vonmakoulis
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2006
- Like
- 6
- Πόντοι
- 16
Μην ανησυχείς σύντομα θα φανεί.Στεφανος σιγουρα θα βοηθησει,ειδικα με παλιες γνωριμιες,αν κ χαθηκε δυστυχως τελευταια.
Σύντροφε για να λυθούν κάποιες μικροπαρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν.τιρασπολ..170000 κοσμο βλεπω εχει. Δηλ ενας δρομος 3,4 ρεστοραντ κ κανα 2,3 ντισκο,,ε δεν θαναι κ δυσκολο να παιχτουμε εκει. Απλα αν μιλας τα ρωσσικα καλα οπως καταλαβα,θα ειναι ευκολο να βρουμε παρεα νομιζω,
επισης εχει γραψει πολλα κι ο μακουλης,
νομιζω ολα κατατοπιστικοτατα ,
εκτος φυσικα απο τα μπατζετ. Αλλα αυτο θα το λυσουμε μονοι μας.
Στο μπάτζετ ΔΕΝ πέφτω έξω (μιλώ για ΠΜΡ -οχι Κισινιώφ, βλ. παραπάνω ποστ μου). Αλλά βασική προϋπόθεση είναι αυτό που γράφεις παραπάνω. Να μιλάς πολύ καλά ρώσσικα. Αν ναι έχει καλώς.
Κατ΄αρχάς το βασικότερο, διαμονή. Υπάρχει πληθώρα κατοικιών για όλα τα γούστα και τα βαλάντια. Κόστος ενοικίασης για τον τουρίστα από 20$ (Δολάρια)/μέρα μέχρι όσο μαλάκα σας κόψουν.
Ο Ρωσσόφωνος απλά θα πάρει το ΜΑΚΛΕΡ και θα αρχίσει τα τηλέφωνα. Μπορείς να νοικιάσεις με το χρόνο, το μήνα, την βδομάδα , τη μέρα αλλά και την ώρα ακόμη (για να μην γαμάς την γκόμενα στα πάρκα). Τιμές ενοικίασης από 50$/μήνα ως 300$ το πολύ. Μιλώ για επιπλωμένες κατοικίες και φυσικά σχεδόν όλες σε εργατικές πολυκατοικίες (που απέξω μπορεί να δείχνουν άθλιες , αλλά τα διαμ/τα μπορεί να είναι και σούπερ λουξ μέσα - φυσικά όσο πιο απλά τόσο πιό φτηνά εννοείται).
Τώρα για φαγητό . Για παράδειγμα τον πιο ακριβό λογ/μο τον έχω κάνει στο Κορυφαίο εστιατόριο Κουμανιόκ, παραμονή του γάμου μου 120€ !! (αλλά είμαστε 7 άτομα και φάγαμε του σκασμού). Λογικά 100-130 ρούβλια για ένα γεύμα είναι ΟΚ ¨(μιλώ για ρεστωράν δυτικού τύπου) και αν γνωρίζεις κάποια στέκια με καλό φαϊ αλλά μόνο με Ρώσσους πολύ φτηνότερα.
Διασκέδαση περιορισμένη. Για ξένους 3 ντίσκο, ένα μποουλινγκ κλαμπ !! και κάποιες καλές καφετέριες. Ενδεικτικά έχω στα χέρια μου λογ/μο από το ΠΛΑΣΜΑ που είχα πάει το 2009 με ένα σύντροφο από το σαϊτ ,την γυναίκα μου και 2 φίλες της. Σύνολο 238 ρούβλια (17 €) στα οποία περιλαμβάνονται 2 μπουκάλια βότκα, χυμός , παγωτό !! και κάτι άλλα που δεν θυμάμαι ούτε καταλαβαίνω τι γράφει.Είσοδο δεν είχαμε πληρώσει (δεν θυμάμαι γιατί), αλλά κανονικά έχει κανένα 30-50 ρούβλια για τους άντρες πελάτες.
Οπότε και να θές δεν μπορείς να χαλάσεις πολλά λεφτά ακόμη και αν τρώς έξω καθημερινά.
Για γυναίκες τάχω γράψει αναλυτικά σε άλλα ποστ. Αν βαριέσαι το καμάκι ανοίγεις το ΜΑΚΛΕΡ και διαλέγεις. Σεμι-προ κλπ αηδίες σε αντίθεση με το Κισινιώφ δεν υπάρχουν πολλές και να πας μαζί τους και τα σκάσεις πρέπει νάσαι πολύ Πιρφόρος, αφού κυκλοφορούν πολλές πολύ καλύτερες και διαθέσιμες.
Νέος, εμφανίσιμος, και ευγενικός (πολύ βασικό αυτό) αν είναι κάποιος είναι πολύ εύκολο νάχει γυναίκα στο κρεβάτι του. Και ειλικρινά δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Ένα δείπνο σε ένα -και καλά καλό ρεστωράντ- (δεν είναι ανάγκη να τις πας και στο Κουμανιόκ) φτάνει. Δεν θέλουν πολλά πολλά. Να πηδηχτούν θέλουν με έναν άντρα που να μην έχει τη ρώσσικη νοοτροπία και να περάσουν καλά.
ΤΠ άρχισα να βαριέμαι το γράψιμο. Ας με συμπληρώσει ο Στέφανος.
- Όταν γράφω κάτι το γράφω για να ενημερώσω και να προειδοποιήσω, όχι για να καυχηθώ ή να κάνω επίδειξη γνώσεων. Αν δεν γνωρίζω σιωπώ. Αλλά δεν γουστάρω να γράφουν για την φτωχότερη χώρα της Ευρώπης ότι είναι πανάκριβή, επικίνδυνη και έτσι, αλλά ούτε και να πιάνουν τον κώλο στους συμπατριώτες μου.
- Τον δε Στέλιο τον επήνεσα και εμμένω σ΄αυτό γιατί μπόρεσε με μια μόνο επίσκεψη στη χώρα να καταλάβει πολύ καλά τι παίζει εκεί και να αντιληφθεί το πως ζούν οι κάτοικοι εκεί και όχι οι τουρίστες.
Αυτά, πάω να φάω. Καλή όρεξη.