Σύντροφοι, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με την ΠΜΡ.
Είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση με την Βόρεια Κύπρο. Είναι ένα de facto ανεξάρτητο κράτος με αρχές, κοινοβούλιο, νόμισμα, σημαία κλπ. Κατέκτησε την ανεξαρτησία του στον πόλεμο του 1992 (με τη βοήθεια των Ρώωσων -έδρα της 12η Σοβιετικής Στρατιάς γαρ) και έκτοτε έχει αυτονομηθεί πλήρως από τη Μολδαβία.
Οι κάτοικοι έχουν κατά ένα 40% Μολδαβικά διαβατήρια και οι υπόλοιποι ρώσσικα,ουκρανικά, βουλγάρικα κλπ.
Στην οικογένεια της γυναίκας μου η γυναίκα μου και η κόρη της έχουν Μολδαβικό, ο πεθερός μου Ρώσσικο, η πεθερά μου Λευκορώσσικο και η αδελφή της Ουκρανικό!!!
Βίζα δεν χρειάζεται για να περάσεις και δεν σου σφραγίζουν το διαβατήριο αλλά ένα χαρτί που ισχύει για τράνζιτ διέλευση και πρέπει να το επικυρώσεις στο ιμιγκρέσιον αν θες να μείνεις για πολύ ή λίγο στη χώρα.
Αναγνωρισμένο επίσημα είναι από την Αμπχαζία και την Οσσετία (αλοίμονο) που έχουν και πρεσβείες.
Εξαρτάται απόλυτα από τη Μόσχα που δεν θα την αφήσει με τίποτα.
Τύποις είναι τρίγλωσσο (ρώσσικα, ουκρανικά και μολδαβικά) αλλά στην πράξη καθαρά ρωσσόφωνο (Η γυναίκα μου και η οικογένειά της δεν ξέρουν γρυ μολδαβικά) και ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε Μολδαβικό έδαφος. Πάντα ανήκε στην ΕΣΣΔ (αρχικά στη ΣΣΔ Ουκρανίας και μετά το 1940 όταν προσήρτησε ο Στάλιν τη Μολδαβία από τη Ρουμανία δημιουργήθηκε η ΣΣΔ της Μολδαβίας οπότε και το τμήμα αυτό αποσπάσθηκε από την ΣΣΔ Ουκρανίας.).
Όσο αφορά για γυναίκες και τιμές, ο σ. davarits (παραδόξως) δεν υπερβάλει. Και όσον αφορά τις τιμές στο 1/4 του Κισινίοφ και ακόμη πιό κάτω . Αλλά χωρίς ρώσσικη βοήθεια είσαι χαμένος από χέρι. Δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα.
Το ότι οι ομάδες τους παίζουν στο Μολδαβικό πρωτάθλημα (Σερίφ , Ντυναμό Μπεντέρι, ΦΚ Τιράσπολ και Πίμπνιτσα)μην ξεχνάτε ότι κάποτε συνεβαινε και το ίδιο στην Ελλάδα με τις Κυπριάκές ομάδες.
Για ότι πληροφορία θέλετε στη διάθεσή Σας αλλά όχι σε αυτό το θρεντ που (τύποις) αναφέρεται στο Κισινιώφ.
ΥΓ: σ. νταβάριτς , το Τιμοτέι ξανάνοιξε? Και αν ναι εξακολουθεί να έχει τις ίδιες απαράδεκτες τιμές ?