Εγω αυτο δεν μπορω να το κανω και να ηθελα γιατι το αμαξι μου παραειναι ακριβο.Ενα αλλο που θα ασχολιθω για καμια 7-8 μερες πριν το νεο ετος μου δωσανε παγκο σε ενα παζαρι θα βαλω εναν Ουζμπεκο να πουλαει δυναμιτακια και στρακαστρουκες (εδω το νεο ετος κανουν οτι κανουμε εμεις την ανασταση ) θα βγαλω 1500 Ευρω χωρις να κανω τιποτα.Μπορεις να παιξεις χρηματηστηριο αν ξερεις λιγακι (δεν θελει τρομερες γνωσεις οικονομικων).
Μου αρεσει που με εβγαλες και παμπλουτο
Χτες με ειχανε καλεσει σε ενα κλειστο κλαμπ (πηγα για καμια ωρα με μια μιση ωρα για να μην τους προσβαλω) και ηταν ολοι οι επωνυμοι και εγω ενιωθα ο πιο φτωχος εκει περα!
Ο Κυπριος θελει να σε γνωρισει σε συμπαθησε πολυ απο αυτα που του ειπα και μου ειπε να παμε απο Οδησσο Κισινιωφ για 3-4 μερες θελει να δοκιμασει παρα πολυ την κουζινα σου και θελει πολυ να σε γνωρισει.Αν εισαι αρχες Μα'ι'ου Μολδαβια θα το κανονισουμε.
Υ.Γ. στειλε μου και μια σαλατα Τσεζαρ με το αεροπλανο τα λεφτα θα τα δωσω στην αεροσυνοδο