rafman
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Σεπ 2007
- Like
- 4
- Πόντοι
- 66
εγώ είπα αυτά:
Πως εσύ κατάλαβες αυτά, είναι θέμα ψυχιατρικής ή "γκαιμπελικής"!!!
Ειπαμε να το κοψεις..
εγώ είπα αυτά:
Πως εσύ κατάλαβες αυτά, είναι θέμα ψυχιατρικής ή γκαιμπελικής!!!μεμακο
το έχουμε αναλύσει και πάλι.
η εθνικότητα είναι σε τελευταία ανάλυση θέμα συνείδησης!
η καταγωγή, η γλώσσα, οι κοινες παραδόσεις και η κοινή αντίληψη περί καταγωγής (δλδ οι εθνικοί μύθοι) κλπ είναι απλώς παράμετροί της
δυστυχώς ή ευτυχώς η εθνική συνείδηση είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ θέμα.
γι΄αυτό ισχυρίζομαι ότι:
ματαιοπονείτε όταν επικειρείτε ν' αποδείξετε σε μια εθνική ομάδα ότι δεν υπάρχει!
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ!
Κι εσείς τους λέτε:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ! ΕΙΣΤΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!
Αυτοί θυμώνουν και οι γύρω σας παίρνουν για τρελούς...
Συμφωνα με τα λεγομενα σου, απο τη στιγμη που καποιος γεννιεται στην Ελλαδα, αρα εχει και Ελληνικη καταγωγη, αρα ειναι Ελληνας......
Συ ειπας ΠΠε....
Αλλα ισχυουν για τους μουσουλμανους και αλλα για τους σλαβους?
Αλλα αυτα τα θεματα δε σας βολευει να συζητουνται παραλληλα, γιατι σας χαλαει το παραμυθακι των ψεματων που αραδιαζετε κατα περιπτωση για να υποστηριξετε τις ανυποστατες θεσεις σας!
Ειπαμε να το κοψεις..
παμμεγιστε τυπε εσας γιατι σας λενε κινεζικη ταιπει πολλες χωρες?Καλησπέρα σε ολους. Για το θέμα "Μακεδονια" ειναι στο χερι του καθενός μας, να κανουμε την διαφορα, ειδικα οσοι λογω περιστάσεων ειμαστε έξω ειτε μονιμα ειτε προσωρινα. Οι Σκοπιανοι το εχουν παρει αμπάριζα και το ονομα "Μακεδονια" το χρησιμοποιουνε παντου και κανουνε τρελές συζητησεις πανω σε αυτο το θέμα για ωρες σε οποιον ξένο βρουν κιολας για να τον ενημερώσουν για το "δικαιο του αγώνα τους". (Δεν κάνω πλάκα, εχω γινει δέκτης τετοιας συζητησης απο Σκοπιανο, που δεν ειχε καταλάβει οτι ειμαι Ελληνας, και εκανα την παπια πεκινου για να δω ποσες μαλακιες θα μου πει και που θα το παει)Το καλό ειναι οτι ο μεσος Ταιβανος ειναι αρκετά ενημερωμένος ιστορικά ωστε να μην με κοιτά σαν εξωγηινός οταν του λέω οτι ειμαι Μακεδόνας αρα Ελληνας, και οτι η Μακεδονία ειναι κομμάτι της Ελλάδας.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε μια συναντηση ξένων Βουδιστών εδω στην Ταιπέι, αφου τρώγαμε ειχα μια συνομιλία με εναν Ταιβανό της Διασπορας, Καναδος πολίτης, και μου είπε χαρακτηριστικά ποσο πολυ ενοχλημένος νιώθει οταν τον πλησιάζουν Σκοπιανοί και του λένε οτι ειναι Μακεδόνες. Δεν το εχουμε χάσει το παιχνίδι ακομα παιδιά, δεν χρειαζόμαστε να γινόμαστε ουτε γραφικόι, ουτε μαιμούδες, απλα επιχειρήματα χρειάζονται και ιστορική γνώση!
αρχισε και εδω να γραφει η παπια?δεν πιστευω να μην συμφωνει με τις θεσεις των σκοπιανων?ΠαααααααααΠαααααααααααΚιιιιιιιιιιιιιι
που εισαι ΠαααααααααΠαααααααααααΚιιιιιιιιιιιιιι
στην
Λιμνουλααααααααααααααααααααααααααα;;
Ελα να παιξουμε τα ΠΡΟΔΟΤΑΚΙΑ και θα αυτοπροσδιορισοτουμε ΤΣΥΡΙΖΟΟΟΟΟΟΟΟΟΝΙΑ!!
Εδω κατα ΠΠον, η χωρα καταγωγης τους ειναι η Τουρκια ασχετα αν γεννιουνται μεγαλωνουν και πεθαινουν στην Ελλαδα απο το '22βεβαια με προηγούμενο νικ είχες πει κι άλλα ωραία:
είναι κριτήρια για την εθνική ταυτότητα
1) η καταγωγή και
2) το πως αισθάνονται;
ή μαλακίες έλεγε ο μακαρίτης ο τζέηνς
(αχ σούλα ή κάπως έτσι;)
όταν κάποιος (λέει ότι) ο λάος του είναι σ' ένα τόπο εδώ και χίλια τετρακόσια χρόνια, αυτός ο τόπος δεν είναι τόπος καταγωγής του λαού αυτού;
στα πόσα χρόνια γίνεται "τόπος καταγωγής";
Και πάλι το μοιραίο για τα εθνικοκρατικά σας αυτονόητα ερώτημα: ΠΟΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ;
ΠΠε, αφου ολη η ιστορια ειναι το πως νιωθει καποιος, ο μελαμψος κυριος της φωτογραφιας που ποσταρα πριν, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΙΝΕΖΟΣ?εγώ είπα αυτά:
παμμεγιστε τυπε εσας γιατι σας λενε κινεζικη ταιπει πολλες χωρες?
φιλαρακι, εκει σαυτες τις χωρες εχει κινεζους ΠορνοΠαπους η το κομμουνιστικο κομμα τους "καθαριζει"?Γιατι αλιμονο σε οποιον πει την Ταιβαν, Ταιβαν φιλε μου. Η Κινα ασκει πιέσεις διεθνώς (και πολυ καλα κάνει). Πιέσεις που εμείς δεν εχουμε (?) τα κότσια ουτε το κύρος στην διεθνή σκηνη για να ασκήσουμε οσον αφορά το ονομα "Μακεδονία". Οι σχέσεις των 2 πλευρών εχουν περάσει πολλές κρίσεις, τώρα τα πράγματα πάνε πολυ καλύτερα, εχουνε και γίνει και καποιοι συμβιβασμοί απο την πλευρα της Ταιβαν.
Ειδικα οσο καταλαβαίνουν οι Ταιβανοι οτι οι Αμερικανοι ίσως να μην μπορέσουν ή και να μην είναι διατειθημένοι να τους βοηθήσουν σε μια μελλοντικη κρίση με την Κίνα, οπως πχ την δεκαετία του 90 που η Αμερικη ειχε στείλει ναυτική δυναμη στο Στενο της Ταιβαν για να αποσιοβήσει μια κρίση.
Τωρα πλέον εχουν καταλήξει και οι 2 πλευρές σε καποια συμπεράσματα, Η Κίνα καταλαβαίνει οτι η Ταιβάν σε κάθε περίπτωση δεν μπορει να γίνει ετσι απλά αλλη μια επαρχεία της Κινας, αλλα και η Ταιβαν καταλαβαίνει οτι εχει πιο πολλα να κερδισει αν εχει την Κινα απο κοντά σαν εμπορικό εταιρο παρα σαν εχθρό. Το ονομα Κινεζικη Ταιπει ειναι μια μεση λυση για ολους, ναι μεν δεινει την χαρα και τον σεβασμο στην Κινα, αλλα δίνει και την ανεξαρτησια της κυβέρνησης στην Ταιβαν.
Η θεση του ΠΠου για τους μουσουλμανους της ΘρακηςΕδω κατα ΠΠον, η χωρα καταγωγης τους ειναι η Τουρκια ασχετα αν γεννιουνται μεγαλωνουν και πεθαινουν στην Ελλαδα απο το '22
Η αντιστοιχη θεση του ΠΠου για τους Σκοπιανους
Εδω η καταγωγη των σκοπιανων ειναι Μακεδονικη γιατι γεννιουνται και πεθαινουν στο εδαφος της Μακεδονιας!!!
Βεβαια, και επειδη και αυτος και οι συν αυτω προδοτες γνωριζουνε πολυ καλα οτι τα περι καταγωγης, φυλης, γλωσσας, και γενικα ολα εκεινα τα στοιχεια που συνιστουν μια εθνικη ομαδα ειναι ΑΠΟΔΕΙΚΤΕΑ, εχουνε γυρισει τωρα το τροπαριο και επιμενουν οτι ο σημαντικοτερος λογος προσδιορισμου ειναι το "τι αισθανονται"
Δηλαδη, δεν παιζουν (κατα ΠΠους παντα) κανενα ρολο τα στοιχεια που αποδεικνυονται, αλλα μονο ο υποκειμενικος αυτοπροσδιορισμος, ο οποιος κατα συμπτωση ουτε μπορει να αποδειχθει αλλα μπορει και να επιβληθει ή παραποιηθει!
xazomemako
το πρωτο ποστ μου συνοψίζει θέση του τζέηνς και όχι θέση ΠΠ.
το δεύτερο ποστ μου είναι ΕΡΩΤΗΣΗ!!!
Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ:
η καταγωγή, η γλώσσα, οι κοινες παραδόσεις και η κοινή αντίληψη περί καταγωγής (δλδ οι εθνικοί μύθοι) κλπ είναι απλώς παράμετροί της
Πως εσύ κατάλαβες αυτά, που λές παραπάνω είναι θέμα ψυχιατρικής ή γκαιμπελικής!!!
αλλά μάλλον Γκαίμπελς ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ!!!
αυτος εδω μπορει κατα τη γνωμη σου να αυτοπροσδιοριζεται ως κινεζος?
ωραία!
αυτός λέει έτσι.
οι άλλοι αλλιώς!
ποιος κρίνει;
μεμακο
το έχουμε αναλύσει και πάλι.
γι΄αυτό ισχυρίζομαι ότι:
ματαιοπονείτε όταν επικειρείτε ν' αποδείξετε σε μια εθνική ομάδα ότι δεν υπάρχει!
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ!
Κι εσείς τους λέτε:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ! ΕΙΣΤΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!
Αυτοί θυμώνουν και οι γύρω σας παίρνουν για τρελούς...
xazomemako
το πρωτο ποστ μου συνοψίζει θέση του τζέηνς και όχι θέση ΠΠ.
το δεύτερο ποστ μου είναι ΕΡΩΤΗΣΗ!!!
Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ:
www.thermopilai.org/content/antheliniko-kentro-panteio-panepistemio-themata-proklese-stis-exetaseis]http://www.thermopilai.org/content/antheliniko-kentro-panteio-panepistemio-themata-proklese-stis-exetaseis[/url]
...πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όπου μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με την "Τουρκική" Ένωση Ξάνθης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων και για πολλά άλλα θέματα, μεταξύ αυτών και για το Βοτανικό στηρίζοντας την στάση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (τυχαίο; θα το δούμε παρακάτω). Δεν θα θέλαμε να παραλείψουμε τη σύνδεση της εν λόγω Ένωσης με το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι.
...Ενεργό μέλος του ΚΕΜΟ (Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων) ένα κέντρο που θεώρησε οπισθοδρομικό να μην επιτρέψει η ελληνική δικαιοσύνη την λειτουργία σκοπιανικής "Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού" στη Φλώρινα πριν κάποια χρόνια.
...Αξέχαστη ήταν και η ημερίδα λίγες μέρες μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, στο Πάντειο, για την Τσαμουριά και τους Τσάμηδες, όπου ο κύριος Χριστόπουλος έδωσε ρεσιτάλ ανθελληνικής προπαγάνδας.
Πως εσύ κατάλαβες αυτά, που λές παραπάνω είναι θέμα ψυχιατρικής ή γκαιμπελικής!!!
αλλά μάλλον Γκαίμπελς ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ!!!
αλήθεια, ποια τα κίνητρά σου Αχμετ Χρ/λε?
η... "δικαιοσύνη" στο ταραγμένο σου μυαλό...?
ή το χρήμα που σε κάνει φανατικό γενίτσαρο ?
έτσι εξηγούνται και οι επισκέψεις στα ζαχαροπλαστεία της Κομοτηνής (Κομοτηνή το λες ή αλλιώς?) λόγω σπουδών εκεί...
Καλα μας τα ειπες,ΑΝ ,ομως ξεκινουσε απο τοτε η Ιστορια.Ελα ομως που υπαρχει, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.οιποιος διαβασει την ''μυστικη παπαρουνα'' και συγκεκριμενα το κεφαλαιο ''ζαβαλι μαικο΄΄του μυριβηλη, θα καταλαβει πολλα για τους σκοπιανους και τι ζητανε, οι ιδιοι αυτοπροσδιοριζονταν ως σλαβικο φυλο που δεν ειναι ουτε βουλγαροι ουτε σερβοι η μαυροβουνιοι, ζητουσαν μια εθνικη ταυτοτητα, δυστηχως ομως ηταν κατω απο τουρκικη κατοχη μεχρι τους βαλκανικους, μετα μια οι σερβοι μια οι βουλγαροι τους αναγκαζαν να πολεμους στο πλευρο τους, με την διαλυση της γιουκοσλαβιας εμειναν στον αερα, δεν ηξεραν ουτε και οι ιδιοι τι ηταν!! οι ''φιλοι'' μας εντος και εκτος συμαχιων εσπευσαν να τους ''βαφτισουν'' μανεδονες, ο καθενας για τους δικους σκοπους!!τεραστια εντος ελλαδας ειναι η ευθυνη του κ.κ.ε που τις δεκαετιες '40 και '50 μιλαγε για ''μακεδονικο'' κρατος και που το προσδιοριζε γεωγραφικα οπως και σημερα οι σκοπιανοι, επειδη εχω μιλησει με αρκετους σκοπιανους πριν την διαλυση της γιουκοσλαβιας ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ''ΜΑΚΕΔΟΝΑ'' οταν καποιος τους αποκαλουσε ετσι τον διορθωναν λεγοντας του οτι ειναι σλαβοι, και οχι ελληνες, το οτι υπαρχουν σλαβοι με καταγωγη απο τα σκοπια που ζουν εδω και 100 χρονια στην ελληνικη επικρατεια δεν μπορει κανεις να το αρνηθει, οι ανθρωποι αυτοι ομως σε καμια περιπτωση δεν αποτελουν ουτε ειναι καποια μειονοτητα, οποιος υσχυριζεται το αντιθετο δεν ξερει τι του γινεται...