Νέα

Μισθοι στην Ελλαδα του 2012

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 697
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Ποιος ειναι ο ετησιος μισθος σας?

• Ειμαι κατω των 30 ετων και ειμαι ανεργος

Ψήφοι: 41 17,7%
  • Ειμαι κατω των 30 ετων και ο μισθος μου ειναι μικροτερος απο 14,000/ετος

Ψήφοι: 16 6,9%
  • Ειμαι κατω των 30 ετων και ο μισθος μου ειναι μεταξυ 14-24,000/ετος

Ψήφοι: 12 5,2%
  • Ειμαι κατω των 30 ετων και ο μισθος μου ειναι μεγαλυτερος απο 24,000/ετος

Ψήφοι: 7 3,0%
  • Ειμαι ανω των 30 ετων και ειμαι ανεργος

Ψήφοι: 23 10,0%
  • Ειμαι ανω των 30 ετων και ο μισθος μου ειναι μικροτερος απο 14,000/ετος

Ψήφοι: 41 17,7%
  • Ειμαι ανω των 30 ετων και ο μισθος μου ειναι μεταξυ 14-24,000/ετος

Ψήφοι: 44 19,0%
  • Ειμαι ανω των 30 ετων και ο μισθος μου ειναι μεγαλυτερος απο 24,000/ετος

Ψήφοι: 47 20,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    231
Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
τοσα περιπου λεμε.. τι να κανω τα περισσοτερα..

ωραια ζωη θα κανεις κ εσυ με 150

το εισητηριο το πηγαν σχεδον 2 ευρω ουτε φυλης δεν θα πηγαινεις

ουτε θα παντρευτεις την σουζανα να κανετε παιδια γτ θα εισαι φτωχος

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
νταξι μαλακα ψιχουλα ειναι  :jerking: :jerking: την στιγμη που η μιση ελλαδα ζει με μισθο 500-600 εσενα τα 2κ τον μηνα ειναι λιγα..

ποσα θες ρε? 10000 το μηνα? τραβα να γινεις βουλευτης αμα λαχει  :2funny: :2funny:
10000ευρώ απο δημόσιο πόστο με πτυχίο δημοτικού
και το κυριότερο με την ακλώνητη πεποίθηση ότι τα αξίζαν και με το παραπάνω

άντε τώρα να επανέλθουν στην πραγματικότητα , αδύνατον ,
ειδικά ο φίλος " oxi agapes " ειναι χαρακτηριστικό παράδειγμα

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66

γεροντοκορη θα μεινεις  :birdman:

κ θα μιλας με την μανταμ κελλυ(θα ειναι τσατσα με δικο της μπουρδελο στην καλλεργη) κ τον μπαρμπανωντα(θα ανοιξει φαλαφελαδικο για διαβητικους στην φορμιωνος)

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
γεροντοκορη θα μεινεις  :birdman:

κ θα μιλας με την μανταμ κελλυ(θα ειναι τσατσα με δικο της μπουρδελο στην καλλεργη) κ τον μπαρμπανωντα(θα ανοιξει φαλαφελαδικο για διαβητικους στην φορμιωνος)
ελευθερος επαγγελματιας θα γινω..  :-*

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
η παχια πιεξουλα δεν θα ζησει τα επομενα χρονια γτ εχει χοληστερολη κ θα σκασουν τα αγγεια της

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Συγνώμη που το κείμενο μου βγήκε λίγο μεγάλο (700 λέξεις περίπου) αλλά αυτή είναι η κατάσταση και μόνο έτσι μπορώ να την περιγράψω.

οι μισθοι να μπορουσαν να πανε ενα χιλιαρικο και οι συνταξεις 600,
             ΑΛΛΑ
να μην πληρωνουμε φακκελακια στους γιατρους
να καταργηθουν τα ιδιωτικα φροντιστηρια
να εξαφανιστουν τα πασης φυσεως λαδωματα
να καταργηθουν τα εκτακτα χαρατσια
η ΔΕΗ να μην ειναι μισο μηνιατικο και ο φορος στα πετρελαια να μειωθει κατα 80%
Χάνεις το δάσος φίλε, γιατί κοιτάς όχι το δέντρο, αλλά ένα κλαρί του.

Λες διάφορα εδώ για το "πως θα πρεπε να 'ναι τα πράματα".

Όμως αυτά είναι ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ στόχοι. Σωστοί, δε λέω, αλλά το πρόβλημα δεν είναι εκεί.
Αυτοί που αποφασίζουν (και διαχειρίζονται τα πράματα), δηλαδή αυτοί που ΕΜΕΙΣ υποτίθεται ότι έχουμε βάλει για να κάνουν αυτή τη δουλειά, έχουν αποφασίσει ότι:

Σε μια χώρα που το ΑΕΠ της (δηλαδή η συνολική παραγωγή της, προσφορά υπηρεσιών, τα πάντα όλα μέσα) είναι 160 δις ευρώ (περίπου) το χρόνο, θα πρέπει να υπάρχει ένας "κρατικός μηχανισμός" που για να δουλέψει χρειάζεται 80 δις ευρώ το χρόνο.
Δηλαδή τα μισά. Κάθε χρόνο τα μισά.
Αυτά είναι τα νούμερα χοντρά-χοντρά, που καθορίζουν τη ζωή σου και τις ζωές όλων μας.
Αυτά που λες εσύ ισχύουν, αλλά είναι πολύ μικρό επί μέρους κομμάτι του συνολικού προβλήματος. Το χοντρό πρόβλημα (που πρέπει να λυθεί) είναι αυτό που σου λέω: το 50% του ΑΕΠ πάει για κατανάλωση στο (μη παραγωγικό) κράτος.
Αυτό το βλέπεις κι από μια άλλη σκοπιά αν εξετάσεις το πράμα, ότι δηλαδή για κάθε δραστηριότητα, οι φόροι είναι περί το 50%. Τόσο πρέπει να πληρώνεις (αν θέλεις να είσαι νόμιμος). Τόσα σου ζητάνε με τους νόμους τους.

Πως μπορεί να αλλάξει αυτό το ποσοστό (50%)?
Με δυο τρόπους:
1) Ή να μειωθούν οι φόροι.
2) Ή να αυξηθεί το ΑΕΠ (και οι φόροι να μείνουν στάσιμοι)
Ή βέβαια ένας συνδυασμός και των δύο.

Επί 4 χρόνια τώρα αυτοί που αποφασίζουν (και διαχειρίζονται τα πράματα), δηλαδή αυτοί που ΕΜΕΙΣ υποτίθεται ότι έχουμε βάλει για να κάνουν αυτή τη δουλειά, έχουν αποδείξει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αυξήσουν το ΑΕΠ.
Παρά τις εξαγγελίες, τα μέτρα, τις υποσχέσεις, τις αλλαγές κυβερνήσεων κλπ, επί 4 χρόνια η χώρα συνεχίζει να σημειώνει κάθε χρόνο ΥΦΕΣΗ (δηλαδή συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας πάνω της). Ούτε καν σταθερή πορεία, όχι ανάπτυξη (που μας έχουν ζαλίσει με δαύτην).

Από μια άποψη αυτό είναι δικαιολογημένο, κι αυτό γιατί η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχές και προσευχές, αλλά με μέτρα (και μάλιστα βραδείας επίδρασης μέτρα). Και όχι μόνο μ' αυτά. Πρέπει να συνυπάρχουν πολλοί παράγοντες για να παρατηρηθεί ανάπτυξη σε μια οικονομία. Για διάφορους λόγους λοιπόν, ανάπτυξη δεν έρχεται (και δεν πρόκειται να έρθει). Το ΑΕΠ μας δεν πρόκειται να αυξηθεί.

Άρα μας μένει ο άλλος τρόπος (ο 1) για να βγούμε από το αδιέξοδο. Να πάψει η ανάγκη του κράτους για χρηματοδότηση να είναι 80 δις το χρόνο, και να γίνει 35~40 δις το χρόνο.
Έτσι η απορόφηση του εθνικού παραγόμενου πλούτου από το κράτος θα πάψει να είναι 50% (που είναι τώρα) και θα πέσει στο 22~25%, που είναι ένα λογικό ποσοστό.
Και θα περισσεύουν και λεφτά για να πέσουν σε "αναπτυξιακές" επενδύσεις. Έτσι όπως πάμε, δεν υπάρχει σάλιο.

Μην ασχολείσαι λοιπόν με μισθούς, φακελάκια, φροντιστήρια, λαδώματα κλπ, και κατάλαβε ότι το πρόβλημα είναι ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, και όχι σε αυτά.

Οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό, και κάθε άλλη κουβέντα (για μισθούς, φακελάκια, φροντιστήρια, λαδώματα κλπ) α) δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα, και β) ΕΙΝΑΙ αποτέλεσμα αποπροσανατολισμού από το κυρίως πρόβλημα, γιατί βέβαια καταλαβαίνεις ότι αυτοί που αποφασίζουν (και διαχειρίζονται τα πράματα), δηλαδή αυτοί που ΕΜΕΙΣ υποτίθεται ότι έχουμε βάλει για να κάνουν αυτή τη δουλειά, έχουν ΣΥΜΦΕΡΟΝ να μη λιγοστέψουν τα 80 δις που διαχειρίζονται κάθε χρόνο. Γιατί αν λιγοστέψουν αυτά, θα χάσουν αυτοί τα πλεονεκτήματα που τους δίνει η διαχείρηση τόσο μεγάλων ποσών.
Είναι σα να είσαι υπάλληλος σε ένα μαγαζί που κάνει τζίρο 1.000 ευρώ την ημέρα, και ξαφνικά ο τζίρος να γινόταν 500. Θα σ' άρεσε? Όχι βέβαια. Έ, το ίδιο γίνεται και με αυτούς. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να πέσει ο τζίρος τους.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε όλοι ότι ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ μας είναι να πέσει αυτός ο τζίρος. Όλα όσα μας λέγονται είναι παπαριές, αν δεν έχουν ΑΥΤΟ σαν στόχο.
Τα βήματα επομένως είναι τα εξής:
1) Πρώτα συμφωνούμε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός (δαπάνες) θα είναι το 25% του ΑΕΠ.
2) Μετά κοιτάμε ποιός από αυτούς που διεκδικούν την ψήφο μας έχει και αυτός τον ίδιο στόχο. Και αυτόν ενισχύουμε.
3) Και μετά μπαίνουμε σε συζητήσεις για το πως θα κατανεμηθούν τα λεφτά (δαπάνες) του προϋπολογισμού της χώρας, για να είναι δίκαιη η μοιρασιά.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Συγνώμη που το κείμενο μου βγήκε λίγο μεγάλο (700 λέξεις περίπου)

[size=14pt]Όμως:[/size]

Αν "μια είκόνα = 1.000 λέξεις",
thessaloniki-se-diki-parapempetai-o-allote-epikefalis-tou-omilou-aspis-pavlos-psomiadis-1-315x236.jpg

τότε 1 video = 1.000.000 λέξεις.

και επειδή λεφτά για να βγει το video στα κανάλια με πληρωμένο χρόνο διαφήμησης δεν υπάρχουν, καλό θα είναι να στείλουμε το URL του youtube σε όλους τους φίλους, γνωστούς, κλπ για να το δουν έτσι.

Και με σύσταση να το στείλουν παραπέρα.

(Η τελευταία σκηνή πάντως είναι όλα τα λεφτά!)

oxi_agapes_mono_sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2012
Like
9
Πόντοι
16
:shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit:

10000ευρώ απο δημόσιο πόστο με πτυχίο δημοτικού
και το κυριότερο με την ακλώνητη πεποίθηση ότι τα αξίζαν και με το παραπάνω

άντε τώρα να επανέλθουν στην πραγματικότητα , αδύνατον ,
ειδικά ο φίλος " oxi agapes " ειναι χαρακτηριστικό παράδειγμα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Τσίμπα:

Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα άσκησε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνας σε βάρος μελών του ΔΣ της ΔΕΗ και του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας ΜΕΤΚΑ.

Τα αδικήματα για τα οποία διώκονται είναι απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (1608/50), από την οποία προκλήθηκε ζημία στη ΔΕΗ που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή.

[size=20pt]Η υπόθεση αφορά σε σύμβαση του 2007 που υπέγραψε η ΔΕΗ με την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι. Η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό πως υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και κατ' επέκταση δεν γινόταν να κατασκευαστεί έγκαιρα ο αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος αποτελούσε προϋπόθεση για τη λειτουργία της μονάδας της ΔΕΗ.[/size]

Αναφορικά με τη ζημία δε, σύμφωνα με πληροφορίες, συνίσταται στην αποζημίωση που η ΔΕΗ υποχρεούται να καταβάλει στην ανάδοχο εταιρεία εξαιτίας της καθυστέρησης, στο ποσό που κατέβαλε ως πριμ επιτάχυνσης της κατασκευής του αγωγού, στην απώλεια τοκοφορίας των πρόωρα εκταμιευθέντων κεφαλαίων και άλλα.

μάλιστα... από ότι καταλαβαίνω ο Αθανασόπουλος και ο Μέργος διώκονται επειδή δεν διέθεταν μαντικές ικανότητες....

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
καλέ μου "όχι αγάπες" με παρεξήγησες , δεν χρειάζεται να αφοδεύεις για να δείξεις την δυσαρέσκειά σου...
πραγματικά γράφω στους ορχικούς μου αδένες το ότι είσαι άχρηστος, ανελίχθηκες στο δημόσιο και έχεις τις γνωστές απαιτήσεις ενός βλαχοκυριλέ
πολύ καλά κάνεις και το επιδοκιμάζω κι'όλας , οι περισσότεροι εξάλλου σαν και σένα είναι

δεν είμαι τιμητής μια δήθεν ηθικής για την αξιοκρατία κτι λοιπές  :jerking:
γιατί πολύ απλά αδιαφορώ παντελώς για το κράτος και την κοινωνία

οπότε όσο πιο μπουρδέλο γίνεται το σύστημα της κοινωνίας σας
τόσο πιο πολύ γουστάρω , ακόμα και αν μου έχουν δώσει έναν καθωσπρέπει ρόλο, αδιαφορώ παντελώς

να σαι καλά κύριε "όχι αγάπες μόνο σέξ "  ;) :)

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom