Νέα

Μολδαβία - Chişinău

• Μέλος που άνοιξε το νήμα serreos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12K
  • Εμφανίσεις 752K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Στην ελλαδα βγηκα 2 φορες με μια γκομενα,που ηταν ανεργη και την μια φορα ηθελε φαγητο την αλλη την πηγα για καφε και μου πηρε μια μαλακια που εκανε 9 ευρω και τα πληρωσα εγω φυσικα ολα.
Συνολο 40 ευρω και τις 2 φορες.
Την τριτη φορα εφαγε σουτι.Εγω θα καθορισω τι θα ξοδεψω για την αλλη και οχι αυτη,δεν ανεχομαι να με περνανε για μαλακα,και κοιτα να δεις,εχω προσαρμοσει την εμφανιση μου ωστε εγω να τις διαλεγω και οχι αυτες,αν αυτη εχει το πανω χερι πληρωνεις και δε μιλας και δινεις οσα λεφτα χρειαζεται κατα την γνωμη σου.

dimizerva

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
6
Στην ελλαδα βγηκα 2 φορες με μια γκομενα,που ηταν ανεργη και την μια φορα ηθελε φαγητο την αλλη την πηγα για καφε και μου πηρε μια μαλακια που εκανε 9 ευρω και τα πληρωσα εγω φυσικα ολα.
Συνολο 40 ευρω και τις 2 φορες.
Την τριτη φορα εφαγε σουτι.Εγω θα καθορισω τι θα ξοδεψω για την αλλη και οχι αυτη,δεν ανεχομαι να με περνανε για μαλακα,και κοιτα να δεις,εχω προσαρμοσει την εμφανιση μου ωστε εγω να τις διαλεγω και οχι αυτες,αν αυτη εχει το πανω χερι πληρωνεις και δε μιλας και δινεις οσα λεφτα χρειαζεται κατα την γνωμη σου.
και καλα σκεφτεσαι κ περπατημενος φαινεσαι
απλα οπως σουγραψα κ για πλακα,αλλα το πιστευω σε τελικη,με 300 κ 600ε περσευουμενα ,δεν πας πουθενα,παιζεσαι εδω που εισαι κι οτι κατσει,,
δεν ειναι ντροπη,,εχω,μαζευω 1500 γκαφρα κ παω,,,δεν εχω ,κι εχω πχ 300 κ 600,,καθομαι στ αυτγα μου κ παιζω εδω κι οτι κατσει
τωρα ,σορυ,για το ακομψο,,αλλα,,με πορδες δεν βαφοντε αυγα,,,
φιλικα

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.301
Πόντοι
506
Το ιδιο πραγμα λεμε και απορω γιατι διαφωνουμε μεταξυ μας γεγονος ειναι οτι ο τζαμπας πεθανε στην Μολδοβα εδω και καμια δεκαετια

dimizerva

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
6
Το ιδιο πραγμα λεμε και απορω γιατι διαφωνουμε μεταξυ μας γεγονος ειναι οτι ο τζαμπας πεθανε στην Μολδοβα εδω και καμια δεκαετια
ρε συ νυκτερος,δεν ειναι ο τζαμπας,αλλα ακριβυνε η ζωη κι εκει,ενω αντιστοιχα τα δικα μας εισοδηματα δεν αυξηθηκαν με τετοιυς ρυθμους,,,,οταν η βενζινη τριπλασιαστηκε πχ η το γκαζι πηγε τα διπλα,,ολα αυτα ακριβαινουν την καθημερινοτητα και ολα,,
καποτε ετρωγες με  5 λεβα ,τωρα τοσο εχουν οι καφεδες για δυο ατομα κι ε κι ενα γλυκο
αυτο εχει γινει,οντως προ δεκαετιας ηταν πολυ φτηνα σε ολα τα βαλκανια,πλεον,δεν ειναι ακριβα,αλλα οχι και για 500ε να περιμενεις να εισαι "αξιομαχος".. σε απλα μαθηματικα οπου κ ναπας ,στην φτωχοτερη πολη υπαρχει κι ενα οριο καθημερινοτητας που λιγο πολυ ,αν συνοδευεις κι αλλα ατομα,δηλ απλες κοπελλες παει επι 2
δεν γινετε λοιπον σαν τον χριστο τα 10ε ν ατα κανεις 100 σε αξια ,ας πας κ ζουιζιλανδη,,,,τα 10ε αντε να αξιζουν 20 αντιστοιχα,,σκεψου αν κ τι κανεις στην αθηνα με 20ε την μερα,,τα ιδια μπορεις αναλογικα κι εκει κ παντου να κανεις  ,σε φτψχα μερη παντα,,
αν πας καμια πραγα ζαγκρεμπ σπλιτ  μοντενεγκρο κλπ,τα 100ε τη μερα ειναι το ελαχιστο(θεωρω 40ε το σπιτι μεσα σε αυτα.με λιγοτερο δεν βρισκεις να μεινεις)
,κ δεν μιλαμε για πουτανες μεσα στα χρηματα αυτα..
τα λοιπα ειναι ευχες για το νεον ετος...

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.301
Πόντοι
506
ρε συ νυκτερος,δεν ειναι ο τζαμπας,αλλα ακριβυνε η ζωη κι εκει,ενω αντιστοιχα τα δικα μας εισοδηματα δεν αυξηθηκαν με τετοιυς ρυθμους,,,,οταν η βενζινη τριπλασιαστηκε πχ η το γκαζι πηγε τα διπλα,,ολα αυτα ακριβαινουν την καθημερινοτητα και ολα,,
καποτε ετρωγες με  5 λεβα ,τωρα τοσο εχουν οι καφεδες για δυο ατομα κι ε κι ενα γλυκο
αυτο εχει γινει,οντως προ δεκαετιας ηταν πολυ φτηνα σε ολα τα βαλκανια,πλεον,δεν ειναι ακριβα,αλλα οχι και για 500ε να περιμενεις να εισαι "αξιομαχος".. σε απλα μαθηματικα οπου κ ναπας ,στην φτωχοτερη πολη υπαρχει κι ενα οριο καθημερινοτητας που λιγο πολυ ,αν συνοδευεις κι αλλα ατομα,δηλ απλες κοπελλες παει επι 2
δεν γινετε λοιπον σαν τον χριστο τα 10ε ν ατα κανεις 100 σε αξια ,ας πας κ ζουιζιλανδη,,,,τα 10ε αντε να αξιζουν 20 αντιστοιχα,,σκεψου αν κ τι κανεις στην αθηνα με 20ε την μερα,,τα ιδια μπορεις αναλογικα κι εκει κ παντου να κανεις  ,σε φτψχα μερη παντα,,
αν πας καμια πραγα ζαγκρεμπ σπλιτ  μοντενεγκρο κλπ,τα 100ε τη μερα ειναι το ελαχιστο(θεωρω 40ε το σπιτι μεσα σε αυτα.με λιγοτερο δεν βρισκεις να μεινεις)
Τα ξερω ειμαι συνεχεια Βουλγαρια και Ρωσια και θα δεις στο τελος οτι θα βγουμε γνωστη.  :2funny:  Σου εστειλα ΠΜ

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.301
Πόντοι
506
Βουλγαρια για μενα ειναι φθηνα και μας παιρνει για πολλα εχω δικο μου τριωροφο εταιρεια και πολλες γνωριμιες σε ολα τα επιπεδα αλλα δεν την βρισκω  με τις βουλγαρες.Λατρευω τα ρωσιδια

allantalon

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Like
20
Πόντοι
16
Βουλγαρια για μενα ειναι φθηνα και μας παιρνει για πολλα εχω δικο μου τριωροφο εταιρεια και πολλες γνωριμιες σε ολα τα επιπεδα αλλα δεν την βρισκω  με τις βουλγαρες.Λατρευω τα ρωσιδια

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Εγω να δεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

--------------------------------------------------------------------------------

@@ Διμι.......  φαγωθηκες με τις φωτο δεν ειμαι εγω σου λεω.  Γνωριζομαστε μήπως;;;;
              _ Σχετκα με τους Μαιδες  καλα εισαι καποια καλοκαιρια σου λοιπουν  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

allantalon

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Like
20
Πόντοι
16
εγω εχω μονο αυτο να συμπληρωσω ως προς τα εξοδα .....

Οι περισσότερες γυναικες την κοπανανε οταν εχουν αντιμετωπιση τυπου Στελιου δεν προκειτε να στεριωση γκομενα σταθερη παρα μονον αρπαχτες!!!!!!!!!!!!
Απεχθανονται τους τσιφουτιδες και τσιγκουνιδες απο οποια εθνικοτητα κι αν ειναι η γυναίκα.
κι ας εισαι και αλαιν ντελον και μπρατ πιτ κλπ.

Συνημμένα

• ELLINASKINTIL..jpg
    ELLINASKINTIL..jpg
    23,3 KB · Εμφανίσεις: 26

dimizerva

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
6
εγω εχω μονο αυτο να συμπληρωσω ως προς τα εξοδα .....

Οι περισσότερες γυναικες την κοπανανε οταν εχουν αντιμετωπιση τυπου Στελιου δεν προκειτε να στεριωση γκομενα σταθερη παρα μονον αρπαχτες!!!!!!!!!!!!
Απεχθανονται τους τσιφουτιδες και τσιγκουνιδες απο οποια εθνικοτητα κι αν ειναι η γυναίκα.
κι ας εισαι και αλαιν ντελον και μπρατ πιτ κλπ.
δυστυχως εχεις δικιο
ΟΥΤΕ ΑΡΠΑΧΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΠΑΧΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ..
δεν θεωρω οτι ειναι τσιγκουνια
απλα ελλειψη δυνατοτητων
ε δεν παιζετε ετσι η μπαλλα δυστυχως για ολους,,,
δεν παιζει φαση τετοια,αυτα σε δυτ ευρωπη μονο γινοντε...
στις φτωχοχψρες οχι
γι αυτο κι ημουν,κακως,λιγο επιθετικος με τον κο μακουλι πιο πριν..

dimizerva

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
6
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Εγω να δεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

--------------------------------------------------------------------------------

@@ Διμι.......   φαγωθηκες με τις φωτο δεν ειμαι εγω σου λεω.  Γνωριζομαστε μήπως;;;;
              _ Σχετκα με τους Μαιδες  καλα εισαι καποια καλοκαιρια σου λοιπουν  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΡΕ ΣΥ,,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ?4 Η 14??? :2funny:

PS ΡΩΣΣΟΠΛΗΚΤΟΙ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΩ.. :dancing: :dancing: :dancing:

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
και καλα σκεφτεσαι κ περπατημενος φαινεσαι
απλα οπως σουγραψα κ για πλακα,αλλα το πιστευω σε τελικη,με 300 κ 600ε περσευουμενα ,δεν πας πουθενα,παιζεσαι εδω που εισαι κι οτι κατσει,,
δεν ειναι ντροπη,,εχω,μαζευω 1500 γκαφρα κ παω,,,δεν εχω ,κι εχω πχ 300 κ 600,,καθομαι στ αυτγα μου κ παιζω εδω κι οτι κατσει
τωρα ,σορυ,για το ακομψο,,αλλα,,με πορδες δεν βαφοντε αυγα,,,
φιλικα
Οσο πιο πολλα διαθεσεις τοσο πιο καλα θα περασεις,φθανει να μην πιρφοριζεις γιατι ετσι και σε παρουν χαμπαρι θα σε ξεσκισουν εκει, κατα τα αλλα και γω δεν πιστευω οτι αξιζει να πας εκει αν ειναι να ζεις με 600 ευρω κανα 1000 ειναι απαραιτητο αυτο που ηθελα να καταληξω ειναι οτι μπορεις να ζησεις με αυτα τα λεφτα εκει χωρις στερησεις

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
δυστυχως εχεις δικιο
ΟΥΤΕ ΑΡΠΑΧΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΠΑΧΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ..
δεν θεωρω οτι ειναι τσιγκουνια
απλα ελλειψη δυνατοτητων
ε δεν παιζετε ετσι η μπαλλα δυστυχως για ολους,,,
δεν παιζει φαση τετοια,αυτα σε δυτ ευρωπη μονο γινοντε...
στις φτωχοχψρες οχι
γι αυτο κι ημουν,κακως,λιγο επιθετικος με τον κο μακουλι πιο πριν..
Κοιτα φιλε μου τα τελευταια δυο χρονια εφαγα 50000 ευρω οποτε μην λες πολλα πολλα λογια,οπου θελω τα δινω τα λεφτα αν δε θελω δεν μου παιρνεις διφραγκο

allantalon

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Like
20
Πόντοι
16
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ ΡΕ ΣΥ,,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ?4 Η 14??? :2funny:

PS ΡΩΣΣΟΠΛΗΚΤΟΙ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΩ.. :dancing: :dancing: :dancing:

το ξερουν το αθλημα καλα εχουν ομαδικο πνευμα και συμετοχή ναι δηλωνω Ρωσσοπληκτος αλλα ο καλος ο μύλος ολα τα αλέθει........

Αντι για καλοκαιρια και Μαιδες ας δουμε τα μπουκαλια της ζωης και ..... καλα εισαι.

Συνημμένα

• BOUKALIAZOIS.jpg
    BOUKALIAZOIS.jpg
    26,1 KB · Εμφανίσεις: 23

dimizerva

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
6
Κοιτα φιλε μου τα τελευταια δυο χρονια εφαγα 50000 ευρω οποτε μην λες πολλα πολλα λογια,οπου θελω τα δινω τα λεφτα αν δε θελω δεν μου παιρνεις διφραγκο
δεν λεω πολλα,δηλωσα ηδη οτι δεν ειμαι λαρτζ,,,1500 μου περισυεουν κι αυτα μια τοσο,,απλα σου ειπα να μην λες υπερβολες-αρπες για το οτι ζεις καπου με 500-600ε,,δεν υπαρχει τετοια περιπτωση ,,ταπαμε ηδη..
οσο για τα 50000ε που λες εσυ χαλασες σε δυο χρονια,δεν ταχα ποτε μαζεμενα,
,αν ταχα εστω τα 30000-μαζεμενα παντα μιλαω-,θα μουνα χοντρα κονομημενος στην λεμεσο ηδη,με ευκολη κ σιγουρη φαση
αρα ,δεν στοπαιξα  πλουσιος,μην με κατηγορις αδικα...
;)

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.219
Πόντοι
2.356
Μπήκε η καινούργια χρονιά και άρχισαν τα όργανα πάλι... :grin: ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ
Η αλήθεια ειναι παντα στη μέση,ούτε οπως τα παρουσιαζε παλιά ο davarits για πανάκριβη Μολδαβία και τα λοιπά και ουτε οπως τα παρουσιαζουν ο Μακης με τον Στελλιο για τα 600€ μηνιαιως και συμφωνουν μεταξύ τους.Και τους δύο τους εχω γνωρισει και μαλιστα ο Στελλιος ανεβηκε μαζί μου επανω αυτο το καλοκαίρι για πρωτη του φορα οπου εκατσε κοντά στο 20ήμερο.
Ο Μακης είναι παλιός αλλα κατα δικες του δηλώσεις ανεβαίνει δυο η το πολύ τρεις φορές τον χρονο επάνω και καθεται κοντα στον 1 μήνα,οταν τον γνωρισα περυσι τέτοια εποχή μου ειχε πει οτι ειχε να ανεβει κανα 4μήνο απο την τελευταία φορά.Προφανεστατα μιλαει και δίνει σωστές πληροφοριες για την Tiraspol,για το Chisinau δεν γνωρίζει καλά πως έχουν οι τιμές εκεί και πιστεύω δεν τον πολύαπασχολει αυτό κιόλας εκτός απο το φαγητο φυσικά.Ο άνθρωπος xαίρεται και πολυ καλα κάνει την οικογενεια του που εχει στην Tiraspol και αναφερεται σε εναν άλλο τροπο ζωής.
Ο Στελλιος ειναι νεαρός και εμφανίσημος και φιλότιμο παιδί.Βεβαια εχει τον δικο του τρόπο προσεγγισης για τις γκόμενες που κατα την γνωμη μου δεν ενδεικνύεται και ακομα περισσοτερο για χώρες σαν τη Μολδαβια,Ουκρανια κ.τ.λ. Η νεαρη μουναρα χωρις παιδια και τετοια,που πιστευει οτι θα συγκατοικήσει μαζι του εκει χωρις πολλα έξοδα,είναι περιπτωσεις μια στο εκατομμυριο.Μακαρι να είναι τυχερος και να τη βρεί αλλα οι πιθανότητες ειναι αυτες που ανέφερα.
Παμε τώρα στα εξοδα για το Chisinau κατα την δικια μου εμπειρία εφόσον ζω εκει σχεδον μόνιμα την τελευταία διετία έχοντας αγοράσει δικο μου διαμερισμα. Μονο για το γκαζι θελεις(το εχω ξαναπει αυτο) 100€ το μηνα και αυτο για τους 6 μηνες που διαρκει ο χειμωνας,οποτε αν βαλεις και τα κοινόχρηστα συν ηλεκτρικό,νερό και ιντερνετ εχεις φθασει τα 150€.Για αυτον που θα νοικιαζει και το σπιτι βαζω το λιγοτερο 250€ για ενα υποφερτό διαμερισμα και οχι κανενα αχούρι.
Εχουμε φτασει λοιπον τα 400€ μηνιαιως μονο για να μενεις σε ενα απλο σπιτι στο Chisinau κατα την 6μήνη περιοδο του χειμωνα. Απο αυτο το ποσό και πάνω,κάντε τους υπολογισμούς και βγαλτε το συμπερασμα για το ποσό που θα χρειαστει καποιος απο εσας σε μια ξένη χωρα για μονιμη διαμονη και ανάλογα με τα γουστα του καθενός φυσικά.

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.219
Πόντοι
2.356
???δεν εμεινε κ κατι αλο,,,ασε που παντου ειναι διγλωσσοι απ οσον ξερω απο τις μολδαβες στην κυπρο
θαλεγα,ρουμανικα δεν μιλανε ολοι
ρωσσικα ξερουν οι παντες,,κατα 90%..
Γκομενες που να μην μιλάνε ρουμανικα εχω γνωρίσει αρκετες,που να μην μιλανε ομως ρωσσικα...προσωπικα ουτε μια  :grin:
Αλλαζει αυτο τωρα αλλα στις πολυ μικρες ηλικιες,κατω των 15 δηλαδη.

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.219
Πόντοι
2.356
Moldo...Καλή Χρονιά προσωπικά σε σένα,ετσι μπραβο.
καινούργια χρονιά,καινούργιο μωρό έμαθα :grin: καλορίζικο  :2funny: :2funny: :2funny:

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
για το Chisinau  πιστεύω δεν τον πολύαπασχολει αυτό κιόλας εκτός απο το φαγητο φυσικά.

Δεν έχεις άδικο  :2funny:.
Πάντως τις τιμές τις ξέρω. Και γενικά το παθαίνω αυτό όταν μιλώ για Μολδαβία μιλώ πιό πολύ με παραστάσεις από  ΠΜΡ παρά από την υπόλοιπη χώρα που σε κάποια πράγματα διαφέρουν (εδώ πχ το γκάζι και το ζεστό νερό είναι πάμφτηνο - άσε που δεν το κόβουν) και τα ενοίκια αισθητά φτηνότερα καθώς κατοικίες υπάρχουν, άνθρωποι να μείνουν σ΄αυτές δεν υπάρχουν.
Καλή Χρονιά στους παρεπιδημούντες. Σύντομα θα τα πούμε και από κοντά.

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.219
Πόντοι
2.356
Καλη Χρονια Μάκη
allan εσένα σε ευχήθηκα μέσω facebook  :grin:

Stories

Νέο!