Νέα

Μεταναστης στην Ελβετια.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jean-Claud
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 114
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Beluga

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2018
Like
1.643
Πόντοι
201
δεν εχω χεονο να διαβαζω μλκες
Τι λεει λοιπιν για μισθο 45000?

Ρε αποφάσισε για τι μισθό μιλάμε. 45000 δεν φτάνουν για τπτ. Είναι επειδή είσαι πολυάσχολος κ όλα τα σαιτ είναι μαλακίες. Άσε κατάλαβα τι τύπος είσαι.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Βασικα θα ηθελα να ακουσω αποψεις

Μάθετε πρώτα πώς γράφεται σωστά το όνομα του Βαν Νταμ και μετά ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για Ελβετία,

Καραμητροτραμπάκουλες!

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.078
Πόντοι
3.656
Ρε αποφάσισε για τι μισθό μιλάμε. 45000 δεν φτάνουν για τπτ. Είναι επειδή είσαι πολυάσχολος κ όλα τα σαιτ είναι μαλακίες. Άσε κατάλαβα τι τύπος είσαι.
εισαι μπουμπουνας
Διαβασς πρωτα τι γραφω κ μην πετας βλακειες
Κατσε ψοφα στην Ελλαδα με 6000 κ μην ερχεσαι αν έβρισκες με 45000
Παραπιπτοντως 45000ειναι κάτι λιγότερο απο 4000το μηνα
Αντε καλη πείνα κ ψαξε κι αλλες ατακες... Μπουμπουνα...  :helpplea:

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.078
Πόντοι
3.656
Μάθετε πρώτα πώς γράφεται σωστά το όνομα του Βαν Νταμ και μετά ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για Ελβετία,

Καραμητροτραμπάκουλες!
ρε εδω ο αλλος δεν μπορει να ζησει με 4χιλ το μηνα ειναι τπτ λεει
Βαζω στοιχημα ουτε μηχανακι παπι πως το λενε δικοντου δεν εχει...
Αλλα 2500καθαρα με ολα πληρωμενα σπιτι ασφαλεια ολα, τον χαλανε... Θελει απο 8000και ανω :happy:
Ρε ουρτ λιγουρια...

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.078
Πόντοι
3.656
Η ενασχολησξ μου με χαζους οσον αφορα το θεμα Ελβετια εληξε
Αν καποιος μπορει να ζησει με 4000τον μηνα ας μου στείλει πμ για πληροφοριες, αν δεν ξερετε βασικα γερμανικα μην ασχολειστε καν..
Οποιος θελει πιο πολλα απο 4000 το μηνα ας γραψει στους φωστηρες εδω τα γνωριζουν καλα τα θεματα κ μοιραζουν κ δεκαχιλιαρα..  :grin:
Γεια σας...  :hi:

Beluga

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2018
Like
1.643
Πόντοι
201
Η ενασχολησξ μου με χαζους οσον αφορα το θεμα Ελβετια εληξε
Αν καποιος μπορει να ζησει με 4000τον μηνα ας μου στείλει πμ για πληροφοριες, αν δεν ξερετε βασικα γερμανικα μην ασχολειστε καν..
Οποιος θελει πιο πολλα απο 4000 το μηνα ας γραψει στους φωστηρες εδω τα γνωριζουν καλα τα θεματα κ μοιραζουν κ δεκαχιλιαρα..  :grin:
Γεια σας...  :hi:

Εντάξει αδερφέ έχεις θέματα έτσι? Δεν είσαι ικανός να απαντήσεις με λογική και επιχειρήματα.
Εγώ φταίω που ασχολήθηκα. Κάντε οτι θέλετε στα παπάρια όπως είπα κ στην αρχή

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.078
Πόντοι
3.656
Εντάξει αδερφέ έχεις θέματα έτσι? Δεν είσαι ικανός να απαντήσεις με λογική και επιχειρήματα.
Εγώ φταίω που ασχολήθηκα. Κάντε οτι θέλετε στα παπάρια όπως είπα κ στην αρχή
περαστικά
Περιμενε οσονουπω αλλαζει ο ceo   sti UBS μπορει κ να αε παρουν...
Με τοσα θα βγαινεις νομιζω

Beluga

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2018
Like
1.643
Πόντοι
201
περαστικά
Περιμενε οσονουπω αλλαζει ο ceo  sti UBS μπορει κ να αε παρουν...
Με τοσα θα βγαινεις νομιζω

Προφανώς κ έχουμε στο μυαλό μας διαφορετικές δουλειές. Ένας μηχανικός, ένας προγραματιστής, ένας οικονομολόγος παίρμει ή δεν παίρνει 80.000-100.000 φράγκα το χρόνο μικτά? Προφανώς κ μιλάς για σερβιτόρους κ εργάτες εσύ.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.078
Πόντοι
3.656
Προφανώς κ έχουμε στο μυαλό μας διαφορετικές δουλειές. Ένας μηχανικός, ένας προγραματιστής, ένας οικονομολόγος παίρμει ή δεν παίρνει 80.000-100.000 φράγκα το χρόνο μικτά? Προφανώς κ μιλάς για σερβιτόρους κ εργάτες εσύ.
εξηγησα απο την αρχη οτι μιλαω για μεσαιες δουλειες
Οδηγοι βιομηχανικοι εργατες σεκιουριτυ νηπιαγωγοι κλπ
Οσον αφορα αυτες τις σουλειες που λες προσγείωσου λιγο
Οι αμοιβες ειναι κανα διχιλιαρο ποιο κατω
Ξερω γυναίκα αρχιτεκτονα με δεκα πτυχια 6000παιρνει κ κανει κ κολωτουμπες
Ιτ κλπ κατι ποιο πανω παιζει αλλα ειναι τρομερα δυσκιλο να βρεις κατι τετοιο
Σε ολες ομως τιςνπεριπτωσεις το κοστος ζωης ειναι στα 2500 για ενα ατομο κ ξ φορολογια απο 3-10%
Οταν λεμε κοστος εννουμε σπιτι ασφαλειες φαγητο κ βασικα ξοδα μετακίνησης

Beluga

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2018
Like
1.643
Πόντοι
201
εξηγησα απο την αρχη οτι μιλαω για μεσαιες δουλειες
Οδηγοι βιομηχανικοι εργατες σεκιουριτυ νηπιαγωγοι κλπ
Οσον αφορα αυτες τις σουλειες που λες προσγείωσου λιγο
Οι αμοιβες ειναι κανα διχιλιαρο ποιο κατω
Ξερω γυναίκα αρχιτεκτονα με δεκα πτυχια 6000παιρνει κ κανει κ κολωτουμπες
Ιτ κλπ κατι ποιο πανω παιζει αλλα ειναι τρομερα δυσκιλο να βρεις κατι τετοιο
Σε ολες ομως τιςνπεριπτωσεις το κοστος ζωης ειναι στα 2500 για ενα ατομο κ ξ φορολογια απο 3-10%
Οταν λεμε κοστος εννουμε σπιτι ασφαλειες φαγητο κ βασικα ξοδα μετακίνησης

Συγκντρώσου λίγο και προσπάθησε να συγκροτήσεις την σκέψη σου γτ πετάς νούμερα στη τύχη. 6.000 χ 13 = 78.000 και έρχεσαι πάλι στο πόσο που ανέφερα.
Προφανώς και το target group σου είναι αυτές οι δουλειές εγώ μιλάω για ανθρώπους με πτυχία κ προσόντα.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.078
Πόντοι
3.656
Συγκντρώσου λίγο και προσπάθησε να συγκροτήσεις την σκέψη σου γτ πετάς νούμερα στη τύχη. 6.000 χ 13 = 78.000 και έρχεσαι πάλι στο πόσο που ανέφερα.
Προφανώς και το target group σου είναι αυτές οι δουλειές εγώ μιλάω για ανθρώπους με πτυχία κ προσόντα.
δεν υπαρχει δεκατοςτριτος στην ελβετια
Σπανιως κι αυτο σε λιγες δουλιες για ελβετους
Σαν ξενος δυσκολα θα παρεις
Το ταργκετ μου είναι ασφαλεια μεταφορων κι εκρηκτικων υλων, δεν μιλαω γι  μενα που παιρνω λογω και υπερωριων ενιοτε κι ιδιαιτερης φυσης της δουλειας, πιο πολλα απο την αρχιτεκτονα
Αλλα οταν ξεκινησα δουλεθα σε κατι αλλο με 4000το μηνα μεικτά κι ημουν ανετος κ τοτε
6000παιρνει αυτη δηλ 70000το χρονο σε πολυ δυνατη εταιρεια
Ενας νεος αν ερθει κ πιασςι το 5000 τυχερος θαναι, εκτος αννειναι ο τοπ... Εκει αλλαζει
Γιατι παλι δεν γνωριζεις οτι πολλες δουλιες εδω πληρωνονται σαν 60-80% τουτεστιν, αν δουλευες πληρως θαπαιρνες 6000αλλα επειδη δεν βριακεις δουλςυεις 60% εως 80%κ παιρνεις λιγοτερα
Δεν δινουν ευκολα στις ανω του μεσουβδουλειες το 100%οι εραιρειες
Συνηθως  60-80% δίνουν
Παλια ειχσ μια σερβα κολλητη γενημενη εδω κι επαιρνε  20% μονο για πολυ καιρο.. Με πτυχιο εδω απο ΕΤΗ
Ο. Λογος θελουν ναχουν ςτοιμους πιο πολλους σε πςριπτωση που χρυπησουν νεες δουλειές
Οι νεεοι επιστημονες δε ειναι απειροι καθοσον υπολιγισε κινολους ρους γερμανους σε αποσταση 100χλμ
Πιο ευκολα βρισκει ενας οδηγος βθτιου με χημικα δουλεια με 6000παρα ενας πολιρικος μηχ με 5000

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.078
Πόντοι
3.656
Επαναλαμβανω
Με 4000μηνα ατεκεσαι άνετα αν μενεις ελβετια
Και με 1000πιο κατω εισαι βασιλιας αν μενεις Γερμανια κ δουλευιες αποδω
Το 70%παιρνει γυρω στα 4000 νετο ενα 20%στα 6000 κ απομεκει. Κ πανω ελαχιστοι, οπως κ κατω απο 3000ειναι ελαχιστοι επισης
Για εργαζομενους μονο με αγγλθκα δεν υπαρχουν θεσεις μονο σε ιτ κ τραπεζες αλλα αε υπερηψηλο επιπεδο
Αυτη ειναι η συνοψη κι οτι αλλο κ να διαβασεις ΔΕΝ ισχυει στην πραξη για τα γερμανοφωνα καντονια δηλ για το 75%  της χώρας  :hi:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Επαναλαμβανω
Με 4000μηνα ατεκεσαι άνετα αν μενεις ελβετια
Και με 1000πιο κατω εισαι βασιλιας αν μενεις Γερμανια κ δουλευιες αποδω
Το 70%παιρνει γυρω στα 4000 νετο ενα 20%στα 6000 κ απομεκει. Κ πανω ελαχιστοι, οπως κ κατω απο 3000ειναι ελαχιστοι επισης
Για εργαζομενους μονο με αγγλθκα δεν υπαρχουν θεσεις μονο σε ιτ κ τραπεζες αλλα αε υπερηψηλο επιπεδο
Αυτη ειναι η συνοψη κι οτι αλλο κ να διαβασεις ΔΕΝ ισχυει στην πραξη για τα γερμανοφωνα καντονια δηλ για το 75%  της χώρας  :hi:

εκεί παίζουμε ρε μαλάκα καραφλέ με περουκίνι...  :birdman:

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
εκεί παίζουμε ρε μαλάκα καραφλέ με περουκίνι...  :birdman:

Με αφορμή αυτό το post θέλω να γράψω κάτι για το πολυαγαπημένο μας forum...

Μια φορά που είχα διαφωνησει με τον mida69,σε χρόνο dt μου είχαν έρθει πληροφορίες για την πάρτη του,χωρίς καν να τις ζητησω..
Tramountana,εσύ είσαι το πρώτο μέλος που μου ήρθε πριν χρόνια η φωτό σου και το βιογραφικό σου φάτσα κάρτα.
Κατά καιρούς μου έχουν έρθει διάφορα,για διάφορους..
Μην πω για τους μαλάκες που έχουν βγαλει κρυφά φωτο από τσάρκες,συναντήσεις,κ.λ.π. και διακινουν τις φωτό ή για τον κομπλεξικό dimitraki που πριν κανά δίμηνο έγραψε δημόσια το προφιλ fb του DRLOVE.

Γενικά ας αφήσουμε τους πιο προσωπικούς χαρακτηρισμούς,γιατί με τους μαλάκες που παίζουν,στο τέλος δεν θα συναντιόμαστε με κανέναν.

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.698
Πόντοι
2.606
δεν υπαρχει δεκατοςτριτος στην ελβετια
Σπανιως κι αυτο σε λιγες δουλιες για ελβετους
Σαν ξενος δυσκολα θα παρεις
Το ταργκετ μου είναι ασφαλεια μεταφορων κι εκρηκτικων υλων, δεν μιλαω γι  μενα που παιρνω λογω και υπερωριων ενιοτε κι ιδιαιτερης φυσης της δουλειας, πιο πολλα απο την αρχιτεκτονα
Αλλα οταν ξεκινησα δουλεθα σε κατι αλλο με 4000το μηνα μεικτά κι ημουν ανετος κ τοτε
6000παιρνει αυτη δηλ 70000το χρονο σε πολυ δυνατη εταιρεια
Ενας νεος αν ερθει κ πιασςι το 5000 τυχερος θαναι, εκτος αννειναι ο τοπ... Εκει αλλαζει
Γιατι παλι δεν γνωριζεις οτι πολλες δουλιες εδω πληρωνονται σαν 60-80% τουτεστιν, αν δουλευες πληρως θαπαιρνες 6000αλλα επειδη δεν βριακεις δουλςυεις 60% εως 80%κ παιρνεις λιγοτερα
Δεν δινουν ευκολα στις ανω του μεσουβδουλειες το 100%οι εραιρειες
Συνηθως  60-80% δίνουν
Παλια ειχσ μια σερβα κολλητη γενημενη εδω κι επαιρνε  20% μονο για πολυ καιρο.. Με πτυχιο εδω απο ΕΤΗ
Ο. Λογος θελουν ναχουν ςτοιμους πιο πολλους σε πςριπτωση που χρυπησουν νεες δουλειές
Οι νεεοι επιστημονες δε ειναι απειροι καθοσον υπολιγισε κινολους ρους γερμανους σε αποσταση 100χλμ
Πιο ευκολα βρισκει ενας οδηγος βθτιου με χημικα δουλεια με 6000παρα ενας πολιρικος μηχ με 5000

Tυπε ο giasοu εισαι  :think: :S :S :S

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146

Μια φορά που είχα διαφωνησει με τον mida69,σε χρόνο dt μου είχαν έρθει πληροφορίες για την πάρτη του,χωρίς καν να τις ζητησω..
Tramountana,εσύ είσαι το πρώτο μέλος που μου ήρθε πριν χρόνια η φωτό σου και το βιογραφικό σου φάτσα κάρτα.
Μην πω για τους μαλάκες που έχουν βγαλει κρυφά φωτο από τσάρκες,συναντήσεις,κ.λ.π. και διακινουν τις φωτό ή για τον κομπλεξικό dimitraki που πριν κανά δίμηνο έγραψε δημόσια το προφιλ fb του DRLOVE.

Γενικά ας αφήσουμε τους πιο προσωπικούς χαρακτηρισμούς,γιατί με τους μαλάκες που παίζουν,στο τέλος δεν θα συναντιόμαστε με κανέναν.
Yπάρχουν ρουφιάνοι στο φόρουμ;Δεν το πιστέυω!!!!

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Βασικα θα ηθελα να ακουσω αποψεις για ατομα που ζουν εκει η που εχουν επισκευτει τη χωρα.Οι τομεις που με ενδιαφερουν είναι το εργασιακο αν βρισκει καποιος ευκολα δουλεια,επισης θα μπορω ευκολα να νοικιασω σπιτι γιατι εχω ακουσει θελουν να βλεπουν εισοδημα πρωτου στο δωσουν,το κοστος ζωης εκει  και αν υπαρχει εντονα ρατσισμος.
Οι πολεις που με ενδιαφερουν να παω είναι λωζανη και γενευη.

Δυο λόγια για την Ελβετία.

Προσωπικά θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες χώρες στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή για να ζεις. Να είσαι όμως από κάποια ηλικία και πάνω, ας πούμε 30, αλλιώς θα κόψεις φλέβα από τη βαρεμάρα.

Για middle management όπου παίζω εγώ μπάλα και ξέρω, δηλαδή θέσεις manager / senior manager σε εταιρίες ενός κάποιου μεγέθους, πληρώνουν πακέτο περί τα 100-120Κ φράγκα μεικτά. Ο φόρος για τέτοια ποσά είναι γύρω στο 15%.

Πάμε τώρα και στο κόστος ζωής: η Ελβετία είναι τρομακτικά ακριβή. Με 4 χιλιάρικα φράγκα καθαρά στην τσέπη το μήνα έχεις την ίδια αγοραστική δύναμη που θα είχες με 800-900 ευρώ τσέπη στην Αθήνα (θεωρώντας πως νοικιάζεις στην Αθήνα, όχι να μένεις με μαμά και μπαμπά).

Για να βρεις δουλειά απλή, ανειδίκευτη (πχ σερβιτόρος, οδηγός, security, πωλητής) χωρίς να ξέρεις άπταιστα τουλάχιστον μία από τις τοπικές γλώσσες από δύσκολο μέχρι ακατόρθωτο. Για πιο εξειδικευμένες θέσεις ίσως τα καταφέρεις και μόνο με τα αγγλικά, αλλά θέλεις δυνατό βιογραφικό και μόνο σε εταρίες από ένα μέγεθος και πάνω.

ΥΓ. Το νικ σου γράφεται Jean-Claude να ξες...

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.698
Πόντοι
2.606

Τυπε γιατι δε λες ποια μελη σου εστειλαν αυτες τις πληροφοριες  :think: :S :S :S

Beluga

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2018
Like
1.643
Πόντοι
201
Δυο λόγια για την Ελβετία.

Προσωπικά θεωρώ πως είναι από τις καλύτερες χώρες στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή για να ζεις. Να είσαι όμως από κάποια ηλικία και πάνω, ας πούμε 30, αλλιώς θα κόψεις φλέβα από τη βαρεμάρα.

Για middle management όπου παίζω εγώ μπάλα και ξέρω, δηλαδή θέσεις manager / senior manager σε εταιρίες ενός κάποιου μεγέθους, πληρώνουν πακέτο περί τα 100-120Κ φράγκα μεικτά. Ο φόρος για τέτοια ποσά είναι γύρω στο 15%.

Πάμε τώρα και στο κόστος ζωής: η Ελβετία είναι τρομακτικά ακριβή. Με 4 χιλιάρικα φράγκα καθαρά στην τσέπη το μήνα έχεις την ίδια αγοραστική δύναμη που θα είχες με 800-900 ευρώ τσέπη στην Αθήνα (θεωρώντας πως νοικιάζεις στην Αθήνα, όχι να μένεις με μαμά και μπαμπά).

Για να βρεις δουλειά απλή, ανειδίκευτη (πχ σερβιτόρος, οδηγός, security, πωλητής) χωρίς να ξέρεις άπταιστα τουλάχιστον μία από τις τοπικές γλώσσες από δύσκολο μέχρι ακατόρθωτο. Για πιο εξειδικευμένες θέσεις ίσως τα καταφέρεις και μόνο με τα αγγλικά, αλλά θέλεις δυνατό βιογραφικό και μόνο σε εταρίες από ένα μέγεθος και πάνω.

ΥΓ. Το νικ σου γράφεται Jean-Claude να ξες...

Άντε πες τα στον άλλο που τάζει λαγούς με πετραχείλια κ λέει οτι ζείς μια χαρά με 4.000!!!

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
Τυπε γιατι δε λες ποια μελη σου εστειλαν αυτες τις πληροφοριες  :think: :S :S :S

Όλα αυτά έχουν γίνει σε βάθος χρόνου και οι περισσότεροι τα ξερετε..

Επίσης πολλά pm ήταν από κλώνους συγκεκριμενων μελών.
Ακόμη και ο δημητράκης που λόγω μαλακίας έχει το ακαταλόγιστο,με κλώνο έβγαλε στην φόρα τον DRLOVE.

Ας πούμε ότι θα διαφωνήσω εγώ με εσένα ή άλλο μελος με δυνατή παρουσία  και σε 5 λεπτά να μου έρθει pm:"Γάμησέ τον το μαλάκα τον iakovo,δες εδώ στο fb του τι μαλάκας είναι"
Κάπως έτσι..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom