Νέα

Μήνυμα απ'το ..Ναυτικό!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gangstaXZ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 158
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.021
Πόντοι
1.486
Τι περίμενες από τις αδελφούλες ,να βγάλουνε νάρκη??
[move]:2funny: :2funny: :2funny:ROYAL NAVY :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:[/move]

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
83
Πόντοι
4.545
Παντως οι ναυτες στην Ελλαδα @@ θητεια κανουν .
ΤΑ ξυνουν ολη μερα

APSOGOS

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
ασε που για να κανουν μια δουλεια σου σπανε τα ουμπαλα. ο συναδελφος KALIS ξερει

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Αληθεια,πως τα καταφερες και το εφτιαξες τοσο ωραιο,φιλαρακι...;

OP
OP
gangstaXZ

gangstaXZ

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
19 Μαρ 2007
Κριτικές
5
Like
27
Πόντοι
1.516
  Αληθεια,πως τα καταφερες και το εφτιαξες τοσο ωραιο,φιλαρακι...;

αα.. τπτ δεν κάνεις.. Απλά στο τέλος του βίντεο πάτα εκεί που λέει "reply" .. επέλεξε 1 scenario απ'τα 5 και γράψε το μύνημά σου που θες να εμφανίζεται..

Αυτά!

ΥΓ.Πάρτε κι'άλλο ένα ..αυτή τη φορά με αεροπλάνα..

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
πολύ ωραία.... ;)

Andras37Athina

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2006
Like
19
Πόντοι
16
ΤΑ ξυνουν ολη μερα
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Εγώ, ως Ναύτης, αν και υπηρέτησα Ναύσταθμο Σαλαμίνας αρχικά και σε μία υπηρεσία εντός του Λεκανοπεδίου στη συνέχεια, αν και παρουσιάστηκα σε ηλικία 29 ετών, με τρία πτυχία και ένα μικρό -σχετικά - βύσμα, δεν πέρασα και τέλεια.
Εκτελούσα όλο το πρωί δουλειά γραμματείας, απέδιδα τρείς φορές πιο παραγωγικά και από στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας με αποτέλεσμα οι δημοσιοϋπάλληλοι και τα πιλάφια να παίζουν πασιέντζες στον υπολογιστή, να φουμάρουν αρειμανίως και να χαριεντίζονται. Επιπλέον, η γραμματειακή δουλειά είχε και πολύ τρέξιμο έξω (σε άλλες υπηρεσίες, για ανταλλαγή εγγράφων κλπ.) και σε αυτό το τρέξιμο ενδιάμεσα είχα και διάφορες αγγαρείες και μικροεξυπηρετήσεις που μου ανέθεταν τα πιλάφια, ηδονιζόμενα από την καύλα να μεταχερίζονται έτσι έναν άνθρωπο σαν και μένα.
Επιστρέφοντας, υπήρχε ατομική αγγαρεία σίγουρη. Σάρωση φύλλων και σκόνης από το προαύλιο, ή ασβέστωμα, καθαριότητα θαλάμων ή τουαλετών, καθάρισμα στα μαγειρεία ή δεν ξέρω και 'γώ τι άλλο. Μετά από μία σύντομη μεσημβρινή ανάπαυση, ακολουθούσε νέα ομαδική αγγαρεία και στη συνέχεια κάποια περισσεύματα δουλειάς ξανά στη γραμματεία. Το βραδάκι πάλι ατομική αγγαρεία και μετά, μία γεμάτη τετραωρία 8.00-12.00, ή 12.00 - 4.00 πμ. ή 4.00 - 8.00 πμ. σε πεζό περίπολο, στην πύλη, ή σε υπερυψωμένο φυλάκιο. Υπήρχαν περίοδοι μεγάλης έλλειψης δυναμικού και η τετραωρία μπορούσε να είναι εξαωρία, ή διπλή τετραωρία. Μου είχαν τύχει και περιπτώσεις διπλής εξαωρίας 12.00-6.00 μμ. και μετά 12.00-6.00 πμ. Ξέρεις τι είναι να 'σαι 12 ώρες πάνω σε υπερυψωμένο, χειμώνα με θερμοκρασία κοντά στο μηδέν, αέρα και σπασμένη πόρτα, ή καλοκαίρι, με 45 βαθμούς και σένα μέσα να βράζεις; Στο μεταξύ, ότι κι αν γινόταν, το πρωί, πριν την γραμματεία, υπήρχε και πάλι ομαδική αγγαρεία (αναθεμα τα φυλλοβόλα δέντρα που έχουν στις μονάδες - επίτηδες το κάνουν;)Στο μεταξύ, μετά από όλο αυτό το πακκέτο, έπαιζαν και καθημερινά γυμνάσια πυρκαγιάς. ύχωση έχουν στο Ναυτικό με τα γυμνάσια πυρκαγιάς από τότε που κάηκε κόσμος ζωντανός μές στις αποθήκες του ΠΟΝ στην Ιερά Οδό. Μπορεί δηλαδή να είχες μια γεμάτη μέρα με όλα τα καλούδια, και να έπεφτες σαν το ζόμπι να ξεραθείς για τέσσερις ώρες και να σου βαρούσε σειρήνα για γυμνάσιο πυρκαγιάς στο οποίο έπρεπε να παρουσιαστείς.
Για να μην πώ για άλλες αντιξοότητες. Δε θα ξεχάσω για παράδειγμα Αύγουστο του '98, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, με 48 κελσίου (ναι, τόσο είχε τότε, τσεκάρετέ το), τρείς η ώρα το μεσημέρι, να χαράσσεις με μπαντανόβουρτσα ασβεστογραμμές κατά μήκος της (ατελείωτης) παραλιακής οδού του Ναυστάθμου, γιατί ήταν να κάνει επίσκεψη ο (άκουσον-άκουσον!) Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Αλβανίας.
Τώρα θα μου πείς πώς προφανώς με αντιμετώπιζαν ως θύμα εμένα ειδικά. Η απάντηση είναι πώς όχι, υπήρχε πολύς κόσμος που έτρωγε το ίδιο πακέτο με μένα. Βεβαίως, οι πολλοί υπέφεραν γιατί υπήρχαν οι λίγοι, που είτε έπαιρναν απαλλαγές από βάρδιες και καθημερινές εξόδους, είτε ήταν παντελώς (ναι αλήθεια) "εξαφανισμένοι". Υπήρχαν και ναύτες "φαντάσματα" που σπάνια τους έβλεπε ή τους άκουγε κάποιος. Γιοι ναυάρχων, γιοι πολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματιών, ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες κ.ο.κ. Βέβαια, δεν ήταν ανάγκη να 'ταν ο "μπαμπάς" μεγαοεπιχειρηματίας για να φτιαχτεί ο γιόκας. Υπήρχε περίπτωση που αντιπρόσωπος αυτοκινήτων έκανε ένα καλό σκόντο σε ένα πιλάφι στην αγορά ενός καινούργιου 1.800κκ. και το πιλάφι έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κάνει μία βαρδιούλα ο κεφτές γιος ανά δύο-τρείς μέρες και να μην πατάει ποτέ άλλοτε στο στρατόπεδο.

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Μάιστα.ΑΨΟΓΟ post.Μου θύμισε πολλά κ μένα από τα ίδια μέρη,σχετικά πρόσφατα.

Andras37Athina

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2006
Like
19
Πόντοι
16
Μάιστα.ΑΨΟΓΟ post.Μου θύμισε πολλά κ μένα από τα ίδια μέρη,σχετικά πρόσφατα.
ρε σύ, άστα, χειμώνα του '98, εκτελούσαμε βάρδιες φύλαξης του "κουφαριού" της πυραυλακάτου "Κωστάκος" από ένα ατύχημα που 'χε γίνει στη Σάμο (αν θυμάμαι καλά).
Φαντάσου σκηνικό, τέσσερις τα χαράματα, χειμώνας, να έχει έξω μηδέν βαθμούς κοντά και υγρασία, να είσαι κοντά στη ΔΝΟ, μέσα σε ένα κοντέινερ, με ένα γραφείο και μία καρέκλα μέσα. Να τουρτουρίζεις, η πόρτα του κοντέινερ να μην κλείνει καλά και να κυκλοφορούν απ' έξω κοπάδια αγριόσκυλα. Να μη μπορείς να αναζητήσεις καταφύγιο βαθύτερα μές στο κοντέινερ γιατί ήταν γεμάτο αρουραίους. Έξω, οι λάμπες σπασμένες, σκοτάδι πηχτό και μπροστά σου, πάνω στον προβλήτα, ένα γαμώπλοιο, κομμένο στη μέση (το είχε καβαλήσει από από πάνω ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο) που μέσα είχαν πεθάνει ακαριαία τρείς τέσσερις υπαξιωματικοί. Θρίλερ. Αφού ανάμεσα στις λιωμένες λαμαρίνες και στα μπερδεμένα σα σπαγκέτι καλώδια ύπήρχε ακόμη σφηνωμένο ένα ποδοσφαιρικό παπούτσι ενός εκ των θυμάτων (Admiral μάρκας μάλιστα, το θυμάμαι σα να 'ναι τώρα).

Επισκέπτης
Εγώ εντάξει... μαλακίστηκα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στο Ναυτικό. Είχα βέβαια τρελλό δόντι (ήμουνα με τον ανηψιό του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον βαφτησιμιό του Τσοχατζόπουλου, τον γιο της ιδιαιτέρας του Λαλιώτη, κτλ, κτλ).

Αλλά δεν νομίζω να γίνονται μόνο στο Ναυτικό αυτά. Οποιοσδήποτε έχει γερό "δόντι" την βγάζει καλά σε οποιοδήποτε σώμα.

Πάντως σε γενικές γραμμές... το λέω από μόνος μου: Είναι ντροπή να λέω ότι έχω περάσει φανταριλίκι!!!

tay65

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Κατ' αρχήν, να διευκρινίσω ότι θα ήταν κρίμα να πω ότι έκανα θητεία (7 μήνες Σαλαμίνα και 13 πεντάγωνο).
Αλλά, υπήρχαν υπηρεσίες ακόμα και στο πεντάγωνο που μόνο καλά δεν ήταν και αυτό γιατί εκεί το ένα βύσμα έχωνε το άλλο και ο έχων μικρότερο βύσμα τα έτρωγε όλα κανονικότατα.
Επίσης, παλιά (λαστ γιαρ που λεμε) που οι ναυτάρες επάνδρωναν τα πλοία τα πράγματα ήταν τελοίως διαφορετικά. Γιατί πως να το κάνουμε ακόμα και η γκαρτζολία για 3-4 μήνες δεν συγκρίνεται με τίποτα με 3-4-6 μήνες νατοϊκό ταξίδι, με γυμνάσια, αγγαρείες, μακρία από τη χώρα. Συμπέρασμα; Το χειρότερο του ναυτικού δεν συγκρίνεται με το χειρότερο των άλλων σωμάτων.
Για να μην το ψαξουμε πιο παλιά (εποχή θωρηκτού Αβέρωφ). Καλό είναι να επισκευφθείτε το Αβέρωφ στο Φάληρο και να δείτε που κοιμόντουσαν οι ναύτες. Σε αιώρες παρακαλώ.
Και μια τελευταία σημείωσει σε όσους λένε για το ναυτικό διάφορα: Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι το μοναδικό σώμα που δεν έχει παραδοθεί ΠΟΤΕ.

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
ΤΑ ξυνουν ολη μερα

Οπα μεγάλε ενταση !!!!!!!!!!

Την λέξη "Θηρία" την έχεις ακούσει ποτε;
Την λέξη "Α/Τ Ιέραξ" την έχεις ακούσει ποτέ;
Τις λέξεις "Ξυφίας Χριστουγεννιάτικα στο Αιγαίο" τις έχεις ακούσει ποτέ;

Που να χέσω μαζεμένα Ελληνοτουρκικά/Ελληνοαλβανικά σύνορα, και όλες τις ειδικές δυνάμεις μαζί.

aquaplus1

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
0
Συνάδεφοι γενικά ο στρατός πιστεύω είναι χάσιμο χρόνου. Τι ναυτικό, πεζικό ή αερπορία εγώ υπηρέτησα αεροπορία σε μια πτέρυγα μάχης με αερπλάνα του 1965 Στην Ελάδα τέτοια αεροπλάνα είχε η δικιά μου μονάδα και το Πολεμικό Μουσείο στη Βασ. Σοφίας. Συμπέρασμα : Στρατό δεν λέω να μην πηγαίνουμε αλλά μπορεί να φανεί και λίγο χρήσιμο στο καθένα μας. Δηλαδή στρατό πάει όλος  κόσμος από αγράμματο μέχρι ανθρωπο με τέσσερα ή περισσότερα διπλώματα, μπορεί με τις υπηρεσίες που διαθέτει ο στρατός να τοποθετήσει κάθε νέο άνθρωπο σε τέτοια ειδικότητα που είναι ανάλογη με τις σπουδές του και τις γνώσεις του. Ετσι και προυπηρεσία - εμπειρία  αποκτάει και στο στρατό προσφέρει.
Παρόλα αυτά για τα βύσματα λέω οτι υπηρέτησα σε πτέρυγα μάχης, ήμουν εφεδρος σμηνίας σε γραφείο προσωπικού ( εβγαζα τις υπηρεσίες εφέδρων και μονίμων) και είχα 1500 ώρες σκοπιά. Κατά άλλα μηχανικός αεροσκαφών υπηρέτησα με προυπηρεσία......

walkalone

Μέλος
Εγγρ.
2 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
όπως όλοι ξέρουμε ο στρατός κατακτά η αεροπορία καταστρέφει και νο ναυτικό έρχεται για την δεξίωση ρε μας δουλέυετε? 13 μήνες στην γκατζολία πιο πάνω και από τη πινέζα και λετε ότι το ναυτικό είναι θητεία?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom