Νέα

Μετανάστευση σε άλλη χώρα για εργασία - Τί προτείνετε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα georgius
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 250
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
ναι ξέρετε δεν εχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν 15 χιλιαρικα για μαστερ αλλα ευτυχως που υπαρχουν και αυτα χωρις διδακτρα...υπαρχουν ανθρωποι που εχουν βρει δουλεια απο τετοιου ειδους μαστερ...

εγω τουλαχιστον στην πληροφορικη που εχω δει θελουν τουλαχιστον 10 χηνες για τα freee δεν λενε και πολλη καλα λογια

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Δεν είναι έτσι όπως τα λες

Κατ αρχάς δεν είναι 15 χιλιάρικα. Είναι λιγότερα, Ας είμαστε ακριβολόγοι και ας μην προσπαθούμε να φοβίσουμε τον κόσμο

Κατά δεύτερον - "δε μετράνε τα master μετράει η εμπειρία". Διαφωνώ. Ένα καλο master σε καλο πανεπιστήμιο πάντα μετράει. Επίσης το master αποτελεί ευκαιρία αλλαγής καριέρας, η περαιτέρω εξειδίκευσης

Να το κάνει το master οποιος μπορεί φτάνει να είναι σε καλο πανεπιστήμιο εκτος ελλάδας φυσικά, και αφού πρώτα έχει σκεφτεί τι ακριβώς ζητάει η αγορά
το μαστερ ειναι 12μηνο προγραμμα φοιτησης..και λιγα ειναι τα 15 χιλιαδες ευρω με διαδακτρα-διαμονη-φαγητο-εισητηρια εαν θελεις να πας αγγλια πχ να το κανεις..
το μαστερ το κανεις για να δωσεις ωθηση στην εμπειρια που ηδη εχεις, εαν εχεις, και οχι για να γεμιζεις το βιογραφικο σου οπως κανουμε εμεις ελλαδα.
οσον αφορα αγγλους λιγοι κανουν μαστερ κι αρκουνται στο μπατσελορ γιατι βρισκουν μια χαρα δουλεια μ αυτο.μετα η εταιρεια τους στελνει για μαστερ εαν κρινει οτι πρεπει να γινει.
προσωπικα ειχα συγκατοικο 49 χρονωναπο αμερικη που τον εστειλε η εταιρεια του να κανει μαστερ πανω στην ενεργεια.

proto

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
6
εγω πάντως σκέφτομαι να κάνω ένα χωρίς δίδακτρα στο εξωτερικό σε συνδυασμό με ημιαπασχόληση...

proto

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
6
28 είμαι...αλλά εφόσον δεν βρίσκω δουλειά εδώ τι να κάνω??Construction management είναι το Msc..

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
το μαστερ ειναι 12μηνο προγραμμα φοιτησης..και λιγα ειναι τα 15 χιλιαδες ευρω με διαδακτρα-διαμονη-φαγητο-εισητηρια εαν θελεις να πας αγγλια πχ να το κανεις..
το μαστερ το κανεις για να δωσεις ωθηση στην εμπειρια που ηδη εχεις, εαν εχεις, και οχι για να γεμιζεις το βιογραφικο σου οπως κανουμε εμεις ελλαδα.
οσον αφορα αγγλους λιγοι κανουν μαστερ κι αρκουνται στο μπατσελορ γιατι βρισκουν μια χαρα δουλεια μ αυτο.μετα η εταιρεια τους στελνει για μαστερ εαν κρινει οτι πρεπει να γινει.
προσωπικα ειχα συγκατοικο 49 χρονωναπο αμερικη που τον εστειλε η εταιρεια του να κανει μαστερ πανω στην ενεργεια.

Σε ευχαριστώ για την επεξήγηση του τι είναι master, εγώ έχω δεν έχω τελειώσει καν δημοτικό. Χαίρομαι να μαθαίνω.

Συμφωνώ ότι το master θα πρέπει να χτίζει επάνω σε εμπειρία, εκτος εάν πρόκειται για αλλαγή καριέρας.

Διαφωνώ στο ότι οι άγγλοι οι οι γερμανοί δεν κάνουν master, μιας και είχα αρκετούς από αυτούς στα 2 μεταπτυχιακά μου σα συμφοιτητές.

Ναι σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που η εταιρία πληρώνει το μεταπτυχιακό, όπως και κάποια στιγμή ίσως γίνει και η δευτερα παρουσία. Εδώ όμως η περίπτωση είναι διαφορετική.

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
28 είμαι...αλλά εφόσον δεν βρίσκω δουλειά εδώ τι να κάνω??Construction management είναι το Msc..
εξω νομιζεις οτι ειναι παραδεισος?εχω ζηση γερμανια 5 χρονια εκει δεν ειναι ελλαδα πρωτα θα  φανε οι δικοι τους και μετα οι ξενοι αυτο να τ θυμασε

proto

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
6
ε και εδω τι να κανω??να κοιταω τους 4 τοιχους???δουλειες δεν υπάρχουν ειδικα στη δουλεια μου...

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
ε και εδω τι να κανω??να κοιταω τους 4 τοιχους???δουλειες δεν υπάρχουν ειδικα στη δουλεια μου...
εχεις απολυτο  δικιο εγω 1 χρονο ψαχνω θα επρεπε να ειχα φυγει ηδη και ειμαι 36 αλλα εχω ζηση και ξερω τι παιζει και εκει κολωνο

proto

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
6
και εγω 10 μηνες ειμαι χωρις δουλεια....ποτε δεν ειναι αργα να κανεις κατι καινουριο στη ζωη σου...

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16

Και το Construction management θα σε βοηθήσει?

Ο,τι νομίζεις φιλαράκο. Αλλα ψαξτο περισσότερο, αυτή είναι η γνώμη μου. Νομίζω ότι το master που πας να κανεις θα σε αφήσει και πάλι άνεργο

proto

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
6
Καταρχην είπα ότι σκέφτομαι να το κάνω..(ίσως και να μην το είπα)...τελος παντων και εδώ πάντως δεν έχω μέλλον...

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
και εγω 10 μηνες ειμαι χωρις δουλεια....ποτε δεν ειναι αργα να κανεις κατι καινουριο στη ζωη σου...

εχεις απολυτο δικιο πιστεψεμε οτι σε καταλαβαινω αλλα αμα φυγεις δεν ξαναγυρνας ποτε ελλαδα .Δηαλδη θα ριξεις μαυρη πετρα δεν θα πρεπει να εχεις αμφιβολιες εδω δεν προκειται να αλλαξει

torrente

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2010
Κριτικές
9
Like
345
Πόντοι
281
Συμφωνώ ότι το μεταπτυχιακό έχει κόστος. Απλά στις χώρες και στα πανεπιστήμια που δεν έχουν γίνει σουπερ μαρκετ (βλέπε Αγγλία) τα μεταπτυχιακά παρέχουν εξειδικευση σε υπάρχουσες ανάγκες της χώρας άρα βοηθούν. Επίσης τους ξένους τους θέλουν για εκεί που υπάρχουν ελέιψεις (κορυφή και πάτο της πυραμίδας). Οπότε συμφέρει να είσαι στην κορυφή της πυραμίδας. Όλες οι δουλιές έξω θέλουν bachelor + εμπειρία γιατί λόγω της υπάρξης εργασίας κανένας σχεδόν δε συνεχίζει, μόνο όσοι πάνε για ακδημαικοί. Απλά για να βρείς δουλειά έξω πρέπει α) να μπορείς να πουλήσεις τον εαυτό σου β) να έχεις ένα καλό βιογραφικό, και επείδη όλοι έχουν πλέον πάρει χαμπάρι τι σοι δουλειές κάνουμε στην Ελλάδα θα πρέπει να αποδίξεις αυτά που ισχυρίζεσαι from day 1. 

Οπότε όσοι έχουν τα κότσια και το υπόβαθρο δεν το έχουν ανάγκη. Απλά ενα μεταπτυχιακό δίνει και στους υπόλοιπους το χρόνο και την υποδομή να κυνηφίσουν το όνειρο τους υπο καλύτερες προυποθέσεις. Προσωπική μου άποψη πάντα. Επείσης έξω παιρνουν δάνεια για να σπουδάσουν γιατί ξέρουν ότι θα τα αποσβέσουν. Εδώ μας έχουν μάθει να μη ρισκάρουμε και να τα θέλουμε όλα έτοιμα.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
και πως θα μαζεψεις την εμπειρια αν δεν υπαρχουν δουλειες??
Μα για έξω λέμε, όχι Ελλάδα. Ξεκινάς από χαμηλά σε κάποια εταιρία και κάποια στιγμή κάνεις το μεταπτυχιακό.

Εγώ θα έκανα βασικό πτυχίο Ελλάδα, μετά στρατό και μετά bye bye Γιουνανιστάν. :rockon:

Σερί όλα και μετά στρατός και μετά ψάχνω δουλειά, έχεις χάσει από χέρι.

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Συμφωνώ ότι το μεταπτυχιακό έχει κόστος. Απλά στις χώρες και στα πανεπιστήμια που δεν έχουν γίνει σουπερ μαρκετ (βλέπε Αγγλία) τα μεταπτυχιακά παρέχουν εξειδικευση σε υπάρχουσες ανάγκες της χώρας άρα βοηθούν. Επίσης τους ξένους τους θέλουν για εκεί που υπάρχουν ελέιψεις (κορυφή και πάτο της πυραμίδας). Οπότε συμφέρει να είσαι στην κορυφή της πυραμίδας. Όλες οι δουλιές έξω θέλουν bachelor + εμπειρία γιατί λόγω της υπάρξης εργασίας κανένας σχεδόν δε συνεχίζει, μόνο όσοι πάνε για ακδημαικοί. Απλά για να βρείς δουλειά έξω πρέπει α) να μπορείς να πουλήσεις τον εαυτό σου β) να έχεις ένα καλό βιογραφικό, και επείδη όλοι έχουν πλέον πάρει χαμπάρι τι σοι δουλειές κάνουμε στην Ελλάδα θα πρέπει να αποδίξεις αυτά που ισχυρίζεσαι from day 1. 

Οπότε όσοι έχουν τα κότσια και το υπόβαθρο δεν το έχουν ανάγκη. Απλά ενα μεταπτυχιακό δίνει και στους υπόλοιπους το χρόνο και την υποδομή να κυνηφίσουν το όνειρο τους υπο καλύτερες προυποθέσεις. Προσωπική μου άποψη πάντα. Επείσης έξω παιρνουν δάνεια για να σπουδάσουν γιατί ξέρουν ότι θα τα αποσβέσουν. Εδώ μας έχουν μάθει να μη ρισκάρουμε και να τα θέλουμε όλα έτοιμα.

σωστος ο φιλος

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Μα για έξω λέμε, όχι Ελλάδα. Ξεκινάς από χαμηλά σε κάποια εταιρία και κάποια στιγμή κάνεις το μεταπτυχιακό.

Εγώ θα έκανα βασικό πτυχίο Ελλάδα, μετά στρατό και μετά bye bye Γιουνανιστάν. :rockon:

που εισαι σε ποια χωρα ?

proto

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
6

εχεις απολυτο δικιο πιστεψεμε οτι σε καταλαβαινω αλλα αμα φυγεις δεν ξαναγυρνας ποτε ελλαδα .Δηαλδη θα ριξεις μαυρη πετρα δεν θα πρεπει να εχεις αμφιβολιες εδω δεν προκειται να αλλαξει
μα αυτά σκέφτομαι και θέλω να φύγω...

εχω εμπειρία εδώ Ελλάδα και για αυτό με δέχθηκαν και στο μεταπτυχιακό...τι νομίζετε ότι και στο μεταπτυχιακό σε δέχονται και εύκολα??

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom