Στιγμή - ορόσημο στις μεταξύ μας σχέσεις...
Θα ήταν πειστικό όμως μόνο αν συνοδευόταν όμως απο μια δημόσια παραδοχή οτι αυτά που λέγατε τότε (Στρατηγέ μου ιδού ο Στρατός Σας κλπ) είναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ και οτι κακώς τα λέγατε.
Αν κάποιος το έλεγε σήμερα θα ήταν μαλάκας, γραφικός και επικίνδυνος...
Αρκεί και ένα απλό ευχαριστώ στους αμερικάνους!
Το 1960 όμως, αν και υπερβολική, η συγκεκριμένη δήλωση δεν ήταν εκτός τόπου και χρόνου...Στην τελική, αν γινόταν κανά μπαμ με το σιδηρούν παραπέτασμα, υπό τον επιτελικό σχεδιασμό των αμερικάνων θα πολεμούσαμε...
Και αν βέβαια ζητούσατε ΣΥΓΓΝΩΜΗ απο τους χιλιάδες αριστερούς που η παράταξή σας ΕΚΤΕΛΕΣΕ τότε για τα φρονήματά τους, ακόμα και για το θανάσιμο αμάρτημα οτι βρέθηκε πάνω τους κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης προς την Αριστερά (περίπτωση Νικηφορίδη π.χ.).
Η παράταξή "μου" (που δεν είναι ακριβώς "μου" αλλά ας δεχθούμε ότι είναι ως υπόθεση εργασίας) έχει απολογηθεί για τις αγριότητες που έκανε κατά αθώων αριστερών ή για την ακρίβεια, μη δεξιών, τις εξορίες και άλλα..Ως και σύνταξη στους δσειτες έδωσε πρόσφατα (κακώς κατ' εμέ)...
Η αριστερά ως και σήμερα κάνει ότι δεν ξέρει για παιδομαζώματα, κονσερβοκούτια, πυρπολήσεις χωριών και άλλα πολλά...Και δεν τη βλέπω και τρελά μετανιωμένη για τη στάση της στο σκοπιανό...
Ωστόσο, αν μιλάς για εκτελέσεις ανταρτών με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και της απόπειρας διαμελισμού της ελληνικής επικράτειας, την περιόδο 46-49 και μόνο δεν βλέπω το λόγο να απολογηθεί...Σε όλες τις χώρες του κόσμου, όλες τις εποχές η προδοσία και η ένοπλη στάση τιμωρούνταν με θάνατο...Ούτε και για τα βουλγάρια και τους τσάμηδες που διαολόστειλε βλέπω το λόγο να απολογηθεί...Και λίγα παθανε...
Η "αίρεση" της Αριστεράς (αυτής της Αριστεράς στην οποία αναφέρομαι τουλάχιστον) έχει τοποθετηθεί εδώ και δεκαετίες για τον Στάλιν, τα καθεστώτα του "υπαρκτού σοσιαλισμού" κλπ.
Μην κάνεις το κορόιδο και σου "διαφεύγει" μονίμως.
Από τη μία κάποια σέχτα της αριστεράς έχει αποκυρήξει το Στάλιν και τις μεθόδους του, από την άλλη υποστηρίζουμε με θέρμη και γινόμαστε απολογητές του σταλινικότατου κκε του εμφυλίου...
Κάτι λες παρακάτω για αστυφύλαξ και χωροφύλαξ..
Αλλά εδώ ακόμα αμφισβητείται οτι το 1961, ας πούμε, επί Εθνάρχη, ψήφιζαν και τα δέντρα και είχαμε ΝΕΚΡΟΥΣ οπαδούς της αντιπολίτευσης.
Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ δεν γίνεται, συμφωνείς;
Η έκταση της νοθείας τότε ήταν πολύ μικρότερη απ' όσο είχε παρουσιαστεί και σε καμία περίπτωση δεν επηρρέασε το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα...
Σε κάθε περίπτωση βέβαια η νοθεία είναι καταδικαστέα...
Για νεκρούς οπαδούς της αντιπολίτευσης δεν είμαι ενήμερος...
Υ.Γ. Η φράση "σιδηρούν παραπέτασμα" είσαι σίγουρος οτι είναι του 2008 και όχι του 1950;
Η φράση αυτή ειπώθηκε από τον Τσώρτσιλ και χαρακτήρισε μια ολόκληρη περίοδο..
Όταν μιλάμε για αυτήν την περιόδο, είναι λογικό να χρησιμοποιούμε αυτήν την φράση...