Νέα

Μεσιτικα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sinnerman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 23
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Αν καποιος φιλος ξερει να μου πει χονδρικα ποσο της εκατο ειναι τα μεσιτικα για αγοροπολησια οικοπεδου μια και ειμαι ο προξενιτης,και υπαρχει εντινο ενδιφερον και απο τις δυο πλευρες.
Ποιος πληρωνει τα μεσιτικα?αγοραστης -πωλητης?
Προκειται για πωληση τεραστοιας αξιας.
Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη.

nokia

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Αν καποιος φιλος ξερει να μου πει χονδρικα ποσο της εκατο ειναι τα μεσιτικα για αγοροπολησια οικοπεδου μια και ειμαι ο προξενιτης,και υπαρχει εντινο ενδιφερον και απο τις δυο πλευρες.

Aμα καταφερεις να παρεις 2% απο την καθε πλευρα, εισαι μαγκας..!!
(Τωρα επειδη θα ειναι μαυρα, κανε και λιγο σκοντο..)

Αυτα..

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αν δεν έχεις έγγραφη εντολή, δεν είσαι καταχωρημένος στο μητρώο των μεσιτών αστικών συμβάσεων και η μεσολάβησήση σου ήταν του τύπου "κυρ φουφουτε από' δω ο κυρ βρασίδας, κυρ βρασίδα από δω ο κυρ φούφουτος, βρείτε τα και φωνάξτε με στα συμβόλαια" μάλλον θα πάρεις τα αρχίδια σου...

Αν πάλι ήσουν κανονικός μεσίτης, δεν θα έκανες τέτοιες ερωτήσεις...

OP
OP
sinnerman

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
θανκς μαν ελπιζω να γινει ντιλ,γιατι ειναι τεραστοιο το ποσο και θα βγουν καλα μεσιτικα

OP
OP
sinnerman

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Μεσιτης δεν ημουν,οτι θα παρω θα παρω γιατι ειναι και οι δυο γνωστοι μου και απο μονοι τους μου το ειπαν χωρις εγω να αναφερω κατι.
Το θεμα ειναι να γινει το δεαλ.
Μιλαμε για αγορα αξιας 15.000.000 ευρω θα κολωσουν στο κατι τις μου

nokia

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Μεσιτης δεν ημουν,οτι θα παρω θα παρω γιατι ειναι και οι δυο γνωστοι μου και απο μονοι τους μου το ειπαν χωρις εγω να αναφερω κατι.
Το θεμα ειναι να γινει το δεαλ.
Μιλαμε για αγορα αξιας 15.000.000 ευρω θα κολωσουν στο κατι τις μου

Για 15,000,000 ευρω, κοιτα να παρεις 0,5 % απο τον καθενα..

Αυτα..

OP
OP
sinnerman

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Και εγω εκει το το βλεπω κατι που ειπαμε με τους ενδιαφερομενους

Bad Indian

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
16
Φίλε μπράβο αν καταφέρεις και πάρεις έστω το 0,5% της αξίας χωρίς στην ουσία να έχεις κάνει τίποτα... γιατί σου υπενθυμίζω πως δεν θα κολώσουν στο δικό σου κατιτίς αλλά και συ μην ξεχνάς πως είναι και άλλοι που περιμένουν ένα κατιτις λίγο μεγαλύτερο και σίγουρα νόμιμο και απαραίτητο για την αγοραπωλησία (δικηγόροι κοντά στο 1%, συμβολαιογράφος 0,5%, υποθηκοφυλακείο 1%, εφορία ?% κτλ.)Υποθέτω πάντως πως και 10.000 να πάρεις δεν θα σε χαλάσουν...

arcans4

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
1
εγω απο οτι ξερω.περνεις 2%.τωρα αν εσυ παρεις και το 1% μαυρα παλι κερδισμενος 8α εισαι.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
αδερφέ, αφού είναι γνωστοί σου και δεν ανέφερες τίποτα, παίρνεις ό,τι σου δώσουνε.
Εσύ να ζητήσεις δεν μπορείς.
Γιατί απλά άν ζητήσεις κάτι που θεωρούν υπερβολικό, θα πάρεις το ...
επίσης, μην υπολογίζεις πως το ποσό είναι μεγάλο και δεν τους ενδιαφέρει αν θα δώσουν κάπου αλλού 5-10-15 χιλιάρικα.
Τα λεφτά δεν θα τα πετάξει κανείς τους.
Αυτά τα συμφωνείς από την αρχή ΠΡΙΝ τους φέρεις σε επαφή.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
616

Στα παλια τα χρόνια, θα έπαιρνες πεσκέσι λίγο τυρί ή κανα γλυκο του κουταλιού και θα έλεγες κ ευχαριστώ. Καλύτερα να κανεις αυτό που σου είπαν πολλοι απο δω, ότι και να σου δώσουν να είσαι ευχαριστημένος...

OP
OP
sinnerman

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Παιδια ευχαριστω,απλα ετσι ηθελα μια ιδεα.
Πανω κατω ξερω τι θα παρω,υπολογιζω κανα 80αρι γιατι μου το εχουν πει μεσες ακρες.
Σημερα ειχαμε ραντεβου με τα ενδιαφερομενα μελη και μπορω να πω βαση  της κουβεντας ειμαι αισιοδοξος οτι το ντιλ θα προχωρισει.
Το ελπιζω,ετσι μια φορα να παρω και εγω αεριτζιδικα λεφτα :grin:

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Αμα τα 2 μέρη γνωρίστικαν χωρίς να έχεις στα χέρια σου κάτι γραπτό (εστω και υπό μορφή ιδιωτικού συμφωνιτικού από τη στιγμή που δεν εισαι μεσίτης) τότε πολυ φοβάμαι ότι θα πάρεις οτι έχουν ευχαρίστηση οι πωλητές και οι αγοραστές.

Κατά τη γνώμη μου, για deal 15.000.000 € μάλλον ανώριμα το χειρίστικες. Σε παρόμοια περίπτωση, δεν αποκάλυπτεις καθόλου τον πωλητή στον αγοράστή, αγόραζεις ο ίδιος (με τα χρήματα του αγοραστή ως προκαταβολή φροντίζοντας να πληρώνεσαι μια εβδομάδα πρίν πληρώσεις ώστε να μη χρειαστείς extra κεφάλαιο) το (ακίνητο? υποθέτω) και το μεταπωλείς, έστω και με 5% καθαρό κέρδος. Όσο πιό μάγκας είσαι, τόσο μεγαλύτερο και το margin.

nokia

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Αμα τα 2 μέρη γνωρίστικαν χωρίς να έχεις στα χέρια σου κάτι γραπτό (εστω και υπό μορφή ιδιωτικού συμφωνιτικού από τη στιγμή που δεν εισαι μεσίτης) τότε πολυ φοβάμαι ότι θα πάρεις οτι έχουν ευχαρίστηση οι πωλητές και οι αγοραστές.

Κατά τη γνώμη μου, για deal 15.000.000 € μάλλον ανώριμα το χειρίστικες. Σε παρόμοια περίπτωση, δεν αποκάλυπτεις καθόλου τον πωλητή στον αγοράστή, αγόραζεις ο ίδιος (με τα χρήματα του αγοραστή ως προκαταβολή φροντίζοντας να πληρώνεσαι μια εβδομάδα πρίν πληρώσεις ώστε να μη χρειαστείς extra κεφάλαιο) το (ακίνητο? υποθέτω) και το μεταπωλείς, έστω και με 5% καθαρό κέρδος. Όσο πιό μάγκας είσαι, τόσο μεγαλύτερο και το margin.

Θεωρητικά, άμα κάνει τα παραπάνω..

1)Σταματά, έστω και άτυπα, να κάνει τον μεσίτη και γίνεται συμβαλλόμενο μέρος με όλες τις υποχρεώσεις και δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν την σχέση.. Παράδειγμα, πως θα δικαιολογήσει στην εφορία αγορά 15,000,000 ευρώ ?..  Και ποτέ μην ξεχνάς ότι αυτές οι «back to back» συμφωνίες  είναι συνήθως πράξεις απατεώνων αεριτζήδων.

2)Η μεταπώληση υπόκειται σε φόρο υπεραξίας..

Τώρα, επειδή είναι όλα τα συμβαλλόμενα μέρη είναι γνωστά, τα παραπάνω είναι ανέφικτα.

Αυτά..

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
μα, δεν είναι μεσήτης ο ανθρωπος. Αν ηταν, θα έπερνε το ποσοστό του και θα τελείωνε το θέμα. Μάλλον από τύχη, βρέθηκε ανάμεσα σε μια συμφωνία και αδυνατεί να κατωχειρώσει το ποσοστό του.

πόθεν έσχες δεν τιθετε αν προκαταβάλει ο αγοραστής το τίμημα (άλλο αν θα το κάνει τελικά, εγώ δεν θα το έκανα). Φόρος σίγουρα επισέρχεται, αλλά αν αγοράσεις 14.000.000 και πουλήσεις 15.000.000 αξίζει το κόπο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει για την συγκεκριμένη περίπτωση σαν όχημα την εταιρία φίλου του (αν τον εμπιστεύεται).

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16

ακριβώς

OP
OP
sinnerman

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Και πριν 15 χρονια που το ειχαν σε μεσητικο ειχε βρεθει μια γερμανικη εταιρια που εχει ξενοδοχια στα λουτρα κυλλινης και χαλασε το δεαλ γιατι τα μεσιτικα ηταν πολλα.
Anyway για ερασιτεχνης πρωτη φορα μεσιτης πιστευω 80 αφορολογιτα χιλιαρικακια καλα ειναι.
Τωρα αν καποιο αλλο τσακαλι εβγαζε περισοτερα δεν αντιλεγω.Ουτε μεσιτικο γραφειο συντηρω ουτε πρωσοπικο.
Και να πω οτιεγω με τους αγοραστες και πωλητες εχω ειδικες σχεσεις,και ξερω οτι αν γινει το ντιλ θα ξηγηθουνε ομορφα :grin:

same

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2009
Κριτικές
10
Like
0
Πόντοι
10
Τελικά τι έγινε? Δύσκολο το βλέπω το 80άρι σε κάποιον που δεν είναι μεσίτης, εκτός αν έκανες ντηλ με τον Λάτση.. :rolleyes:

Και το 2% δεν ισχύει στην πιάτσα σε τόσο μεγάλα ποσά.. Γίνεται συμφωνία με τον οικοπεδούχο από την αρχή σαφώς με πολύ μικρότερες αποδοχές για τον μεσίτη..

OP
OP
sinnerman

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Τελικά τι έγινε? Δύσκολο το βλέπω το 80άρι σε κάποιον που δεν είναι μεσίτης, εκτός αν έκανες ντηλ με τον Λάτση.. :rolleyes:
Ρε φιλαρακι αυτες οι δουλειες δεν ειναι α μου αρεσει ποσο,τοσο και τελειωσε.
Στο χρηματικο τα βρηκαν,απλα πρεπει να τσεκαριστουν απο αγοραστη τιτλοι ,τοπογραφικα δασικα κλπ
Οσο για το 80αρι ειναι σιγουρο και τσεκαρισμενο.Και για τον λατση που λες υπαρχουν πολλοι λατσιδες απλως δεν ειναι γνωστοι λογο διαφορετικου αντικειμενου εργασιας

same

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2009
Κριτικές
10
Like
0
Πόντοι
10
Ρε φιλαρακι αυτες οι δουλειες δεν ειναι α μου αρεσει ποσο,τοσο και τελειωσε.
Στο χρηματικο τα βρηκαν,απλα πρεπει να τσεκαριστουν απο αγοραστη τιτλοι ,τοπογραφικα δασικα κλπ
Οσο για το 80αρι ειναι σιγουρο και τσεκαρισμενο.Και για τον λατση που λες υπαρχουν πολλοι λατσιδες απλως δεν ειναι γνωστοι λογο διαφορετικου αντικειμενου εργασιας

1) Λάτσηδες δεν υπάρχουν πολλοί, γι αυτό να είσαι σίγουρος. (όχι ότι θα χαριζόταν ο Λάτσης)
2) Οι τίτλοι και το τοπογραφικό είναι έτοιμα όταν υπάρχει οικοπεδούχος που ψάχνει να πουλήσει. Ένα ραντεβού στον συμβολαιογράφο είναι όλη η υπόθεση. Και 2 μέρες για να γίνουν τα προσχέδια της επένδυσης και να αποφασίσει ο αγοραστής αν τον συμφέρει.
3) Στο συμβόλαιο που θα υπογράψουν (αν τα βρούνε τελικά) δεν θα υπάρχει μεσίτης, αφού δεν είσαι επαγγελματίας. Αν υπήρχε μεσίτης σαφώς και θα μπορούσε νομικά να απαιτήσει το ποσό που δικαιούται (αλλά για τόσο μεγάλα ποσά θα χαλούσε το συμβόλαιο αν απαιτούσε 2% από τον καθένα, να είσαι σίγουρος). Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θα σου δώσουν κάποια χρήματα, φιλικά, για το κονέ που έκανες. Ξέρεις πολλούς που να δίνουν 80000 σε κάποιον που τους βοήθησε και να μην του δώσουν ένα 20άρικο και να είναι και πάλι ευχαριστημένος?? Προφανώς δεν ήσουν ποτέ μπροστά σε συμβόλαιο μεταβίβασης..
Και να στο πω κι αλλιώς, υπάρχει κάποιος που τα 20000 που θα δώσει από φιλότιμο δεν θα ήθελε να τα φάει ο ίδιος ή τα παιδιά του?
Θα δώσουν κάποια λεφτά για θέμα prestice και ΑΝ τα δώσουν.. Πιάτσα δεν υπάρχει πλέον να το ξέρεις, όπως παλιά που μια χειραψία ήταν συμβόλαιο.
Μακάρι να τα πάρεις φίλε μου, ειλικρινά, απλά το βλέπω δύσκολο και στο λέω για να πέσεις στα χαμηλά. Άλλωστε και ένα 20άρι δεν πιστεύω να σε χαλάει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom