Νέα

Μισθοι στην Ελλαδα του 2012

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 697
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιος ειναι ο ετησιος μισθος σας?

• Ειμαι κατω των 30 ετων και ειμαι ανεργος

Ψήφοι: 41 17,7%
  • Ειμαι κατω των 30 ετων και ο μισθος μου ειναι μικροτερος απο 14,000/ετος

Ψήφοι: 16 6,9%
  • Ειμαι κατω των 30 ετων και ο μισθος μου ειναι μεταξυ 14-24,000/ετος

Ψήφοι: 12 5,2%
  • Ειμαι κατω των 30 ετων και ο μισθος μου ειναι μεγαλυτερος απο 24,000/ετος

Ψήφοι: 7 3,0%
  • Ειμαι ανω των 30 ετων και ειμαι ανεργος

Ψήφοι: 23 10,0%
  • Ειμαι ανω των 30 ετων και ο μισθος μου ειναι μικροτερος απο 14,000/ετος

Ψήφοι: 41 17,7%
  • Ειμαι ανω των 30 ετων και ο μισθος μου ειναι μεταξυ 14-24,000/ετος

Ψήφοι: 44 19,0%
  • Ειμαι ανω των 30 ετων και ο μισθος μου ειναι μεγαλυτερος απο 24,000/ετος

Ψήφοι: 47 20,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    231

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Δεν καταλαβες:Οταν αναγορευεται ως απολυτο κακο η υπαρξη των ΔΥ,νομιζω οτι πρεπει να αναλαμβανονται και οι ευθυνες για τις οποιες"λυσεις".

Θυμιζω:μετα απο δυο χρονια(το 2010 ηταν η κορυφωση της αναλογης ρητορικης,με το πρωτο μνημονιο),οι μισθοι των ΔΥ μειωθηκαν καθετα και φως δεν υπαρχει.Eκτοτε εχουν μειωθει και ενα σωρο αλλα βεβαια,πχ οι μισθοι των κλαρκατζηδων στον Πυργο γιατι παραπονιουνταν οι Γλασκωβιωτες συναδελφοι τους,αλλα για τους ΔΥ κανουμε κουβεντα.

δεν είναι το απόλυτο κακό αλλά δεν μπορεί να δίνεται αγώνας για να μην απολυθεί ΚΑΝΕΙΣ...
εγώ πάλι λέω πως έτσι όπως είναι η κατάσταση, ο ΔΥ με μειωμένες αποδοχές αλλά με δουλειά είναι σε καλύτερη μοίρα από έναν απολυμένο ιδιωτικό υπάλληλο... και είναι πάρα πολλοί αυτοί...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Οχι,φερτα εσυ πρωτος.Ειναι και θεμα ηθικης ταξεως,πρεπει να δωσεις το παραδειγμα.

πάρτε τα αρχίδια μου .. είμαι ανήθικος...

λιγότερο όμως από όλους αυτούς οπότε και πάλι στα αρχίδια μου..

ότι πήρατε πήρατε... απόδώ και περα θα πλερώνετε και σείς...

τέρμα οι συνταξεις μαιμού, τέρμα η σύνταξη της πεθαμένης μάνας με την οποία ο γιός επινε καφέ στην καφετέρια..
τέρμα το επίδομα τυφλότητας σε ταξιτζήδες..

ετσι μπράβο... έτσι μπράβο...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Χωρις ισχυρα σωματεια δεν γινεται δουλεια.
Χιλιους τονους μαλακες μπορει να ειναι οι ΔΥ,εχουν ομως ισχυρα σωματεια-ακομη.Αυτο.Οχι,φερτα εσυ πρωτος.Ειναι και θεμα ηθικης ταξεως,πρεπει να δωσεις το παραδειγμα.

Ο ΣΕΒ ξερεις τι ισχυρο σωματειο που ειναι? η ελληνικη ενωση τραπεζων? Για να μη πω την ενωση ελληνων εφοπλιστων που εδρευει στο λονδινο.

Α και κατι ακομη. Αν σε εχουν μονιμο, αυτους που σε πληρωνει δε σε πληρωνει απο την τσεπη σου αλλα απο λεφτα αλλονων και ο ιδιος εξαρταται απο σενα για την ψηφο, τοτε κανω και εγω ισχυροτατο σωματειο.
Αν ειχαν ισχυρο χαρακτηρα, αρα δυνατοτητα να κανουν ισχυρο σωματειο, δε θα γλυφαν κολους και αξιοπρεπεια να μπουν στο δημοσιο.

Μη λερωνεις το συνδιλακισμο και την ιστορια του μπλεκοντας τον με λυκοφιλια αναμεσα σε γλυφτες φιλοτομαριστες και λαμογια του κοινου ποινικου δικαιου που το παιζουν " πολιτικοι".

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Οι μπατσοι και οι παπαδες?Σιγουρα,δεν νομιζω ομως οτι ισχυει το ιδιο για τους δασκαλους ας πουμε.

βεβαια.. οι δάσκαλοι οι παρθένες... με 21 ώρες εργασία την εβδομάδα και άρνηση να συζητήσουν εκτός ωρών με τους γονείς...

ααα ναι και όταν τελειωσει και η τελευταία τάξη αν έχει μείνει κανένα παιδί στον αυλόγυρο το βγάζουμε στον δρ΄΄ομο γιατί τέλειωσε το ωράριο ... και ας είχε πάθει ατύχημα η μάνα στον δρόμο όταν ερχόταν να το πάρει.. στα αρχίδια μας...

Επισκέπτης
δεν είναι το απόλυτο κακό αλλά δεν μπορεί να δίνεται αγώνας για να μην απολυθεί ΚΑΝΕΙΣ...
εγώ πάλι λέω πως έτσι όπως είναι η κατάσταση, ο ΔΥ με μειωμένες αποδοχές αλλά με δουλειά είναι σε καλύτερη μοίρα από έναν απολυμένο ιδιωτικό υπάλληλο... και είναι πάρα πολλοί αυτοί...
Με αλλα λογια ολη η ρητορικη του 2010 ξαναζεσταινεται.

Καλα κρασα τον Αυγουστο...

Επισκέπτης
Αν θελουν παραιτουνται και περναν ταξικα μαζι μου.

θεωρείς δλδ πως μπορεί να σταθεί κάποιος εκτός απ'τον εαυτό  σου ταξικά μαζί σου?
Με λίγα λόγια μπορείς εσύ να δεις κάποιον πέρα από την πάρτη σου ταξικό σου σύντροφο?
Δε νομίζω..

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Οι μπατσοι και οι παπαδες?Σιγουρα,δεν νομιζω ομως οτι ισχυει το ιδιο για τους δασκαλους ας πουμε.

Και για το δασκαλο. Γιατι το θεμα δεν ειναι το προιον η η αξια χρησης που παραγει. Η ταξικη θεση δε προσδιοριζεται ειδικα απο το προιον! Που το ειδες αυτο ????

Αλλα απο το που βρισκεσαι στη διαδικασια παραγωγης. σε ποια θεση. Αλλαξε μισθοδοσια και καθεστως και τοτε ερχεσαι μαζι μου.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
θεωρείς δλδ πως μπορεί να σταθεί κάποιος εκτός απ'τον εαυτό  σου ταξικά μαζί σου?
Με λίγα λόγια μπορείς εσύ να δεις κάποιον πέρα από την πάρτη σου ταξικό σου σύντροφο?
Δε νομίζω..

Τωρα με δουλευεις προφανως ετσι? Ναι ο ανεργος, ο προλεταριος, ο εξαρτωμενος απο το κεφαλαιο.

ο γλυφτης που παιρνει μερος της υπεραξιας που παραγουν οι παραπανω, ως κρατικο μισθο οχι δεν ειναι. Τι δεν καταλαβαινεις?

Επισκέπτης
πάρτε τα αρχίδια μου .. είμαι ανήθικος...

λιγότερο όμως από όλους αυτούς οπότε και πάλι στα αρχίδια μου..

ότι πήρατε πήρατε... απόδώ και περα θα πλερώνετε και σείς...

τέρμα οι συνταξεις μαιμού, τέρμα η σύνταξη της πεθαμένης μάνας με την οποία ο γιός επινε καφέ στην καφετέρια..
τέρμα το επίδομα τυφλότητας σε ταξιτζήδες..

ετσι μπράβο... έτσι μπράβο...

Ο παρτακισμός σου δε σε αφήνει να καταλάβεις πως ο επόμενος που θα λάβει αρχίδια είσαι εσύ.
Δεν πειράζει, καλύτερα έτσι..

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
να ταν η ζηλεια ψωρα ε?

εγω δεν ειπα ποτε να πατε να γαμηθειτε οι υπολοιποι  :headbang:

μακαρι να προσληφθουν νεα παιδια στο δημοσιο μπας και μειωθει και η ανεργια

αλλωστε εγω δεν ψηφισα νουδουλα σαν εσενα, που θελει περικοπες στα παντα

αλλα μην αγχωνεσαι ειναι λιγα τα ψωμια σας

πλησιαζουν οι εκλογες
να το αρχίσω από εδώ
εγώ δεν ψήφισα ΝΔ.

εξακολουθείτε να τα τσουβαλιάζετε όλα προσπαθώντας να προστατέψετε αυτούς που δεν δουλεύουνε.
Οι ΔΥ που δουλεύουνε ευσυνείδητα και έχουνε γνώσεις δεν έχουνε πρόβλημα με την απόλυση των ηλίθιων που μπήκανε με βύσμα και απλά τα ξύνουνε.

Το επαναλαμβάνω παρόλο που αντιλαμβάνομαι πως το IQ σου δεν είναι ικανοποιητικό ώστε να μπορέσει να το καταλάβει:
Θέλω να απολυθούν αυτοί που είναι υπεράριθμοι σε κάποιες υπηρεσίες/δήμους/επιτροπές της πούτσας / οργανισμούς και δεν σουλεύουνε ή να πάνε εκεί που όντως θα δουλέψουνε. Να φέρω και παράδειγμα γιατί προφανώς θες και μασημένη τροφή:
όταν προσλαμβάνεται νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο να μην την πηγαίνουνε σε γραφείο αλλά σε τμήμα να δουλεύει. Να μην την κάνουνε απόσπαση σε πολ. γραφείο αλλά να τη βάζουνε στο χειρουργείο να κάνει βάρδια.

Αν δεν της αρέσει η δουλειά της να παραιτηθεί και να βγει στην εργασία έξω να ψάξει να βρει άλλη δουλειά.

Αντιστοίχως οι ΔΥ που δουλεύουνε να ανταμοίβονται με μπόνους εργασίας.

Και αυτοί που κάνουνε ρεμούλες, λαμογιές και λοιπά, να παίρνουνε άμεσα τον πούλο χωρίς ούτε επιτροπές ούτε τίποτα.

Εάν αυτό δεν σου αρέσει τότε προφανώς δεν ανήκεις στους ευσυνείδητους ΔΥ. Ανήκεις στα λαμόγια ή στα ρεμάλια.
Εγώ ξέρω πως το 1000ρικο που δεν παίρνει ένας ΔΥ που κάθεται χωρίς να έχει αντικείμενο εργασίας είναι 100 ευρώ φόρος λιγότερος σε 10 συνταξιούχους.

Επισκέπτης
Τωρα με δουλευεις προφανως ετσι? Ναι ο ανεργος, ο προλεταριος, ο εξαρτωμενος απο το κεφαλαιο.

ο γλυφτης που παιρνει μερος της υπεραξιας που παραγουν οι παραπανω, ως κρατικο μισθο οχι δεν ειναι. Τι δεν καταλαβαινεις?

Δε σε δουλεύω καθόλου. Δε μπορείς να θεωρήσεις κανέναν ταξικό σου σύντροφο γιατί στην ουσία είσαι παρτάκιας.
Το μόνο που σε απασχολεί είναι μην τυχόν και χρειαστεί να ταισεις κανέναν εσύ.
Και στον ταξικό αγώνα όροι και προϋποθέσεις που θέτεις εσύ με μοναδικό γνώμονα τα καλά και συμφέροντα της πάρτης σου δε χωράνε..

Επισκέπτης

Το ζητημα ειναι πως οτι λεγεται τωρα,οτι λες τωρα,για τους ΔΥ λεγοταν και το 2010.

Δες που ειμαστε τωρα λοιπον.Οχι δεν προχωρησε ποντο η κατασταση προς οφελος των εργαζομενων στον ιδιωτικο(οπως αφηνοταν τοτε να εννοηθει...)αλλα το ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Οποτε,στην καλυτερη,το θεμα"οι ΔΥ ειναι προβλημα"δεν βγαζει ζουμι.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Το ζητημα ειναι πως οτι λεγεται τωρα,οτι λες τωρα,για τους ΔΥ λεγοταν και το 2010.

Δες που ειμαστε τωρα λοιπον.Οχι δεν προχωρησε ποντο η κατασταση προς οφελος των ιδιωτικων αλλα το ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Οποτε,στην καλυτερη,το θεμα"οι ΔΥ ειναι προβλημα"δεν βγαζει ζουμι.

Ειναι προβλημα, απλως επειδη υπαρχουν και αλλα, δεν αφηνουν να φανει η θετικη επιδραση απο τη λυση αυτου.
Ωρα ειναι να πουμε πως ηταν και ευλογια για τον τοπο ο καθε αχρηστος γλιτσας μικροαστος πασοκτζης που ετρεφετε κολους με τα λεφτα του φορολουγουμενου εργαζομενου.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ο παρτακισμός σου δε σε αφήνει να καταλάβεις πως ο επόμενος που θα λάβει αρχίδια είσαι εσύ.
Δεν πειράζει, καλύτερα έτσι..

Aρα κακως που κοβονται οι συνταξεις μαιμου και τα ψευτικα επιδοματα. Τι καλοι ανθρωποι αυτοι που τα επαιρναν. Τι καταρα που τα κοβουν!

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
Aρα κακως που κοβονται οι συνταξεις μαιμου και τα ψευτικα επιδοματα. Τι καλοι ανθρωποι αυτοι που τα επαιρναν. Τι καταρα που τα κοβουν!
και γω πιστευα οτι αυτα γινοται μονο στην ελλαδα.Αλλα και στην αμερικη οι πεθαμενοι παιρνουν συνταξεις :grin:

Επισκέπτης
Ειναι προβλημα, απλως επειδη υπαρχουν και αλλα, δεν αφηνουν να φανει η θετικη επιδραση απο τη λυση αυτου.
Ωρα ειναι να πουμε πως ηταν και ευλογια για τον τοπο ο καθε αχρηστος γλιτσας μικροαστος πασοκτζης που ετρεφετε κολους με τα λεφτα του φορολουγουμενου εργαζομενου.
Θετικη επιδραση υπερ ποιανου?Υπερ των εργαζομενων στον ιδιωτικο?Δε νομιζω οτι υπηρχε κανενας τετοιος σκοπος...Παροτι,ξαναλεμε,αφηνοταν να εννοηθει οτι αμα ξεμπερδεψουμε με αυτα τα ρεμαλια τους ΔΥ θα ρεει το μελι και το γαλα αφθονο...

Οσο για τους αχρηστους γλιτσες μικροαστους πασοκτζηδες(και νουδουληδες οφκορς)υπηρχαν και υπαρχουν ΑΦΘΟΝΟΙ τετοιοι και εκτος μισθοδοσιας του δημοσιου,εξ ιδιας εμπειριας μιλαω.

ΥΓ Σιγουρα ο περιβοητος"μεσαιος χωρος"ηταν σε μεγαλο μερος εκτος μισθοδοσιας Δημοσιου,αν και δεν θα ελεγα οτι ηταν και εκτος εξαρτησης του Δημοσιου...Λεπτες διαφορες.

Επισκέπτης

Κοίτα..
Μπορείς να μου πεις τα χίλια δύο.
Το να μου χρεώνεις όμως λόγια που δεν είπα ποτέ είναι από μαλακία ως πουστιά..
Είδες πουθενά να γράφω κάτι τέτοιο??

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom